Τί είναι το Burwen Bobcat;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Iσορροπώντας επικίνδυνα μεταξύ απλοικού χαιφιντελισμού και επιτηδευμένου signal processing το εν λόγω πακέτο, είναι ένας συνδυασμός λογισμικού και USB/DAC που υπόσχεται να μεταβάλει τα CD και τα MP3 σας σε βινύλια και SACD... Ο μόνος λόγος που ανεχόμαστε τις δηλώσεις αυτές είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω τους...

Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.avmentor.gr/burwen_bobcat.htm

http://www.burwenaudio.com/

Reaction score
3.477
Πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή.
Για αυτούς που θέλουν να χρωματίσουν τη μουσική που ακούνε.

Οι 8 στους 10 μηχανάκηδες, χαΙφιντελίστες, κ.λ.π προτιμούν κατά βάθος το χρώμα στη μουσική που ακούνε.

Οπως λένε και οι επαγγελματίες του ήχου, η ηχογράφηση και η επεξεργασία του ήχου είναι μία τέχνη από μόνη της. Χωρις επεξεργασία - και οι ίδιοι οι μουσικοί το λένε - ο ήχος είναι στεγνός και ερασιτεχνικός.

Εγώ βέβαια προτιμώ τις μη επεξεργασμένες ηχογραφήσεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.924
Μακάρι να κάνει τα μισά απ’ όσα υπόσχεται. Πάντως, ένα περιποιημένο mp3 στα 160Kbps και άνω δεν έχει ανάγκη από ένα τέτοιο μηχάνημα, (εκτός ίσως από έναν εξωτερικό DAC). Πριν καιρό μου έγραψε μια ξαδέλφη μου κάτι CD με τον WM player, τότε που ήταν by default ρυθμισμένος να κασάρει στα 64Kbps για να αντιγράψει ένα CD, και ακούγονται χάλια. Είχα γράψει και ένα κειμενάκι στον Ήχο τότε. Πιστεύω ότι ένα τέτοιο CD μπορεί να προσφέρει ένα καταπληκτικό test drive.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Έχω πάψει καιρό να αξιολογώ ως σοβαρό τον Mark Levinson (εκτός φυσικά από τις παλιές καλές δημιουργίες του που έφεραν το όνομα του και όσο βρισκόταν εκεί και συγκεκριμένα σειρές με αρχικό 2 και 3) διότι η μετέπειτα πορεία του απέδειξε ότι κινήθηκε για να κάνει αρπαχτές (βλέπε cello και red rose κλπ) εισπράττοντας το καλό όνομα που δημιούργησε. Τώρα για όσους δεν ξέρουν διατηρεί ένα κατάστημα πώλησης highend (αν δεν το έχει κλείσει ακόμη) και κάνει και κάποιες ζωντανές ηχογραφήσεις εκεί παίζοντας ο ίδιος πιάνο, βέβαια δεν ξέχασε αυτά που ήξερε, απλά νομίζω ότι σαν το μαιντανό χώνεται παντού χρησιμοποιώντας το όνομα του και ότι αρπάξει.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
όσο για το θέμα ένα καλό dacaki (παλιά musical fidelity κλπ) ή 'bufferaki" έχει δώσει καλό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις και με λίγα σχετικά λεφτά. Μια ενδιαφέρουσα συσκευή είναι και ένα dac για pc (και οχι μονο) που έχει βγάλει και η Perraux στη σειρά shillouete.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
g.kar said:
Εγώ βέβαια προτιμώ τις μη επεξεργασμένες ηχογραφήσεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Γιώργο δεν υπάρχουν -εμπορικά διαθέσιμες- μη επεξεργασμένες ηχογραφήσεις!

Reaction score
3.477
Γ. ΚΟΨ. said:
g.kar said:
Γιώργο δεν υπάρχουν -εμπορικά διαθέσιμες- μη επεξεργασμένες ηχογραφήσεις!
Ολες έχουν υποστεί κάποιο είδος επεξεργασίας Πάντα μιλάμε για πολυ-επεξεργασία και όχι απλά για ένα equalization ή για λίγο παραπάνω βαθάκι .

Το Bobcat προφανώς δημιουργεί ένα ευχάριστο ηχητικό εφέ πάιζοντας ίσως με τις φάσεις ή τις ανακλάσεις του χώρου. ΕΔώ δεν εχουμε να κάνουμε προφανώς με ένα απλό λαμπάτο μπαφεράκι X-10D της MF ούτε με ένα DAC για PC.
Μπορεί να έρθει και στην Ελλάδα, οπότε θα το ακούσουμε και βλέπουμε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός