Σύνδεση TV με ενισχυτή

Reaction score
27
Καλησπέρα. Μιας και δε μπορώ να βγάλω άκρη (δεν είμαι σχετικός πολύ με το άθλημα) θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω μια panasonic tx-l42 e6e και θέλω να τη συνδέσω σε ένα ενισχυτή να ακούω από τα ηχεία που έχω συνδέσει στον ενισχυτή. Χρησιμοποιώ ένα rca και στην tv το συνδέω στο κυκλωμένο με κόκκινο όπως έχω σημειώσει στη φωτογραφία ενώ στον ενισχυτή το συνδέω σε μία από τις εισόδους. Δεν καταφέρνω όμως κάτι. Καταρχάς μόλις συνδέω το rca στην tv δε θα έπρεπε ο ήχος να εξαφανίζεται????Σε μια samsung που είχα παλαιότερα απλά σύνδεα πχ εξωτερικά ηχεία υπολογιστή με το mini jack κι αμέσως ο ήχος χανόταν και έπαιζε από τα ηχεία. (Έχω προσπαθήσει και με rca από 2 σε 1 στην υποδοχή για ακουστικά που έχει στα πλάγια η panasonic μήπως και...αλλά τπτ). Παραθέτω και τις παρακάτω εικόνες.

Attachments

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Δεν μπορώ να καταλάβω σίγουρα απο τη φωτό, αλλά νομίζω πως αυτή είναι είσοδος audio.
Απ' τα ακουστικά πρέπει να δουλεύει, δεν υπάρχει επιλογή στο menu;

Reaction score
27
Αυτό που έκανα τώρα και δεν ξέρω κατά πόσο νορμαλ είναι, είναι ότι με rca από 2 σε 1 σύνδεσα πάλι απ τα ακουστικά της τηλεόρασης όπως μ είπες σε μια είσοδο του ενισχυτή και δολεύει με τον εξής τρόπο: Πήγα στη μενού της τηλεόρασης έβαλα σχεδόν τέρμα την ένταση του headphone στην tv και τώρα ακούγεται και από τα ηχεία της τηλεόρασης και από τα ηχεία του ενισχυτή. Έβαλα στο mute ηχεία τη τηλεόρασης και τώρα ακούω μόνο από τα ηχεία του ενισχυτή. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο συτός είναι ο ορθός τρόπος ή είναι αλχημεία. Μήπως γίνεται με το digital audio που βλέπω πίσω στην τηλεόραση;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut