Τα βραβεία των Αμερικανών ηθοποιών (SAG)

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Η Χίλαρι Σουάνκ και ο Τζέιμι Φοξ αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών (SAG) που απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λος Άντζελες, αποσπώντας το βραβείο καλύτερης γυναικείας και ανδρικής ερμηνείας αντίστοιχα. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το βραβείο καλύτερου καστ κινηματογραφικής ταινίας που απονεμήθηκε στους ηθοποιούς του "Πλαγίως" ("Sideways") του Αλεξάντερ Πέιν. Τα βραβεία του Σωματείου των Ηθοποιών αποτελούν προάγγελο των Όσκαρ, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα οι ίδιοι ηθοποιοί να βραβευθούν στη λαμπρή τελετή στα τέλη Φεβρουαρίου.



Η βραβευμένη με Όσκαρ, Χίλαρι Σουάνκ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το ρόλο της ως "Μάγκι" στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ "Million Dollar Baby", ενώ, για την ίδια ταινία, ο βετεράνος Μόργκαν Φρίμαν , κέρδισε το βραβείο β' ανδρικού ρόλου.

Το βραβείο καλύτερου πρώτου ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Τζέιμι Φοξ για την ταινία "Ray" που αναφέρεται στη ζωή του θρύλου της μουσικής, Ρέι Τσαρλς. Ο Φοξ έχει ήδη βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του και θεωρείται πλέον το μεγάλο φαβορί για τα Όσκαρ, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, τον πρωταγωνιστή του Aviator.

Το βραβείο β' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στην ταινία "The Aviator", όπου υποδύθηκε την Κάθριν Χέπμπορν.

Ο επίσης Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά για το ρόλο του ως Πίτερ Σέλερς στην τηλεταινία "Η ζωή και ο θάνατος του Πίτερ Σέλερς" ενώ η Γκλεν Κλόουζ κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο γυναικείας ερμηνείας για τη σειρά "Το λιοντάρι το χειμώνα".

Το βραβείο καλύτερου καστ τηλεοπτικής σειράς δόθηκε στο σήριαλ του ABC "Απελπισμένες νοικοκυρές" και η Τέρι Χάτσερ, που πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη σειρά, βραβεύτηκε ως καλύτερη τηλεοπτική κωμική ηθοποιός .


http://www.sagawards.com/rules.htm
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.422
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top