Σvista.

Reaction score
14
είμουν πρίν 2 μέρες 5 ώρες το βράδυ στου πατέρα μου τα βιστα, και παιδευόμασταν να εγκαταστήσουμε ενα σκανερ της ΗΡ. Το σκανερ αγορασμένο πρίν 2 μερες με υποστήριξη βίστα.

Τέτοιο δυσκολο λειτουργικό, βλαμμένο, και ασύμβατο με την πλειάδα των περιφερειακών που ο μέσος χρήστης έχει δεν εχω ξαναδεί. Επίσης όλα αυτά τα οπτικά εφφέ είναι αχρηστα και αργούν το σύμπαν. πράγματι η ταχύτητα των windows επεσε κατά 30% περίπου απο ότι με τα παλια καλά XP.

Τέλος αυτό που είναι σπασ@ρχιδικο είναι το UAC (User Access Control) το οποίο φέυγει με την μία, αν θές να δουλέψεις κάπως γρηγορότερα τον υπολογιστή σου χωρίς σπαστικά Pop-up question windows!!!

Σιχτηρίστηκα τοσο με τα ΒΙΣΤΑ που του είπα του πατέρα μου αν θέλει υποστήριξη απο τον γυιό του ή να βάλει Dual boot ή SVISTA...!!!

Reaction score
14
Εγώ που έχω βάλει πλώρη για Mac, καλά κάνω????
Φανταστείτε πως έχω πλέον ξεπεράσει τα όριά μου με τα xp...
Διαβάζω τώρα και αυτά.....

Reaction score
5
Δηλαδή ρε παιδιά εμενα που μου έβγαλαν καλύτερο σκορ στο 3D Mark, αναπαράγουν καλύτερα (και με λιγότερο usage της CPU) τα HD αρχεία, που αντιγράφουν αρχεία καλύτερα και πιο γρήγορα απο τα XP, είμαι περίπτωση;

Εγω δεν ξαναγυρνάω στα XP. Εκατσαν καλά και δεν εχω προβλημα. ολες οι συσκευες δουλεύουν χωρις πρόβλημα ακομα και μερικές που τις έχω με drivers για Windows XP...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Σvista.

Εγώ που έχω βάλει πλώρη για Mac, καλά κάνω????
Φανταστείτε πως έχω πλέον ξεπεράσει τα όριά μου με τα xp...
Διαβάζω τώρα και αυτά.....
Ωραίοι είναι οι MAC. PC με πολύ καλύτερο λειτουργικό.
Αν έχεις και μία, μικρή έστω, εμπειρία σε linux (και γενικότερα unix) περιβάλλον ακόμα καλύτερα.
Εγώ θα χτυπήσω ένα υπο-φορητό της Apple κάποια στιγμή.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Σvista.

Αν έχεις και μία, μικρή έστω, εμπειρία σε linux (και γενικότερα unix) περιβάλλον ακόμα καλύτερα.

tnxs :cool_4: :cool_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Σvista.

Πω πω, φιλοξένησα τον ξάδερφό μου πριν κανένα εξάμηνο και είχε μαζί το MacBook: αυτό θα πει φορητός. Πανάλαφρο, εντυπωσιακά λεπτό με τρομερή αίσθηση. Και μάλιστα ήταν πρώτης γενιάς, με λιγότερη μνήμη, χειρότερο επεξεργαστή και ένα σχετικό πρόβλημα με τη θερμοκρασία που ακούω ότι έχει λυθεί στη β' γενιά. Και πάλι, δεν είχε καμία σχέση σαν αίσθηση με οποιοδήποτε mainstream notebook ανάλογης τιμής έχω δοκιμάσει.
Το Mac OS X από την άλλη είναι πολύ καλό σίγουρα, όμορφο και απλό, αλλά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ την ελευθερία και την ατελείωτη βιβλιοθήκη software των Windows (XP πάντα, δε βιάζομαι για Vista). Πιο πολύ με τραβάει δηλαδή το hardware της apple παρά το Mac OS X - είμαι τεμπέλης :cool_3: και βαριέμαι να μαθαίνω πράγματα από την αρχή. :smoking:

GTX

Reaction score
39
Υπερβολές παιδιά υπερβολές....

Μια χαρά είναι, έχουν κάποια προβλήματα ασυμβατότητας, πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν τα XP όταν πρωτοβγήκαν και όσο και να κράζεται τώρα, του χρόνου όλοι αυτά θα έχετε :happy_4::happy_4:

Reaction score
0

Μια χαρά είναι, έχουν κάποια προβλήματα ασυμβατότητας, πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν τα XP όταν πρωτοβγήκαν και όσο και να κράζεται τώρα, του χρόνου όλοι αυτά θα έχετε :happy_4::happy_4:
Μάλλον μετά το 3ο service pack.

Reaction score
14

Μια από τις εκδόσεις που δούλεψα σε ένα laptop που "έφτιαξα" μου άφησε πικρές εντυπώσεις.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση....πολύ κακό για το τίποτα.

Ή όπως είπε ένας φίλος....νέος διαφορετικός και συχνά ηλίθιος τρόπος για να κάνεις ακριβώς τα ίδια παλιά "πράγματα".

Το κακό με αυτόν τον νέο τρόπο δεν είναι τόσο οτι σου δημιουργεί πρόβλημα χειρισμού λόγω άγνοιας, αλλά οτι είναι
χειρότερος από τον παλαιό.

Π.χ. To interface και ο χειρισμός του Windows Explorer είναι λόγος για να μην τα βάλω.

Το άτομο που του ανήκει το laptop έχει βαρέσει αναβολές από τις απαγορεύσεις που του ανακοινώνει το ...ίδιο του το PC!!!! :shock:
(Υποθέτω ότι αυτό είναι το User access control. Να μην μπορείς δηλ.να κάνεις τίποτα χωρίς να σου σπάσουν τα rx/)
Εδώ πήγα να σπάσω το pc μου μετά τις εξυπνάδες της MS με το Outlook, που δεν έπιτρέπει το ένα και δεν επιτρέπει
το άλλο, by default, και χωρίς δυνατότητα επέμβασης (παρά μόνο με hack)....θα ανεχθώ τα Vista;

Συνοπτικά.

Πολύ ακριβό.
Άγουρο.
Δύσχρηστο.
Εκνευριστικά "προστατευμένο". Σαν τα μηχανάκια που σου γράφουν στο μανουαλ και στο ντεπόζιτο να ελέγχεις
αέρα/βενζίνη πριν από κάθε εκκίνηση...με την διαφορά ότι αμα δεν το κάνεις....το μηχανάκι δεν παίρνει μπρος!!!! :crazy_1: :pc:

Ομορφιές μπόλικες ...χωρίς ιδιαίτερη ουσία.
Αρκετά απαιτητικό σε hardware. Συμφωνώ με την δήλωση του GTX για του χρόνου ή του παραχρόνου.
Γιατί να ξοδέψω για hardware φέτος (ένω έχω hardware που σκάβει) για λειτουργικό που θα "δουλεύει" σε 2 χρόνια;
Την δουλειά μου θέλω να κάνω. Δεν θέλω να μπώ στην κιμαδομηχανή κατανάλωσης της MS και των συνεταίρων της.
Απογοητευτικό file management.
Πιθανότατα καλύτερος "χειρισμός" multimedia λόγω "φρέσκων" codecs/decoders.
TABs στον ΙΕ. Δεν τρελλαίνομαι κιόλας.

Αυτά από την πρώτη μικρή (ομολογώ) επαφή.

Reaction score
164
Εδώ και κάτι μήνες είχα Vista στο παλιό μου laptop (όχι ότι έχω καινούριο) (P4/2.4M, 1GB RAM, Quadro4 GoGL700 64MB, HD/7200rpm). Όχι τίποτα της προκοπής, αλλά υπεραρκετό για σερφάρισμα. Με τα Vista το σύστημα σερνόταν, όλο κόλπα έκανε, κόλλαγε, έβγαζε μπλε οθόνες. Πίσω στο image των XP και όλα μία χαρά. σVista και από μένα, ιδίως για παλιότερα, αξιοπρεπή, μηχανάκια. Έστω και χωρίς το Aero, το σύστημα σέρνεται....

Reaction score
4
Απλα να σας πω οτι στην κινα των 1.200.000.000 εχουν πουλησει 277 vista .
Ποτε μην υποτιματε τους κινεζους.
Το λειτουργικο δεν υπαρχει (ακομη τουλαχιστον).....
Πολλοι το εχουν βαλει για ψυχολογικους λογους και μονο. Αν θες να δουλεψεις απλα πας στα σιγουρα XP.

Reaction score
0
-Μή βάλετε Vista σε PC που δεν είναι υπερ-σύγχρονο και ακριβό. Σέρνονται μόνο τα φτηνά-καινούρια και τα ακριβά-παλιά (τα φτηνά-παλιά τα έχετε ήδη πετάξει έτσι δεν είναι; "happy_1"

-Αν είσαστε επαγγελματίας και τα προγράμματα που σας χρειάζονται υπάρχουν για MAC, πάρτε MAC -χωρίς δεύτερη σκέψη.
(Αν είσαστε προγραμματιστής, όλα τα εργαλεία για MAC εφαρμογές είναι τσάμπα!!!)

-Αν είσαστε ερασιτέχνης και δεν σας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, πάρτε MAC.

-Aν σας ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια, πάρτε PS3!

-Aν δεν ξέρετε τι θέλετε, πάρτε MAC. θα κάνετε μια καλή αρχή (χωρίς σπασίματα νεύρων) σε ένα στυλάτο ταχύτατο και ΠΛΗΡΕΣ περιβάλλον που η Microsoft καρα-αντέγραψε (χωρίς επιτυχία) για να φτιάξει τα Vista, ενώ ήδη ετοιμάζεται το επόμενο λειτουργικό για MAC, τo Leopard.

-Αν βιώσεις για ένα μήνα το MAC με όλα του τα κόλπα και τα καλούδια, δεν επιστρέφεις στα Windows με τίποτα.

-Άσε που υπάρχει και η περίπτωση στο άμεσο μέλλον να τρέξεις και Windows (αν το ζητάει ο οργανισμός σου) μια που πλέον τρέχουν σε επεξεργαστές intel...

-Προσωπικά, αν και είμαι (δυστυχώς) αναγκασμένος να δουλεύω σε PC (multi-boot με 4 φορές τα XP και μία τα VIsta) έχω βιώσει το MAC μέσω ενός φορητού Powerbook 17" (αγορά 2004). Το έχω χρησιμοποιήσει για χρόνια ώς HTPC με σύνδεση DVI σε προβολέα, για επεξεργασία φωτογραφιών, για ασύρματο internet browsing και μετατροπή σελίδων σε PDF (ενσωματωμένη λειτουργία), για διαγράμματα ροής (ενσωματωμένη λειτουργία), για σύνθεση μουσικής με το φοβερό Garage Band (ενσωματωμένο) κ.λ.π. κ.λ.π και αυτή την στιγμή (εδώ και μέρες) κατεβάζει αθόρυβα P2P με μέση ταχύτητα 45-60Kbytes/sec.

-Και αν τ'άλλαζα, πάλι MAC θα 'παιρνα! "happy_1"

http://www.apple.com/macosx/leopard/

Reaction score
0
1 . Μου διαφεύγει ο όρος "Nectonia"

2. Δεν πρόκειται για λογική αλλά για πείρα! "happy_1"

Reaction score
14
αν ήταν nectonια λογική θα μίλαγε για το νέο καταπληκτικό μινι-μακ που είναι δέκα κλάσεις καλύτερο απο το BIG-Mac και φυσικά κάνει 1080p rendering με CPU usage 5% ενώ υπολογίζει ταυτόχρονα το tranjectory του πυράυλου Arianne που θα ανεβάσει τον νέο Astra 1L, και σε άλλο παράθυρο τρέχεις Hard Disk Benchmark και στον προβολέα προβάλεις ταινία 1080p, και η CPU είναι ακόμα στυο 35%...!!!

αυτό θα ήταν necton the original, όλα τα άλλα είναι φθηνές απομιμήσεις!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion