Τέρμα τα consumer drive της Plextor.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Bad news.

Άριστη ποιότητα κατασκευής, πολύ καλό R&D και το καλύτερο RMA που έχω δει σε εταιρεία γενικώς. Κρίμα που όλα αυτά είναι άνευ σημασίας για το 99% των χρηστών PC. Το μόνο που μετράει είναι η τιμή στο ταμπελάκι δυστυχώς... :pc: :mad_1:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.257
Απάντηση: Τέρμα τα consumer drive της Plextor.

Πάντως τα τελευταία χρόνια τα Plextor drives δεν ξεχώριζαν όπως παλιότερα. Για να συναγωνισθούν τιμολογιακά τις άλλες εταιρείες είχαν χαμηλότερα ποιοτικά standards.
Θυμάμαι το πρώτο μου SCSI combo με Plextor CD-reader, CD-recorder και Adaptec SCSI κάρτα. Ήταν μακράν καλύτερο (και ακριβότερο) απ' ότι άλλο κυκλοφορούσε στην αγορά τότε.
Με τον καιρό όμως η ψαλίδα έκλεισε και στις τιμές, αλλά και στην ποιότητα.

Reaction score
248
Ηταν αναμενόμενο με την τιμολογιακή της πολιτική...
Κρίμα, μέχρι στιγμής έχω:
PX-W8432T
PX-504A
PX-716A
PlexWriter Premium2
:respect:

HV

Reaction score
0
Εγω παιρνω Plextor απο το 96 ( Τοτε ηρθε Ελλαδα το πρωτο SCSI CDRW )...
Εν ολιγοις θα τρεξω να βρω οτι καλυτερο εχει απομεινει σε DVDRW και θα το παρω μονο και μονο για συλεκτικο..Εχω το 750Α τωρα που ειναι αρκετα καλο θα ελεγα.

NLS

Reaction score
1
τι είχε η τιμολογιακή της πολιτική; τελευταία χρόνια είχε φτάσει ΤΟ ΠΟΛΥ +10% από τους άλλους (και μιλάμε για service και εγγύηση που οι άλλοι ΟΥΤΕ πλησιάζουν)

έχω αλλάξει πάνω από 10 μοντέλα και 2-3 ακόμα είναι στις υπηρεσίες μου

περίμενα ότι το επόμενο plextor μου θα ήταν όταν θα έβγαζαν HD+BD+DVD+CD -/+ R/RW/RE/ROM/RAM :p

κρίμα και πάλι

HV

Reaction score
0
Βασικα καπου 30% παραπανω εκαναν αλλα το ζητημα δεν ειναι αυτο..Το ζητημα ειναι πως αν σου χαλασει ενα Plextor σε 3 μερες εχεις καινουργιο στην πορτα του σπιτιου σου.

Reaction score
0
Βασικα καπου 30% παραπανω εκαναν αλλα το ζητημα δεν ειναι αυτο..Το ζητημα ειναι πως αν σου χαλασει ενα Plextor σε 3 μερες εχεις καινουργιο στην πορτα του σπιτιου σου.
Συμφωνω, πολυ καλα μηχανακια.. το θεμα ειναι ομως οτι σε τετοιες κατηγοριες τιμης δεν ενδιαφερει τοσο το aftersales... οταν μπορεις να παρεις ενα drive με 40 E...

Reaction score
5
Plextor δεν είναι μονο η ποιότητα της συσκευής. Είναι οτι αν παρουσιάσει βλάβη στο αντικαθιστούν χωρις δεύτερη κουβέντα. Και στο στέλνουν και ταχυδρομικά σπίτι σου!

Μονο Plextor είχα εγώ (μια φορα μονο πήρα LG και το μετάνοιωσα). Κρίμα...

Reaction score
7.350
Κριμα,εχω το PX-708A εδω και 3 χρονια και δεν εχει χτυπησει η εγγραφη σε κανενα dvd ή cd.Ελπιζω να αντεξει και να παω κατευθειαν σε hd-dvd recorder.

NLS

Reaction score
1
Vg μήπως θες να φέρεις κάνα πρόσφατο παράδειγμα;

επίσης συγκρίνεις με το μέσο όρο; με το αμέσως φτηνότερο; με το ΠΙΟ φτηνό;

για να ξέρω πως να σχολιάσω

πρόχειρα να πω ότι σας εύχομαι η επόμενη Bmw σας να κοστίζει αν είναι τετράτροχη περί τα 4500 ευρά και αν είναι δίτροχη περί τα 2500 ευρά, αλλιώς να κλείσει η βρωμοεταιρία

VG

Reaction score
0
Συγκρινε με οτι θες.
Κι εγω plextor επαιρνα,αλλα μεχρι που διαπιστωσα οτι ειχε διπλη τιμη σε σχεση με ενα φτηνο (αλλα οχι αγνωστης μαρκας).
Καλυτερα να περιοριζε το πολυ καλο service της,και να γλυτωνε απο εκει λεφτα.

Την bmw θα την παρεις για πχ 5 χρονια, το plextor θα το κρατησεις για 5 χρόνια;

Reaction score
248
πχ το Premium2 το αγόρασα πριν 2 μήνες ~130Ε, στην αγορά ενα απλό CD writer εχει 10-15E. Αν ήθελε να 'πουλήσει' τις AQMR δυνατότητες του drive ας το έβαζε διπλάσια τιμή...και όχι 100% πάνω
:smoking:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.257
Απάντηση: Τέρμα τα consumer drive της Plextor.

Το θέμα είναι ότι οι υπόλοιπες εταιρείες κατάφεραν να πλησιάσουν σε δυνατότητες την Plextor (κι ας μην την έφτασαν σε όλα) με αρκετά χαμηλότερες τιμές, οπότε από ένα σημείο και μετά η Plextor δεν αποτελούσε ΤΗ μάρκα, ειδικά στους νεότερους που δεν είχαν τις δικές μας αναμνήσεις από το παρελθόν.

NLS

Reaction score
1
πχ το Premium2 το αγόρασα πριν 2 μήνες ~130Ε, στην αγορά ενα απλό CD writer εχει 10-15E. Αν ήθελε να 'πουλήσει' τις AQMR δυνατότητες του drive ας το έβαζε διπλάσια τιμή...και όχι 100% πάνω
:smoking:
1) εννοείς 1000% όχι 100%

2) μιλάς για ιδιαίτερη περίπτωση writer και όχι τα κανονικά της, το πούλαγε ως premium για αυτούς που ήξεραν τι παίρνουν και γιατί

3) για να έχουμε καλό ρώτημα εσύ γιατί τα έδωσες αυτά τα λεφτά;

και επειδή μιλάμε χωρίς νούμερα, ας πει κανείς τελευταίες τιμές από PX-716, PX-750 και PX-760 να δούμε (α) πόσο πιο πάνω είναι ποσοστιαία και (β) αν αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο, τελικά τι διαφορά είναι σε πραγματικά ευρώ... γιατί αν μιλάμε πχ. "το Χ-μέσος-όρος DVD-R έχει 80 και το Plextor έχει 110", μιλάμε μεν για ~+40% αλλά μιλάμε και για 30 "ψωρο-ευρά" όποιος δεν ήθελε ας μην τα έδινε έτσι δεν είναι; δηλ. μέσα σε ένα μηχάνημαείτε φτηνό που από 500 θα πήγαινε 530 ή ακριβό που από 1200 θα πήγαινε 1230, ε ΔΕΝ μιλάμε για το τέλος του κόσμου

Reaction score
248
1) εννοείς 1000% όχι 100%

3) για να έχουμε καλό ρώτημα εσύ γιατί τα έδωσες αυτά τα λεφτά;
ok, 1000-2000%, νομίζω μερικοί ακομη το δινουν 150-160Ε! Γράφω μόνο Audio CDs και το AMQR είναι μονόδρομος, τυχεροί όσοι έχουν το αντίστοιχο παλιό drive της Yamaha. :respect:

HV

Reaction score
0
Οποτε μιλαμε για κατι στο οποιο ειχε μονοπωλιο...Εσυ δλδ θα το εδινες λιγοτερα ? :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale