Ταίριασμα κεντρικού from ported/sealed με b&w 684 fronts

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Οπως λεει π τίτλος....
Τωρα εχω ενα htm62 b&w αλλα η μοναδική θέση που μπορει να μπει ειναι μεσα σε cabinet και επειδη ειναι rear ported δεν ακούγονται καθαρά οι διάλογοι.
Σκεφτόμουν να παρω μια βάση κ οταν βλεπω ταινιες να το βγάζω απο κει μεσα κ να το βαζω πανω στη βάση αλλα δε μου φαινεται κ τοσο ωραια λυση .
Μηπως μπορω να παρω ενα sealed ή εστω φροντ ported ιδια η άλλης εταιρίας αλλα να ταιριάζει με τα fronts μου;

Με ενδιαφερει μονο για ταινιες κ καθολου για μουσικη

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.850
Γιατι δεν του βουλώνεις το port με το σφουγγαράκι του, ή με ενα αλλο σφουγγαράκι--αφρολέξ;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
επειδη ειναι rear ported δεν ακούγονται καθαρά οι διάλογοι.
Eπειδή έχει πίσω το bass reflex δεν ακούγονται οι διάλογοι?
Αμ δε , δεν ακούγονται γιατί το έχωσες μέσα στο ντουλάπι.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Eπειδή έχει πίσω το bass reflex δεν ακούγονται οι διάλογοι?
Αμ δε , δεν ακούγονται γιατί το έχωσες μέσα στο ντουλάπι.
Ε ναι αυτό λέω,ότι επειδη η μόνη θέση που μπορώ.να.το έχω είμαι εκεί λόγω αισθητικής,χρειάζομαι ενώ.ηχειο που να.μην έχει ΠΙΣΩ bass reflex αλλά μπροστα

Reaction score
2.288
Ε ναι αυτό λέω,ότι επειδη η μόνη θέση που μπορώ.να.το έχω είμαι εκεί λόγω αισθητικής,χρειάζομαι ενώ.ηχειο που να.μην έχει ΠΙΣΩ bass reflex αλλά μπροστα
Δεν σου λεει αυτο.
Σου λεει οτι σε αυτη τη θεση ειτε μπροστα ειναι το bass reflex η πισω, παλι θα εχεις προβλημα με την αποδοση των διαλογων γιατι το προβλημα ειναι στην θεση του ηχειου και οχι στην θεση της οπης ανακλασης χαμηλων.

Η δικια μου προταση ειναι να κανεις μια κατασκευη που θα κανει το κεντρικο ηχειο να δειχνει σαν να ειναι ενσωματωμενο στο επιπλο αλλα στην ουσια θα ειναι απομονωμενο απο αυτο με ελαστικο ηχοαποροφητικο γυρω γυρω σε ολο το κενο που αφηνει στο ραφι και προσοψη φτιαγμενη με το ιδιο υλικο του επιπλου που ομως δεν θα ακουμπα σε αυτο.
Καλο θα ειναι αν κανεις κατι τετοιο να φροντισεις να εχεις βρει πιο πριν την σωστη κλιση του ηχειου ωστε το τουιτερ να κοιτα την θεση ακροασης.

Reaction score
2.288
View attachment 67299

Φυσικά κ το σκέφτηκα γιαυτό φροντισα το ράφι στο οποίο στεκεται το ηχείο να βγαίνει έξω

Φωτο:
[DOUBLEPOST=1481986509][/DOUBLEPOST]Αν το άλλαζα με της καινούργιας σειράς το htm62 s2 που είναι front ported μία χαρά δε θα ειμουνα;
Βλεποντας την φωτο το συμπερασμα μου ειναι οτι θα πρεπει να κανεις καποιες αλλαγες στο επιπλο για να διατηρησεις την εμφανιση του και να βελτιωσεις την ποιοτητα του ηχου.
Αν καταλαβα καλα το ραφι ειναι συρταρωτο αλλα κατα τη γνωμη μου το προβλημα ειναι οτι 1ον κατα πασα πιθανοτητα ειναι πολυ χαμηλα τοποθετημενο και δεν εχει κλιση προς το αυτι του ακροατη και 2ον το προβλημα των διαλογων το δημιουργει η αντηχηση μεσα στο κενο ραφι και οχι τοσο η οπη ανακλασης χαμηλων.
Ζητησε απο τον επιπλοποιο που στο εφτιαξε (υποθετω ειναι κατασκευη οχι ετοιμο) να μετατοπισει το ραφι χαμηλοτερα ωστε το ηχειο να μπορει να παρει κλιση προς τον ακροατη, φτιαξε μια προσοψη ιδια με το υπολοιπο επιπλο που να κλεινει ΟΛΟ το ραφι και απο μεσα γεμισε το με αυτο το coproτετοιο που δεν το βρισκω τωρα να το βαλω σε λινκ (θα το βρω και θα το βαλω αργοτερα).

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
δεν καταλαβα σχετικα με την προσοψη που λες να φτιαξω... που θα ειναι αυτη

Reaction score
2.288
δεν καταλαβα σχετικα με την προσοψη που λες να φτιαξω... που θα ειναι αυτη
Παμε απο την αρχη πιο αναλυτικα.
Αυτη τη στιγμη το κεντρικο ηχειο βρισκεται τοποθετημενο μεσα σε ενα ραφι στο επιπλο και αυτη η τοποθετηση θα δημιουργει δυο προβληματα.
1ον η θεση του κεντρικου ειναι χαμηλα και απο ο'τι φαινεται δεν εχει δοθει κλιση προς τον ακροατη και αυτη την στιγμη ακους την off-axis αποκριση του ηχειου και οχι την on-axis που ειναι η σωστη.
2ον τα κενα δεξια και αριστερα του ηχειου μεσα στο επιπλο γινονται αντηχειο και μαζι με τους συντονισμους που σιγουρα θα μεταφερονται στο επιπλο απο το ηχειο θα βοηθουν στο να βρωμιζει η ακουστικη συμπεριφορα του ηχειου.
Η λυση που σου προτεινω ειναι να απομονωσεις μηχανικα και ακουστικα το ηχειο απο το επιπλο και ταυτοχρονα να του δωσεις την σωστη κλιση ωστε να κοιταζει το αυτι του ακροατη.
Η προσοψη στην οποια αναφερομαι δεν θα ειναι τιποτα παραπανω απο μια αισθητικης φυσεως προσθηκη η οποια θα κανει το κεντρικο ηχειο να φαινεται σαν να ειναι ενσωματωμενο (σαν "εντοιχισμενο") στο επιπλο.
Θα ειναι δηλαδη ενα κομματι ξυλο ιδιο με το ξυλο του υπολοιπου επιπλου, θα εχει τις διαστασεις (υψος και πλατος) που εχει το ραφι (το οποιο ομως προκειμενου να δοθει η απαραιτητη κλιση θα πρεπει να μεγαλωσει σε υψος) και στο κεντρο του θα εχει ενα παραλληλογραμμο κοψιμο ετσι ωστε να περικλειει το κεντρικο ηχειο και να μην αφηνει κενα στο ραφι.
Φαντασου το σαν ενα καδρο γυρω γυρω απο την προσοψη του κεντρικου ηχειου.
Οι διασταση του ξυλου θα ειναι ιδια με τις διαστασεις που θα εχει το ραφι (υψος, πλατος) και το κοψιμο στο κεντρο θα εχει τις διαστασεις του κεντρικου ηχειου (υψος, πλατος).
Πισω απο αυτην την προσοψη θα βρισκεται το κενο που θα δημιουργειται αναμεσα στο ηχειο και το ραφι οποιο θα γεμισει απο ηχομονωτικο το οποιο θα εξασφαλιζει την μηχανικη αλλα και την ακουστικη απομονωση του ηχειου απο το επιπλο.
Με δυο λογια το ηχειο θα στηρηζεται πλεον επανω στο μονωτικο υλικο και κανενα μερος του δεν θα ακουμπα απ ευθειας στο επιπλο ελαχιστοποιωντας ετσι τοσο τις αντηχησεις οσο και τους συντονισμους οι οποιοι ειναι αυτη την στιγμη οι κυριοι αιτιοι (μαζι με την ελλειψη κλισης) της κακης ακουστικης του ηχειου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.263