ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους από την Νάπολη!!

ήθελα να ζητήσω την συνδρομή σας για καμμιά καλή πληροφορία ..
Τον άλλο μήνα πρόκειται να επισκεφτώ την Ελβετά και συγκεκριμένα την Βασιλεία.
Έχω κλείσει ήδη εισητήρια και ξενοδοχείο και έβγαλα επίσης την Swiss Flexi card Pass για απετριόριστα ταξίδια με τρένο στο εσωτερικό της χώρας.
Η ερώτηση:
Επειδή είναι η πρώτη φορά που πάω Ελβετία , έχετε κάτι συγκεκριμένο να μου προτείνετε?
PS ...είμαι εντελώς άπειρος στο Σκι άλλα σκεφτομαι να πάω καμμιά βόλτα σε κανένα χιονοδρομικό .Η διανυκτερεύσεις πάντως θα είναι στην Βασιλεία.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας !
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα !!
ciao ciao

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν νομίζω πως οι τράπεζες παρέχουν εύκολα στοιχεία και πληροφορίες πελατών τους. :):):)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Aγαπητε Αγγελε , οπως σου εγραψα και στο ΠΜ και εγω και η συζυγος μου εχουμε να παμε τουλαχιστον 8 χρονια.
Επισης πρεπει να σου πω πως η συζυγος μου ζουσε στην Γενευη , αρα και οι γνωσεις μας ειναι γυρω απο αυτη την περιοχη.Βεβαια μου ειπε τα καλυτερα και για την Βασιλεια , αλλα προσωπικα δεν την εχω επισκεφτει ποτε.

Ξεκινωντας απο το οδοιπορικο μας στην Γενευη , θα πρεπει απαραιτητα να πας να δεις την παλια πολη.Μια σοκολατα η ενα τσαι σε ενα απο τα περιφημα cafe ειναι must.
H τοσο γνωστη λιμνη(Lac Leman)η οποια φτανει σχεδον εως την Λωζανη κρυβει πολλες χαρες στα παραλια της , και εαν μπορει καποιος να την ακολουθησει σιγουρα δεν θα χασει.
Περιοχες κοντα στην Γενευη που αξιζει να παει κανεις ειναι το Megeve , το St Cergue(μπορεις να κανεις και σκι) και το πανεμορφο Annecy(στα συνορα με Γαλλια)

Εδω πρεπει να σου πω πως ο περιηγητης πολλες φορες μπαινει και βγαινει Γαλλια-Ελβετια διχως να αντιλαμβανεται την υπαρξη συνορων σε ολες αυτες τις περιοχες.

Εαν ενδιαφερεσαι για καζινο πρεπει οπωσδηποτε να πας στην κουκλιστικη Divonne(παλι απο την μερια της Γαλλιας) καθως και στο Beau Rivage στην Λωζανη.

Για φαγητο...μμμ...δεν εχεις και πολλες επιλογες στα αυτοχθονα Ελβετικα πιατα.
Charbonnad , λεπτες φετες κρεας που ψηνεις μονος σε καποιο ειδος χυτρας με καμιναδα η
Pierrade , oπως το προηγουμενο μονο που εδω ψηνεις επανω σε πετρα και συνδυαζεις με διαφορες σαλτσες(αυτο θα το βρεις περισσοτερο στις Αλπεις)
Ρακλετα και Φοντυ φυσικα , και τα δυο φαγητα με τυρι που λοιωνεις μονος.
Α, αν βρεθεις στις Αλπεις μην ξεχασεις να δοκιμασεις και καυτο κρασι μετα απο δυο ποτηρια θα βλεπεις ολες τις Ελβετιδες θεες :lol:
Καλο εστιατορια που μπορεις να βρεις σχεδον ολα απο τα παραπανω ειναι η αλυσιδα Bouchon που υπαρχει σχεδον σε καθε πολη.

Σορυ που δεν εχω περισσοτερα να σου πω , ελπιζω αυτα να σε βοηθησαν λιγο ειδικα εαν θα πας και στην περιοχη της Γενευης. :wink:

Reaction score
0
Aγαπητε Αγγελε , οπως σου εγραψα και στο ΠΜ και εγω και η συζυγος μου εχουμε να παμε τουλαχιστον 8 χρονια.
Επισης πρεπει να σου πω πως η συζυγος μου ζουσε στην Γενευη , αρα και οι γνωσεις μας ειναι γυρω απο αυτη την περιοχη.Βεβαια μου ειπε τα καλυτερα και για την Βασιλεια , αλλα προσωπικα δεν την εχω επισκεφτει ποτε.

Ξεκινωντας απο το οδοιπορικο μας στην Γενευη , θα πρεπει απαραιτητα να πας να δεις την παλια πολη.Μια σοκολατα η ενα τσαι σε ενα απο τα περιφημα cafe ειναι must.
H τοσο γνωστη λιμνη(Lac Leman)η οποια φτανει σχεδον εως την Λωζανη κρυβει πολλες χαρες στα παραλια της , και εαν μπορει καποιος να την ακολουθησει σιγουρα δεν θα χασει.
Περιοχες κοντα στην Γενευη που αξιζει να παει κανεις ειναι το Megeve , το St Cergue(μπορεις να κανεις και σκι) και το πανεμορφο Annecy(στα συνορα με Γαλλια)

Εδω πρεπει να σου πω πως ο περιηγητης πολλες φορες μπαινει και βγαινει Γαλλια-Ελβετια διχως να αντιλαμβανεται την υπαρξη συνορων σε ολες αυτες τις περιοχες.

Εαν ενδιαφερεσαι για καζινο πρεπει οπωσδηποτε να πας στην κουκλιστικη Divonne(παλι απο την μερια της Γαλλιας) καθως και στο Beau Rivage στην Λωζανη.

Για φαγητο...μμμ...δεν εχεις και πολλες επιλογες στα αυτοχθονα Ελβετικα πιατα.
Charbonnad , λεπτες φετες κρεας που ψηνεις μονος σε καποιο ειδος χυτρας με καμιναδα η
Pierrade , oπως το προηγουμενο μονο που εδω ψηνεις επανω σε πετρα και συνδυαζεις με διαφορες σαλτσες(αυτο θα το βρεις περισσοτερο στις Αλπεις)
Ρακλετα και Φοντυ φυσικα , και τα δυο φαγητα με τυρι που λοιωνεις μονος.
Α, αν βρεθεις στις Αλπεις μην ξεχασεις να δοκιμασεις και καυτο κρασι μετα απο δυο ποτηρια θα βλεπεις ολες τις Ελβετιδες θεες :lol:
Καλο εστιατορια που μπορεις να βρεις σχεδον ολα απο τα παραπανω ειναι η αλυσιδα Bouchon που υπαρχει σχεδον σε καθε πολη.

Σορυ που δεν εχω περισσοτερα να σου πω , ελπιζω αυτα να σε βοηθησαν λιγο ειδικα εαν θα πας και στην περιοχη της Γενευης. :wink:
Ανδρέα ,
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ο πληροφορίες σου ..η όμορφη περιγραφή σου είναι σίγουρα ένα πολύ καλό εφαλτήριο για πολλές περιηγήσεις- αναζητήσεις !!
Ήδη βιάζομαι να γευτώ τις τις γαστρονομικές απολαύσεις και να βουτήξω σταχιόνια:)
Ευχαριστώ και πάλι ..

Reaction score
0
Καλά να περάσεις Άγγελε!!!
Βγάλε και καμιά φωτό να δούμε κι εμείς λίγες από τις ομορφιές των περιοχών...... :D :D :D
Ευχαριστώ Γιάννη ! για άλλη μια φορά θα "οργιάσει" η ψηφιακή μηχανή ...
Για την ώρα μπορώ να ανεβάσω καμμία φώτο από την "γειτονιά μου" το Capri ας πούμε αρκεί να βρώ πως γίνεται το upload.
Και βέβαια εννοείται ότι είμαι διαθέσιμος για πληροφορίες σε όσους σκέφτονται να επισκεφτούν Ιταλία και ειδικότερα την περιοχή της Campanias!
[/img][/list]

Reaction score
0

Καλησπέρα,
κάνω μια προσπάθεια να ανεβάσω φωτο από το ταξίδι μου ..επιτυχημένη ή όχι θα δείξει..
Πάντως γύρισα με τις καλύτερες εντυπώσεις!
Επισκέφτηκα , Ζυρίχη, Λουκέρνη , Βασιλεία Γκστααντ και Λωζάνη !!!
Δεν πρόλαβα Γενευη (και την έκθεση αυτοκινήτου ) :( ...
αλλα πρόλαβα και πήρα μια γεύση από το καρναβάλι της Βασιλείας.
Αποκλείστηκα κυριολεκτικά από το χιόνι ένα βράδυ στην Βασιλεία και παραλίγο να ακυρωθεί η πτήση μου λόγω καιρικών συνθηκών στο EuroAirport. Αξίζει να πω το κόστος των αεροπορικών εισητηρίων για δύο άτομα από Νάπολη - Βασιλεία με επιστροφή 140 ευρώ!!
Γενικότερα, απέραντη φυσική ομορφιά, το λευκό κυριαρχεί παντού, άριστη οργάνωση στο συγκοινωνιακό δίκτυο με moto : "just in time" και σήμα κατατεθέν το Ελβετικό Ρολόι!
Πράγματι, μεταβιβάσεις με την ακρίβεια δευτερολέπτων..
Μου άρεσε πολύ η Λουκέρνη και το "Κολωνάκι" του χιονιού (ας μου επιτραπεί) Το Gstaad.
Θα μπορούσα να σας κουράζω με περιγραφές αρκετά λεπτά θα προσπαθήσω όμως κατα την κινέζικη παροιμία , να μιλήσει μια εικόνα με χίλιες λέξεις ..
γεια χαρά σε όλους !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.205
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79