Ταινίες γι' αυτές τις μέρες

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Την ώρα που ο φούρνος φιλοξενεί το ψητό (ένα περιποιημένο ψητό δεν είναι ποτέ off-topic - copyright: Maria 2006!), σκέφτομαι ότι αυτές τις μέρες, μετά τα ρεβεγιόν, τις εξόδους, τα οικογενειακά γεύματα, τις εκδρομές και όλα τα άλλα, θα έρθει η ώρα που θα θέλουμε να χαλαρώσουμε με μια ευχάριστη ταινία, όχι απαραίτητα με χριστουγεννιάτικο θέμα, αλλά με κλίμα που να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα.
Και προτείνω:
- Scrooge – η ασπρόμαυρη version του 1951 με τον Alastair Sim είναι (imho) η εντυπωσιακότερη απ' όλες, έστω και χιλιοπαιγμένη και χιλιοταλαιπωρημένη όπως μπορεί να την πετύχετε να προβάλλεται σε κάποιο κανάλι!
- It's a wonderful life - το all time classic του Φρανκ Κάπρα, με τον James Stewart
- The Nightmare before Christmas – το απολαυστικό σκοτεινό παραμύθι του Tim Burton (κάποιος εδώ μέσα που δεν τον συμπαθεί ας με συγχωρέσει
)

…και ταινίες που μπορεί να μην είναι χριστουγεννιάτικες, αλλά αποπνέουν αισιοδοξία:
- Amelie – μια ταινία που πολλοί εμίσησαν, αλλά δεν παύει να είναι ολόκληρη ένα τεράστιο χαμόγελο με υπέροχα χρώματα.
- Les triplettes de Belleville (το τρίο της Μπελβίλ) - και ένα tip: αν έχετε γιαγιά, δείτε αυτήν την ταινία μαζί της: Θα είναι ένα πολύ ωραίο δώρο γι' αυτήν, γιατί κατά τη διάρκεια της ταινίας είναι σίγουρο ότι θα της ρίχνετε ματιές γεμάτες αγάπη!

Συμπληρώστε…

Reaction score
0
H Μαιρούλα μου θύμησε το Scrooged (1988) με Bill Murrey! Αρκετά διασκεδαστικό και θα προβληθεί αυτήν την Παρασκευή νομίζω!

Reaction score
118
Απάντηση: Ταινίες γι' αυτές τις μέρες

Πάντα μου αρέσουν όλες οι ταινίες με τον γεροσκρούτζ.
Και αυτή την στιγμή παίζεται μιά στην ΕΤ3 και την παρακολουθώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis