ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 15'' WOOFER ΓΙΑ HORN LOADED ENCLOSURES

Reaction score
1.547
κατα τη γνωμη σας πια ειναι τα ιδανικα 15'' γουφερ για rear loaded horns ?? πολλοι μου εχουν πει εκτως βεβαια των jbl 2226 τα eminence omega pro ... πια πρεπει να ειναι τα χαρακτηριστηκα ενως μεγαφωνου για να παιξει σωστα σε ενα κορνατο ηχειο? εχω παρατηρησει πως σε κορνατα ηχεια μπαινουν μεγαφωνα με ελαφρυ κονο και επεισης ηχεια χωρις ιδιαιτερο βαθος κατασκευης με 4'' voice coil και σχετικα μικρες διαδρομες! (δεν μιλαμε για sub χρηση) ...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.546
Απάντηση: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 15'' WOOFER ΓΙΑ HORN LOADED ENCLOSURES

Για horn loaded γενικα, θα πρεπει το Qts του να ειναι < 0,21. Οσο πιο μικρο τοσο πιο καλο.
Επισης καλο ειναι να εχει μεγαλο BL, ελαφρυ κωνο, και μια πολυ καλη επιλογη ειναι το
PD1550 (Precision Devices).
Δες τα spec του για να καταλαβεις τι πρεπει να κοιτας.

Υ.Γ. το 2226, ΔΕΝ κανει για horn loaded.

Reaction score
1.547

εχω το συγεκριμενο γοοφερ της πρεσιζιον... οντως το κικ που ειχε οταν το ειχα φορεσει στα 4530 δεν το εχει κανενα αλλο γουφερ... δεν μου αρεσει ομως καθολου σαν μεγαφωνο αυτο το πολυγωνικο καλαθι του... τα 2226 δεν κανει για ηχειο κορνας? νομιζω πως ειναι η συνεχεια του 2225 του οριτζιναλ μεγαφωνου των 4530 και 4520

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.546

To 2226 πολυ δυσκολα θα παιξει σε horn (Qts 0.31)

Μη σε στενοχωρει το μπασκετ, συνηθως βιδωνεται απο την μεσα πλευρα του ξυλου,
οποτε ανοιγεις κανονικα την τρυπα και δεν κανεις πατουρα, ουτε φαινεται.
Θα προτιμουσα ομως το 1550 να παιξει σε Front loaded horn.
Εκει ειναι η ολη φαση...................

Attachments

Reaction score
1.547

δυστυχως το μεγαφωνο κρατιεται απο τα κλασικα γατζακια στις 4 ακρες οποτε το πολυγωνικο πρεσιζιον δεν .... τα 4560 της φωτο ειναι απο τα αγαπημενα μου ηχεια... η επομενη αγορα μου ισως! αυτα δουλευουν ομορφα με τα Ε-130 η Ε-140 για περισσοτερο μπασο

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.546

Βεβαια (ξεχασα), και τα 2226 μπαινουν στις 4530 (γιατι δεν βγαινουν τα οριτζιναλ) αλλα το πως θα παιξουν.........αγνωστο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef