ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΗΡΑ....

Reaction score
182
αγόρασα κι εγω σημερα τα tannoy fx 5.1

http://www.audioholics.com/productreviews/loudspeakers/Tannoy_FX5.1_review_p1.html

και θελω να βρω και ενισχυτη εως 300Ε, χωρις ραδιοφωνα και hdmi και αλλα τετοια...
από τα λιγα που ξερω και ειδα ειναι δυσκολα ηχεια στα 6 ohm και με 85db, 15-100Wκαι 140Hz - 78Hz
ενω το subwoofer ειναι 100W, 45Hz-140Hz, 200mm .

επειδη ειναι η πρωτη επαφη με home theater δωστε μου τα φωτα σας, είτε με συγκεκριμενα μοντελα είτε με προδιαγραφες που πρεπει να εχει ο ενισχυτης.

ειδα στα 290Ε ενα pioneer 416 με dts kai prologicII. εχετε γνωμη γι αυτον?

ευχαριστω

Reaction score
7
O ενισχυτης που ειδες υποστηριζει και 6Ω ηχεια, αλλα εχει αρκετα υψηλο THD ... 100 Watt @ 8 ohm, 1 kHz, THD: 1%
Αν οδηγησει 6Ω ηχεια λογικα το THD θα ειναι υψηλοτερο.
Φυσικα παιζει ρολο και ο χωρος σου ή η αποσταση που εχεις τοποθετησει τα ηχεια απο τον ακροατη, για το θεμα των εντασεων.

Reaction score
182
Γιώργος Ανδρεάδης said:
O ενισχυτης που ειδες υποστηριζει και 6Ω ηχεια, αλλα εχει αρκετα υψηλο THD ... 100 Watt @ 8 ohm, 1 kHz, THD: 1%
Αν οδηγησει 6Ω ηχεια λογικα το THD θα ειναι υψηλοτερο.
Φυσικα παιζει ρολο και ο χωρος σου ή η αποσταση που εχεις τοποθετησει τα ηχεια απο τον ακροατη, για το θεμα των εντασεων.
χμμμμ μήπως μπορείς να τα πεις λίγο πιο..... κατανοητά αυτά τα περί THD???? Καθ'ότι έπεσες σε.... γνώστη....????

Ο χώρος είναι 2,7 χ 6 η οθόνη 106"(230εκ) η θέση θέασης στα 5.5μ.

έίμαι ανάμεσα στον Pioneer 416 και yamaha 459 αν θέλω να μείνω χαμηλά σε τιμή και στον pionner 916 και yamaha 559 αν θέλω να ανέβω λίγο...

καμμιά γνώμη προτίμηση? όσο και να ρωτάω δεν μπορώ να βρω άλλα μοντέλα να παίζουν στην αγορά....

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
ΤHD = Total Harmonic Distortion. Ο Γιωργος μιλαει για την παραμορφωση που βγαζει ο ενισχυτης... Οσο μεγαλυτερη η παραμορφωση, τοσο μεγαλυτερη η...παραμορφωση!!!! :shock: :lol:

Reaction score
182
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
ΤHD = Total Harmonic Distortion. Ο Γιωργος μιλαει για την παραμορφωση που βγαζει ο ενισχυτης... Οσο μεγαλυτερη η παραμορφωση, τοσο μεγαλυτερη η...παραμορφωση!!!! :shock: :lol:
Αποδεκτή παραμόρφωση είναι κάτω από 1%? να υποθέσω και ότι κάνει την εμφάνισή της σε υψηλές εντάσεις μόνο ή είναι εκεί από τα χαμηλα?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.203
Οταν βλέπεις σε κάποιον ενισχυτή να λέει ότι βγάζει πχ (επί του προκειμένου) 100Watt @ 8Ohm στο 1KHz και με THD 1%, σημαίνει ουσιαστικά πως τα 100W δεν είναι ακριβώς ό,τι νομίζεις ότι παίρνεις. Γιατί κανονικά η μέτρηση θα έπρεπε να γίνεται μεν στα 8 Ohm (και στα 4 Ohm για να φαίνεται πόσο τσαγανό έχει ο ενισχυτής) αλλά σε όλο το φάσμα από 20Hz έως και 20KHz και με λιγότερη παραμόρφωση (κοντά στο 0,01%).

Ουσιαστικά έχουν πιέσει τον ενισχυτή περισσότερο (εξ ου και η παραμόρφωση 1%) για να δείξουν μεγαλύτερη ισχύ. Τυπικό κολπάκι του marketing...

Reaction score
182
Πήρα και τον ενισχυτή pioneer 916. ελπίζω να μου βγει καλός και να ταιριαξει με τα tannoy, αν τον έχει κανεις ας μου πει τη γνώμη του.. ή αν ξέρετε κανένα link με καποιο review...

Reaction score
0
Κατοπιν εορτης (ή αγορας αν προτιμας :D) τι να το κανεις το review...βαλτον να παιξει και δες ποσο σε ικανοποιει εσενα, αυτο ειναι που μετραει στην τελικη.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO