Σύνδεση TV με PC... Έχω μπερδευτεί!!!!

Reaction score
0
Γειά σας σε όλους!! Είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι στο forum αν και το χάζευα πολύ καιρό τώρα! Ο λόγος που γράφω είναι ο εξής απλός! Θέλω να συνδέσω ένα παλιό PC που είναι παροπλισμένο στο γραφείο μου με την TV στο σαλόνι μου. Όχι για να βλέπω film ή ό,τι άλλο αφού διαθέτω DVD player και τα κλασικά καλούδια, αλλά για να έχω internet, και να μπορώ να βλέπω και μερικά music videos. Έψαξα στο forum και βρήκα μερικά Thread αλλά σχεδόν όλα έχουν να κάνουν με DVI, HD, s-video. Ο εν λόγω υπολογιστής είναι τόσο παλιός που έχει ενσωματωμένη VGA χωρίς καμία άλλη είσοδο/έξοδο και μία απλή AC'97 για τον ήχο. Το θέμα του ήχου είναι πολύ απλό καθώς η TV διαθέτει είσοδο. Το πρόβλημά μου είναι η "εικόνα"!
Η TV είναι η 29PT9416/12R της Philips. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω την έξοδο VGA του υπολογιστή με την όποια να' ναι σύνδεση της TV από της αρκετές που διαθέτει!! Από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι αδύνατο άν όχι οικονομικά ασύμφορο, να γίνει η σύνδεση μέσω SCART, δλδ, VGA --> SCART! Άρα μένει η S-VIDEO είσοδος της philips, δλδ VGA --> S-VIDEO!
Σωστά???

Αγορά κάρτας γραφικών με TV-OUT δεν είναι δυνατόν μιας και αυτό θα σημαίνει και αλλαγή μητρικής και επεξεργαστή και μνήμης, οπότε είναι προτιμότερο να αγοράσω ένα νέο PC!!!!

Αυτό που θέλω να ρωτήσω τελικά είναι αν υπάρχει στην αγορά της αθήνας καλώδιο που να κάνει την μετατροπή VGA --> S-VIDEO και να λειτουργεί σωστά με την συγκεκριμένη TV. Και να μην κοστίζει περισσότερο από 10-15-20 euro. Ζητάω πολλά???????/ :107:

Κάπου βρήκα και ένα καλώδιο μετατροπής scart/vga. Θα κάνει δουλειά αυτό??? και έχει μόνο μία φορά το σήμα, δλδ είναι έξοδος scart και είσοδος vga? το αντίστροφο ή και τα δύο ανάλογα με το πώς τα έχεις συνδέσει???

Επαναλαμβάνω ότι δεν με ενδιαφέρει η παρακολούθηση film οπότε είναι δεκτές παραχωρίσεις σε ποιότητα αφού επιθυμία είναι η χρήση internet.!!!

Ευχαριστώ από τώρα για το χρόνο σας και την βοήθειά σας!!!

Reaction score
20.815
Απάντηση: Σύνδεση TV με PC... Έχω μπερδευτεί!!!!

Για δες αυτό (sorry, αλλά δεν ξέρω αν το καλώδιο που αναφέρεις κάνει δουλειά), είναι αρκετά ακριβότερος μετατροπέας όμως από τα 10-20€ που θέλεις να διαθέσεις, κοστίζει 50€ στο μαγαζί που τον είδα.

http://www.emmoni.gr/index.php?co=products&cat_id=69&prod_id=678

thumbnail.php.jpg

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω ακόμα και για χρήση internet αν σε ικανοποιήσει η ποιότητα, τα γράμματα πιθανότατα να μην φαίνονται καθόλου καλά (αντιθέτως, μπορεί να παίζει η σύνδεση αυτή καλύτερα για τις ταινίες που δεν σε ενδιαφέρουν!).

Reaction score
0
Αντίστοιχα έχω βρεί πολλά! Ορίστε ένα από αυτά που νομίζω ότι είναι κατάλληλο για περισσότερα απο αυτά που το θέλω εγώ!! http://elektronik.gr/eshop/index.ph...=14626&zenid=54209fd3b6d41eea2953c699f868f0d0

Ο λόγος που δεν θέλω να διαθέσω περισσότερα είναι διότι θα κοστίζει περισσότερο ο μετατροπέας από τον ίδιο τον υπολογιστή!!!

Reaction score
20.815
Απάντηση: Σύνδεση TV με PC... Έχω μπερδευτεί!!!!

Τι να σου πω, πάντως παρόμοια καλώδια όπως αυτό που αναφέρεις τα έχω δει να αναφέρονται για να δίνουν εικόνα από DVD (ή παρόμοια συσκευή) με έξοδο scart σε κάποιο προβολέα (θα μπορούσε να είναι και τηλεόραση) με είσοδο vga. Όπως αυτό πχ, που αναφέρει ξεκάθαρα και τη χρήση του,

http://www.pixmania.com/gr/gr/168229/art/hama/aiouooinao-vga-eceoeu-sca.html

Δεν ξέρω αν υποστήριζεται αμφίδρομη σύνδεση (το ανάποδο δηλαδή, από το vga της κάρτας στο scart της τηλεόρασης).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef