Τα επαγγελματικα Ηχεια θελουν στρωσιμο??

Reaction score
218
Την καλημερα μου
Εν αναμονη των καινουριων μου ενεργων RCF 312" Α , (ερχονται αυριο λογικα) θα θελα να ρωτησω εαν ειναι καλο και τα επαγγελματικα μηχανηματα (μιας και εδω μιλαμε για ενισχυτη ΚΑΙ ηχειο μαζι) να τα στρωσουμε?
Εαν ναι για ποσες ωρες προτεινεται και με τι τροπο?
Πχ να τα βαλω σε χαμηλη πολυ ενταση 2 24ωρα ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.452
Απάντηση: Τα επαγγελματικα Ηχεια θελουν στρωσιμο??

Καλημέρες!

γιατί να θες να τα στρώσεις;

για να έρθει τέλεια το πλάτος της στερεοφονικης εικόνας? :138:

μήπως να στρώσεις και τα καλώδια?

χαχαχαχαχαχαχα,

έλα, πέραν της πλάκας, το στρώσιμο που θα γίνει είναι ουσιαστικά μόνο στην ανάρτηση των μεγαφώνων, κυρίως των γούφερ, που θα μαλακώσουν με λίγη χρήση, και θα βελτιωθεί ελάχιστα η απόκρισή τους.

τα ηλεκτρονικά γενικά θέλουν κάποιες ώρες λειτουργίας για να ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι πυκνωτές και να σταθεροποιηθούν κάπως στη συμπεριφορά τους όλα τα εξαρτήματα, αν και με τις διαφορές θερμοκρασίας (κρύο-ζεστό μηχάνημα) πάντα θα υπάρχουν ακουστές διαφορές στον "εγώ τα ψάχνω όλα".

Αν σώνει και καλά (για λόγους που δε μπορώ να φανταστώ) θες να τα "στρώσεις", ένας τόνος χαμηλών συχνοτήτων (30 HZ) σταδιακά αυξανόμενης στάθμης για να μαλακώσει τις αναρτήσεις των γούφερ είναι ότι πρέπει. Αν δεν έχεις διαθέσιμο τόνο, χρησιμοποίησε οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι με μπόλικο μπάσο. Σε 3-4 ώρες το πολύ, θα έχει ουσιαστικά γίνει ότι είναι να γίνει, αλλά μη περιμένεις και θαύματα αλλαγής ηχητικά. Μετά, αν θες, ρίξε κι ένα ροζ θόρυβο για άλλο ένα τρίωρο, όχι σε πολύ μεγάλες στάθμες όμως, για να μη το κάψεις στο ζέσταμα...

Προσωπικά, δε θα έβρισκα κανένα λόγο να ασχοληθώ για τέτοιο επαγγελματικό ηχείο με το στρώσιμό του. Θα το έβαζα με τη μία να κάνει αυτό που κατασκευάστηκε να κάνει: τσίτα τα γκάζια και χαμός!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Προσωπικά, δε θα έβρισκα κανένα λόγο να ασχοληθώ για τέτοιο επαγγελματικό ηχείο με το στρώσιμό του. Θα το έβαζα με τη μία να κάνει αυτό που κατασκευάστηκε να κάνει: τσίτα τα γκάζια και χαμός!
Ετσι ακριβώς.
Αλλωστε τα μεγάφωνα πριν μπούν στο ηχείο, τα βάζουν στην γεννήτρια και τους αλλάζουν τα φώτα στο πέρα-δώθε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.452

στα JBL σίγουρα γίνεται αυτό που λες. Στα υπόλοιπα, δε ξέρω τι παίζει.

Reaction score
181
Το εγχειρίδιο κατασκευαστή των δικών μου προτείνει να γίνεται για 1 ώρα χρήση σε χαμηλές εντάσεις πριν την έναρξη του προγράμματος.

Reaction score
218

Για τα JBL (μιας και εχω) το λεει οτι εχουν φαει χρηση τεστ 100 ωρες ! Τεστ αντοχες
Σε αυτα τωρα δε λεει κατι , αλλα επειδη εχει ΚΑΙ ενισχυτη πανω σκεφτηκα οτι καλο ειναι να δουλεψει λιγο οπως και το γουφερ
Ενα 4ωρακι θα το κανω....πιο πολυ για λογους ψυχολογικους :p

Reaction score
218
Απάντηση: Re: Τα επαγγελματικα Ηχεια θελουν στρωσιμο??

Τα ηχεια ηρθαν...το manual ειναι κατι πολυ απλο (2 σελιδες..?) και δεν αναφερει τιποτα (παρα μονο να τα ανοιγω εχοντας ανοιξει πρωτα το μικτη...και να τα κλεινω παντα πρωτα πρωτα στην αλυσιδα )
Παρολα αυτα εγω τα εβαλα να παιξουν αρχικα 2 ωρες σε ενταση χαμηλη ( στα 1/4 το volume τους) , μετα ανεβασα λιγο για 2 ωρες ακομα (1/3) και την επομενη μερα αφου επαιξαν ενα 6 ωρακι που ελειπα απο το σπιτι στην ενταση αυτη , τα εφτασα ως το 1/2 για 2 ωριτσες ακομα.
Παραπανω δεν μπορουσα μεσα στο σπιτι !
Σε ολα αυτα ο μικτης ηταν στο gain του (allen n heath 42) λιγο κατω απο τη μεση , ενω το master volume στο τερμα οπως και το fader .

Θα γραψω αργοτερα λιγα πραγματα για τον ηχο τους :)

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Re: Τα επαγγελματικα Ηχεια θελουν στρωσιμο??

Άντε,καλορίζικα και καλοάκουστα!!:444:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος