Τάση των rail πανω στην ψυκτρα; Ειναι φυσιολογικό;

Reaction score
0
Ειμαι στα πρωτα μου βηματα στην επισκευή ενισχυτων και εξεταζω εναν Τ1500 της mc2 audio.
Αυτος θερμαινεται υπερβολικα και μπορει να σταματησει να παιζει μετα απο καποια ωρα.

Αφου τον ανοιξα λοιπον τον εβαλα στο ρευμα και οπως ακουμπησα την ψυκτρα με τιναξε το ρευμα.:108::112::111:
Τον σβηνω και κανω κατι μετρησεις και βρισκω οτι οι τασεις των rails εμφανιζονται πανω στις 2 ψυκτρες που εχει. (οι συλλεκτες των τρανζιστορ εξοδου κανουν σωμα με την ψυκτρα τους)

Ειναι φυσιολογικο αυτο;
Η αισθηση μου, χωρις να εχω μεγαλη πειρα, ειναι οτι δε θα πρεπει να συμβαινει.
Αλλά να εμφανιζονται και στις 2 ψυκτρες μου εκανε εντυπωση.

Τα τρανζιστορ εξοδου ειναι τα Α1294 (που ειναι κολλημενα στη μια ψυκτρα) και τα C3263 (που ειναι κολλημενα στην αλλη).

Εριξα μια γρηγορη ματια και μου φαινεται οτι τα τρανζιστορ ακουμπανε στην ψυκτρα χωρις φυλλο μικας παρα μονο με θερμοαγωγιμη παστα. (δεν ειμαι ομως σιγουρος γιατι δεν τα ξεβιδωσα ακομα)

Μπορει καποιος πιο εμπειρος να μου πει αν ειναι φυσιολογικο αυτο; 'Η καπου κανει σωμα ενω δεν θα επρεπε;

Επισης μπορει αυτο το γεγονος να ειναι η αιτια της υπερθερμανσης ή να ψαξω καπου αλλου; (τα ανεμιστηρακια δουλευουν παντως)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.095
Απάντηση: Τάση των rail πανω στην ψυκτρα; Ειναι φυσιολογικό;

σίγουρα πρόκειται για πρόβλημα.

ξεβίδωσε τα τρανζίστορ από την ψύκτρα και βάλε φρέσκια μονωτική μίκα. προσοχή και στις βίδες, χρειάζονται τα πλαστικά απομονωτικά, δες μήπως αυτά λιώσανε ή τρίφτηκαν στο βίδωμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Μπορεί να συμβαίνει αυτό αν οι ψύκτρες είναι μονωμένες από το σασί. Δες αν οι βίδες που τις συγκρατούν έχουν μονωτικά.

Reaction score
0
Απάντηση: Τάση των rail πανω στην ψυκτρα; Ειναι φυσιολογικό;

019.jpg
Μαλλον τελικα ειναι φυσιολογικο αφου το ξανακοιταξα λιγο.
Η ψυκτρα εχει μονωτικα να μην ακουμπαει με το καπακι/σασι. Επισης τα τρανζιστορ ακουμπανε στην ψυκτρα χωρις μικα (μονο με παστα), μαλλον για καλυτερη ψυξη.

Λιγο περιεργο αλλά μαλλον ετσι πρεπει να ειναι.
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Τωρα πρεπει να ψαξω αλλου για το προβλημα...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney