ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχοντας προθεση, καιρο τωρα, να παρω ηχεια βασης, προσπαθω μεσω αγγελιων μηπως και βρω καμια ευκαιρια. Υπαρχουν ευκαιριες φυσικα, αλλα ΕΛΕΟΣ πια με τις τιμες. Ξεκινα καποιος με αρχικη τιμη 500€ και την ριχνει τελικα στα 320€!!! Δηλ εαν εγω "επεφτα" και τα επαιρνα, οχι 500 μα 470 γιατι θα μου εκανε και τον...δυσκολο, δεν θα θεωρουσα τωρα τον εαυτο μου ΜΑΚΑΚΑ και ο αλλος θα καμαρωνε για πονηρος;;:141:Ποιος κοροίδευει ποιον; και τι αξιοπιστια υπαρχει πια στις μικρες αγγελιες;
Ειμαι της αποψης, πως θα πρεπει οι υπευθυνοι εδω μεσα να ειναι πιο αυστηροι στο θεμα αυτο. Θα μου πειτε, θα απαγορευσουμε σε καποιον να δωσει την πραματεια του σε οποια τιμη θελει; Φυσικα και οχι. Αλλα θα πρεπει να καταλαβει ο καθε πωλητης οτι δεν μπορει να ψαρευει κορόιδα σε θολα νερα! Αρχιζει απο ψηλα, μπας και "τσιμπησει" κανας χαζος, και το ριχνει εκει που θα επρεπε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να ειναι. Γιατι οντως αυτη θεωρει ως συμφερουσα τιμη - αλλιως δεν θα το εδινε! ΣΩΣΤΑ; Τα παζαρια επιτρεπονται αλλα μη το ξευτιλιζουμε εντελως. Φυσικα απο τα απαραπανω εξαιρουνται οι περιπτωσεις οπου πεφτουν οι τιμες (οπως εγινε με τα ΕPOS) και αναγκαστικα θα πεσει και η δικη σου τιμη, αλλιως θα σου μεινει!
Τι προτεινω; Να μην επιτρεπεται μειωση τιμης, κατα τη διαρκεια πωλησης, πανω απο 10% εναντι της αρχικης Ας κατανοει καλυτερα ο προσφερων τις αναγκες του, και απο την αρχη να ειναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ στην συνδιαλλαγη του

Το παραδειγμα (απο 500€ στα 320€) ειναι υπαρκτο φυσικα, αλλα υπαρχουν και αλλα εξ ισου...δυνατα!

Reaction score
1.213
Απάντηση: ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Θειε σε αγαπω , σε εκτιμω , αλλα θα διαφωνησω εντελως..:138:

Θα κανω μια πολυ μικρη αναλυσουλα.Θεωρεις οτι καποιος αν τα ξεκινησει απο τα 500 και τα δωσει τελικα 300 πιστευει οτι η δευτερη τιμη ειναι η 'σωστη' αρα η ολες οι προηγουμενες (πχ 400 ) ειναι ψαρωτικες .Αν ομως θεωρει οτι η τιμη η σωστη ειναι 500 η 400 αλλα το δινει 300 επειδη δεν βλεπει ανταποκριση , και επειδη εχει οικονομικο προβλημα η επειδη βιαζεται να πραγματοποιησει και αυτος μια αγορα ?:114:Ενα παραδειγμα φερνω...:137:

Reaction score
657

Φυσικά αυτός ο νόμος έπρεπε να ισχύει ΚΑΙ στα καταστήματα, αλλά δεν συμβαίνει, θα είναι σαν να 'χουμε συνέχεια εκπτώσεις. :116:

Reaction score
1.213

Τελικα απεκτησες το ζευγος ηχειων που εψαχνες ? Αν ναι πες μου τις εντυπωσεις σου.:137: Με πμ..:143:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Θειε σε αγαπω , σε εκτιμω , αλλα θα διαφωνησω εντελως..

Θα κανω μια πολυ μικρη αναλυσουλα.Θεωρεις οτι καποιος αν τα ξεκινησει απο τα 500 και τα δωσει τελικα 300 πιστευει οτι η δευτερη τιμη ειναι η 'σωστη' αρα η ολες οι προηγουμενες (πχ 400 ) ειναι ψαρωτικες .Αν ομως θεωρει οτι η τιμη η σωστη ειναι 500 η 400 αλλα το δινει 300 επειδη δεν βλεπει ανταποκριση , και επειδη εχει οικονομικο προβλημα η επειδη βιαζεται να πραγματοποιησει και αυτος μια αγορα ?Ενα παραδειγμα φερνω...
Αν εχει αναγκη ας την παει μεχρι εκει που τον καλυπτει απ΄αρχης. Τι...τουρκικα παζαρια ειναι αυτα;

Υγ ευχαριστω για την...αγαπη και εκτιμηση (σφαξε με αγα μ΄...κλπ κλπ )

Ηχεια οχι - που να ακουσω; απο εβδομαδα θα ακουσω τα 685 εδω και θα δουμε

Reaction score
2

και πως θα κάνει πόσα up up up . και εγω σε εταιρία δουλέυω και τα βάζουμε όλα 70% πάνω για να κάνουμε μετά ενα 50% έκπτωση και να χαρεί ο άλλος.. :) αν ξεκινήσει μια μικρή αγγελία από χαμηλά και κλασικά όλοι έχουμε το μικρόβιο να κάνουμε παζάρια εε μετά πόσο να πάει;; οκ κάτι που αντικειμενικά είναι στα 100 ευρώ να ξεκινήσει από τα 130 και να πέσει στα 100. Αν ξεκινησει από τα 110 πώς θα γίνει παιχνίδι; Φυσικά και το 200 παραπάει!!!

Reaction score
1.213

Αν εχει αναγκη ας την παει μεχρι εκει που τον καλυπτει απ΄αρχης. Τι...τουρκικα παζαρια ειναι αυτα;

Και αν η αναγκη προεκυψε στην πορεια ? :114: (γενικως μιλαμε ετσι..:107:)

Reaction score
6
Τι λέτε boyz?

Δηλαδή και άμα του μείνουνε τα ηχεία επειδή ο νόμος του απαγορεύει να τα δώσει ακόμα κάτω από το κόστος για να έχει λιγότερη ζημιά αυτός θα κάτσει να τη φάει;

Η αγορά είναι ελεύθερη ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Υπάρχει ο ανταγωνισμός που προστατεύει τον καταναλωτή και όχι ο έμπορος.

Reaction score
1.213

Παντως εμενα μου εχει τυχει να βαλω κατι (αλλου) απο την αρχη εξαιρετικα χαμηλα και να με ρωτανε στα πμ με καχυποψια γιατι τοσο χαμηλη τιμη....:204:: .Το εβαλα αφου εληξε η αγγελια ξανα με ..μεγαλυτερη τιμη και βρηκα ανταποκριση...:204::204:

(μην το κομποδεσετε, μπορει να ειναι και φανταστικη ιστορια...:114:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Παντως εμενα μου εχει τυχει να βαλω κατι (αλλου) απο την αρχη εξαιρετικα χαμηλα και να με ρωτανε στα πμ με καχυποψια γιατι τοσο χαμηλη τιμη....: .Το εβαλα αφου εληξε η αγγελια ξανα με ..μεγαλυτερη τιμη και βρηκα ανταποκριση...

(μην το κομποδεσετε, μπορει να ειναι και φανταστικη ιστορια...)
Ε...σιγα! και τα μαγαζια ετσι κανουν στις εκπτωσεις

Pleo, συγγνωμην... ανταγωνιστικη αγορα ειναι εδω μεσα; δηλ γινετε για το εμπορικο κερδος ή για να (δι)ευκολυνθει καποιος να πουλησει κατι για οποιονδηποτε αλλο λογο πλην του κερδους; Που ειναι η "συντροφικοτητα" των μελων ενος φορουμ; για πελατες ψαχνουμε (και πιθανα κορόιδα);

Reaction score
1.213

Παντως θειε οπως ειπε και ο pleo ..ειναι ελευθερη αγορα.Διαφορετικες οι αναγκες του καθενος , διαφορετικη η καουρα να δωσει κατι η να του μεινει κλπ κλπ.
Σε εκεινο που ειμαι υπερ (η μαλλον οχι κατα ) ειναι τα σχολια οσο αφορουν την τιμη και οταν αφορουν Ελληνικα μαγαζια.Πχ φιλε το ταδε μαγαζι το δινει τοσο..μπορεις να κανεις καποια καλυτερη τιμη.Οχι ομως φιλε το βρηκα στο...ebay τοσο..το κατεβαζεις και εσυ τοσο..:114:
Νομιζω κατι περα απο αυτο δεν μπορει να γινει...:121:
Μπορει να κανω και λαθος...:114:

Reaction score
657

Υπάρχει κι άλλη αντίληψη:
κάποιος μου είπε ότι περίμενε να το ρίξω κι άλλο... :111:
Ενώ ούτε είχε στείλει π.μ., ούτε πρότεινε κάτι.
Η τιμή είχε πιάσει πάτο κι έλεγα μέχρι "κορνίζα" να το κάνω!
Τελικά ευτυχώς έφυγε, βέβαια θέμα χρόνου ήτανε άλλωστε. :203:

Επίσης γνωρίζετε την γκρίνια από τους οικείους,
οι οποίοι βλέπουν πολλά μηχανήματα κ.ο.κ... :141:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Παντως θειε οπως ειπε και ο pleo ..ειναι ελευθερη αγορα.Διαφορετικες οι αναγκες του καθενος , διαφορετικη η καουρα να δωσει κατι η να του μεινει κλπ κλπ.
Σε εκεινο που ειμαι υπερ (η μαλλον οχι κατα ) ειναι τα σχολια οσο αφορουν την τιμη και οταν αφορουν Ελληνικα μαγαζια.Πχ φιλε το ταδε μαγαζι το δινει τοσο..μπορεις να κανεις καποια καλυτερη τιμη.Οχι ομως φιλε το βρηκα στο...ebay τοσο..το κατεβαζεις και εσυ τοσο..:114:
Νομιζω κατι περα απο αυτο δεν μπορει να γινει...:121:
Μπορει να κανω και λαθος...:114:
Δηλ αν εσυ προτεινεις τιμη πχ 500€ και σου αντιπροτεινω 300€ και μου το δωσεις, τι να σκεφτω;
Δεν εννοω τα μαγαζια παντως

Reaction score
1.213

Δηλ αν εσυ προτεινεις τιμη πχ 500€ και σου αντιπροτεινω 300€ και μου το δωσεις, τι να σκεφτω;
Δεν εννοω τα μαγαζια παντως
Οτι ειμαι τιμιος μεν απελπισμενος δε ? :143:

Εγω τι να σκεφτω αν το εχω βαλει 500 και αλλος μου το ζηταει 300 ? :114:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Οτι ειμαι τιμιος μεν απελπισμενος δε ? :143:

Εγω τι να σκεφτω αν το εχω βαλει 500 και αλλος μου το ζηταει 300 ? :114:
Οτι παει να εκμεταλλευτει την τυχουσα αναγκη σου και την χαμενη... τιμιοτητα σου- αλλα αυτο δεν ειναι υγιες ε;

Το συμπερασμα, μαλλον, ειναι οτι κι εδω μεσα λειτουργει ο αγριος...αγοραιος νομος!

Reaction score
657

exactly

όπως κι αλλού δυστυχώς...

τελός συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλαγη
αρκει να ειναι γνωστη ενα μηνα πριν
και να υπάρχει δυνατοτητα να ξαναβάλουμε αγγελία για το μηχάνημα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εχοντας προθεση, καιρο τωρα, να παρω ηχεια βασης, προσπαθω μεσω αγγελιων μηπως και βρω καμια ευκαιρια. Υπαρχουν ευκαιριες φυσικα, αλλα ΕΛΕΟΣ πια με τις τιμες. Ξεκινα καποιος με αρχικη τιμη 500€ και την ριχνει τελικα στα 320€!!! Δηλ εαν εγω "επεφτα" και τα επαιρνα, οχι 500 μα 470 γιατι θα μου εκανε και τον...δυσκολο, δεν θα θεωρουσα τωρα τον εαυτο μου ΜΑΚΑΚΑ και ο αλλος θα καμαρωνε για πονηρος;;:141:Ποιος κοροίδευει ποιον; και τι αξιοπιστια υπαρχει πια στις μικρες αγγελιες;
Ειμαι της αποψης, πως θα πρεπει οι υπευθυνοι εδω μεσα να ειναι πιο αυστηροι στο θεμα αυτο. Θα μου πειτε, θα απαγορευσουμε σε καποιον να δωσει την πραματεια του σε οποια τιμη θελει; Φυσικα και οχι. Αλλα θα πρεπει να καταλαβει ο καθε πωλητης οτι δεν μπορει να ψαρευει κορόιδα σε θολα νερα! Αρχιζει απο ψηλα, μπας και "τσιμπησει" κανας χαζος, και το ριχνει εκει που θα επρεπε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να ειναι. Γιατι οντως αυτη θεωρει ως συμφερουσα τιμη - αλλιως δεν θα το εδινε! ΣΩΣΤΑ; Τα παζαρια επιτρεπονται αλλα μη το ξευτιλιζουμε εντελως. Φυσικα απο τα απαραπανω εξαιρουνται οι περιπτωσεις οπου πεφτουν οι τιμες (οπως εγινε με τα ΕPOS) και αναγκαστικα θα πεσει και η δικη σου τιμη, αλλιως θα σου μεινει!
Τι προτεινω; Να μην επιτρεπεται μειωση τιμης, κατα τη διαρκεια πωλησης, πανω απο 10% εναντι της αρχικης Ας κατανοει καλυτερα ο προσφερων τις αναγκες του, και απο την αρχη να ειναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ στην συνδιαλλαγη του

Το παραδειγμα (απο 500€ στα 320€) ειναι υπαρκτο φυσικα, αλλα υπαρχουν και αλλα εξ ισου...δυνατα!
Είσαι λάθος! Δεν μπορείς ΕΣΥ να ρυθμίσεις την αγορά!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Είσαι λάθος! Δεν μπορείς ΕΣΥ να ρυθμίσεις την αγορά!
Αν θεωρεις ΑΓΟΡΑ το avsite κλπ εχεις δικαιο. Εγω ΑΛΛΗ εντυπωση ειχα - εσφαλα; ΑΛΛΑ να ξερεις πως ο πελατης ρυθμιζει την αγορα σε ενα υγιες συστημα - αν δεν δωσει χρημα δεν τσουλαει η αγορα! (δυστυχως βεβαια μας λειπει η καταναλωτικη συνειδηση και οργανωση οποτε οι κερδοσκοποι αλωνιζουν).
Το ΕΣΥ με κεφαλαια δεν καταλαβα - παντως εαν ηταν στο χερι μου, ΕΓΩ θα εβαζα αυτον τον περιορισμο που αναφερω. Για τους λογους που εγραψα ηδη

Reaction score
1.213

Αν θεωρεις ΑΓΟΡΑ το avsite κλπ εχεις δικαιο. Εγω ΑΛΛΗ εντυπωση ειχα - εσφαλα; ΑΛΛΑ να ξερεις πως ο πελατης ρυθμιζει την αγορα σε ενα υγιες συστημα - αν δεν δωσει χρημα δεν τσουλαει η αγορα! (δυστυχως βεβαια μας λειπει η καταναλωτικη συνειδηση και οργανωση οποτε οι κερδοσκοποι αλωνιζουν).
Το ΕΣΥ με κεφαλαια δεν καταλαβα - παντως εαν ηταν στο χερι μου, ΕΓΩ θα εβαζα αυτον τον περιορισμο που αναφερω. Για τους λογους που εγραψα ηδη

Ο οποιος περιορισμος θα πρεπει να εφαρμοζεται παντου και παντοτε και χωρις εξαιρεσεις .Μπορει μια θεαματικη μειωση να κακοφαινεται ετσι οπως το λες αν γινει εντος ημερων η ωρων , αλλα σιγουρα δεν θα συμβει το ιδιο αν γινει σε βαθος χρονου.Και τοτε θα υπαρχουν και λογοι για να γινει , το προιον αντικασταθηκε , η μπορει να διατηρει την τιμη αλλα αλλα αλλα προιοντα ειναι πιο δελεαστικα , κλπ.
Οποτε θα αρχισουν οι υποπεριορισμοι (απο τοσο χρονο σε τοσο χρονο , και αν ετσι και αν αλλιως )...και οι εξαιρεσεις..και τα παραπονα κλπ κλπ....:137::137:

Εδω το 10% μειωση που εχει θεσπιστει και δεν εφαρμοζεται παντα,σε αλλες πωλησεις φαινεται λογικο σε αλλες παραλογο..:114:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.664

Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία.

Αυτό που λες αγαπητέ lakiss51 δεν γίνεται.
Η αγορά είναι ελεύθερη. Ο καθένας αγοράζει όταν και όποτε θέλει.
Ο καθένας πουλάει όσο και όταν θέλει.
Δεν μπορούμε να επιβάλουμε πλαφόν για το πόσο θα ρίξει την τιμή στο προϊόν που πουλάει.
Αν θέλει το χαρίζει κιόλας στο τέλος.
Έχει γίνει κάποτε κι αυτό.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7