ΤΗΧ!

bou

Reaction score
0
Σκέφτομαι να πάρω πολυκάναλο ενισχυτή διότι τώρα το 5.1 δημιουργείται κομματιαστό.
Δεν ξέρω αν το έχουν κάνει πολλοί αυτό.
Ελπίζω να μη πέσει πολύ γέλιο!
Η αναλογική έξοδος του PANASAT 720i εισέρχεται σε μικρό desktop Creative 5.1 ενισχυτή 10ετίας. Είναι σεταρισμένος σε prologic και πραγματικά δίνει πολυκάναλη έξοδο σε υλικό το οποίο και περιέχει πληροφορία. Δηλαδή σε ταινίες stereo από filmnet κ.λ.π. Τα δύο front κανάλια οδηγούν έναν ενισχυτή YAMAHA και αυτό 2 ηχεία KEF 101.1. Τα δύο rear οδηγούν έναν ΟΝΚΥΟ και ηχεία ROISTER ελληνικά. Τελικά το κεντρικό και το subwoofer οδηγούνται κατευθείαν από τον creative και για κεντρικό έχω βάλει ένα από φορητό ραδιοκασετόφωνο και για sub το δικό του!
Σκέφτομαι να πάω για YAMAHA RX-V 2600 αλλά είδα ότι έβγαλε τον 2700. Σε σύγκριση βλέπω ότι έχει ethernet το οποίο και έλειπε από παλαιότερα κομμάτια και το θέλω αλλά βλέπω ότι δεν υποστηρίζει THX (LUCAS FILMS).
To ερώτημα είναι αν είναι μεγάλο μείον αυτή η έλλειψη.

Reaction score
3
The THX system is not a recording technology, and it does not specify a sound recording format; all sound formats, whether digital (Dolby Digital, SDDS) or analog (Dolby SR, Ultra-Stereo), can be "shown in THX." THX is mainly a quality assurance system. When a film's producer has it mixed in THX, this means the film's soundtrack will sound, when shown in THX-certified theaters, exactly as the mixing engineer intended. THX also provides certified theaters with a special crossover circuit whose use is part of the standard. Certification of an auditorium entails specific acoustic and other technical requirements; architectural requirements include a floating floor, baffled and acoustically treated walls, no parallel walls (to reduce standing waves), a perforated screen (to allow center channel continuity), and NC30 rating for background noise.

Βάσει αυτών,δεν νομίζω ότι είναι και μεγάλο μείον,εκτός πάντα αν έχεις τέτοιο χώρο ;-)

Reaction score
4
Και εγω bou που πηρα AV με THX τι καταλαβα δηλ ?
Πραγματικα απορω αν ποτε κανεις σε Home cinema εχει καταφερει να ακουσει THX και εχει καταλαβει και διαφορα απο ταινιες που δεν ειχαν THX επεξεργασια... :?

Reaction score
164
Αν ένα κομμάτι μόνο έχει τη στάμπα THX, δεν έχει νόημα. Πρέπει πχ ο ενισχυτής να είναι THX, τα καλώδια, τα ηχεία, η οθόνη, ο χώρος, η ρύθμιση, η εγκατάσταση, η τοποθέτηση κτλ. Τα πάντα...
Και πάλι δεν ξέρω αν θα δεις/ακούσεις διαφορά.

Reaction score
0
Εξαρταται φιλε τι σε ενδιαφερει πιο πολυ. :D
Εγω εχω τον 2600 αλλα θα ηθελα να παρω τον 2700.
Με ενδιαφερει περισσοτερο η Lan συνδεση παρα το THX.
Γνωμη μου ειναι παντως αν δεν εχουν διαφορα στην τιμη παρε τον 2700.
Οσο για το ΤΗΧ οπως ειδες ,ο Lucas πουλαει ΑΕΡΑ!!! :x

bou

Reaction score
0
Πολύ διαφωτιστικές οι πληροφορίες σας, ευχαριστώ.
Απ' ότι είδα και στη Υamaha κανένας φετινός δεν έχει THX πιστοποίηση.

Reaction score
5
Κοιτάξετε, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, η στάμπα THX δεν πουλάει αέρα, το THX είναι μια σειρά από προδιαγραφές ποιότητας που έχουν ιδιαίτερη σημασία τουλάχιστον όσον αφορά τα ηχεία. Δεν θα βρείτε ποτέ πιστοποιημένα ηχεία THX ULTRA που να μην είναι σαν σύνολο ταιριασμένα και ούτε υπάρχει περίπτωση σε ULTRA πιστοποίηση να υπάρχει διαφορετικό κεντρικό από τα main.

Με λίγα λόγια πιστοποιούνται τα αυτονόητα καλής ποιότητας που δυστυχώς στο home cinema παραβιάζονται θρασύτατα!

Reaction score
0
Αντώνης K. said:
Δεν θα βρείτε ποτέ πιστοποιημένα ηχεία THX ULTRA που να μην είναι σαν σύνολο ταιριασμένα και ούτε υπάρχει περίπτωση σε ULTRA πιστοποίηση να υπάρχει διαφορετικό κεντρικό από τα main.
...καπου κανεις λαθος εδω... γνωστη ελληνικη εταιρια ηχειων πιστοποιησε το Sub μονο και πουλαει ολο το set για home cinema σαν THX improve.... :wink:

Reaction score
5
Μάλιστααα σαν να λέμε έχω THX ULTRA ΙΙ sub και το χρησιμοποιώ σαν τονωτικό στο σύστημα μου! Δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε η τάδε εταιρία αν και υποψιάζομαι μάλλον πιστοποίηση THX select είναι και όχι ULTRA!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO