ΤΡΟΥΦΕΣ !!!!

Reaction score
59

Ιδού η ακριβότερη και μεγαλύτερη τρούφα στον κόσμο.

Ζυγίζει 1,5 κιλό και στη δημοπρασία αναμένεται να πιάσει 206 χιλ. δολάρια.

Ω ναι, 140 χιλ. ευρώ για ένα μύκητα, σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. wall_1 wall_1 wall_1

Reaction score
4
To "υπάρχει κόσμος που πεθαίνει από την πείνα" ακούγεται μπανάλ? :mad_3:
Καλα αυτο τωρα τι το ειπες?
Ολοι μας ειμαστε ενοχοι για αυτο. Αν αναλογιστει κανεις ποσα χρηματα ξοδευουμε ετσι ανουσια και στον αερα και ποση ποσοτητα φαγητου πεταμε, ενω υπαρχουν ανθρωποι που πεθαινουν απο την πεινα, καλυτερα να παραδωσουμε τις ψυχες μας στην κολαση απο τωρα Μαρια !!!

Reaction score
1
κάπου είχα διαβάσει ότι με 20 euro μήνα, "υιοθετείς" και φροντίζεις από μακριά ένα παιδί στον 3ο Κόσμο!!! Μέ τόσα χρήματα που δίνονται για αυτήν την "τρούφα" φαντασου πόσα παιδια παρατείνουν την ζωή τους - γιατι περί αυτου πρόκειται - για ...ένα μήνα!!!

Έχει δίκιο ο φίλος HomeCinema-maniac είμαστε όλοι ΕΝΟΧΟΙ σε αυτό!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ακηηηη, στασου διπλα μου:cool_11:
(μας εφυγε και ο RD και εχουμε μεινει οι δυο μας"happy_1" )

Reaction score
4
κάπου είχα διαβάσει ότι με 20 euro μήνα, "υιοθετείς" και φροντίζεις από μακριά ένα παιδί στον 3ο Κόσμο!!!
Αυτα ειναι μεγαλες απατες !!!
Μην δινετε λεφτα ετσι γιατι βοηθατε καποιους που φτιαχνουν τετοιες εταιριες (και καλα φιλανθρωπικες) να πλουτισουν !!!
Ποτε δεν θα μπορεσεις να ξερεις με σιγουρια που πανε αυτα τα χρηματα.

Οπως και τα χρηματα στους τηλεοπτικους μαραθωνιους. Κανεις δεν ξερει αυτα τα ποσα που μαζευονται κατα ποσο φτανουν αθικτα στις κυβερνησεις που πανε.
Και μετα αν αναλογιστουμε τις κυβερνησεις της Αφρικης που ειναι ολες φαταουλες αντε να φτασει το 1/3 του ποσου εκει που το εχουν αναγκη...

Ειναι ολα μεγαλες απατες !!!

Ακομα και τα ρουχα που δινουμε στις εκκλησιες πανε γυφτοπουλα και τα παιρνουν ως αστεγα. Τα πλενουν τα σιδερωνουν και μετα τα πουλανε στο παζαρι για καινουρια !!!

Ο ανθρωπος απο την φυση του ειναι απατεωνας !!! Ακομα και οταν προκειται για τοσο σοβαρες ανθρωπιστικες κινησεις ...

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να υιοθετησεις ενα παιδι και να το φερεις Ελλαδα. (Αν εχεις τα χρηματα) Οτι αλλο και αν κανεις χωρις να ελεγχεις ειναι πεταμενα λεφτα !!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082
Απάντηση: Re: ΤΡΟΥΦΕΣ !!!!

Ακηηηη, στασου διπλα μου:cool_11:
(μας εφυγε και ο RD και εχουμε μεινει οι δυο μας"happy_1" )
Είμαι κι εγώ εδώ! :happy_6:

Προσωπικά δε κάνω ποτέ συγκρίσεις σε τέτοια θέματα.
Γιατί, για κάθε τι ακριβό που κυκλοφορεί, πρέπει να υπάρχει και η ενοχή;;;
Δεν πρέπει ν' αγοράσω ένα καλό προβολέα γιατί με τα ίδια λεφτά έφτιαχναν σπίτι 10 άστεγοι ;;;
Αντρέα κλείστο το μαγαζί και γίνε "Κοινωνική Πρόνοια". :crazy_1:

Και μη μου πείτε άλλο ο προβολέας , άλλο η τρούφα, γιατί ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του.

Δηλαδή, εγώ που αγοράζω τρούφα από την Ιταλία πρέπει να τιμωρηθώ με λιθοβολισμό;;;

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: ΤΡΟΥΦΕΣ !!!!

Είμαι κι εγώ εδώ! :happy_6:

Προσωπικά δε κάνω ποτέ συγκρίσεις σε τέτοια θέματα.
Γιατί, για κάθε τι ακριβό που κυκλοφορεί, πρέπει να υπάρχει και η ενοχή;;;
Δεν πρέπει ν' αγοράσω ένα καλό προβολέα γιατί με τα ίδια λεφτά έφτιαχναν σπίτι 10 άστεγοι ;;;
Αντρέα κλείστο το μαγαζί και γίνε "Κοινωνική Πρόνοια". :crazy_1:

Και μη μου πείτε άλλο ο προβολέας , άλλο η τρούφα, γιατί ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του.

Δηλαδή, εγώ που αγοράζω τρούφα από την Ιταλία πρέπει να τιμωρηθώ με λιθοβολισμό;;;

Ο καθενας οπως ειπες εχει τις προτεραιοτητες του...

Οι περισσοτεροι θεωρουν οτι η ζωη ειναι πολυ μικρη για να εχουν τετοιες κοινωνικες ευαισθησιες ....υπαρχει και ενα μικρο ποσοστο που προσπαθει να βαλει πανω απο τον εαυτο του και εις βαρους του εαυτου του το κοινο καλο...ευτυχως για ολους μας..

Αυτοι για μενα ειναι οι ηρωες της συγχρονης εποχης...

Υ.Γ Οριστε ..κατι τετοια θεματα ξεκινατε και εχουν κρυφτει ολοι οι Hi-end αδες..:cool_11::cool_11:

Reaction score
4
Σε αυτον τον κοσμο που ζουμε, ζουμε με τους ιδιους κανονες που ζουν τα ζωα στην ζουγκλα !!! Το ισχυροτερο επικρατει.. Τα υπολοιπα τρεχουν για την ζωη τους ...

Θα περιμενε κανεις οτι με το ζωο ''ανθρωπος'' που εχει καλυτερο εγκεφαλο απο τα υπολοιπα ζωα, οτι αυτος ο νομος δεν θα ισχυε. Δεν θα ισχυε τουλαχιστον στο ιδιο του το ειδος. Να προσπαθει να επικρατησει του αλλου.
Αφου υπαρχει μυαλο και ψυχη οπως λενε μερικοι, θα μπορουσαμε να ζουμε σε εναν κοσμο που ολοι θα ζουσαν και θα ειχαν δικαιωμα στην μορφωση και στην εργασια, και αν μη τι αλλο δεν θα πεθαιναν απο ασιτια.

Ομως οχι μονο συμβαινει αυτο, αλλα θελουμε και την εξαφανιση λαων γιατι διατηρουν διαφορετικες συνηθειες απο εμας τους δυτικους.

Χωρες οπως αυτες της Αφρικης ειναι πρωτη ευκαιρια για πειραματα !!!
Και μετα λεμε οτι πεθαινουν παιδια. Ε και ? Ο κοσμος εχει αναγκη τις υποαναπτυκτες χωρες !!!
Τοσα φαρμακα που θα δοκιμαστουν ? Τοσα πυρινικα και χημικα οπλα που θα δοκιμαστουν ???

Πιστευετε οτι πραγματικα η Unisef και η καθε Unisef στην πραγματικοτητα ειναι αυτο που θελει να μας δειχνει ???

Δεν υπαρχει ανθρωπια...
Λιγοι ειναι αυτοι που αφιερωνουν την ζωη τους σε αυτες τις χωρες και προσπαθουν να σωσουν κοσμο ...

Εμεις εδω ζουμε τις ζωες μας και καλα κανουμε !!!
Κοιταμε τις οικογενειες μας και καλα κανουμε !!!
Κοιταμε να υπαρχει φαγητο στο τραπεζι μας και καλα κανουμε !!!
Αλλα δεν δικαιουμαστε να μιλαμε για τις τριτοκοσμικες χωρες !!!
Κανεις μας δεν κανει τιποτα για αυτες, και επειδη οι κυβερνησεις τους που θα επρεπε να κανουν κατι ειναι πουλημενες βασιλικες και δικτατορικες μια ζωη θα πεθαινουν παιδια εκει...

Εγω παντως δεν κοροιδευω τον εαυτο μου λεγοντας οτι, ΝΑΙ τους ποναω και λυπαμαι ολα αυτα τα παιδακια !!! Αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα γιατι εχω την δικη μου ζωη να βοηθησω και να ζησω.
Η δικη μου η ζωη δηλ αξιζει περισσοτερο απο 500 ζωες που θα μπορουσα να σωσω αν πηγαινα κατω εκει ολα μου τα χρηματα και εμενα βοηθωντας τον κοσμο?

Απλα δεν το κανουμε γιατι δεν μας νοιαζει.
Και εγω το λεω ευθρασως !!! Δεν με νοιαζει ... Κοιταω τον εαυτο μου.

Reaction score
0
Σε αυτον τον κοσμο που ζουμε, ζουμε με τους ιδιους κανονες που ζουν τα ζωα στην ζουγκλα !!! Το ισχυροτερο επικρατει.. Τα υπολοιπα τρεχουν για την ζωη τους ...

Θα περιμενε κανεις οτι με το ζωο ''ανθρωπος'' που εχει καλυτερο εγκεφαλο απο τα υπολοιπα ζωα, οτι αυτος ο νομος δεν θα ισχυε. Δεν θα ισχυε τουλαχιστον στο ιδιο του το ειδος. Να προσπαθει να επικρατησει του αλλου.
Αφου υπαρχει μυαλο και ψυχη οπως λενε μερικοι, θα μπορουσαμε να ζουμε σε εναν κοσμο που ολοι θα ζουσαν και θα ειχαν δικαιωμα στην μορφωση και στην εργασια, και αν μη τι αλλο δεν θα πεθαιναν απο ασιτια.

Ομως οχι μονο συμβαινει αυτο, αλλα θελουμε και την εξαφανιση λαων γιατι διατηρουν διαφορετικες συνηθειες απο εμας τους δυτικους.

Χωρες οπως αυτες της Αφρικης ειναι πρωτη ευκαιρια για πειραματα !!!
Και μετα λεμε οτι πεθαινουν παιδια. Ε και ? Ο κοσμος εχει αναγκη τις υποαναπτυκτες χωρες !!!
Τοσα φαρμακα που θα δοκιμαστουν ? Τοσα πυρινικα και χημικα οπλα που θα δοκιμαστουν ???

Πιστευετε οτι πραγματικα η Unisef και η καθε Unisef στην πραγματικοτητα ειναι αυτο που θελει να μας δειχνει ???

Δεν υπαρχει ανθρωπια...
Λιγοι ειναι αυτοι που αφιερωνουν την ζωη τους σε αυτες τις χωρες και προσπαθουν να σωσουν κοσμο ...

Εμεις εδω ζουμε τις ζωες μας και καλα κανουμε !!!
Κοιταμε τις οικογενειες μας και καλα κανουμε !!!
Κοιταμε να υπαρχει φαγητο στο τραπεζι μας και καλα κανουμε !!!
Αλλα δεν δικαιουμαστε να μιλαμε για τις τριτοκοσμικες χωρες !!!
Κανεις μας δεν κανει τιποτα για αυτες, και επειδη οι κυβερνησεις τους που θα επρεπε να κανουν κατι ειναι πουλημενες βασιλικες και δικτατορικες μια ζωη θα πεθαινουν παιδια εκει...

Εγω παντως δεν κοροιδευω τον εαυτο μου λεγοντας οτι, ΝΑΙ τους ποναω και λυπαμαι ολα αυτα τα παιδακια !!! Αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα γιατι εχω την δικη μου ζωη να βοηθησω και να ζησω.
Η δικη μου η ζωη δηλ αξιζει περισσοτερο απο 500 ζωες που θα μπορουσα να σωσω αν πηγαινα κατω εκει ολα μου τα χρηματα και εμενα βοηθωντας τον κοσμο?

Απλα δεν το κανουμε γιατι δεν μας νοιαζει.
Και εγω το λεω ευθρασως !!! Δεν με νοιαζει ... Κοιταω τον εαυτο μου.

:rei:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Πιστεύω ότι στο θέμα της διατροφής μερικά πράγματα είναι πιο κραυγαλέα όσον αφορά τη σπατάλη...

Προϋποθέτοντας ότι μιλάμε για τη διάθεση χρημάτων που έχουν βγει στοιχειωδώς τίμια:

Ένας καλός προβολέας προσφέρει αντικειμενικά καλύτερη ποιότητα εικόνας και άρα μεγαλύτερη απόλαυση θέασης, και αυτή η απόλαυση δεν είναι για μια μέρα. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για ένα σωστά και χωρίς οικονομικούς περιορισμούς στημένο σύστημα ήχου.

Μια Ferrari προσφέρει ατέλειωτες ώρες οδηγικής απόλαυσης. Χώρια που μπορεί να πρόκειται και για ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ένα σούπερ χλιδάτο ταξίδι τελειώνει, αλλά αφήνει αναμνήσεις για μια ζωή.

Ένα πανάκριβο ποιοτικό ρούχο που ταιριάζει καλά σ' αυτόν που το φοράει και δεν είναι αγορασμένο από απλή ματαιοδοξία, μπορεί να χαρίσει άνεση, λάμψη και αυτοπεποίθηση, ακόμα και να "ανεβάσει" έναν πεσμένο ψυχισμό.

Ένα εξωφρενικά ακριβό έδεσμα όμως, την άλλη μέρα είναι... ξέρετε, ακριβώς ότι και τα ρεβύθια... στο χώρο του σπιτιού όπου και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του... δεν είναι κρίμα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση:
Ποσοι απο οσους ελαβαν εως τωρα μερος σε αυτο το νημα-πλην xfader- εχουν δοκιμασει τρουφες?
Απο περιεργεια...

Reaction score
1.213
Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση:
Ποσοι απο οσους ελαβαν εως τωρα μερος σε αυτο το νημα-πλην xfader- εχουν δοκιμασει τρουφες?
Απο περιεργεια...

Βρε που να τις βρουμε τις τρουφες...τι μας περασες HI-ENDαδες ?? :cool_11::cool_11:

Εγω παντως δεν εχω δοκιμασει...προτιμαω αυτο το συμπαθες ζωακι που εχει αναλαβει το δυσκολο εργο να τις ανακαλυψει...κοινως το γουρουνακι η αλλιως και χοιρινο !!! :cool_11::cool_11:

GTX

Reaction score
39
Πιστεύω ότι στο θέμα της διατροφής μερικά πράγματα είναι πιο κραυγαλέα όσον αφορά τη σπατάλη...

Προϋποθέτοντας ότι μιλάμε για τη διάθεση χρημάτων που έχουν βγει στοιχειωδώς τίμια:

Ένας καλός προβολέας προσφέρει αντικειμενικά καλύτερη ποιότητα εικόνας και άρα μεγαλύτερη απόλαυση θέασης, και αυτή η απόλαυση δεν είναι για μια μέρα. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για ένα σωστά και χωρίς οικονομικούς περιορισμούς στημένο σύστημα ήχου.

Μια Ferrari προσφέρει ατέλειωτες ώρες οδηγικής απόλαυσης. Χώρια που μπορεί να πρόκειται και για ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ένα σούπερ χλιδάτο ταξίδι τελειώνει, αλλά αφήνει αναμνήσεις για μια ζωή.

Ένα πανάκριβο ποιοτικό ρούχο που ταιριάζει καλά σ' αυτόν που το φοράει και δεν είναι αγορασμένο από απλή ματαιοδοξία, μπορεί να χαρίσει άνεση, λάμψη και αυτοπεποίθηση, ακόμα και να "ανεβάσει" έναν πεσμένο ψυχισμό.

Ένα εξωφρενικά ακριβό έδεσμα όμως, την άλλη μέρα είναι... ξέρετε, ακριβώς ότι και τα ρεβύθια... στο χώρο του σπιτιού όπου και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του... δεν είναι κρίμα;

Μαρία το εξωφρενικά ακριβό έδεσμα γιατί να διαφοροποιηθεί από το ταξίδι?? Και τα 2 μετά από λίγο μια απλή ανάμνηση είναι.

Έχω φάει τρούφα και δε μπορώ να πω πάντως ότι είναι τόσο καταπληκτική η γεύση ώστε να δικαιολογεί την τιμή της, η οποία βέβαια αποδίδεται στη σπανιότητα και στη δυσκολία εύρεσης.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.082
Απάντηση: Re: ΤΡΟΥΦΕΣ !!!!

Μαρία, το ιδιαίτερο έδεσμα μπορείς να το επαναλάβεις όσο συχνά θες (και μπορείς). Και "πηγαίνει" μαζί με την ιεροτελεστία της παρασκευής (αν το ετοιμάζουμε οι ίδιοι) και του σερβιρίσματος.

Άλλοι αρέσκονται να ξοδεύουν περιουσίες πετώντας λουλούδια στα μπουζούκια. Καλά κάνουν, αφού τους ευχαριστεί και έχουν τα λεφτά.
Και το λέω εγώ που δεν έχω ξοδέψει ποτέ ούτε ένα ευρώ στα μπουζούκια. Μόνο από υποχρέωση σε καλλιτέχνες και μόνο τζάμπα πηγαίνω, 2-3 φορές το χρόνο.

Reaction score
3
Απάντηση: ΤΡΟΥΦΕΣ !!!!

Ναι έχω φάει τρούφα, τις μαγειρεύω κιόλας δεν είμαι βέβαια σίγουρος ότι το κάνω καλά. Ομολογώ ότι είναι υπερτιμημένη, όπως όμως είναι υπερτιμημένη, στην Ελλάδα, ή ρόκα (σε κάποια μέρη του κόσμου ούτε για τα πρόβατα δε την θέλουν, στον Καναδά για παράδειγμα).
Και για εσάς που σας ενδιαφέρει, τρούφες παίζουν και στην Ελλάδα και το έμαθα από φίλο που κατασκεύασε το internet site του ανθρώπου που έχει αυτή τη δραστηριότητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab