Σύνδεση PC-DVI to HDMI and HDMI to DVI

Reaction score
4
Καλησπέρα παιδιά ,

Λοιπών έχω ένα λίγο περίεργο θέμα και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω χωρίς να αλαλάξω Monitor και κάρτα γραφικών.

Έχω μια Nvidia 9800 GTX HD RDY κάρτα η οποία έχει μόνο DVI ( Video only) . Ένα Samsung monitor 22'' το οποίο έχει μόνο DVI input . Επίσης τον Pioneer VSX-520 ο οποίος έχει HDMI Ins και outs .

Με λίγη ερεύνα που έχω κάνει μόνος μου είδα οτι το DVI to HDMI είναι συμβατό 100% εκτός του ήχου και λέω λοιπόν έχει νόημα να συνδέσω το PC με DVI to HDMI converter στον AV μου και από τον AV από HDMI σε DVI στην οθόνη του PC μου ?

Ήχο θα παίρνω από το Optical out του Motherboared το οποίο πάει στον AV. έχει νόημα να κάνω κάτι τέτοιο ?Θα αλαλάξει κάτι στην πιστότητα της εικόνας μου ?Η απλά θα πετάξω λεφτά στα converters και τα νέα καλώδια?

Επίσης έχω μπερδευτεί λίγο με το HDMI 1.4 ...λογικά αυτό το πρωτοκολο το υποστηρίζουν μόνο οι νέες 3D RDY τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών σωστά ?

Τι να κάνω ?

Φιλικά
AlastorTHX

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Σύνδεση PC-DVI to HDMI and HDMI to DVI

Για να έχεις ήχο θα πρέπει να συνδέσεις τον υπλογιστή με τον ενισχυτή μέσω optical.
Για εικόνα με καλώδιο που έχει dvi απ την μία πλευρά και hdmi απ την άλλη.Αν δεν βρίσκεις τέτοιο καλώδιο τότε μπορείς να πάρεις έναν αντάπτορα(και όχι converter) απο dvi σε hdmi (κόστος περί τα 10ε).
Λογικά δεν αλλάζει κάτι στην ποιότητα της εικόνας καθότι δεν λαμβάνει μέρον καμία μετατροπή της φύσης του σήματος.
Αλλά γιατί να περάσεις την εικόνα μέσω του ενισχυτή και να μην την δώσεις αμέσως απ το tower στην οθόνη;Δεν κερδίζεις κάτι..

Η 1.4 έχει κάποιες επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με την 1.3(3d,κανάλι επιστροφής ήχου,κανάλι δικτύου) αλλα οποιαδήποτε 1.3 συσκευή μπορεί να μπεί σε 1.4 χωρίς πρόβλημα.Εμένα όλες οι συσκευές είναι 1.3 και παίζουν χωρίς πρόβλημα στον ενισχυτή(1.4).

Reaction score
4
Απάντηση: Σύνδεση PC-DVI to HDMI and HDMI to DVI

Ευχαριστώ :) Ο μόνος λόγος που το ήθελα αυτό το στήσιμο είναι για να πάρω ένα 15m HDMI και να συνδέσω στην θέση ακρόασης μου το PS3 και απλά σκεφτόμουν ότι το όλο εγχείρημα θα είναι ποιο σωστό αν περνάει μέσα από τον ενισχυτή (λάβε υπόψιν ότι με ενδιαφέρει να έχω και διασύνδεση με την οθόνη του PC > (DVI only) εκτός της TV) γιατί θα τα έχω όλα σε ένα .Θα το δοκιμάσω και θα δούμε :) τουλάχιστον το PS3 που τώρα είναι με scart στην tv όποτε με το DVI θα παίζει HD .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa