Σύνδεσμολογιες..

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
βασικα ελεγα και το αλλο.
αν παρω ενα ανταπτορα απο rca σε optical... και συνδεσω τα ακουστικα μεσω αυτου του ανταπτορα στην οπτικη του ενισχυτη δε θα μπορω μετα στο input assignment να ενεργοποιησω την optical και να εχω ηχο στα ακουστικα?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Κάνε και κάτι τελευταίο..σύνδεσε την αναλογική έξοδο του media player σε κάποια είσοδο που δεν έχει αντίστοιχη HDMI,στο CD πχ,βάλε στο input assignment του CD digital-none
ok θα το δοκιμασω και θα επανελθω

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Κάνε και κάτι τελευταίο..σύνδεσε την αναλογική έξοδο του media player σε κάποια είσοδο που δεν έχει αντίστοιχη HDMI,στο CD πχ,βάλε στο input assignment του CD digital-none και δες αν έχεις ήχο στη zone2 που είναι τα ακουστικά.Αν και πάλι δεν έχεις ήχο(πραγματικά πολύ περίεργο),τότε μάλλον πας για ενισχυτή ακουστικών.Το converter πώς ακριβως σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις?Για ποιό λόγο να μετατρέψεις analog audio σε HDMI?
H main zone νομίζω απενεργοποιείται αν αφού έχεις ρυθμίσει τη zone2(πηγή,ένταση),κλείσεις απλά με το off του remote τον ενισχυτή.

Eκανα και αυτο τιποτα παλι.
μα καλα δε μπορω να καταλαβω τοσο πολυπλοκο ειναι να βαλω τα ακουστικα στον ενισχυτη μου να παιξουν παραλληλα με τα ηχεια??
τι να πω εχω εκνευριστει..
δοκιμασα στa audio settings tou media player στο HDMI output αντι για passthrough να βαλω LPCM τιποτα...
στον ενισχυτη να το κανω να παιζει στερεο αντι να ειναι στο auto,παλι τιποτα.

πιστευω το κολημα ισως ειναι καπου στο downmix που πρεπει να γινει...;λεω εγω τωρα..

οποτε με βλεπω για DAC ενισχυτη ακουστικων μου φαινεται...και συνδεση στο media player Να τελειωνουμε

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Να πω κατι ακομα μπας και βοηθησω να βγει καμια ακρη...
εχω μια ταινια που εχει διαφορες επιλογες στο audio...
συνδεω τα ακουστικα στο Media player Κατευθειαν και παρατηρω το εξης.

Dts HD Δεν εχω καθολου ηχο στα ακουστικα.
Dolby true HD Δεν εχω καθολου ηχο στα ακουστικα.
Dolby digital 6ch εχω ηχο αλλα εκτος απτους κανονικους ηχους της ταινιας ακούγονται και περιγραφές για το τι γινεται
Dolby digital 2ch εχω ηχο παλι αλλα ακουγονται και δύο τύποι που σχολιαζουν για τους ηθοποιους
Σε dts παίζει κανονικα ο ηχος της ταινιας απλα αρκετα χαμηλα αν και ειναι τερμα το volume των ηχειων.

μηπως το media player πρεπει καπως να κανει downmix σε στερεο και ΔΕΝ το κανει?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Λοιπον τελικα συνδεσα τα ακουστικα κατευθειαν στο media player. και στις ρυθμισεις του media player εβαλα στο hdmi αντι για passthrough , LPCM.
Και πηρα κανονικα ηχο στα ακουστικα αλλα πολυ χαμηλα.
μετα συνηδητοποιησα οτι πισω απτη βαση των ακουστικων μου εχει ena diakoptακι 0db και +3db και αυτο ηταν στο +3. οταν το εβαλα στο 0 δυναμωσε αρκετα.
οποτε πλεον εχω σε ικανοποιητικο volume ηχο στα ακουστικα μου αλλα νομιζω οτι σαν ποιοτητα δεν περνω τα μεγιστα.
γιατι οταν τα συνδεω στον marantz 6006 στο ραδιο εχει απιστευτη ποιοτητα.
οποτε υποθετω το ενσωματωμενο dac του media player δε θαναι της προκοπης.
οποτε ας παρω ενα εξωτερικο.

πως θα ξερω ποιο dac οδηγει καλα τα ακουστικα μου ομως;

Reaction score
1.153
Πραγματικά μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν παίρνεις ήχο από τη δεύτερη ζώνη.Πιθανολογώ ότι είναι θέμα ρυθμίσεων του ενισχυτή αλλά δυστυχώς τηλεδιάγνωση δεν γίνεται.Όσον αφορά την ταινία που ανέφερες είναι λογικό να άκουσες αυτά που άκουσες.Η ταινία έχει διάφορα audio streams με audio commentaries κλπ.Downmix σε stereo των hirez formats ήχου δεν πρόκειται να πάρεις ούτε από την αναλογική ούτε από την ψηφιακή έξοδο.Τα hirez τα παίρνεις από HDMI και μόνο.Επίσης,προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο dac που παίρνει στην είσοδο πολυκάναλο bitstream και βγάζει stereo.Γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις ενισχυτή ακουστικών και μόνο μιας και δεν βγήκε άκρη με τον Marantz.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
ενισχυτη ακουστικων + dac ετσι?
ωστε να εχω καλυτερη ποιοτητα αποτι με το εσωτερικο dac toy media player..

Reaction score
1.153
Μόνο ενισχυτή ακουστικών.Αν τροφοδοτήσεις το dac με πολυκάναλο σήμα δεν θα έχεις ήχο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
δηλαδη ολα αυτα τα dac-headphone amplifier. που κυκλοφορουν δεν μπορουν να παρουν πολυκαναλο ψηφιακο ηχο και να τον κανουν stereo αναλογικο?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
εγω υπεθετα οτι αν αγοραζα dac-headphone amp θα το συδνεα με το media player me optiki ινα και θα εβαζα στις ρυθμισεις του στην οπτικη ινα να βγαζει lpcm οποτε οταν εβαζα τα ακουστικα μου στο dac θα επερνα αναλογικο στερεο.
κανω καπου λαθος;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss