Τάσεις Επιστροφής Του Βινυλίου

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Τάσεις επιστροφής του βινυλίου

Eντάξει... το βινύλιο δεν πέθανε και αποτελεί ακόμη μία γοητευτική επιλογή για όσους έχουν την τάση να ψάχνουν την προχωρημένη άποψη στο audio ή έτσι επιθυμούμε να συμβαίνει, τουλάχιστον. Aπό την άλλη, και μόνο η ονομασία του φορέα που έκανε την εν λόγω έρευνα επιβάλει την δημοσίευση των αποτελεσμάτων: Gesellschaft Ferhaltungs- und Kommunikationselektronik ή (για λόγους συντομίας) gfu, η οποία ασχολείται με τα ηλεκτρονικά των επικοινωνιών και της διασκέδασης -οικιακής ή μη, ανακοίνωσε ότι η αγορά του βινυλίου παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, κινούμενη από τα 400.000 τεμάχια το 1997 στο 1.000.000 τεμάχια τα τελευταία χρόνια (μιλάμε για πωλήσεις δίσκων στην Γερμανία). Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι οι δίσκοι δεν αγοράζονται μόνο από παλιές (και ενίοτε κολλημένες) καραβάνες του βινυλίου: Οι πωλήσεις αναλογικών συστημάτων ακολουθούν επίσης αυξητικές τάσεις προσεγγίζοντας τα 80.000 τεμάχια τα τελευταία χρόνια.

Από το avmentor.gr.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μπράβο τα γερμανάκια.
Πάντως σε απόλυτα νούμερα και σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι πολύ μικρά...
 


Μηνύματα
559
Reaction score
1
Είναι γεγονός ότι η πρακτικότητα και το υψηλό επίπεδο ήχου του CD από τις πολύ χαμηλές μπάντες τιμών, έδωσαν ένα γερό χαστούκι στο βινύλιο, κυρίως σε εμπορικό επίπεδο. Δυστυχώς όμως, ο ψηφιακός ήχος δεν έχει ακόμα καταφέρει να ξεπεράσει την ποιότητα του αναλογικού, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό αν βάλεις δίπλα δίπλα κορυφαίες υλοποιήσεις και από τα δύο στρατόπεδα.

Δεν λέω, η απόδοση των φθηνών CD players ξεκινάει από ένα πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης, γεγονός που δεν συμβαίνει με τα πολύ φθηνά πικάπ. Αυτό ήταν και το όπλο της βιομηχανίας του CD, που με αυτό κέρδισε το βινύλιο και κατ' επέκταση τις μάζες. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με κορυφαίες υλοποιήσεις, τότε το βινύλιο δείχνει την υπεροχή του σε κάθε επίπεδο.

Το γεγονός αυτό, οι εταιρίες το ξέρουν πολύ καλά και επειδή βλέπουν μια συνεχώς αυξανόμενη ροπή των απανταχού audiophiles προς το βινύλιο, έχουν αρχίσει σιγά σιγά να προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.665
Μηνύματα
2.869.335
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top