ΤΗΧ ΣΤΑΜΠΑ ΣΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ DVD

Reaction score
130
Καλημέρα σε όλους.
Παλαιώτερα όλες τις ταινίες με ήχο dolby digital, dts τις έβλεπα με το πρόγραμμα thx ενεργοποιημένο στον προενισχυτή. Μέχρι που βρέθηκε ο κ. Μανώλης Καστρουνής-νάνε καλά ο άνθρωπος- και μου είπε ότι αναλογα το σύστημα ήχου που έχει το dvd εκεί και να ακούω. Και πράγματι άκουσα μεγάλες διαφορές ως προς το καλύτερο.
Ρωτάω τώρα για όποιον ξέρει, στο καινούργιο "ιντιάνα τζόουνς" που είδα το κουτί και γράφει THX, να πατήσω το κουμπί "thx home cinema" η να το αφήσω στο dolby;

Reaction score
6
Εγώ απλά πατάω ΤΗΧ Auto και αφήνω τον Α/V να διαλέξει ποιό ΤΗΧ mode είναι κατάλληλο για την κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, όταν μια ταινία είναι κωδικοποιημένη σε Dolby Digital EX, τότε εάν πατήσω το THX Auto, γίνεται ΤΗΧ Surround EX. Γενικά τείνω να προτιμώ να ακολουθώ την κωδικοποίηση της ταινίας. Στην περίπτωση του Indiana Jones θα επέλεγα THX.

Reaction score
130
Απάντηση: Re: ΤΗΧ ΣΤΑΜΠΑ ΣΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ DVD

Εγώ απλά πατάω ΤΗΧ Auto και αφήνω τον Α/V να διαλέξει ποιό ΤΗΧ mode είναι κατάλληλο για την κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, όταν μια ταινία είναι κωδικοποιημένη σε Dolby Digital EX, τότε εάν πατήσω το THX Auto, γίνεται ΤΗΧ Surround EX. Γενικά τείνω να προτιμώ να ακολουθώ την κωδικοποίηση της ταινίας. Στην περίπτωση του Indiana Jones θα επέλεγα THX.
Το κάνεις δηλαδή όπως κι΄εγώ παλιά, βλέπεις όλες τις ταινίες με επεξεργασία thx. Για δοκίμασε να πατάς το κουμπί dolby όταν η ταινία ειναι δωδικοποιημένη σε dolby digital.
Πιστεύω θα σου αρέσει περισσότερο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: ΤΗΧ ΣΤΑΜΠΑ ΣΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ DVD

για να παιξεις thx επεξεργασια
θελεις και αλλα πραματα που αν δεν τα εχεις το σιγουρο ειναι οτι δεν θα ακουσεις σωστα

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: ΤΗΧ ΣΤΑΜΠΑ ΣΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ DVD

Το κάνεις δηλαδή όπως κι΄εγώ παλιά, βλέπεις όλες τις ταινίες με επεξεργασία thx. Για δοκίμασε να πατάς το κουμπί dolby όταν η ταινία ειναι δωδικοποιημένη σε dolby digital.
Πιστεύω θα σου αρέσει περισσότερο.
Όχι, το ακριβώς αντίθετο είπα.

Και όπως πολύ σωστά ανέφερε ο argi, για να καταλάβει κάποιος τι εστί THX δεν φτάνει μόνο το πάτημα ενός πλήκτρου.
Πρέπει όλη η ηχητική αλυσίδα να ακολουθεί προδιαγραφές THX.
Δηλαδή καλώδια και ηχεία. Αλλιώς μειώνεται η αίσθηση.

Reaction score
2

Έβαλα όλα τα Star Wars (6) και είδα ότι μόνο στα τρέϊλερ του THX στα επεισόδια 2+3 όπως επίσης στο Audio των 5+6 επεισοδίων εμφανίζεται στον ενισχυτή μου η ένδειξη του Dolby Digital EX που έχουν όπως γράφουν στο εξώφυλλο τους αλλά και στο μενού τους όλα τα δισκάκια, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα εμφανίζει το απλό DD. Παίζει όντως η ιστορία με το μη σωστό flag του ΕΧ στα δισκάκια? Κρίμα κιόλας που είναι και σταμπαρισμένα με το ΤΗΧ για ποιότητα. Αν το γυρίζω χειροκίνητα σε movie mode αυτά τα A B C που έχει η Sony σε όλους τους AVR της θα έχω το ίδιο back surround ήχο που δεν έχω τώρα?

Reaction score
2

Σε ευχαριστώ για την κατατόπιση. Όσον αφορά στην ερώτησή μου σε ψάξιμο και διάβασμα που έκανα σε δεκάδες φόρουμ όλοι αναφέρουν ότι για τον ένα ή άλλο λόγω δεν έχει μπει το 5.1 ΕΧ flag για να γίνεται αυτόματα η αποκωδικοποίηση του πίσω καναλιού και πως πρέπει να το γυρίζουμε manual σε αυτές τις ταινίες αφού το πίσω κανάλι υπάρχει ως matrix στα πισω surround κανάλια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp