Σύνθεσή HiFi 1000 € - 1500 €

Reaction score
0
Καλησπέρα .

Σύντομα παντρεύομαι και θα μπούμε σε νέα οικία . Εκεί μετά από πολλά χρόνια αναμονής σκοπεύω να πραγματοποιήσω ένα μικρό , αλλά σπουδαίο , όνειρο . Ένα πλήρες hifi με "βασιλιά" ένα ΜΚ2 (αυτό θα το δούμε) . Παρακάτω σας παραθέτω μια σύντομη περιγραφή στα κομμάτια που "περίπου" έχω κατασταλάξει και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές τις επιλογές . Οπότε και θα εκτιμούσα όποιο σχόλιο ή παρατήρηση αν κάπου σκέφτομαι λάθος ή αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση σε αυτό το budget .

1. Pick – Up : Panasonic SL-BD22DE-K 158 € . Φτηνό ημιαυτόματο και αξιόπιστο . Είναι όμως ιμάντα και δεν ξέρω πόσο μπορώ να παίξω με τις κεφαλές. Σαν εναλλάκτική (πολύ πιθανή) εχω τα : SL-1200MKII 520 € , SL-1200MK5E-S 560 € . Το 5Ε δεν έχει νομίζω καπάκι , οπότε για να το σκεπάσω θέλω και άλλα € . Επίσης όλο το σύστημα προορίζεται για οικιακή χρήση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας οπότε θεωρώ οτι το ΜΚ2 υπερκαλύπτει τις όποιες ανάγκες μου . Ειναι και cult !!!

2. CD Player : Marantz CD-5003 Black 269 € . Πολλά μου κάθονται τα 269 για cd player . Εδώ θα ήθελα μια πιο budget πρόταση μια και σε στα μελλοντικά βραδυνά φαγοπότια προβλέπω να παίζει το λαπτοπ και το cd θα είναι λίγο πού αχρείαστο.

3. Amp : Yamaha RX-497 2 x 75 stereo , 260 € . Δεν με απασχολεί να είναι πολύκάναλος ,να συνδέεται με την TV ή οτιδήποτε άλλο . Εχει και ραδιόφωνο ο συγκεκριμένος πράγμα που εκτιμάει η σύζυγος για παρέα στις οικιακές εργάσιες . Εναλλακτικό σενάριο ο Yamaha RX-797 B 330 € που όμως είναι στα 2 X 200 . Εκεί υπάρχει ένα θέμα γιατί θα πρέπει θεωρητικά να πάρω ηχεία 2X 220 W .Το θέμα είναι οτι επειδή δεν μου αρέσει να με ενοχλούν , δεν θέλω και εγώ να ενοχλώ οπότε και πιστεύω οτι οι έξοδοι 2 Χ 75 περισσεύουν και μπορούν να συνδυαστούν με 2Χ100 ηχεία που είναι σαφώς πιο οικονομικά . Στο σημείο αυτό θα εκτιμούσα προτάσεις για ενισχυτή 2χ50 (με ραδιόφωνο κατά προτίμηση) οπότε θα κατέβω και σε ηχεία .

4. Ηχεία : Εδώ σηκώνω τα χέρια . Χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο και μελέτη κατέληξα στα : Jamo S 606 Black 2x 130 w , το ζεύγος 399. Απλά μου άρεσε η εμφάνιση τους και θα ταιριάζουν στο σαλόνι που όλα τα έπιπλα είναι βέγγε (μαύρα). Θα ήθελα να είναι κολώνες και θα μπούνε δεξιά και αριστερά των μονάδων τις οποίες σκέφτομαι να τοποθετήσω cd player πάνω σε ενισχυτή και πικ απ μόνο του . Οι μονάδες θα μπούνε επάνω σε ξύλινο έπιπλο ύψους πέρίπου 60 - 70 cm το οποίο θα έχει εσωτερικά συρτάρια για cd . Η μία σκέψη είναι να γίνει το έπιπλο αυτό μήκους περίπου 130 cm , να πιάσει ολόκληρο τον διαθέσιμο χώρο και να τοποθετήσω ηχεία βάσης επάνω στα πλάγια , δεξιά και αριστερά των μονάδων . Θά είναι όμως ογκωδέστατο και αχρείαστο μια και δεν έχω τόσα πολλά cd .Η άλλη σκέψη είναι να γίνει το έπιπλο γύρω στα 90 cm ,ίσα να πάρει 2 μονάδες στο μήκος και να μπούνε ηχεία δαπέδου κολονάτα δεξιά κα αριστέρα και ας φωνάζει η σύζυγος .Γενικά δεν ξέρω τις ελάχιστες αποστάσεις ηχείων από τις πηγές , αλλά όπως και να έχει παραπάνω από 1.5 μέτρο για να απλωθώ δεν υπάρχει . Όπως επίσης και να απλώσω τα ηχεία στο χώρο μια και η σύζυγος στα χρόνια που είμαστε μαζί απέκτησε μια αλλεργία στα καλώδια .

Γενικά στο budget δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1500 € , το σύστημα προορίζεται για ακρόαση σε νορμαλ για πολυκατοικία εντάσεις και κυρίως για βινύλια . Αυτά και συγνώμη για το μακροσκελές ...

Ευχαριστώ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146
Απάντηση: Σύνθεσή HiFi 1000 € - 1500 €

Το SL-BD22 ξέχνα το, καλύτερα να πας να τα φας σουβλάκια.

ΜΚ2 ............ 520
CD-5003 ...... 269
RX-797........ 330
Rositer 4.2.... 500

To όλον ευρά χίλια εξακό και κά... και είσαι τζετ. (Στενό το έπιπλο και τα ηχεία σε βάσεις, ή φτάσε τα 8.2. Αν βάλεις τα ηχεία πάνω του, το πικάπ θα ψιλοπαθαίνει ένα χοντρο-ταράκουλο, οπότε δεν)...

Καλά Στέφανα!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνθεσή HiFi 1000 € - 1500 €

Φίλε Κώστα ωραία τα 8.2 αλλά ξεφεύγουμε επικίνδυνα τόσο σε χρήμα όσο και σε watt. Και η όλη ιστορία είναι πηγάδι χωρίς πάτο . Για το πικάπ έχω τελικά κατασταλάξει στο ΜΚ2 , για ηχεία ακόμα και αν κάνω στενό το έπιπλο και πάω για βάσεις θέλω και κει ένα 200αρι από ότι βλέπω για τις βάσεις μόνο . Προτιμώ λοιπόν να το δώσω αυτό το 200αρι για τα ίδια τα ηχεία . Ίσως δεν πάρω cd player και το αφήσω για μελλοντική αναβάθμιση .

Ευχαριστώ για το λινκ

Κεφαλή και slipmat ξέχασες :121:
καλά το σλιπματ , κεφαλή με το ΜΚ δεν θα μου δώσουν ?? :108:

Reaction score
0

Για την ιστοριά τα 4.2 roister που μου προτείνανε παραπάνω τα βρήκα Αθήνα 450 . Δεν σώθηκα αλλά βγήκαν οι πρώτοι δίσκοι . Είναι και Ελληνικά , να φάει ψωμί και κανένας πατριώτης . Τώρα μένει ένα οικονομικό σετακι βάσεις μαύρες και ξεμπέρδεψα ...

Reaction score
0

Αν κατάλαβα καλά έχεις πάρε-δώσε με ξυλουργό.
Ρίξε μια ματιά εδώ μπορεί να σου βγει πολύ οικονομικά!

Reaction score
0

Αν κατάλαβα καλά έχεις πάρε-δώσε με ξυλουργό.
Ρίξε μια ματιά εδώ μπορεί να σου βγει πολύ οικονομικά!
Σε ξυλουργό θα απευθυνθώ για το έπιπλο συρταριέρα cd . Ωραίο το λινκ αλλά δεν είναι να πλέξεις με ιντσες .Και αυτή η ιστοριά με την ντίζα θέλει μανούρα για να τρυπήσεις τις βάσεις . Ίδωμεν . Δεν είναι κακή ιδέα πάντως

Reaction score
4.305

Τα ενεργα τα αποριπτεις? Γιατι θα λυσεις προβληματα καλωδιων και πολλων συσκευων. Ηχεια και πηγη και τελος!

Κατι ακομη, εισαι σιγουρος οτι θα μπορεσεις να εχεις το πικαπ σαν πηγη για διαχρονικη λυση, η σε λιγους μηνες θα σου φυγει το μερακι?

Γιατι το θεμα της πηγης εχει μια σημαντικη παραμετρο η οποια ξεπερναει το τι συσκευη εχεις. Το πικαπ οπως και το σιντι ειναι τρυπιος κουμπαρας. Πληρωνεις συνεχεια για βινυλια και σιντι.

Αν πας σε σκληρο δισκο με ενα οικονομικο ντακ, κανεις ενα εξοδο μικρο στην αρχη και καθαρισες. Ετσι απλα.

Καλο ειναι επισης να μας τα τετραγωνικα μετρα στον χωρο που θα βαλεις το συστημα.

Reaction score
0

Τα ενεργα τα αποριπτεις? Γιατι θα λυσεις προβληματα καλωδιων και πολλων συσκευων. Ηχεια και πηγη και τελος!

Κατι ακομη, εισαι σιγουρος οτι θα μπορεσεις να εχεις το πικαπ σαν πηγη για διαχρονικη λυση, η σε λιγους μηνες θα σου φυγει το μερακι?

Γιατι το θεμα της πηγης εχει μια σημαντικη παραμετρο η οποια ξεπερναει το τι συσκευη εχεις. Το πικαπ οπως και το σιντι ειναι τρυπιος κουμπαρας. Πληρωνεις συνεχεια για βινυλια και σιντι.

Αν πας σε σκληρο δισκο με ενα οικονομικο ντακ, κανεις ενα εξοδο μικρο στην αρχη και καθαρισες. Ετσι απλα.

Καλο ειναι επισης να μας τα τετραγωνικα μετρα στον χωρο που θα βαλεις το συστημα.
Τα ενεργά δεν τα ήξερα σαν όρο , αλλά αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι σαν των PC με ενσωματωμένο ενισχυτή . Τα καλώδια δεν καταλαβαίνω πως θα γλιτώσω αφού κάπως θα πρέπει να συνδεθούν με τις πήγες , εκτός και μιλάς για ασύρματη ζεύξη οπότε θα χρειαστώ και κάποια συσκευή από την μεριά των πηγών . Από την άλλη δεν με συγκινεί και η ιδέα ιδιαίτερα , προτιμώ τον ενισχυτή να τον βλέπω και να τον χαίρομαι .
Αυτό που λες για το σκληρό δεν το είχα σκεφτεί μια και για mp3 είχα κατά νου το λαπτοπ . Αν βρω κάτι που να είναι σκληρός με cd και dac μάζι σε λογικά πλαίσια ίσως και να επενδύσω . Τέλος το σαλόνι είναι μακρόστενο με πλάτος κάπου στα 4.5 μέτρα και μήκος κάπου στα 8-9 . Μονάδες και ηχεία θα μπούνε περίπου στο μέσο δίπλα στο τζάκι και θα προσπαθήσω να φέρω λίγο πιο έξω τα ηχεία να έρθουν πρόσωπο με το τζάκι. Έχεις κάτι να προτείνεις για σκληρό που λες να του ρίξω μια ματιά ?

Ευχαριστώ

Reaction score
4.305

Τα ενεργά δεν τα ήξερα σαν όρο , αλλά αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι σαν των PC με ενσωματωμένο ενισχυτή . Τα καλώδια δεν καταλαβαίνω πως θα γλιτώσω αφού κάπως θα πρέπει να συνδεθούν με τις πήγες , εκτός και μιλάς για ασύρματη ζεύξη οπότε θα χρειαστώ και κάποια συσκευή από την μεριά των πηγών . Από την άλλη δεν με συγκινεί και η ιδέα ιδιαίτερα , προτιμώ τον ενισχυτή να τον βλέπω και να τον χαίρομαι .
Αυτό που λες για το σκληρό δεν το είχα σκεφτεί μια και για mp3 είχα κατά νου το λαπτοπ . Αν βρω κάτι που να είναι σκληρός με cd και dac μάζι σε λογικά πλαίσια ίσως και να επενδύσω . Τέλος το σαλόνι είναι μακρόστενο με πλάτος κάπου στα 4.5 μέτρα και μήκος κάπου στα 8-9 . Μονάδες και ηχεία θα μπούνε περίπου στο μέσο δίπλα στο τζάκι και θα προσπαθήσω να φέρω λίγο πιο έξω τα ηχεία να έρθουν πρόσωπο με το τζάκι. Έχεις κάτι να προτείνεις για σκληρό που λες να του ρίξω μια ματιά ?

Ευχαριστώ
Πρωτον οσον αφορα τα ενεργα ηχεια, πραγματι καλωδια θα χρειαστεις, αλλα μονο μεταξυ πηγης και ηχειων (αποφευγεις ενισχυτων). Υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα, αλλα δεν υπαρχει λογος να στα εξηγησω, αφου εισαι αποφασισμενος να πας σε συστημα με ενισχυτες.

Δευτερον. Οτι σιντι εχεις το βαζεις στο λαπτοπ και με ενα απλο προγραμματακι που διατιθεται δωρεαν τα μετατρεπεις σε μορφη φλακ (συμπιεσμενη μη απωλεσθετικη μουσικη-καμμια σχεση με mp3).

Εχεις βασικα δυο τροπους να τ ακουσεις. Πρωτον με το λαπτοπ και μ ενα ντακ (180 ευρω κανει το V-Dac) κι απο το ντακ δινεις στον ενισχυτη. Η δευτερη λυση για να μην ανοιγεις λαπτοπ με οτι αυτο συνεπαγεται, παιρνεις ενα media player (απο 80 ευρω περιπου το πιο φθηνο) βαζεις ενα σκληρο με τα μουσικα σου αρχεια και το συνδεεις παλι σε ενα ντακ κι αυτο στον ενισχυτη.

Με το θεμα της πηγης ετσι καθαριζεις. Πολυ φθηνα και με πολυ αξιοπιστο τροπο.

Reaction score
0

Πρωτον οσον αφορα τα ενεργα ηχεια, πραγματι καλωδια θα χρειαστεις, αλλα μονο μεταξυ πηγης και ηχειων (αποφευγεις ενισχυτων). Υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα, αλλα δεν υπαρχει λογος να στα εξηγησω, αφου εισαι αποφασισμενος να πας σε συστημα με ενισχυτες.

Δευτερον. Οτι σιντι εχεις το βαζεις στο λαπτοπ και με ενα απλο προγραμματακι που διατιθεται δωρεαν τα μετατρεπεις σε μορφη φλακ (συμπιεσμενη μη απωλεσθετικη μουσικη-καμμια σχεση με mp3).

Εχεις βασικα δυο τροπους να τ ακουσεις. Πρωτον με το λαπτοπ και μ ενα ντακ (180 ευρω κανει το V-Dac) κι απο το ντακ δινεις στον ενισχυτη. Η δευτερη λυση για να μην ανοιγεις λαπτοπ με οτι αυτο συνεπαγεται, παιρνεις ενα media player (απο 80 ευρω περιπου το πιο φθηνο) βαζεις ενα σκληρο με τα μουσικα σου αρχεια και το συνδεεις παλι σε ενα ντακ κι αυτο στον ενισχυτη.

Με το θεμα της πηγης ετσι καθαριζεις. Πολυ φθηνα και με πολυ αξιοπιστο τροπο.
Περίπου κατάλαβα , αν και την υπάρξη εξωτερικών Media players την αγνοούσα παντελώς .Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μπλέξω με dac όταν το λαπτοπ βγάζει αναλογική έξοδο έτοιμη για κάποια είσοδο του ενισχυτή . Φαντάζομαι οτί θεωρείς το dac της κάρτας ήχου της πλάκας και θα προτιμούσες να παίρνει το dac για επεξεργασία ψηφιακό απο το λαπτοπ. Αυτό τώρα θα γίνει μέσω της οπτικής εξόδου ?? Άσχημα δεν είναι όλα αυτά αλλά κοστίζουν και προς το παρών είμαι πνιγμένος . Θα συνεχίσω στο πακέτο πικαπ + ενισχυτής +(ίσως cd player) + ηχεία και μελλοντικά βλέπω ανάλογα με τις ορέξεις μου . Πιο μουράτο θα ήταν να έβρισκα κανα λαπτοπ μεταχειρισμένο της προκοπής με cd player και να το έχω μόνιμα συνδεδεμένο . Ετσι θα έχω και media player και cd player .Πάνω κάτω στα ίδια χρήματα . Σήμερα άλλωστε βρίσκεις λαπτοπ για τέτοια δουλειά με βασικό εξοπλισμό στα 400 εβρά καινούριο. "ίσως να μην έχω τρομερό ήχο αλλά συμβιβάζομαι ....

Και πάλι ευχαριστώ

Reaction score
4.305

Περίπου κατάλαβα , αν και την υπάρξη εξωτερικών Media players την αγνοούσα παντελώς .Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μπλέξω με dac όταν το λαπτοπ βγάζει αναλογική έξοδο έτοιμη για κάποια είσοδο του ενισχυτή . Φαντάζομαι οτί θεωρείς το dac της κάρτας ήχου της πλάκας και θα προτιμούσες να παίρνει το dac για επεξεργασία ψηφιακό απο το λαπτοπ. Αυτό τώρα θα γίνει μέσω της οπτικής εξόδου ?? Άσχημα δεν είναι όλα αυτά αλλά κοστίζουν και προς το παρών είμαι πνιγμένος . Θα συνεχίσω στο πακέτο πικαπ + ενισχυτής +(ίσως cd player) + ηχεία και μελλοντικά βλέπω ανάλογα με τις ορέξεις μου . Πιο μουράτο θα ήταν να έβρισκα κανα λαπτοπ μεταχειρισμένο της προκοπής με cd player και να το έχω μόνιμα συνδεδεμένο . Ετσι θα έχω και media player και cd player .Πάνω κάτω στα ίδια χρήματα . Σήμερα άλλωστε βρίσκεις λαπτοπ για τέτοια δουλειά με βασικό εξοπλισμό στα 400 εβρά καινούριο. "ίσως να μην έχω τρομερό ήχο αλλά συμβιβάζομαι ....

Και πάλι ευχαριστώ
Ακομη και λαπτοπ να παρεις το ντακ θα το χρειαστεις. Η διαφορα στον ηχο ειναι ουσιαστικη. Και σιντι πλαιυερ να παρεις αν το συνδεσεις στην συνεχεια στο ντακ επισης θα αναβαθμισης τον ηχο σου.

Οπως σου εγραψα το V-Dac κοστιζει 180 ευρω. Αν παρεις κι ενα media player που οι τιμες αρχιζουν απο τα 80 ευρω (WD) καταλαβαινεις εχεις μια πολυ αξιοπιστη πηγη που δεν θα εχει καμμια σχεση με αυτες που αναφερεις. Αυτο ειναι μια εξελιξη που πριν λιγα χρονια δεν ειχαμε τετοιες δυνατοτητες. Μαλιστα τωρα μπορεις να ακουσεις μ αυτον τον τροπο αρχεια υψηλης αναλυσης (24/96)

Επισης σκεψου οτι μουσικη πλεον στο διαδικτυο βρισκεις μπολικη και δωρεαν. Αν παρεις πικαπ, στα βινυλια θα τα ακουμπας συνεχως.

Προσωπικα εχω και πικαπ και σιντιπλαιυερ και dac με media player (το λαπτοπ που εχω αποφευγω να το χρησιμοποιω για μουσικη, μου την δινει να σερνονται καλωδια απο το ρακ στο μερος που καθομαι κι ακουω μουσικη). Μουσικη ακουω 70-80% με το ντακ (και λιγο εβαλα). Η αληθεια ειναι οτι εχω και 5 τερα σε μορφη φλακ σε σκληρους δισκους, οποτε οπως καταλαβαινεις δεν θα προλαβω ποτε ν ακουσω το περιεχομενο των σκληρων.

Εν πασει περιπτωσει, καμμια φορα οπως εγραψες κανουμε συμβιβασμους για ενα εξυπηρετησουμε καποιες παλιες επιθυμιες. Το πικαπ για παραδειγμα παντα θα τραβαει τα βλεματα των επισκεπτων.

Η αγορα βινυλιων ομως ειναι ενας βραχνας. Μεταχειρισμενα βρισκεις φθηνα. Αν πας ομως σε ποιοτικες εγγραφες ειναι λιγο δυσκολο να βρισκεις δισκους κατω των 20 ευρω, να μην σου πω οτι αρκετες φορες ξεπερνανε και τα 40 ευρω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead