Σύνδεσμολογιες..

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Παιδια καλή χρονιά.
Έχω ένα Media player ac Ryan playon hd2 το οποία συνδέεται με ένα ενισχυτή Marantz sr6006.

Θέλω να συνδέσω ασύρματα ακουστικά που έχουν rca καλώδιο.

Επειδή δεν βλέπω σχετική έξοδο στο ενισχυτή μου μπορώ να τα συνδέσω κάπως στο Media player απευεθειας;
Έτσι είναι πίσω...
http://acryan.com/sg/2-73-thickbox/playonhd2.jpg

Reaction score
431
Καλή χρονιά, μπορείς να τα συνδέσεις στον ενισχυτή σου δίπλα στις κεραίες έχει analog audio out αλλιώς τα συνδέεις στο media player εκεί που λέει AVout. Το κίτρινο βύσμα δεν σου χρειάζεται οπότε σου κάνει το Lκαι R.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
στο analogue audio out οταν το συνδεω δουλευουν κανονικα τα ακουστικα αν βαλω ραδιοφωνο αλλα αν αλλαξω source και βαλω το media player παυουν να δουλευουν.

Reaction score
1.153
Σύνδεσε τα ακουστικά στην έξοδο zone 2 analog audio out και βάλε στο input assignment στην είσοδο που έχεις το media player, να δέχεται ψηφιακό και αναλογικό σήμα.Έτσι θα μπορείς να έχεις εντελώς ανεξάρτητα τα ακουστικά όσον αφορά το θέμα ρύθμισης έντασης.Δηλαδή θα έχεις την main zone off,zone 2 on,με πηγή και ένταση που θες εσύ

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Στο input assign μου έχω τρεις στήλες.
Hdmi - digital - comp

Στο hdmi είμαστε οκ.
Στο digital έχει επιλογές coax1, coax2,opt1,opt2
Και στο comp έχει επιλογές comp1,comp2.

Τι βάζω;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
και κάτι ακόμα... Δοκίμασα να τα συνδέσω απευθείας στα Audio out του Media player και ναι μεν δουλεύουν αλλά με πάρα πολύ χαμηλή ένταση. Εννοείται τα δυναμωσα από τα ακουστικά αλλά ενώ ήταν τέρμα ακούγονται πάρα πολύ χαμηλά.

Reaction score
1.153
Χμμ,είδα στο manual του ενισχυτή σου πως δεν υπάρχει η επιλογή digital και analog πηγής που έχει ο δικός μου παλαίμαχος SR5500.Αν δεις στη σελίδα 84 του manual του 6006,αναφέρει πως πρέπει να συνδέσεις αναλογικά για να πάρεις ήχο στη zone 2.Δοκίμασε να συνδέσεις το media player και αναλογικά στην ίδια είσοδο με την HDMI.Δηλαδή αν το έχεις στην HDMI1(BD),βάλε και ένα σετ RCA στη αναλογική BD και έπειτα ενεργοποίησε την zone2.

Βασικά μπορείς να συνδέσεις και ψηφιακά(coax/opt) την πηγή,αλλά επειδή φαντάζομαι πως θέλεις να βλέπεις καμιά ταινία χωρίς να ενοχλείς,ανέφερα την αναλογική σύνδεση καθώς το πολυκάναλο bitstream δεν θα σου δώσει ήχο στην zone2.(σελ 84)

Last edited:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Όταν λες να βάλω ένα σετ rca στην αναλογική bd τι ακριβώς εννοείς;
Ένα rca καλώδιο από το Media player στο analogue audio in στο Bd του ενισχυτή;
Και το rca των ακουστικών που θα μπει;

Reaction score
1.153
Rca καλώδιο από media player στον ενισχυτή στο BD(analogue audio in).
Τα ακουστικά στη zone2.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Ωραία θα το δοκιμάσω αύριο και θα επανέλθω.
Και για να το προχωρήσω λίγο ακόμα.
Για να συνδέσω και δευτερα διαφορετικά ασύρματα ακουστικά υπάρχει λύση; αυτά έχουν καλώδιο mini jack

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Άλλη μια ερώτηση. Αν συνδέσω το Media player με τον ενισχυτή με οπτική ίνα ή με coaxial τότε τα ακουστικά που θα τα συνδέω;

Reaction score
1.153
Τα ακουστικά εξακολουθείς να τα συνδέεις στα zone2/zone3 out.Αν συνδέσεις ψηφιακά το player με τον ενισχυτή(opt/coax),τότε αν το πρόγραμμα είναι πολυκάναλο δεν θα έχεις ήχο στα ακουστικά.Με την αναλογική σύνδεση δεν πήρες ήχο?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Μόλις αγόρασα καλώδιο rca θα δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Καμία ιδέα γιατί όταν συνδέω απευθείας τα ακουστικά στο Media player ακούγονται πολύ χαμηλά;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Σύνδεσα καλώδιο rca από Media player στο audio in του ενισχυτή στο '' Media player''.
Μετά σύνδεσα τα ακουστικά στο zone 2 με rca.

Πάλι τα ίδια. Αν ανοίξω το ράδιο τα ακούω και στα ηχεία και στα ακουστικά ενώ όταν γυρίσω την πηγή στο Media player από τα ακουστικά τιποτα

Reaction score
1.153
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

HDMI media player----->ενισχυτής HDMI1(BD)
RCA media player------>ενισχυτής analog audio in BD
Ακουστικά στο zone2.
Δοκίμασε επίσης στο input assignment στην είσοδο BD,στο digital να βάλεις none και παρακάτω στο input mode auto.Εννοείται πως απενεργοποιείς τη main zone όταν θες να ακούσεις από τα ακουστικά για να μην δουλεύουν τα ηχεία.Πιθανολογώ πως η αναλογική έξοδος του media player δεν φτάνει να οδηγήσει τα ακουστικά

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Όλα είναι έτσι όπως τα λες αλλά τίποτα.
Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι ανενεργό ποίηση της main zone που δε βρίσκω με τίποτα αν και πως γινεται

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Μήπως να πάρω ένα ρημάδι ενισχυτή ακουστικών να τα συνδέω με το Media player να τελειώνουμε; επειδή τώρα ακούγονται πολύ χαμηλά από εκεί. Με έναν ενισχυτή δε θα είναι εντάξει;

Reaction score
1.153
Κάνε και κάτι τελευταίο..σύνδεσε την αναλογική έξοδο του media player σε κάποια είσοδο που δεν έχει αντίστοιχη HDMI,στο CD πχ,βάλε στο input assignment του CD digital-none και δες αν έχεις ήχο στη zone2 που είναι τα ακουστικά.Αν και πάλι δεν έχεις ήχο(πραγματικά πολύ περίεργο),τότε μάλλον πας για ενισχυτή ακουστικών.Το converter πώς ακριβως σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις?Για ποιό λόγο να μετατρέψεις analog audio σε HDMI?
H main zone νομίζω απενεργοποιείται αν αφού έχεις ρυθμίσει τη zone2(πηγή,ένταση),κλείσεις απλά με το off του remote τον ενισχυτή.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.509