Ταίριασμα κεφαλής BENZ με phono stage

Reaction score
4
Γειά σας,
Επειδή απο οτι βλέπω στο forum είχαν κάποιοι κεφαλή BENZ MC-20E2 (κινητού πηνίου 2mV έξοδο), έχω την παρακάτω ερώτηση: Την έχει ταιριάξει κανείς με κάποιο συγκεκριμένο phono stage; Έχω το συγκεκριμένω πρόβλημα που έχει αναφερθεί στο σαϊτ : Στην έξοδο MC υπεροδηγεί και στην έξοδο του phono ΜΜ παίζει χαμηλά. θεωρητικά ένα phono με ρύθμιση gain και αντίσασης θα μου έκανε δουλειά. Αλλά έχει δοκιμάσει κάποιος κάποιο συγκεκριμένο phono με αυτή την κεφαλή;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- ποιό phono έχεις τώρα , διότι με διάφορες high-mc στα 2 με 2,5mV ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα υποοδήγησης . . . όταν λές παίζει χαμηλά με τι το συγκρίνεις ;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τι ευαισθησια εισοδου ΜΜ εχει το trichord? Αν δεν μπορει να δουλεψει καλα με τα 2 mV μαλλον δεν μπορεις να κανεις κατι.Φανταζομαι δεν εχεις προβλημα θορυβου,αλλα τελικης εντασης?

Reaction score
569
Επειδή έχω το συγκεκριμένο phono, μπορείς να αλλάξεις το gain από 48dB για κεφαλές από 3 - 5mV, μέχρι 74dB για χαμηλοέξοδες mc.
Δεν θα έχεις πρόβλημα έντασης με την Benz.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- και εγώ έχω στήσει το trichord σε διάφορα συστήματα και έχει όντως πολλές επιλογές ενίσχυσης , αλλά πρέπει πρώτα να μας πει ο Manos80s το υπάρχον και ποιό το bugget που μπορεί να διαθέσει

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Επειδή έχω το συγκεκριμένο phono, μπορείς να αλλάξεις το gain από 48dB για κεφαλές από 3 - 5mV, μέχρι 74dB για χαμηλοέξοδες mc.
Δεν θα έχεις πρόβλημα έντασης με την Benz.
Αν το μεχρι 74 db ισχυει και για τις ΜΜ τοτε λογικα δεν θα εχει προβλημα.

Reaction score
809
Θα ταιριάζει και το trigon vaguard.

Έχω την πρώτη έκδοση. Έπαιζα με μία dl110 υψηλοέξοδη.

Έχει πολλές ρυθμίσεις κέρδους, αντίστασης και χωρητικότητας (για MM).

Μια χαρά έπαιζε. Τώρα παίζει (με άλλες ρυθμίσεις) με μια lyra.

Την πρώτη έκδοση την βρίσκεις εύκολα γύρω στο 300άρι.

Αναβαθμίζεται και με τροφοδοτικό μπαταρίας.

Reaction score
270
Καλημερα στην παρεα! Εχω και γω ενα παρομοιο θεμα ,με την αντιθετη κατευθηνση απο το φιλο. Δηλ Πηρα ενα καλο φονο το sonic frontiers sfp1 signathure, το οποιο απο οτι διαβασα εχει χαμηλο gain ,και θελω να ταιριαξω μια κεφαλη το πολυ μεχρι τα 700 ευρω, τωρα ακουω με μια φθηνη μεχρι να εχω το ποσο για αγορα αλλης ,τι να παρω mm η mc σε αυτα τα λευτα; μου προτειναν benz mc υψηλοεξοδη. Παρακαλω τα φωτα σας, τις καλημερες μου!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Gain: 37dB (MM), 57dB (MC)

Αυτο imo μαλλον σημαινει ΜΜ γυρω στα 4-5 mV η MC γυρω στα 0.4 + mV

Reaction score
4
- ποιό phono έχεις τώρα , διότι με διάφορες high-mc στα 2 με 2,5mV ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα υποοδήγησης . . . όταν λές παίζει χαμηλά με τι το συγκρίνεις ;
Εχω για phono το CLEARAUDIO BALANCE υποστηριζει κεφαλες κινητου πηνιου και προσαρμοζεται αυτοματα στην κεφαλη. Παλαιότερα είχα το MUSICAL FIDELITY X-lPS (το βαρελάκι) και είχα το ίδιο πρόβλημα. Τις στάθμες του πικαπ τις συγκρίνω με το CD μου Creek CD53 το οποίο με ικανοποιεί στις στάθμες έντασης. Όταν ψηλώνω την ένταση παίζει δυνατά αλλά αυξάνεται ο θόρυβος και δεν με ικανοποιεί ακουστικά ενώ σε χαμηλές εντάσεις μου αρέσει. πικαπ

Reaction score
4
Το Trichord ποσα volt έξοδο έχει; Υποψιάζομαι οτι τα 2 volt που βγάζει το CD παίζουν ρόλο στην οδήγηση. Αρα αν πάρω 2Volt έξοδο απο το Trichord ή το Trigon Vaguard θα είμαι ΟΚ. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
Τις στάθμες του πικαπ τις συγκρίνω με το CD μου Creek CD53 το οποίο με ικανοποιεί στις στάθμες έντασης.

- νομίζω πως εκεί έγκειται το πρόβλημα . . . η σύγκριση είναι a priori άνιση

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988