Τα αυτιά σας είναι Hi-End???

GTX

Reaction score
39
Στο link αυτό έχει ένα τεστάκι ακοής με ήχους από τα 15Hz μέχρι τα 22.000Hz.

Με προσοχή όμως γιατί μπορεί να πονέσουν τα αυτιά σας! Σίγουρα παίζει ρόλο και τί συχνότητες παίζει το σύστημα σας. Εγώ στα 15Hz δεν ακούω τίποτα (δεν είμαι σίγουρος αν φταίνε τα αυτιά μου ή τα ηχεία μου) από κει και πάνω ακούω τα πάντα μέχρι τα 20.000Hz :cool_4:

Για πείτε εσείς πώς τα πάτε?

Reaction score
3
Το μέσο ανθρώπινο αυτί,ακούει από 20Hz ως 20kHz.
Καλά είσαι:cool_4:

Αν και δεν είναι κι ...επιστημονικός τρόπος να δούμε το συχνοτικό φάσμα ακοής μας (ακοομετρία),θα πω ότι άκουγα και τα 15Hz,αλλά δεν ήμουν πολύ "ξεκάθαρος" στο σκαλί των 18KHz.19Κ και 20K,ναι.Στα 18,μάλλον "στονάρισα":happy_8:

Reaction score
298
άκουγα και τα 15Hz,αλλά δεν ήμουν πολύ "ξεκάθαρος" στο σκαλί των 18KHz.19Κ και 20K,ναι.Στα 18,μάλλον "στονάρισα":happy_8:
Δεν υπάρχει (σαμπ)γούφερ για PC που να μπορεί να παίξει 15 Hz. Αυτό που άκουσες/ακούμε είναι αρμονικές (30, 45 Hz κλπ). Έτσι κι αλλιώς η φυσιολογική πτώση της ακοής με την ηλικία αφορά στις ψηλές συχνότητες και η αντίληψη του βαθέος μπάσσου γίνεται κατά κύριο λόγο από το σώμα μας και όχι από τα αυτιά μας.

Ως προς τα πρίμα, άκουσα μέχρι τα 16 kHz από τα ηχειάκια του PC (σε χαμηλή ένταση και με το ραδιόφωνο ανοιχτό :happy_9:), στα 17 δεν ακουγόταν τίποτε και από 'κει και πάνω άκουγα ήχο χαμηλότερης τονικότητας (=υφαρμονικές και παραμόρφωση) από τα 16 kHz, συνεπώς τα ηχειάκια δεν μπορούν να αναπαραγάγουν >16 kHz - πράγμα εντελώς λογικό.

Reaction score
5
εγω δεν χρειάζομαι τέτοια τεστ. τα αυτιά μου ειναι high end και το ξέρω. οποιος με είδε στην πίτα, ξέρει κι αυτός :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
3
Δεν υπάρχει (σαμπ)γούφερ για PC που να μπορεί να παίξει 15 Hz. Αυτό που άκουσες/ακούμε είναι αρμονικές (30, 45 Hz κλπ). Έτσι κι αλλιώς η φυσιολογική πτώση της ακοής με την ηλικία αφορά στις ψηλές συχνότητες και η αντίληψη του βαθέος μπάσσου γίνεται κατά κύριο λόγο από το σώμα μας και όχι από τα αυτιά μας.
Σωστός,αν και δεν το κατάλαβα αυτό με την ηλικία μου!:happy_8:
(Άραγε,ο Νώε τι συχνότητες θα μπορεί να ακούει?:happy_5:)

εγω δεν χρειάζομαι τέτοια τεστ. τα αυτιά μου ειναι high end και το ξέρω. οποιος με είδε στην πίτα, ξέρει κι αυτός :happy_8: :happy_8: :happy_8:
Ήταν η πρώτη μου σκέψη,με το που είδα το θέμα.
Τελικά,είσαι χαϊεντάς,πώς να το κάμουμε?:cool_4:

Reaction score
5
Ήταν η πρώτη μου σκέψη,με το που είδα το θέμα.
Και ντρεπόσουνα να το γράψεις;; :happy_5::happy_5: σου δίνω το ελεύθερο :cool_4:

Τελικά,είσαι χαϊεντάς,πώς να το κάμουμε?:cool_4:
και με brax έτσι;; οχι ο,τι να'ναι :mad_1:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.319
Απάντηση: Τα αυτιά σας είναι Hi-End???

Πάνω από τα 16k γιοκ...
Και κάνω και mastering πανάθεμα με! :happy_5:

Reaction score
81
Στο link αυτό
Εγώ στα 15Hz δεν ακούω τίποτα (δεν είμαι σίγουρος αν φταίνε τα αυτιά μου ή τα ηχεία μου) από κει και πάνω ακούω τα πάντα μέχρι τα 20.000Hz :cool_4:
Εντυπωσιακό ! Μήπως θα πρέπει να αλλάξεις το όνομά σου σε BATMAN ?

Την τελευταία φορά που τέσταρα τα αυτιά μου - πρό διετίας - με το TEST CD του STEREOPHILE άκουγα - μόλις και μετά βίας - μέχρι τα 17ΚΗz.

Οταν πήγα σε ακουολόγο το μετρητικό μηχάνημα με ακουστικά Beyer έφθανε μέχρι τα 16Κhz διότι όπως μου εξήγησε ο γιατρός "δέν χρειάζεται παραπάνω. Απο τα 17 και πάνω ο μέσος άνθρωπος ακούει μέχρι τα 14-15 ΚΗz."
Το ακουόγραμμα πού έκανα έβγαλε μία πτώση ευαισθησίας - άν θυμάμαι καλά στα 14ΚHz - και στα δύο αυτιά.

Θα ψάξω να το βρώ και να το περάσω στο forum. Εχει αρκετό ενδιαφέρον.
Να σημειώσω επίσης ότι το "ασθενές" φύλο έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στις υψηλές συχνότητες.

GTX

Reaction score
39
Κάντε και μια προσπάθεια με τίποτα ακουστικά, μπορεί να ακούτε καλύτερα.

Εντυπωσιακό ! Μήπως θα πρέπει να αλλάξεις το όνομά σου σε BATMAN ?
Τώρα αν σου πω οτι το δοκίμασα και με αυτά τα ακουστικά και ακούω μέχρι 21.000Hz θα με πιστέψεις? Εγώ δε το πίστευα αλλά χωρίς πλάκα το ακούω ξεκάθαρα. Πρίν κανά εξάμηνο είχα πάει στο γιατρό γιατί με πόναγε το αυτί μου και μου έκανε κάποιο τέστ (δε νομίζω να ήταν ακουόγραμμα) αλλά μου είπε οτι πρέπει να ακούω πολύ καλά και οτι αυτό που έβλεπε ήταν άνω του μέσου όρου.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εμ, αν ήταν σωστός χαιεντάς όποιος απλά έχει μεγάλα @υτι@, τότε...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Τα αυτιά σας είναι Hi-End???

Εγώ έχω ξεχάση το HI END παιδιά, στα 52 μου χρόνια φτάνω μέχρι 12!!!
ούτε home cinema!!!!

Reaction score
0
Φοβερά τα site παιδιά, είμαι δουλειά και έχω ζαλίσει τους συναδέλφους στις υψηλές...:pc::pc::pc::pc:

Reaction score
7
Εγώ άκουσα ήχο σε όλες τις συχνότητες εκτός 15Hz & 20Hz από τα ηχειάκια του pc αλλά και από τα ακουστικά μου στο PC.

Από τα 15Κhz και πάνω πάντως ο ήχος γίνεται περιέργως πιό ξεκούραστος (λιγότερο τσιριχτός) που σημαίνει μάλλον ότι δεν είναι πιό υψίσυχνος - τουλάχιστον όχι έτσι όπως το περίμενα εγώ - αλλά ακούγεται.

Reaction score
50
Αν και λίγο offtopic, τελικά τι νόημα έχουν τα super tweeter που φτάνουν μέχρι 40KHz (λέω τώρα μια τιμή) αφού ακούμε δεν ακούμε μέχρι τα 20KHz; Υπάρχει κάποιος λόγος να αναπαράγονται οι συχνότητες αυτές;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos