Τα αγαπημένα μου......ΗΧΕΙΑ....

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Επειδή ανταλλάσουμε πολλές απόψεις είναι καλό νομίζω να έχουμε κάποια πράγματα ως αναφορά ή αν θέλετε ως γούστο μας και επειδή το Ηχείο αποτελεί ένα βασικό κρίκο λέω να ξεκινήσουμε από αυτά, χωρίς σειρά προτίμησης απλά σαν τα αγαπημένα μας ηχεία είτε σαν μοντέλα είτε σαν όλη τη σειρά μιας εταιρείας. Βέβαια είναι γνωστό ότι έχω κάποια βασική προτίμηση αλλά είναι επίσης γνωστό ότι εκτιμώ και αγαπώ προιόντα από πολλές εταιρείες και θα ήθελα να έχω περισσότερα από αυτά στο σύστημα μου, όμως αυτό δεν γίνεται.
Έτσι στο virtual σύστημα μου -για να ξεκινήσω- θα μου άρεσε να είχα ηχεία των εταιρειών:
Sonus Faber - όλα ακόμη και παλιά
Verity -από Fidelio και άνω
ATC -(γενικά)
Dynaudio (σειρές Contour, Confidence, Evidence)
PBN Montana (XP, KAS)
Avalon -Eidolon, Isis, Sentinel (ίσως το καλύτερο box ηχείο του πλανήτη)
Kharma
Magnepan (μόνο το 20.1)
Wilson -Sophia2, MaxxII και εν αναμονή Watt/Puppy8 διότι το 7 λίγο στα πρίμα ήτο aggressive.
Proac -κυρίως μερικά βάσεως

αν ξεχνάω μερικά θα επανέλθω, είναι και μεσημέρι.

Reaction score
3.497
Δεν υπάρχει ηχείο που να είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις.

Αλλο ηχείο για το σπίτι, άλλο στο studio ηχογράφησης, άλλο στο remix, άλλο στο live και άλλο στην disco. Είναι αδύνατον να βρεθεί ένα ηχείο που να μπορεί να τα κάνει όλα.

Αν είναι μόνο γα το σπίτι εγώ θα επέλεγα ανάμεσα στα κάτωθι :

Peak Consult El Diablo's
PBN Montana (XP, KAS)
Ενεργά ATC50 ή ATC 100.
Sonus Faber Amati, Cremona, Stradivari
Dynaudio Contour, Confidence, Evidence
JMLab Grand Utopia, Mini Utopia
Τannoy TD12 και άνω.
Proac δαπέδου.
Maggies 20.1

κ.λ.π.

Reaction score
2
ηχεια που εχω ακουσει και μου αρεσαν ειναι τα ACAPELLA ,KHARMA, DUEVEL, WILSON, KLIPSHORN, ATC......
καλο ειναι να απαντησουμε μονο για ηχεια που εχουμε ακουσει οι ιδιοι,,,,,,,οχι τι θα θελαμε να εχουμε κτλ....κτλ....

Reaction score
3
Εγώ δεν καταλαβαίνω την ερώτηση και θέλω κάποια διευκρίνηση.
Τι εννοούμε "τα αγαπημένα μου ηχεία".
Αυτά που περάσαμε χρόνια μαζί?
Αυτά που ακούσαμε κάπου και έπαιζαν καταπληκτικά?
Αυτά που έχουν ωραία εμφάνιση άσχετα με το πως παίζουν?
ή τέλος
Αυτά που έχει ο γείτονας και τα θαυμάζουμε αλλά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα αποκτήσουμε?

Αν είναι το πρώτο,αγαπημένα μου ηχεία ήταν και είναι τα KEF105II,τα οποία αγόρασα πρίν απο 25 χρόνια και τα έχω ακόμη. :D

Reaction score
51
Τα αγαπημένα μου ηχεία είναι.......αυτά που έχω σπίτι μου!!!
Και είναι γιατί μου βγήκε η Π..... και γέρασα για να τα αγοράσω!!!!!!!!!!! :roll: :wink:

Reaction score
498
Sonus Faber (όλα - τί θά'λεγες?)

ATC 50
ATC 7

Peak Consult (μάλλον όλα)

Proac Tablette 2000 Signature
Proac Studio 125

Verity Audio Saarastro

Heil Kithara

Αν μου διαφεύγει κανένα θα συμπληρώσω. Αυτά είναι ηχεία που μου έχουνε μείνει είτε σε value for money για τα γούστα μου είτε ανεξαρτήτως τιμής..

Reaction score
51
Sambalis said:
Τα αγαπημένα μου ηχεία είναι.......αυτά που έχω σπίτι μου!!!
Και είναι γιατί μου βγήκε η Π..... και γέρασα για να τα αγοράσω!!!!!!!!!!! :roll: :wink:
Και είναι τα B&W 802 Nautilus!
Αγαπώ και τα signature! 8)

Reaction score
25.504
προεδρε μου εισαι σιγουρος για το sarastro? μηπως ηθελες να πεις parsifal ? (λεω εγω τωρα)

Reaction score
498
Γιώργο - ναι να τα έχω ακούσει. Από τα Peak Consult 2 μοντέλλα μόνο αλλά έχουν πανομοιότυπες χροιές οπότε μάλλον όλα θα μου αρέσουνε.

Επίτιμε, τα Saraastro για τα γούστα μου γιατί αυτό το ribbon βγάζει μια γλύκα ψηλά....ΑΛΛΟ πράγμα..

Reaction score
3.497
Να προσθέσω ένα ακόμη ηχείο που κάποτε το είχα και μου έρεσε πολύ. Αν αγάπησα ένα ηχείο στη ζωή μου αυτό πραγματικά ήταν το
BBC Monitor, το Rogers LS3/5A

Αν το είχα τώρα, ίσως τα πράγματα να ήταν και διαφορετικά.

Παρακαλώ όποιος διαθέτει σήμερα αυτό το ηχείο, ή ακόμα και κάποιο αντίστοιχο π.χ. KEF LS3/5A, Audiomaster LS3/5A κ.λ.π. , θα με ενδιέφερε πολύ να το ακούσω. Αν είναι δυνατόν και στον χώρο μου.

Reaction score
1
Αν και δεν εχω ακούσει πολλά διαφορετικά ηχεία, τουλάχιστον από τις εμπορικές σειρές των εταιρειών KEF, INFINITY, JBL, DALI, B&W, KLIPSCH, AUDIO SPECTRUM, ROISTERS, CRYSTAL AUDIO, MISSION (δεν θυμάμαι μοντέλα) μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι στα δικά μου πάντα αυτιά και για τα δικά μου γούστα αρα και υποκειμενικά κρίνοντας, κόλλησα και νιώθω κάτι πολύ ιδιαίτερο μόνο που τα βλέπω σπίτι μου χώρια το άκουσμα τους, για τα δικά μου CHARIO SYNTAR 200T.

Μπορεί να μην είναι καν από τις ακριβές σειρές της CHARIO ή η ίδια η CHARIO για πολλούς να μην θεωρείται κάτι το φοβερό, αλλά εγώ χω κολλήσει.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Εγώ δεν καταλαβαίνω την ερώτηση και θέλω κάποια διευκρίνηση.
Τι εννοούμε "τα αγαπημένα μου ηχεία".
Αυτά που περάσαμε χρόνια μαζί?
Αυτά που ακούσαμε κάπου και έπαιζαν καταπληκτικά?
Αυτά που έχουν ωραία εμφάνιση άσχετα με το πως παίζουν?
ή τέλος
Αυτά που έχει ο γείτονας και τα θαυμάζουμε αλλά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα αποκτήσουμε?

Αν είναι το πρώτο,αγαπημένα μου ηχεία ήταν και είναι τα KEF105II,τα οποία αγόρασα πρίν απο 25 χρόνια και τα έχω ακόμη. :D
Γιώργο απλά, τα ηχεία που είναι τα αγαπημένα σου γιατί σου αρέσουν όταν τα ακούς ανεξαρτήτως αν τα κατέχεις και ή μπορούν να είναι και πόθος σου και πάντα να τα έχεις ακούσει για να σου έχουν κάνει φυσικά αυτήν την εντύπωση. (φαντάσου αν δεν καταλαβαινόμαστε εδώ να προσπαθούμε να έξηγήσουμε το χαμηλό)

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τόσο καιρό που ακούς.

Κι αν είχες και τα φράγκα μπορεί να είχες 3-4 ζευγάρια έτσι επειδή γουστάρεις...........

πως λέγαμε το αγαπημένο μου της ΕΡΤ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γ. ΚΟΨ. said:
(φαντάσου αν δεν καταλαβαινόμαστε εδώ να προσπαθούμε να έξηγήσουμε το χαμηλό)
Ειδικά αν δεν προσπαθούμε κιόλας... :wink:

Reaction score
2
Επειδή για εμένα το ηχείο στην ουσία αποτελεί το στόμα, το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουμε κάνει γενικά στο σύστημα, θα μιλήσω για ηχεία που έχω ακούσει σε αρκετά συστήματα, με διαφορετικά συνοδά και διαφορετικούς χώρους και πάντα με εντυπωσίαζε ο τρόπος που έλεγαν τα πράγματα και τις προσπάθειες του κατόχου τους.
Η σειρά είναι τυχαία:
Spendor, Atc, ProAc, Dynaudio, S.Faber, Wilson Benesch, A. Vector, A.Physic, καλο-οδηγημένα B&W Diamond, Heil, καλο-οδηγημένα Magnepan, JMLab σε κάποια μοντέλα και όχι απαραίτητα από την Utopia, καλο-οδηγημένα Eggleston Works & Aerial, Mordaunt Short στα μεγάλα της μοντέλα, Vienna Acoustics, Harbeth.

Τα πρώτα τέσσερα είναι και από τα αγαπημένα μου ηχεία, παρ’ όλο που είναι διαφορετικά στον ήχο τους!

Reaction score
0
Θεωρώ ότι τα αγαπημένα ηχεία για τον καθένα βρίσκονται στο σαλόνι του

Για μένα είναι τα  B&W 802D με τα οποία συμβιώνω όμορφα εδώ και λίγο καιρό...

(Εν αναμονή βεβαίως και κατάλληλου ενισχυτή)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
giorgos_k said:
Πάρα πολύ σωστόν.
Μπορεί κάποιος να έχει την διάθεση να συμβιώσει με πολλά ηχεία, μπορεί να έχει κρυφά όνειρα, αλλά τα (επί του παρόντος) αγαπημένα του, τα έχει ήδη στο σπίτι του. Σαν τις γυναίκες ένα πράμα, φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να αλλάξεις αγαπημένη. Αλλά αν δεν έχεις κάθε στιγμή μια αγαπημένη, θα είσαι πάντα ανικανοποίητος. Τα άλλα όλα είναι φούμαρα...

- Τα αγαπημένα μου λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι τα ηλεκτροστατικά μου, τα audiostatics.
Παρόλο που είναι αγαπημένα, σε άλλον χώρο θα αλλαξοπιστούσα εύκολα με τα ριμπονενεργο-genesis του Σκαλούμπακα και εδώ εμπίπτουμε στην κατηγορία too much money for me. Με λίγη βοήθεια θα πήγαινα και σε magnepan 3.6, κάτι που θα έκανα και πριν από λίγο καιρό μιας και είναι σε λογικά χρηματικά πλαίσια, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μου έφτανε ο χώρος (που λέγαμε)...

- Δεν είμαι πολύ κολλημένος. Μου αρέσουν αρκετά κουτιά. Απλά για μερικά πράγματα δεν υπάρχει γυρισμός... (εκτός απροόπτου).

Reaction score
1.380
giorgos_k said:
Θα διαφωνησω. Το σπιτι μου ειναι μικρο και τα ηχεια που με εχουν εντυπωσιασει, εκτος οτι ειναι πολυ ακριβα-απλησιαστα για μενα, δεν θα μπορουσαν να αναπνευσουν στο χωρο μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως το πάρει κανείς...
Αλλά εσύ μου κάνεις βρε χρυσέ μου άνθρωπε για το άλλο thread λίγο παρακάτω, εκείνο με τα μπάσσα. :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo