ΤΗΕΤΑ Transport +DAC



D

Dimkal

Guest
Καλη σου μερα.
Δεν ξερω ποσο τα αγορασες είναι εξαιρετικα τα εχει φιλος audiophile.
Για το player το πιθανοτερο ειναι να μην διαβαζει media mp3 κλπ περαν των cd audio.
Το dac βεβαια ειναι ειναι παλιας σχολής και εκει καναμε επεμβαση.
Απομονωσαμε την εξαιρετικη αναλογικη εξοδο του και στην αποκωδικοποιηση προστέθηκε εξωτερικος μετατροπεας usb spdif optical με τσιπ sabre 9038pro.
Ιστορική η Theta
Έτσι υποστηριζει και pc και ανωτερη αποδοση στο cd transport.
Ενας φιλος εχει κανει αναλογη επεμβαση σε parasound dac. Ειναι βατη επεμβαση
 

Μηνύματα
67
Reaction score
15
Καλημέρα! δεν τα αγόρασα ακόμα, μ`ενδιαφέρουν κάποιες γνώμες(απόψεις)οπως η δικήσας πριν αποφασίσω.Επίσης θα ηθελα και κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με την τιμή τους. Το DAC εχει !!είσοδο οπτικής ινας. Ευχαριστώ πολύ για την χρήσιμη ενημέρωση!!!
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.007
Reaction score
1.466
Καλημέρα. Αξίζει η επένδυση σε μηχάνημα περασμένης (ή και περασμένων) γενιάς; Πόσο θα μπορούσε αυτό να βρεθεί σε τιμή; Και μετά χρειάζεται "πείραγμα" για να παίζει αξιοπρεπώς; Συγνώμη που κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά μου θυμίζει την ιστορία με τους HiEnd ραδιοενισχυτές Surround (βλέπε DENON, Yamaha, Pioneer) της περασμένης πεντα-δεκαετίας που ενώ στην εποχή τους ήταν θηρία ανήμερα σήμερα είναι απλά τίμιοι ραδιοενισχυτές γιατί για φορμά πολυκάναλου ήχου δεν κάνουν...Και κάποιοι, κυρίως στο εξωτερικό, βασιζόμενοι σε αυτή την φήμη τους πουλάνε όσο θέλουν! Αν ήδη έχεις αυτά τα μηχανήματα ή στα "χαρίσουν" αξίζει το κόπο να τα πας ένα βήμα πάρα πέρα. Δεν είναι καλύτερα να βρεθεί ένα καλό Transport της σήμερον και ένα καλό DAC της σήμερον πάλι και όλα να πάνε κατ' ευχήν;
Φιλικά πάντα,
Γιάννης
 
Last edited:

Μηνύματα
67
Reaction score
15
Καλημέρα Γιάννη. Αυτός ειναι ο προβληματισμός μου ,αν αξίζει η επένδυση σε μηχάνηματα περασμένης γενιάς για να ικανοποιήσουμε μια( παλιά ) επιθυμία.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ,νομίζω οτι ειναι προτιμότερο ν`ακολουθήσω την τεχνολογία ,παρα να ικανοποιήσω τον ευατό μου με κάποια νεανική επιθυμία.Σ`ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, επιβεβαιωσες αυτο που δεν ηθελα να παραδεχτώ.
Φιλικά Κωστας
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Πόσο εχει αλλαξει η τεχνολογια του cd player; εδω και δεκαετιες, απο τις προδιαγραφες δηλ του red book, καθολου.Και σε διαβεβαιω (κυριως εσενα αγαπητε Γιαννη) πως ο ηχος του εικοσαετιας σχεδον αλλα καλαδιατηρημενου Pioneer pd s707 που προσφατα απεκτησα (αν και το απεφευγα εχοντας κι εγω, αυθαιρετα, μη καλη αποψη για τον ηχο των "παλαιων") βαζει κατω πολυ ακριβοτερα. Ασε που ΔΕΝ εχει αυτο το ηχοχρωμα της ψηφιακιλας που εχουν τα "συγχρονα".
[DOUBLEPOST=1555252586][/DOUBLEPOST]Και ο πολυκαναλος 13ετιας Pioneer εχει σχεδον ολα τα φορμα πλην κανα δυο ( και του atmos, μα ειναι πολλοι αυτοι που εχουν την ευχερεια να γεμισουν εναν οικιακο χωρο με ηχεια παντου; ), και ειναι εξαιρετικος για πολυκαναλο μεχρι 7.1.
[DOUBLEPOST=1555252814][/DOUBLEPOST]Για το δε "παλαιο" ντακ, φιλος που πηρε προσφατα ενα που παιζει με χρι 48khz και ουτε usb δεν εχει (!) ειναι ενθουσιασμενος. Κι εμεις κυνηγαμε τα ανυπαρκτα dsd...
 
Last edited:

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
888
Reaction score
807
Αγόρασε Dac της Schiit δια χειρός Mike Moffat που ουσιαστικά αυτός ήταν η Theta...
Επίσης έχει στα σκαριά και αναμένεται σύντομα cd transport.
 

D

Dimkal

Guest
εννοειται εχουν δικιο οι προλαλισαντες, 500 ευρω μέγιστη δαπανη εφοσον το τρανσπορτ ειναι αστερι και εχει ανταλλακτικα με το dac μαζι
[DOUBLEPOST=1555254134][/DOUBLEPOST]τα παλια dac αυτηε της κατηγορίας, ειναι πρακτικα ενας Αστέρας προενισχυτης με διακριτα κυκλωματα και οχι ενα μπουζουκι με δυο ΝΕ 5532.
Μπορεινκαλλιστα να μπει ενα συγχρονο dac και στην εξοδο analogue νανσυνδεθει σε ενα παλαιότερο
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.007
Reaction score
1.466
Όλοι έχουμε δίκιο! Ναι, όλοι! Μπορούμε να μιλάμε και να γράφουμε ώρες για το πιο είναι το καλό, το σωστό, το συμφέρον κα. Αν υπήρχε η δυνατότητα να ξεχωρίζαμε τα μηχανήματα σε μέρη, ψηφιακό, τροφοδοτικό, servo, laser, DAC, έξοδος κλπ. τότε θα διαλέγαμε τα καλύτερα του κάθε κατασκευαστή ή της αγοράς τέλος πάντων. Δεν γίνεται όμως... Γι' αυτό και τα "παλιά" παίζουν καλύτερα. Και εγώ ακούω CD από ένα TEAC VRDS-25. Το πρόβλημα είναι, όπως έγραψα, τα χρήματα. Την σήμερον ημέρα δεν βγαίνουν εύκολα και με όλες αυτές τις Hiendιές να μας βομβαρδίζουν μπορεί κάποιος να πέσει στην παγίδα και να "σπρώξει" πολλά για κάτι που μπορεί να βρει με λιγότερα και σύγχρονο. ΜΗΝ το μπλέκουμε με την μόδα των Vintage μηχανημάτων, αυτά είναι άλλη κατηγορία (είμαι άρρωστος!!!) και να το συζητήσουμε σε άλλο νήμα.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Τι κεφαλή Laser φοράει;
 
Last edited:


Μηνύματα
1.338
Reaction score
661
Δυστυχώς το πέρασμα του χρόνου είναι αμείλικτο και τα γεράματα κακό πράγμα και η γήρανση των υλικών ο μεγαλίτερος εχθρός τους. Δεν μπορεί κανένας να σε διαβεβαιώσει για την κατάσταση λόγω ηλικίας μιας συσκευής. Το ότι κάποιου του άρεσε είναι λόγια του αέρα, αφού έχουν αξία μόνο γιαυτόν που το ακούει και τα κριτήρια του, δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκην θα αρέσει και σε σένα και δεν είσαι καθόλου σίγουρος τι σου έκανε ο γκουρού ηλεκτρονικός. Του φίλου του άρεσε στον χώρο του (με ότι και αν σημαίνει αυτό), με τα δικά του μηχανήματα και φυσικά με τις δικές του εμπειρίες και γούστα (που το πιο πιθανόν είναι να μην συμβαδίζουν με τα δικά σου). Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να βλέπεις τις προδιαγραφές ενός μηχανήματος και φυσικά και τις μετρήσεις του και εντελώς διαφορετικό πράγμα πως ακούει και του αρέσει κάποιος ένα μηχάνημα.
Δική μου πρόταση με όσα χρήματα διαθέτεις αγόρασε ότι τελευταία σχεδίαση υπάρχει.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.702
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top