Τί εξοπλισμό θα έπρεπε να έχω για να παίζω το πραγματικό DTS-HD MA στο pc;

Reaction score
2
Καλησπέρα.
Μιας και είμαι εντελώς άσχετος από τα τεχνικά, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος είναι ποιο ειδικός και μπορεί να μου εξηγήσει με απλά λόγια, τί θα έπρεπε να έχω στον υπολογιστή μου για να παίζει το πραγματικό DTS-HD MA track των BLurays.
Λέω "πραγματικό", γιατί τώρα μπορώ να ακούω αυτό το track, αλλά φαντάζομαι ακούω μόνο το core, που είναι lossy.

Αυτα που έχω στον υπολογιστή μου τώρα:
-Μια κάρτα ήχου Soundblaster X-Fi Platinum
στην οποία συνδέχω 2.1 ηχεία yamaha YST-MS201
και επίσης 2 ηχεία του στερεοφωνικού μου (για τα πίσω κανάλια).
Έχω δηλαδή ένα 4.1 (μου λείπει το κεντρικό ηχείο)

κάρτα γραφικών έχω NVIDIA GeForce GT 220.
Μήπως ο ήχος μπορεί αν βγαίνει και από κει;
Γιατί στη"διαχείριση συσκευών", βλέπω στο "ελεγκτές ήχου" και το NVIDIA High Definition Audio (αλλά δε νομίζω ότι το χρησιμοποιώ)

Καταρχήν η κάρτα μου (ήχου), μπορεί να βγάλει HD ήχο; Μέσω του SPIDF; (το οποίο ούτε που ξέρω τί είναι).
Ή θα έπρεπε να έχω άλλη κάρτα που υποστηρίζει το DTS-HD MA;

και στο τέλος-τέλος πόση διαφορά είναι του DTS-HD MA από το core με το αυτί;
Ακούγεται πιο δυνατά; Έχει πιο πολύ μπάσο; Τί ακριβώς; Είναι αισθητή η διαφορά;

πχ εγώ μπορώ να ξεχωρίσω ένα mp3 128Kbs από ένα lossless track (πχ. FLAC,wav κτλ).
Ακούγεται η διαφορά.

Στην παραπάνω σύγκριση που είπα με τον ήχο του Bluray, είναι ακουστή η διαφορά;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Τί εξοπλισμό θα έπρεπε να έχω για να παίζω το πραγματικό DTS-HD MA στο pc;

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις αναλογικές εξόδους της X-Fi και να τις συνδέσεις στις αντίστοιχες αναλογικές εισόδους κάποιου A/V ενισχυτή.
Με την διαμόρφωση που έχεις τώρα μπορείς να ακούσεις τα HD formats του ήχου αρκεί να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις στα Windows , στο πρόγραμμα αναπαραγωγής και στην κάρτα ήχου.
Αν τα ηχεία σου είναι μικρά μην περιμένεις να ακούσεις διαφορές

Reaction score
2
Απάντηση: Τί εξοπλισμό θα έπρεπε να έχω για να παίζω το πραγματικό DTS-HD MA στο pc;

Συγνώμη δεν κατάλαβα!
Τώρα δηλαδή όπως τα έχω, ακούω το πλήρες DTS-HD MA;
ή πρέπει να βάλω τον ενισχυτή που λες;

και αυτό το SPDIF της κάρτας ήχου μου τί είναι; (που βρίσκεται στο μπροστινό πάνελ όπως φαίνεται στη φωτο)
Αυτό δεν είναι για ψηφιακό ήχο;
μήπως πρέπει να βρω ηχεία που να συνδεόνται με αυτό;
Ή και πάλι θα θέλω ενισχυτή;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Όπως σου έγραψα το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις με τη χρήση ενισχυτή και καλύτερων ηχείων.
Με αυτά που έχεις τώρα, πρέπει να ρυθμίσεις το πρόγραμμα αναπαραγωγής να κάνει decode το DTS-HD MA, να στέλνει κεντρικό και LFE στο δυο front και να το δίνει από τις αναλογικές εξόδους τις κάρτας ήχου, είναι όντως περίπλοκο αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.
H έξοδος SPDIF δεν υποστηρίζει DTS-HD MA και Dolby TrueHD.

Υ.Γ. συγνώμη που θα το μεταφέρω πάλι αλλά πρέπει να πάει στην κατηγορία HTPC

Reaction score
2

Μα τώρα ήδη τα κανάλια ξεχωρίζουν.
Αντί για 5.1 έχω 4.1. απλώς το κεντρικό πάει στα 2 fronts.
To LFE πάει στο subwoofer.

Τώρα, προφανώς γίνεται decoding του DTS-HD MA (αφού τον ακούω τον ήχο μια χαρά), απλώς δεν είμαι σίγουρος αν ακούω μόνο το core ή όλο μαζί.
It is an extension of DTS which, when played back on devices which do not support the Master Audio or High Resolution extension, degrades to a "core" track which is lossy
http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio

πχ. για το Total Meida THeater 5 που χρησιμοπποιώ να παίζω τα bluray λέει:
Having obtained DTS-HD certification, ArcSoft TotalMedia Theatre now not only has the ability to decode the lossless DTS-HD Master Audio

Reaction score
2

Επίσης μόλις είδα αυτό σε ένα forum, σε ένα thread για αναπαραγωγή του DTS-HD MA track στο pc:
Remember HD audio will only be available via HDMI cable not by any audio cable (usually a 3.5mm plug) plugged into your pc audio out

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν χρησιμοποιείς τις αναλογικές εξόδους της κάρτας ήχου, έχεις επιλέξει το DTS-HD MA stream στην ταινία και κάνει αποκωδικοποίηση το πρόγραμμα αναπαραγωγής τότε ακούς το DTD-HD MA.
Αν χρησιμοποιείς την SPDIF τότε ακούς το core.
Αυτός που έγραψε ότι θες υποχρεωτικά HDMI είναι άσχετος ή έμπορας που θέλει να πουλήσει....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.854

Υ.Γ. συγνώμη που θα το μεταφέρω πάλι αλλά πρέπει να πάει στην κατηγορία HTPC
:618:

Με τόσο πήγαινε-έλα ο ιδρυτής θα πρέπει να δώσει ένα σκασμό λεφτά σε καύσιμα. :136:

Reaction score
2

Αν χρησιμοποιείς τις αναλογικές εξόδους της κάρτας ήχου, έχεις επιλέξει το DTS-HD MA stream στην ταινία και κάνει αποκωδικοποίηση το πρόγραμμα αναπαραγωγής τότε ακούς το DTD-HD MA.
Αν χρησιμοποιείς την SPDIF τότε ακούς το core.
Αυτός που έγραψε ότι θες υποχρεωτικά HDMI είναι άσχετος ή έμπορας που θέλει να πουλήσει....
Οκ, ευχαριστώ..
αναλογικές λες αυτές που είναι στο πίσω μέρος της κάρτας ε; όπως φαίνονται στη φωτό.
Ναι, εκεί έχω τις συνδέσεις.
Ένα βύσμα είναι τα 2.1 ηχεία, και άλλο ένα βύσμα τα πίσω ηχεία (από το στερεοφωνικό).

Ο ενισχυτής που λες τί παραπάνω προσφέρει;
Θα μπορώ φαντάζομαι να ακούω πιο δυνατά τον ήχο και να αυξάνω και το μπάσο χωρίς να παραμορφώνεται ε;
Γιατί τώρα αν το βάλω τέρμα το μπάσο από την κάρτα μου, έχει παραμορφώσεις..
Το έχω γύρω στο 70-75%.

Edit: και μια άλλη ερώτηση.
Αν αποφασίσω να πάρω 5.1 ηχεία, τί πρέπει να προσέξω; όσο περισσότερα συνολικά τα watts τόσο καλυτερα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@