Ταπεινο 2.1 συστημα.

Reaction score
2.676
Μετα απο 15ετη σχεδον αποχη οπως εχω γραψει και αλλου αποφασισα να ασχοληθω λιγακι και για αρχη να φτιαξω ενα απλο 2.1 συστηματακι για να βλεπω αξιοπρεπως καμια ταινιουλα.
(Ακολουθει μακρυς προλογος, οποιος βαριεται μπορει να τον παρακαμψει.)
Λιγο πριν εγκαταλειψω το σπορ ειχα κανει μια αγορα που ειχα βρει ευκαιρια (τουλαχιστον ετσι φαινοταν)με το σκεπτικο να αρχισω απο εκει και να αναβαθμισω σταδιακα.
Ειχα αγορασει λοιπον το σετακι της Naim, CD3, Nait3 και IBL.
Ηταν το σετακι που ειχε βαλει σε ενα διαγωνισμο ο Ηχος. Τον ειχε κερδισει ενας φιλος ο οποιος ομως ειχε μολις αγορασει ενα συστημα (εγω του το ειχα πουλησει) με Yamaha και Klipsch.
Τα Naim δεν ειχαν βγει καν απο την κουτα και τα πηρα λιγο πιο κατω απο τα μισα του αρχικου τους κοστους.
Τα ηχεια ηταν χαλια μαυρα και μετα που τα ακουσα ειχα την απορια τι τους εβρισκαν κατι τρελαμενοι φανατικοι εγγλεζοι και εδιναν τοσα λεφτα για τους τενεκεδες.
Ο.κ. ειχαν πολυ καλες μεσαιες και υψηλες και ηταν ταχυτατα αλλα η ελειψη μπασου ηταν τοσο εντονη που τα εκανε να ακουγονται σαν φορητο τρανζιστορακι (οκ υπερβαλω).
Αυτα τα ηχεια επαιζαν αξιοπρεπως μονο κολημενα σε γωνιες.
Τελος παντων δεν με εννοιαζε μια και ειχα σκοπο να τα αντικαταστησω με κατι Klipsch Heressy που ειχα ακουσει στου Λαιου και μου αρεσαν και λογω της δουλειας μου τοτε θα τα επαιρνα σε τιμη κοστους (πολυ φτηνα).
Και τα πηρα, αλλα ελα μου που τα Heressy τα ειχα ακουσει με λαμπες και με τον Naim ο ηχος δεν ειχε καμια σχεση...
Δοκιμασα και κατι 5.5 (δεν θυμαμαι τον κωδικο, νομιζω KG5.5 η κατι τετοιο) αλλα αυτα κι αν ηταν χαλια μαυρα (ποτε μου δεν το χωνεψα αυτο το ηχειο παρ ολο που ηταν το best seller στο μαγαζι εκεινη την εποχη).
Λιγο πριν τα διωξω τα δοκιμασα παρεα με ενα sub αυτοκινητου.
Οχι οποιο κι οποιο ομως.
Ηταν ενα 12ιντσο JL Audio 12W6 σε κλειστη καμπινα 42 λιτρων (ακουστικης αναρτησης τραπεζοιδη αφου προοριζοταν για αυτοκινητο με 25αρι MDF και τις απαραιτητες ενισχυσεις απο μεσα).
Το Sub αυτο απλα δεν υπαρχει.
Εκεινη την εποχη ειχα ακουσει σχεδον οτι sub υπηρχε στην αγορα και πραγματικα δεν θα αγοραζα ΚΑΝΕΝΑ.
Τα μονα που ηταν καπως αξιοπρεπη, ηταν το Sunfire true subwoofer και ενα Velo αλλα και τα δυο τα ειχα ακουσει σε εκθεσεις και ισως να μην ηταν στημενα/ρυθμισμενα σωστα.
Αυτο το JL ομως ηταν το κατι αλλο. Τετοιο ελεγχο και εκταση χωρις να υστερει σε punch, δεν ειχα ξανακουσει τουλαχιστον εκεινη την εποχη. Τις επιδοσεις του σε αυτοκινητο τις ηξερα (οχι σε εντασεις, εκει δεν πηγαινε και τοσο καλα) αλλα δεν περιμενα να παιξει τοσο καλα στο σπιτι.
Ηταν το μοναδικο σαμπ που επαιζε πολυ καλα και τα διαφορα basshead tracks που ηταν πολυ της μοδας τοτε με τα Car audio SPL contests αλλα και κανονικη(?) μουσικη, μπορουσες να ξεχωρισεις ολες τις νοτες μια μια (ολα τα αλλα τις εκαναν ολες να ακουγονται το ιδιο πλην ομως αρκετα δυνατοτερα).
Ε λοιπον αυτο το Car audio subwoofer ηταν το μονο σαμπ που ευχαριστως θα αγοραζα.
Το συστημα μου τοτε επαιξε για δυο-τρεις μερες οπως δεν ειχε ξαναπαιξει ποτε.
Λιγο καιρο αργοτερα αποχωρηστηκα τα Klipsch ενω εκεινο τον καιρο δρομολογουσα ταυτοχρονα και τον επικειμενο γαμο μου.
Λιγο οι υποχρεωσεις λιγο η δουλεια βαλε και το μωρο μετα, βαλε και το οτι η γυναικα μου δεν συμπαθουσε τις υψηλες σταθμες, το συστημα εμεινε στημενο αλλα σιωπηλο.
(τελος μακρυ προλογου)

Και τωρα στο διαταυτα.
Το συστηματακι υπαρχει ακομα αλλα απο τοτε μεχρι σημερα υπαρχουν καποιες σημαντικες αλλαγες που θα επηρεασουν παρα πολυ την εξελιξη του ως υποτυπωδες Home Cinema.
Κατ αρχην επειδη ειχα προσβληθει παλαιοτερα απο χαιεντιτιδα και την ξεπερασα εχω αποκτησει πλεον αντισωματα και ετσι αποκλειεται να ξανακολησω.
Ετσι δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση στο εκατομυριο να αρχισω να δοκιμαζω καλωδια και χαι εντ ματζουνια. Ακομα και για πηγη σκεφτομαι για αρχη να χρησημοποιησω ενα απλο DVD player και ισως αργοτερα να το αντικαταστησω με ενα Blu Ray.
Θελω απλα να φτιαξω ενα συστηματακι οσο πιο απλο γινεται που να ακουγεται αξιοπρεπως.
Ο εγκεφαλος μου εχει ενσωματωμενο moneypass φιλτρο που αποριπτει αυτοματα οτιδηποτε ξεπερνα τις οικονομικες μου δυνατοτητες
Επισης μετα απο πολλα χρονια εκθεσης σε υψηλες ηχητικες σταθμες η ακοη μου για την οποια τοσο υπερηφανευομουνα παλαιοτερα (100% στα ακοογραμματα που εκανα καθε χρονο) δεν βρισκεται πια στα παλια επιπεδα.
Εχω πλεον ενσωματωμενο και Low Pass τριτης ταξης περιπου στα 9-10khz.
Πρακτικα απο τα 12Khz και πανω δεν ακουω τιποτα.
Ετσι η μετατροπη των τουιτερ σε ανεστραμενου θολου (πατεντα του γιου μου) στα IBL δεν επηρεαζει σχεδον καθολου την ηχητικη τους αποδοση τουλαχιστον στα αφτια μου.
Το καλο (η ισως το κακο) ειναι οτι τις χαμηλες τις ακουω το ιδιο καλα οπως και παλαιοτερα και μαλιστα με την ιδια αυστηρη διαθεση.
Αυτο αυτοματως κανει τα IBL να εξακολουθουν να ακουγονται σαν τενεκεδες και να ζητουν επειγοντως βοηθεια.
Δυστυχως οταν σταματησα τη δευτερη δουλεια (ως πωλητης/συμβουλος/εγκαταστατης Hi Fi & Home Theater) πουλησα και το ντεσιμπελομετρο και τα test discs που ειχα για να μπορω να κανω τις μετρησεις μου (αλλη πικρα αυτη που τοτε δεν υπηρχαν τα Audyssey και τα MCACC και οτι εκανες επρεπε να γινει με το αφτι και με manual μετρησεις με test tones ροζ θορυβους και ντεσιμπελομετρο).
Αυτο με φερνει σε μειονεκτικη θεση αφου αφ ενος δεν μπορω να κανω μετρησεις στο χωρο μου να δω που πασχει και ταυτοχρονα δεν υπαρχει καθολου budget για οτιδηποτε σχετικο.

Αραγε υπαρχει κανεις εδω στο σαιτ απο Χανια η Κρητη γενικοτερα που να διαθετει εξοπλισμο (και να ειναι διατεθημενος να μου τον δανεισει) για να μετρησω την ακουστικη στο χωρο μου?

Επειδη οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες θα προχωρησω παρακατω.

Εχω αποφασισει οτι τουλαχιστον ενα καλο σαμπ το θελω.
Επισης εχω βαλει στο ματι και τα Roister Status 8.2. πιστευω οτι θα ταιριαξουν καλα με τον Naim και αν εχουν πανω κατω τον ιδιο χαρακτηρα με τα παλαιοτερα θα μου αρεσουν στα σιγουρα (τα πρωτα μου ηχεια ηταν κατι διδρομα bass reflex με 8ιντσο γουφερ της Roister αλλα δεν θυμαμαι το μοντελο).

Τι πιστευετε οτι πρεπει να παρω πρωτο?

Κι επειδη η δικια μου αποψη κλεινει προς το sub ποιο sub πιστευετε οτι θα ταιριαξει καλυτερα με τα Roister (που ΘΑ παρω στο μελλον) αλλα θα ειναι και αρκετα ταχυ και με αριστο ελεγχο ωστε να μπορει να παιξει και με τα IBL χωρις να σεεεερνεται το μπασο πισω τους?

Αν δεν βρω κατι να μου αρεσει σκεφτομαι ακομα και τη λυση του μεταχειρισμενου JL 12W6 (γιατι καινουριο εχει η τελευταια βερσιον 500ευρω το ενα χωρις τα μεταφορικα απο Αγγλια) σε ιδιοκατασκευη κουτι και ετοιματζιδικο Plate amplifier καμια 250αρια βατ. Το συνολικο κοστος δεν θα ξεπερναει τα 400-500ευρω.
Δυστυχως ομως δεν μπορω να βρω αυτο το μοντελο πουθενα εκτος απο Αμερικη και συνηθως δεν στελνουν καν Ελλαδα. Ενα βρηκα εδω στα Χανια και δεν το πουλαει με τιποτα.

Σημειωτεον ο Nait 3 βγαζει καμια 25αρια βατ αλλα ειχε οδηγησει με χαρακτηριστικη ανεση οτι του ειχα δωσει χωρις προβλημα ακομα και στα ορια του. Απλα για αξιοπρεπεις σταθμες τα 93db ευαισθησιας ειναι minimum.

Reaction score
2.676
Απάντηση: Ταπεινο 2.1 συστημα.

Μετα που πατησα "υποβολη" διαπιστωσα ποσο τεραστιο ηταν το ποστ μου. Συγχαρητηρια σε οποιον ειχε την υπομονη να το διαβασει!

Update:

Χθες ειδα την πρωτη ταινια για δοκιμη (Ghost rider 2, ασχολιαστο το επιπεδο της ταινιας αλλα ειχε αρκετα εφε για να κανω μια πρωτη εκτιμιση).

Μετα απο 90 λεπτα βασανιστηριων εγιναν καποιες διαπιστωσεις.
Ο χωρος ειναι περιπου 17τετ και γεμιζει ευκολα. Επισης δειχνει να εχει αρκετα καλη ακουστικη.
Στο 2.1 η σκηνη ηταν σαφεστατη και ρεαλιστικη σε πλατος αλλα οχι σε βαθος.
Οι μεσαιες των Ναιμ πεντακαθαρες και δυναμικες το χαμηλο σχεδον ανυπαρκτο.
Εβλεπες τη σκηνη και φανταζοσουνα οτι αυτο που συμβαινει θα πρεπει να εχει μπασο αλλα μπασο δεν ακουγες.
Για τις υψηλες δεν ξερω, δεν ακουσα τιποτα αλλα πρεπει να ειναι ενταξει (η ευτυχια της αγνοιας).
Το κακο ειναι οτι παρακολουθωντας την ταινια (τρομαρα της) εκτος απο το χαμηλο μου ελειψε και η surround αισθηση ενος κανονικου Home theater.
Το κεντρικο δεν μου ελειψε καθολου (οι διαλογοι ηταν τοποθετημενοι με σαφηνεια στο κεντρο της σκηνης) αλλα η ελειψη πισω ηχειων δημιουργουσε μια εντονη αισθηση οτι κατι λειπει.
Εχω εναν τρικαναλο Arcam Xeta 2 ο οποιος δεν εχει παιξει ποτε (στην κυριολεξια) και τον οποιο θα μπορουσα να χρησημοποιησω αν και αυτο θα σημαινε οτι θα χρησημοποιηθει και ως προενισχυτης με τον Ναιμ σε ρολο τελικου για τα εμπρος και αυτο με αγχωνει λιγακι.
Οποτε υπαρχει πιθανοτητα να μην παω τελικα σε συστημα 2.1 αλλα σε 4.1 η ισως μετα την αλλαγη των εμπρος ηχειων σε 5.1 με την προσθηκη ενος κεντρικου που να ταιριαζει.
Το κακο σε αυτη τη περιπτωση ειναι οτι η θεση θεασης/ακροασης βρισκεται κολημμενη στον τοιχο και αυτο σημαινει οτι μαλλον ξεχναω τα διπολα που παντα θεωρουσα ως την καλυτερη επιλογη για πισω ηχεια.

Σκεψεις? προτασεις? ιδεες?

Το ζητουμενο ειναι το καθε βημα να εχει budget το πολυ μεχρι 500 ευρω (εξαιρουνται τα Roister 8.2 εκτος κι αν τα βρω μεταχειρισμενα) για να μπορω να τα αγοραζω μετρητοις.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.622
Σπυρο, τωρα στην ουσια δηλαδη ψαχνεις ενα ζευγαρι ηχεια κι ενα sub για να τα ταιριαξεις με τον υπαρχοντα ενισχυτη σου απ οτι καταλαβα?

επισης εχουμε καποιους Κρητικους, για να φανερωνονται....

Reaction score
2.676
Απάντηση: Re: Ταπεινο 2.1 συστημα.

Σκεφτομαι να κανω ενα βημα καθε φορα.
Πρωτα ενα sub γιατι η ελειψη χαμηλου ειναι το πιο εντονο προβλημα.
Το επομενο δεν ξερω αν θα ειναι η αγορα εμπρος ηχειων και μεταφορα των Naim IBL πισω η η αγορα κανονικων surround.
Για την ωρα παντως δεν σκεφτομαι να αλλαξω ενισχυτικα μια και δεν υπαρχει διαθεσιμο budget.

Reaction score
2.676

Ξερει κανεις αν υπαρχει καμια εφαρμογη για windows που με την προσθηκη μικροφωνου στο λαπτοπ να μπορω να κανω μετρησεις?
Απο μικροφωνα υπαρχει διαθεσιμο ενα Rode videomic και ενα Giand Squid πετου.
Η να ανοιξω ενα νεο thread γι αυτο?

Reaction score
1.188

Οι μεσαιες των Ναιμ πεντακαθαρες και δυναμικες το χαμηλο σχεδον ανυπαρκτο.
Διάβαζα ότι τα συγκεκριμένα ηχεία είναι σχεδιασμένα να παίζουν όσο πιο κοντά γίνεται στον πίσω τοίχο, κολλητά. Αυτό ενισχύει κάπως τις χαμηλές οκτάβες τους οι οποίες όντως λάμπουν διά της απουσίας τους!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Αυτά είναι τα ηχεία?

1. Sub*! Όλα τ' άλλα μετά.

* Με αρκετές δυνατότητες ισοστάθμισης.

Reaction score
2.676

Ναι ετσι ακριβως.
Τη ηχεια αυτα πρεπει υποχρεωτικα να τα εχεις κολημμενα στον τοιχο αλλα ακομα και ετσι ειναι υποτονικα.
Χωρις να τα εχω μετρησει υποψιαζομαι οτι η αποκριση τους απο τα 400hz και κατω κατεβαινει με ρυθμο περιπου 3db/οκταβα και βουταει καπου στα 80-90hz κι εξαφανιζεται.

Αυτη τη στιγμη το ενα ειναι στους 5 ποντους απο το σωμα του καλοριφερ και το αλλο στην ιδια ευθεια περιπου 20εκ απο τον πισω τοιχο. Πιο πισω δεν πανε.

Reaction score
2.676

Με αρκετές δυνατότητες ισοστάθμισης.
Ποτε δεν ημουν φαν της αναλογικης ισοσταθμισης μια που συννηθως διορθωνες κατι και χαλαγες κατι αλλο.
Οταν λες sub με δυνατοτητες ισοσταθμισης εννοεις κατι σαν τα Velo που παιρνουν μικροφωνακι?
Πως κανουν την ισοσταθμιση? αναλογικα η ψηφιακα? νομιζω οτι αν εκανα ποτε ισοσταθμιση θα την εκανα μονο με Audyssy η κατι παρομοιο (νομιζω οτι δουλευουν σε ψηφιακο επιπεδο αν δεν κανω λαθος)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.871
Όχι φθηνό Velo, δεν κάνει σχεδόν τίποτα η ισοστάθμιση.

Reaction score
2.676

Όχι φθηνό...
Πολυ το φοβαμαι αυτο.
Φτηνο και sub στην ιδια προταση δεν παιζει. Με βλεπω για ιδιοκατασκευη JL Audio.

Reaction score
2.676

Ηδη ψαχνω για μεταχειρισμενο JL 12W6 πρωτης γενιας. Συνηθως κυμαινονται στα 100ευρω και αν χρειαζεται αντικατασταση η αναρτηση αλλα 30-40ευρω και ειναι σαν καινουριο, μετα ενας Plate Amplifier για sub γυρω στα 150-200 ευρω συν το κουτι.
Αν παω για καινουριο μεγαφωνο μιλαμε για 550-600 ευρω απο Αγγλια συν τα υπολοιπα συνολο κανενα 900κοσαρι οποτε παμε ψηλα.

Reaction score
2.676

Θα μπορουσα βεβαια να πουλησω ενα νεφρο και να παρω ενα JL 112 Fathom για να μην μπλεξω με κατασκευες.

Reaction score
2.676

Παλι δουλεψε το moneypass φιλτρο.
Περασα την τελευταια μιαμιση ωρα διαβαζοντας reviews των JL Audio subs και καπου εκει συνηδητοποιησα οτι κοιτω κατι που δεν υπαρχει περιπτωση να αποκτησω ποτε. (Αληθεια πως και δεν βλεπω αναφορες σε αυτα στο σαιτ? Το βλεπω χλωμο να μην γνωριζουν για αυτα οι πιο ψαγμενοι και εχω δει αρκετα συστηματα με σαμπ σε αυτη την κατηγορια τιμης.)

Οι επιλογες μου λοιπον περιοριζονται ειτε σε ιδιοκατασκευη (ρισκο) ειτε σε καποιο μεταχειρισμενο (σκοτωμενο) καλο sub στα 400-500ευρω.
Εχω ελπιδες να βρω κατι? Εχει να προτεινει κανεις καποιο που θα αξιζε να ακουσω?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.437

Παλι δουλεψε το moneypass φιλτρο.
Περασα την τελευταια μιαμιση ωρα διαβαζοντας reviews των JL Audio subs και καπου εκει συνηδητοποιησα οτι κοιτω κατι που δεν υπαρχει περιπτωση να αποκτησω ποτε. (Αληθεια πως και δεν βλεπω αναφορες σε αυτα στο σαιτ? Το βλεπω χλωμο να μην γνωριζουν για αυτα οι πιο ψαγμενοι και εχω δει αρκετα συστηματα με σαμπ σε αυτη την κατηγορια τιμης.)
Kανε μια αναζητηση ,ολο και κατι θα βρεις , αν δεν.. ρωτα τον Κεφαλα!:116:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?40785-JL-Audio-Fathom-f113-subwoofer

Reaction score
15.548

Kανε μια αναζητηση ,ολο και κατι θα βρεις , αν δεν.. ρωτα τον Κεφαλα!:116:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?40785-JL-Audio-Fathom-f113-subwoofer
:142:

τι να το κανεις βρε SpZach το f113 :116:

παρε αυτο και θασαι οκ

παρε το subακι πρωτα και μετα τα υπολοιπα αν σε τρωει...

Ξερει κανεις αν υπαρχει καμια εφαρμογη για windows που με την προσθηκη μικροφωνου στο λαπτοπ να μπορω να κανω μετρησεις?
Απο μικροφωνα υπαρχει διαθεσιμο ενα Rode videomic και ενα Giand Squid πετου.
Η να ανοιξω ενα νεο thread γι αυτο?

http://athensproaudio.gr/computer-audio-gr/kartes-ixou/usb-el/tascam-us200.html

http://athensproaudio.gr/recording/mikrofona-studio-en/measurement-microphones/behringer-ecm-8000-en.html

http://athensproaudio.gr/recording-gr/epexergastes-ixou/equalizers/behringer-fbq-2496.html

μπορεις να παιξεις ελευθερα...

http://www.hometheatershack.com/roomeq/

η μονο αυτα τα δυο.....

http://www.xtzsound.eu/en/products/measurements/room-analyzer-ii-pro απο εδω

http://athensproaudio.gr/recording-gr/epexergastes-ixou/equalizers/behringer-fbq-2496.htm

Reaction score
2.676

Νασαι καλα Κωστα, μια τετοια απαντηση περιμενα.

Το συγκεκριμενο σαμπ που προτεινεις το ειχα στα υποψιν μαζι με το 12αρι SDS Sunfire αλλα λογω της κακης εμπειρειας με παλαιοτερα σαμπ ακομα και πολυ ανωτερης κατηγοριας τιμης ειχα τις αμφιβολιες μου.

Το προβλημα μου ειναι οτι τα περισσοτερα σαμπ (η πιο σωστα ολα οσα εχω ακουσει μεχρι τωρα) δεν ικανοποιουσαν το αυτι μου σε τετοιο βαθμο που να με εκαναν να θελω να τα αποκτησω.
Ειδικα οσα ειχα δοκιμασει με το δικο μου συστημα το μπασο ακουγοταν τοσο αποκομενο απο τα υπολοιπα που παρολο που ο χωρος γεμιζε με χαμηλες που δεν υπηρχαν πριν ο ηχος συνολικα ηταν χειροτερος.
Μοναδικη εξαιρεση εκεινο το JL που ειχε ακριβως αυτο που εψαχνα απο ενα σαμπ
Η ερωτηση μου τωρα ειναι η εξης.
Μεσα στα τελευταια 15 χρονια ποσο εχουν βελτιωθει τα Subwoofers της αγορας?
Θυμαμαι οτι μου ειχε ακουστει ικανοποιητικο ενα μεγαλουτσικο Velodyne (δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ηταν πολυ ακριβο για αυτο που ακουγα και φυσικα δεν θα το αγοραζα) καθως και το Sunfire True Subwoofer (το πρωτο που ειχε βγει).
Αν το SVS SB1000 συγκρινεται με εκεινα τοτε ισως να ειναι η λυση που ψαχνω.
Το μονο που με ανησυχει ειναι οτι σε αντιθεση με τα μεγαλυτερα αδελφια του δεν μπορω να βρω ενα κατατοπιστικο review. Αν ηταν πραγματι τοσο καλο δεν θα υπηρχαν δυο τρια reviews απο τη στιγμη μαλιστα που η εταιρια δειχνει να προσεχει την προς τα εξω εικονα της? καποιος ντορος δεν θα ειχε γινει? Λεμε τωρα...

Οσο για τα υπολοιπα, θα ηταν σιγουρα ενδιαφεροντα αν τα χρησημοποιουσα ως εργαλεια για επαγγελματικη χρηση (αν και σε αυτη τη περιπτωση μαλον θα χρειαζοταν ακομα καλυτερα εργαλεια) αλλα στην παρουσα φαση δεν εχω σκοπο να αγορασω κατι τετοιο. Να δανειστω η να νοικιασω ισως.
Αληθεια παρχει καποιος που να προσφερει τετοιες υπηρεσιες? Εννοω μετρησεις και μελετη ακουστικης χωρου η ενοικιαση εξοπλισμου για μετρησεις?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.684
Members
38.731
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ