Τα ΤΗΧ ηχεία κάνουν και για μουσική;

Reaction score
89
Κατά πόσο ένα σετ THX ηχείων το οποίο είναι φτιαγμένο για home cinema μπορεί να είναι ισάξιο με ένα 5.1 σύστημα χωρίς THX; Έχω διαβάσει στο διαδίκτυο ότι ΤΗΧ συστήματα δεν μπορούν να αποδόσουν τόσο καλά στην μουσική επειδή είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να έχουν πολύ καλή διασπορά του ήχου για τα ηχητικά εφέ με αποτέλεσμα ο ήχος σε μουσικά ακούσματα να είναι λίγο πιο παράξενος.
Το ερώτημα μου ξεκινάει από 2 επιλογές που σκέφτομαι:
Teufel System 5 THX και
Wharfedale diamond 10 (10.2 ή 10.1, 10cs, 10 mx sub ή gx sub).

Reaction score
150
Αυτό που λες είναι σχετικό και υποκειμενικό συνάμα..

Το πρόβλημα με το Home Cinema είναι ότι απαιτεί κάποιες εντάσεις λόγω δυναμικού εύρους π.χ. διάλογος σε σχέση με μια έκρηξη αλλά, και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Όπως βλέπεις υπάρχουν πολλά ηχεία χαμηλού κόστους με THX στην αγορά με αποτέλεσμα να γίνονται συμβιβασμοί. Δεν μπορείς να έχεις και μεγάλες εντάσεις και διάφανα μεσαία και κρυστάλινες υψηλές και σφιγχτό μπάσο και κόστος πολύ χαμηλό. Επίσης υπάρχουν διάφορα επίπεδα THX με το Select να είναι το entry level. Βέαβαια άλλο THX Select και άλλο Ultra 2 όπου είναι σαφώς πιο απαιτητικό και το βρίσκεις σε ακριβότερα ηχεία.

Υπάρχουν ηχεία που θα περνούσαν άνετα το THX certification και όμως δεν το έχουν. Για μένα ηχεια που παιζουν άψογα μουσική μπορούν να παίξουν άψογα και ταινίες καθώς κατά την ταπεινή μου άποψη ένα σωστό Full Range ηχείο πρέπει να παίζει τα πάντα και έχω συνομιλήσει με αρκετούς που για το Home Cinema τους δοκιμάζουν τα ηχεία τους (L&R) πρώτα σε αναπαραγωγή μουσικής στέρεο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι υποκειμενικές αξίες του καθένα και οι προτιμίσεις του.

Τα Teufel δεν τα έχω ακούσει αλλά δεν νομίζω ότι θα απογοητευτείς στις ταινίες πάντα για τα λεφτά που ζητάνε. Για τη μουσική ή το ρισκάρεις (δεν ξέρω και τα ακούσματα σου) ή πας σε αγορά μόνο κατόπιν ακρόασης και αποφασίζεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Τα ΤΗΧ ηχεία κάνουν και για μουσική;

Κατά πόσο ένα σετ THX ηχείων το οποίο είναι φτιαγμένο για home cinema μπορεί να είναι ισάξιο με ένα 5.1 σύστημα χωρίς THX; Έχω διαβάσει στο διαδίκτυο ότι ΤΗΧ συστήματα δεν μπορούν να αποδόσουν τόσο καλά στην μουσική επειδή είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να έχουν πολύ καλή διασπορά του ήχου για τα ηχητικά εφέ με αποτέλεσμα ο ήχος σε μουσικά ακούσματα να είναι λίγο πιο παράξενος.
Το ερώτημα μου ξεκινάει από 2 επιλογές που σκέφτομαι:
Teufel System 5 THX και
Wharfedale diamond 10 (10.2 ή 10.1, 10cs, 10 mx sub ή gx sub).
Aυτα που λες ειναι εντελωςε σχετικα.
Ποιο ηχειο σε σχεση με ποιο?
Το τι διαβαζεις στο δικτυο εχει να κανει με πολλα πραματα , αν αυτος που γραφει δεν ξερει τι γραφει σου περνα πραματα .Το πιο απο τα δυο παιζει καλυτερη μουσικη (τουεφελ-γουαρφ) ειναι καθαρα προσωπικο.Ακους και κρινεις , γιατι διαφορετικα γουστα εχεις εσυ στην μουσικη και διαφορετικα καποιος αλλος.

Reaction score
89
Η αλήθεια είναι ότι το διαδίκτυο μπορεί να μπερδέψει πολλές φορές. Για να συγκρίνω τα Teufel με τα Wharfedale το σενάριο είναι δύσκολο γιατί τα Τeufel δεν μπορώ να τα βρω για να τα ακούσω. Εδώ και τα Wharfedale στην Θεσσαλονίκη δεν ξέρω και για αυτά αν υπάρχουν πουθενά για ακρόαση.
Καμιά άποψη για τα συγκεκριμένα ηχεία και τα μεν και τα δε;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το γερμανικο διαπρεπει στο hc για την κλαση του.Το αλλο ειναι μεν καλο ηχειο αλλα οχι απο κατασκευαστη που ασχοληται αποκλειστικα με το hc.Αν οι απαιτησεις σου δεν ειναι υπερβολικες το τουεφελ θα σε καλυψει.

Reaction score
89
Λοιπόν ήρθε ένας πρώην συνάδελφος μου με εμπειρία σε ηχητικά και η πρόταση του είναι ένα σετ από Klipsch: RB-61,RS-42,RC-52 και RW-10D. Βρήκα και κάπου να το ακούσω οπότε αναμονή...
Καμία γνώμη για αυτά;

Reaction score
5.614
Λοιπόν ήρθε ένας πρώην συνάδελφος μου με εμπειρία σε ηχητικά και η πρόταση του είναι ένα σετ από Klipsch: RB-61,RS-42,RC-52 και RW-10D. Βρήκα και κάπου να το ακούσω οπότε αναμονή...
Καμία γνώμη για αυτά;
Πολύ καλή επιλογή. Αν μπορείς ανέβα κατηγορία στο υπογούφερ, κι επέλεξε το RT-10d.

Reaction score
150
Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις τα Klipsch γιατί ο ήχος τους είναι ιδιαίτερος. Όταν έψαχνα ηχεία άκουσα και διάφορα Klipsch από τα μικρά μέχρι τα Palladium και δεν μου καθόταν κανένα καλά! Γενικά δεν μου αρέσουν αλλά αρέσουν πολύ σε άλλου και παίζουν ΔΥΝΑΤΑ! Σε ταινίες δεν θα τα φοβόμουν αλλά τσεκαρέ τα σε μουσική αν σε ενδιαφέρει.

Για να καταλάβεις τη διαφορά άκουσε τα σε σχέση με ένα KEF, B&W, Monitor Audio κτλ....που έχει διαφορετικό ήχο ώστε να καταλάβεις τι σου αρέσει. Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες επιλογές.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.987
Απάντηση: Re: Τα ΤΗΧ ηχεία κάνουν και για μουσική;

Θα σου πρότεινα να τα ακούσεις τα Klipsch γιατί ο ήχος τους είναι ιδιαίτερος.Όταν έψαχνα ηχεία άκουσα και διάφορα Klipsch από τα μικρά μέχρι τα Palladium και δεν μου καθόταν κανένα καλά! Γενικά δεν μου αρέσουν αλλά αρέσουν πολύ σε άλλου και παίζουν ΔΥΝΑΤΑ! Σε ταινίες δεν θα τα φοβόμουν αλλά τσεκαρέ τα σε μουσική αν σε ενδιαφέρει.

Για να καταλάβεις τη διαφορά άκουσε τα σε σχέση με ένα KEF, B&W, Monitor Audio κτλ....που έχει διαφορετικό ήχο ώστε να καταλάβεις τι σου αρέσει. Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες επιλογές.
Συμφωνώ!

Είναι ίσως το μοναδικό ηχείο στο κόσμο, που δεν έχει μέση κατάσταση!

Ή το αγοράζεις αμέσως ή δεν το αγοράζεις ούτε στη μισή τιμή!:138:

Reaction score
89
Θα τα ακούσω μάλλον αύριο αν προλάβω αλλά αυτό διάβασα και εγώ σε διάφορα site. Στα ίδια περίπου λεφτά βγαίνει και το 685 της B&W σετ με 686 για surround + κεντρικό και sub της σειράς. Αν με εντυπωσιάσει κάποιο θα το πάρω, αν όχι τότε θα κοιτάξω στα Wharfedale 10, Dali Lector ή τα Teufel System 5 THX.
Γνωρίζετε μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη που να έχουν στημένα ηχεία για ακρόαση; (Για Klipsch και για B&W έχω βρεί).

Reaction score
1.187

Λοιπόν τα Klipsch RB-61 μού άρεσαν πάρα πολύ, παρότι ήμουν αρνητικός απέναντι στις κόρνες. Τελικά με κέρδισαν (αρχικά τα RB-51) και αγόρασα τα RB-61 για τον ανηψιό μου.

Οσον αφορά την ερώτησή σου αν τα ηχεία ΤΗΧ κάνουν και για μουσική σε διαβεβαιώ ότι αυτά κάνουν και με το παραπάνω και ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ όπως κανένα άλλο στην κατηγορία τους:

Reaction score
89
Και μια ερώτηση για τα Teufel System 5 THX (και όχι μόνο) dipole ή απλά τα surround ηχεία; Τι κερδίζεις και τι χάνεις;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Δίπολα.Αποδίδουν καλύτερα σε εφέ αρκει να τηρούνται οι θέσεις τοποθέτησεις(δεξιά και αριστερά της θέσης ακρόασης και στο ύψος του αυτιού ή λίγο πιο πάνω)

Reaction score
89
Τα δίπολα είναι πιο απαιτητικά στην τοποθέτηση; Μουσικά υστερούν;
(Βλέπω ότι όλο και περισσότερα νέα σετ έχουν δίπολα πλέον και αυτά θα επιλέξω αλλά ρωτάω για να μάθω)
Η Οδύσσεια μου βαδίζει προς το τέλος...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Και γιατί σας ενδιαφέρουν οι μουσικές τους επιδόσεις?Ακόμα και σε μουσικά dvd το 99,99% της πληροφορίας του μουσικού μέρους είναι απ τα μπροστινά.

Reaction score
89
Δεν το γνώριζα αυτό... είχα την εντύπωση ότι σε μουσικά dvd τα surround είχαν μεγαλύτερο ρόλο. Άρα δίπολα...
Ευχαριστώ!!!!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
έχουν ρόλο αλλά κυριώς αναπαράγουν τον περιΒαλλοντα χώρο(χειροκροτήματα κλτ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos