ΤΡΙΞΙΜΟ Sub Dynamo 700

Reaction score
0
Φίλοι Καλημέρα. Πρωϊ πρωϊ ήμουνα στον ΚΟΣΜΑ δεν είχε ανοίξει ακόμα και πήρα (μου έφτιαξε ο Χρήστος) ένα δίμετρο ultralink subsonix καθ' υπόδειξη του Argi (thanks Argi) και για τα μπροστινα κεντρο μου προτειναν και πήρα ultralink στα 5 ευρω/m.
Συνδεσα το sub ρυθμισα τον ΟΝΚΥΟ 609 έβαλα να ακούσω best QUEEN που πιστευω ειναι καλα κομματια για δοκιμή. Παρατηρησα ότι το sub σε εντάσεις λίγο πιο ανεβασμενες να κανει ένα χαρακτηριστικο ΤΡΙΞΙΜΟ όταν δίνει το μπάσο δηλαδη σαν κατι να παει να ξεκολλήσει (δεν ξέρω αν το περιγράφω με σαφήνεια αλλά πιστευω θα καταλαβετε.). Ακουμπωντας το από πάνω και ασκώντας μικρή πίεση σταματαγε όπως επίσης και χαμηλώνοντας την ενταση σου κάτω από την μέση. Είναι φυσιολογικό ??? (παντως εκνευριστικό είναι ) ή να αρχίσω να τρέχω για αντικατασταση τώρα που είναιθ φρέσκο , χθεσινή αγορά. Εχει να κάνει με κάποια ρύθμιση δεν νομίζω. Η φάση είναι στο 0. Υποτιθεται ότι τα sub βαράνε αρκετά χαμηλά χωρίς τριξίματα απο το κουτί
Οι ρυθμίσεις crossover στον ενισχυτη έχουν ως εξής.
front 120 hz center 120 hz surround 80 hz(thx)
LPF Of LFE 120 HZ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: ΤΡΙΞΙΜΟ Sub Dynamo 700

Bάλε την ένταση του sub στην μέση και ξανακάνε την ισοστάθμιση.

Επίσης,το sub σίγουρα πατάει καλά πάνω στην επιφάνεια που στηρίζεται;Γιατί αω δεν παταεί καλά το τρίξιμο μπορεί να οφείλεται στην επαφή του με το πάτωμα.
Αν έχεις κανα δυο Χρυσούς Οδηγούς σπίτι βάλτο επάνω και κοίτα αν ακούς πάλι το τρίξιμο.
Αν θες να έρθω απο εκεί να το δούμε μαζί,πες μου.

Reaction score
0

Δεν έχω κάνει κανενός είδους ισοσταθμιση με AUDYSSEY ΚΛΠ γιατι δεν ξέρω στο περιπου εβαλα τα cross . Το έχω βάλει στις ακίδεσ το sub
και κάτω έχω μάρμαρο. Θα δοκιμασω και θα κρίνω. Απο την εμπειρια σου πάντως δεν θα έπρεπε να τρίζει τίποτα έτσι? Μενω Ν. Ηράκλειο δεν ξέρω αν σε βολευει . Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου πάντως. Τωρα δεν έχω χρόνο να το κάνω λόγω παιδιών (3) στο σπιτι .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ gstriftos.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Βάλε τα ελαστικά ποδαράκια αντί για τις ακίδες.
Βάλε το AUDYSSEY να κάνει την ισοστάθμιση.

(Κοντά μένουμε.Να σου ζήσουν τα καμάρια σου!!3 βρε θηρίο;)

Reaction score
0

Και πως θα το δώ ή θα το κρίνω αυτό ανοιγοντασ το??????? Θα κάνω ότι μου γραφει ο φίλος gstriftos , δεν με εμπιστευομαι και πολυ στα ανοιγματα καινουριο μηχανημα και εντός εγγυησησς.
Αν δεν καταφερω κατι μαλλον θα πιουμε καφέ με τον gstrifto να γνωριστουμε κι όλας.
Τρία gstriftos και να καίνε !!!! (ΑΓΟΡΙΑ) ΓΑΡ !!!:427::427::427:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

κανε μια δοκιμη (αν δεν βγαλεις ακρη) αν ακουγεται απο τηλεφωνο, και αν ναι παρε με να το ακροαστω.......
το τριξιμο απο που ερχεται ? απο τον κωνο ?

Reaction score
30.390

Ρε παλαβωμένε αμα ήξερε ο άνθρωπος απο που προέρχεται δε θα ρώταγε:204:
Να το ακροαστείς αλλά κανονικά ρε argi, οχι εκ του μακρώθεν.:119:

Reaction score
0

Φίλοι σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και πιστευω οτι με την βοηθεια σας (ισως χρειαστεί και να το ακροαστείτε στο χωρο μου ή στον χωρο σας ) θα λυθεί το θέμα αν δεν προκειται για ελλάτωμα.
Οταν ασκω ελαφρια πιεση απο πανω σταματαει ,ισως προκειται για κάποιον συντονισμο που κάνει . Θα ισοσταθμισω και θα ξαναακουσω . Για αρχη εβγαλα τις ακίδες . Ισως απο τηλεφωνο αν παιζει μονο το sub na akoystei για να παρετε μια ιδεα τι εννοω .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Εγώ πιστεύω οτι το τρίξιμο αυτό που περιγράφει ο φίλος μας, είναι γιατί το μεγάφωνο φτάνει στα όριά του.

Τι ηχεία έχεις και παίζουν απο 120ΗΖ και πάνω?

Reaction score
0

Λοιπόν το μυστήριο ελύθη. Προκειται για συντονισμο τζαμιού μπαλκονοπορτας ακριβως πισω απο το sub.
Εβγαλα τις ακίδες ,απομόνωσα όλα τα ηχεία απο τον ενισχυτή και αφησα να παιζει μόνο το sub. To άνοιξα στο τέρμα και αρχισα να ανεβάζω ενταση στον ενισχυτή καποια στιγμη αρχισε το εν λογω τρίξιμο οχι απο το sub αλλα απο το τζαμιλικι. Οταν ακουμπούσα το χερι στο sub σταματαγε γιατι απλά άλλαζε η συχνότητα του διεγέρτη σε σχέση με την συχνότητα του διαγειρόμενου σώματος (ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ορισμός συντονισμού). Ευχαριστώ παιδια για το ενδιαφερον σας.
Κάτι ακόμα για ισοσταθμιση το μικροφωνο που το στηρίζω-τοποθετώ και με ποιόν τρόπο ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
0

Εγώ πιστεύω οτι το τρίξιμο αυτό που περιγράφει ο φίλος μας, είναι γιατί το μεγάφωνο φτάνει στα όριά του.

Τι ηχεία έχεις και παίζουν απο 120ΗΖ και πάνω?
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση απο 120 hz και πάνω όλα δεν παίζουνε ????
martin logan motion 4
sub dynamo 700

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τι ειχα παθει με τριξιματα .................
αν μπορεις σε τριποδακι (Micro) και καλα απομωνομενο , οσο πιο καλα τοσο πιο καλα μετρα τις χαμηλες, που <τρεχουν> πιο ευκολα στα στερεα απο οτι στον αερα.

Reaction score
0

ΧΑ! ΧΑ!ΧΑ! Φαντάζομαι αυπνίες να ψαξεις να βρείς τι τρίζει. Ειχα ένα φίλο τρελό με τα τριξίματα στο αμάξι και κάθε λίγο κατέβαζε ταμπλώ και άλλαζε ελατήρια πολύ γέλιο μες στο άγχος έτσι και άκουγε κρικ μεσα στο αμάξι.
Εγινε παιδια καλο ΣΚ παω εξοχικο για ηρεμία και relax . Δύσκολη εβδομάδα !!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Τωρα με το τζαμι μπαλκονοπορτας τι θα γινει ?...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.921

Θα το ανοίξει. Καλοκαίρι είναι!:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members