ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους,ειμαι γραμμενος στο forum εδω και καποιο διαστημα και
απλα διαβαζω τα posts μιας που εχω κι εγω την ιδια "τρελα" με τους περισσοτερους εδω μεσα !!! Ηρθε ομως η ωρα να γραψω κι εγω την δικη μου ιστορια και να ζητησω την βοηθεια και την γνωμη ολων σας !!!

Ας παρουμε το θεμα απο την αρχη......
εδω και 10 χρονια ειμαι κατοχος ενος hi-fi συστηματος το οποιο αποτελειται
απο εναν yamaha AX-496 (2x85 watt rms) ενα cd-player yamaha CDX-596 και ενα ζευγαρι ηχεια jbl TLX-710 (100watt rms - 90db- 3 δρομων).
Ολα ηταν σουπερ και τοσα χρονια ημουνα απολυτα ικανοποιημενος απο τις επιλογες μου μεχρι που μπηκα στην διαδικασια να παρω ενα radio tuner.......

Σαν γνησιος κολλημενος με την yamaha εψαξα να δω τι παιζει με τα νεα μοντελα των tuners της yamaha,τα ειδα λοιπον και ειπα οκ......ας παρουμε ενα ακομα yamahaki......

Σε μια κουβεντα με τον ξαδελφο μου επεσε η ιδεα του να παρω εναν μεγαλυτερο ενισχυτη και γιατι οχι ραδιοενισχυτη για να εχω και το πολυποθητο ραδιο.......
αμεσως μου ηρθανε οι σκεψεις που ειχα και πριν 10 χρονια και με κανανε να μην παρω ραδιοενισχυτη.....δηλαδη οτι καλοι ενισχυτες ειναι οι "σκετοι" ενισχυτες και οχι αυτοι που μπλεκουνε μαζι και ραδιοφωνο !!!! Μιλησα ομως με πωλητες και τεχνικους του Φιλιππου Νακα και μου ειπανε πως οι εποχες αλλαξανε και που η τεχνολογια πηγε μπροστα μετα απο τοσα χρονια που πηρα τα πρωτα κομματια της yamaha και μου ειπανε μην σκας προχωρα σε ραδιοενισχυτη !!!

Ετσι κι εγω ειπα το εξης απλο.......αν βρω yamaha ραδιοενισχυτη που να εχει τα ιδια και ακομα καλυτερα χαρακτηριστικα του AX-496 και αν μου αρεσει και εμφανισιακα τοτε οκ......θα το κανω το βημα !!!! Ετσι και το εκανα........
εδωσα τον ΑΧ-496 στον ξαδελφο μου και πηγα και πηρα τον yamaha RX-797 για τον οποιον ειχα διαβασει υμνους παντου μαζι με τον herman kardon 3490 !!!

Βαζω λοιπον "πανω" τον RX-797,αλλαζω τα παλια μου καλωδια ηχειων της TELE (αυτα που ειναι κοκκινο-μαυρο) και βαζω καινουργια πιο χοντρα (αυτα που ειναι χρυσο-ασημι μεσα σε διαφανο περιβλημα) και.......περιμενω να ακουσω την διαφορα των +30 επιπλεον watt rms του νεου μου ενισχυτη........

Εκει ηταν που εζησα το απολυτο ξενερωμα........
ενας ψοφιος ηχος.......αχρωμος.......χωρις "ογκο" με πεθαμενα μπασα και εντελως αδιαφορες μεσαιες και πριμα εντελως μετρια !!!!

Λεω κανε υπομονη.......νεο μηχανημα ειναι.....αστο να δουλεψει.....μην το τσιτωσεις.......αστο να παιζει καποιες μερες απο λιγες ωρες και οταν στρωσει του δινεις γκαζια !!!!

Το αφηνα τα βραδια λοιπον να παιζει κατω απο το 1/4 της εντασης του για 2 εως 4 ωρες σχεδον καθημερινα !!! Περασανε 2 βδομαδες και ειπα να τα χωσω λοιπον τα γκαζακια του........εεεεε και που του τα εδωσα τι καταλαβα ??? Τα ιδια χαλια ειχε ο ηχος μονο που ηταν πιο δυνατος !!!
Ειπα τα καλωδια θα ειναι μαπα οποτε ας βαλω τα παλια..........καμια διαφορα!!!!
Ειπα τα ηχεια θα ειναι γιατι γερασανε τα jbl οποτε ας παω να παρω τα ολοκαινουργια magnat monitor supreme 1000 (180 watt rms - 93db με 2 γουφερ 6ιντσα) ξαδελφου μου.........παλι καμια σχεδον διαφορα στον ηχο !!!!
Αλλαξα πολυπριζο.......εβαλα με σταθεροποιηση τασης μιας και η προσοψη του RX-797 καποιες φορες μου εδινε την εντυπωση οτι με γαργαλαει με ρευμα στα δαχτυλα μου.......εβαλα και την σουκο πριζα αναποδα μπας και ειναι η φαση που το "χαλαει"..........καμια προκοπη ουτε απο αυτα !!!!

Εφτασα με τα πολλα να παιζω τον νεο ενισχυτη εως το μισο του και ισως και λιγο παραπανω και τιποτα ........ δεν φτουραει απλα το μηχανημα ρε παιδια.....δεν εχει δυναμη......τον AX-496 δεν τολμουσα να πλησιασω καν την μεση μιας και ολα τριζανε μεσα στο σαλονι και ελεγες θα γινει καμια ζημια !!!!
Εχει σουπερ τροφοδοτικο μου λεγανε ο 797 ακομα καλυτερο απο τον 496 σου......μμμμμμ αμ δεν το ειδα ??? Σιγα το ρευμα που βγαζει......λες και εχω να κανω με κανα 2X50 rms ενισxυτη κινεζικο της silver ειτε της crown που κυκλοφορουσανε αβερτα στα εφηβικα δωματια την δεκαετια του '90 !!!

Η απογοητευση μου ηταν τεραστια.....και τι να το κανω εγω που διαβαζω τα specs και των 2 ενισχυτων και σχεδον παντου ειναι καλυτερος o RX-797 απο τον AX-496 ??? Πηγα και ακουσα παλι τον παλιο μου ενισχυτη με τα magnat ηχεια του ξαδελφου και απλα ακουγα τα ιδια cd μουσικης ............. εεεεε ουτε που πλησιασαμε την μεση του ενισχυτη......ειναι και 2 woofer bass reflex τα magnat και κοντεψαμε να γκρεμισουμε το μικρο δωματιο του !!!

Πηρα τηλεφωνο εκει που τον πηρα και μου ειπανε να κανω υπομονη να τον αφησω να παιζει και θα στρωσει αφου γεμισουνε για τα καλα οι πυκνωτες του !!!
Ειπα οκ αν κ δεν πιστευα ποτε σε στρωσιμο ενισχυτων,παρα μονο ηχειων........
ας το κανω..........περασε ομως 1 μηνας και προκοπη μηδεν !!!!

Το συστημα λες και μου φωναζει..........αγορασε μου ενα sub-woofer και ενα equalizer !!!!!

Μου ειπανε και καλωδια ηχειων που μπορει να εχουνε υγρασια και ετσι ο ενισχυτης δεν μπορει να βγαλει τα ρευματα του στα ηχεια !!!!
Εψαξα και βρηκα κατι σουπερ καλωδια της crystal audio.......

http://crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Cables/For-Speakers.aspx

αν και να μην λεμε χαζομαρες........δεν φταινε αυτα γιατι και δοκιμασα 2 διαφορετικα σετ καλωδιων και βεβαια γιατι τα ιδια καλωδια στον παλιο ενισχυτη δεν εχουνε προβλημα ??? Οκ....τα καλωδια της crystal audio και της οποιασδηποτε αλλης εταιριας μπορει να ειναι φοβερα και τρομερα.......αλλα ποσοι απο εμας εχουμε τα βιονικα αυτια που θα πιασουνε την διαφορα ηχου ακομα και σε ηχεια αναφορας πανω σε ενισχυτη χιλιαδων ευρω ????

Αυτα που λετε παιδια..........ηδη εγραψα πολλα και σας κουρασα τοσο πολυ που θα βαριεστε να διαβασετε ως το τελος........ζητω συγνωμη για το μεγαλο post και περιμενω τις γνωμες σας και την πολυτιμη βοηθεια σας !!!
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.009
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Αν θέλεις μόνο δικάναλο , πούλα τον και ψάξε στο ebay, η γενικά στο internet, για κάποιον παλιό σοβαρό ολοκληρωμένο απο 78 και μετά, (sansui πρόταση δικιά μου) , κάπου στα 2χ100, και θα βρείς την υγειά σου μια και καλή. Θα ακούσεις ηχο που δεν φαντάζεσαι οτι υπάρχει.
Και μην ακούς τις διάφορες παπαριές δεξιά αριστερά, για τα δήθεν σύγχρονα μηχανάκια . Τα περισότερα είναι φόλες ολκής.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.388
Reaction score
93.965
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

...ψάξε στο ebay, η γενικά στο internet, για κάποιον παλιό σοβαρό ολοκληρωμένο απο 78 και μετά, (sansui πρόταση δικιά μου)
1878 εννοείς; :whistling:
 




Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

περιεργο μου φαινεται......ο 496 δεν ειναι και τοσο παλιος ενισχυτης για να πεις οτι επεσε τοσο πολυ η ποιοτητα της εταιρειας,οτι ισχυε και τοτε (πριν 10 χρονια) ισχυει και σημερα.Εισαι σιγουρος οτι δεν τρεχει κατι αλλο? Το εσωτερικο τους παντως ειναι σχεδον ιδιο.....:thumbsdown:




 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Το καταστημα δεν το πιστευει και δεν το συζηταει καν οτι ο RX-797 παιζει χειροτερα απο τον AX-496 !!!! Το μονο που μου ειπε ειναι να του τον παω να τον μετρησει και να δει τι βγαζει στις εξοδους του ο νεος !!!

Ρε παιδια δεν υπαρχει κανεις εδω πλεον που να εχει ειτε εστω να γνωριζει καλα τον RX-797 ???

Αστε την αλλη ξενερα.......το site yamaha europe ελεγε οτι εχει χρυσους ακροδεκτες RCA......
θα ελεγα τι εχει αλλα θα με κραξουνε οι admins του forum !!!

Οσο για τους παλιους ενισχυτες οκ δεν λεω καλα θα ηταν να εχω και εναν απο αυτους αλλα τωρα εδωσα 400+ ευρω και θελω να βγαλω ακρη με αυτον !!!!
Θεωρητικα ο 797 ειναι ολα οσα θα ηθελα αλλα.......μειναμε μονο στην θεωρια !!!!
Ασε που ταιριαζει σουπερ και σε χρωματα οθονης και σε design με το CDX-596 !!!

Την λυση των τελικων ενισχυτων και οχι των ολοκληρωμενων και ειδικα ραδιοενισχυτων την ξερω αλλα που λεφτα για τετοια και ετσι το ξεχναμε και αυτο !!!! Τελικα ολα ειναι φουμαρα περι τεχνολογιας στα hi-fi,οσο πιο παλαιο.....τοσο καλυτερα εφτασα να πιστευω,ασε ποια το χαλι με τους πολυκαναλους και τα δηθεν τρελα watt τους,οποιος τους εχει ακουσει με 2 μονο ηχεια συνδεδεμενα πανω τους μαλλον θα συμφωνει μαζι μου,η μονο προοδος της τεχνολογιας θεωρω οτι εντοπιζεται μοναχα στα cd-players !!!

Τωρα αν τρεχει κατι αλλο τι να πω ????
Πειτε μου εσεις καμια αλλη ιδεα ρε παιδια !!!
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

κατι αλλο συμβαινει,δεν δικαιλογειται τετοια διαφορα,δοκιμασε να τους ακουσεις και τους δυο μαζι στον ιδιο χωρο,μηπως ειναι ιδεα σου. βλεπεις ποσο μοιαζουν τα δυο μηχανηματα,θεωρητικα ο 797 επρεπε να ειναι λιγο πιο δυνατος.
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Κι εγω ετσι ελεγα......αλλα μπααα !!!
Σου λεω τα woofer με το ζορι τα κανει να κουνιουντε ακομα και με τα μπασα στο +2 ή στο +3 !!!
Ο 496 ανετα τα "εσκιζε" και χωρις εξτρα μπασα απλα και μονο στην επιλογη PURE DIRECT !!!
Ασε πια το "τσικι-τσικι" των tweeter που ειναι χαμενο καπου στο βαθος !!!

Μου ειχανε πει οτι τα νεα μοντελα ενισχυτων της yamaha ειναι πιο μελωδικα και οχι τοσο σκληρα οπως τα παλια μηχανηματα που ηταν για πολλα γκαζια.........ειπαμε οκ,αλλα εδω μιλαμε για την απολυτη FLATαδουρα και τον απολυτα "αχρωμο" ηχο !!!

Μηπως να βγαλω το cd-player και το dvd-player απο τις πισω AC τροφοδοσιες του 797 και να τις βαλω κλασσικα στο πολυπριζο ???
 

Μηνύματα
126
Reaction score
13
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Μηπως να βγαλω το cd-player και το dvd-player απο τις πισω AC τροφοδοσιες του 797 και να τις βαλω κλασσικα στο πολυπριζο ???[/QUOTE]
Τι εννοεις?
Απο ενα γρηγορο σερφαρισμα, υπηρχε αλλο μοντελο για Αμερικη και αλλο για Ασια, Ευρωπη κλπ. σωστα? Παντως το μοντελο 797 εχει καταργηθει. discontinued γραφει στο αμερικανικο σαιτ.
 



Μηνύματα
509
Reaction score
2
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Τι να σε πω, εγώ δύο διαφορετικούς 797 που έχω δει (δικό μου και φίλου), τέτοια θέματα δεν έχω δει.
Και σε μένα έπαιζε με τα ρευματοφάγα cerwin...
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.678
Reaction score
2.726
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Ολοι οι ραδιοενισχυτες της εταιριας ακουγονται διαφορετικα απο τις αντιστοιχες εισαγωγικες σειρες, αυτο ισχυει απο παλια αλλα και τωρα με τις σειρες A-S, R-S , AX, RX. Οι ραδιοενισχυτες εχουν λιγοτερα δυναμικα και πιο "στρογυλο" ηχο που υπολειπεται σε αναλυση ειδικα μεσουψηλα και υψηλα. Επισης οι ραδιοενισχυτες εχουν αλλης αντιστασης ποτενσιομετρα με αποτελεσμα να ανεβαζουν πιο γραμμικα ενταση σε σχεση με τη διαδρομη τους, και να φτανεις πολυ ψηλα το ποτενσιομετρο ενω οι ολοκληρωμενοι δινουν τα γκαζια τους απο χαμηλα.

Για μενα εαν ο φιλος θελει σοβαρη οδηγηση πρεπει να παει σε αλλου τυπου ενισχυτικα, μια κατηγορια τιμης πανω.
 

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

καλα τα λεει ο tyler σχετικα με τις διαφορες ενισχυτων και αντιστοιχων μοντελων ραδιοενισχυτων,απο καπου πρεπει να καλυφθει και το εξτρα κοστος του δεκτη,των διακοπτων κλπ. Αλλα εδω εχουμε δυο συσκευες που τις χωριζει ενα σκαλοπατι στην σειρα μοντελων της εταιρειας,δηλαδη ο αντιστοιχος ραδιοενισχυτης του 496 ηταν ο rx-497.Ο 797 εχει καλυτερο τελικο σταδιο απο τον 496 (λιγο ετσι) οποτε δεν δικαιολογειται αυτη η διαφορα. Πραγματι ομως αν ο φιλος μας θελει ουσιαστικη βελτιωση πρεπει να κανει ενα βηματακι προς τα πανω και να ξεκολλησει απο την yamaha. Καλα και τιμια μηχανηματα (μιλαμε για αυτη την σειρα) αλλα σαφως υπαρχουν πιο ψαγμενα ενισχυτικα με ελαχιστα χρηματα ακομα. Για να μην σκας λοιπον (και με μεταφυσικα φαινομενα) πουλα τον και μετα ζητας την γνωμη μας για τον νεο ενισχυτη.
 

Μηνύματα
86
Reaction score
1
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

μηπως θελει καμια ρυθμιση ο ενισχυτης ? εχει ενα καρο ρυθμισεις για τις αποστασεις των ηχειων, τις εντασεις και το crossover. Εγω οταν πρωτοσυνδεσα τον rx-v663 πανω κατω το ιδιο ξενερωμα βιωσα, αλλα τον ρυθμισα μετα.
 


Μηνύματα
15
Reaction score
0
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Τι να σε πω, εγώ δύο διαφορετικούς 797 που έχω δει (δικό μου και φίλου), τέτοια θέματα δεν έχω δει.
Και σε μένα έπαιζε με τα ρευματοφάγα cerwin...
Εσενα εχει πισω επιχρυσα RCA ο 797 ???

Eπισης να πω οτι την επιλογη αντιστασης δεν την πειραξα,την αφησα στα δεξια για ανω των 6ohm ηχεια,μιας που τα jbl ειναι 8ohm !!!

Τα 2 γεφυρωματα πισω ρε παιδια τι ακριβως κανουνε ???

Οσο για την καλυτερη και παραπανω κατηγορια μηχανηματων.........ειναι δυσκολη εποχη για τετοια εξοδα αν και πολυ θα ηθελα τουλαχιστον να παρω για νεα ηχεια μου τα JBL ES90 !!!
Επισης αντε και πω οτι τον πουλαω.....ποσα να ζητησω και ποιος να μου τα δωσει ???
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Ας κανουμε την υποθεση ενος αλλου στερεο ολοκληρωμενου ενισχυτη με δυναμη-τρελο ρευμα και ετοιμο για πολλα γκαζια μαζι με ενα σετ ηχειων δαπεδου..........ακουω ιδεες !!!!

Μιλαω για να ενα δυνατο στερεο συστημα σπιτιου και οχι για επιπεδα 1000watt
που ειναι για bar και club !!!

Δεν θελω απλα ψοφιο ηχο !!!
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.165
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top