Τα ηχοσυστηματα μου!Η μαγεια του vintage!

Μηνύματα
189
Reaction score
130
Απο μικρος ειχα δειξει τεραστια αγαπη για τη μουσικη και τα ηχοσυστηματα..απο την ηλικια των 6 ετων κιολας λογω καποιας εκπομπης στην τηλεοραση τοτε ανακαλυψα το επαγγελμα που ηθελα να ακολουθησω!!! φυσικα μιλαω για το djing!
Ακουγοντας τοτε μουσικη στο σπιτι με δισκους κατα πολυ μεγαλο ποσοστο και λιγο με κασσετες σαν παιδι θυμαμαι πηγαινα στο ηχοσυστημα της μητερας μου (ακαι am2250 - akai apb-10c) kαι στα κρυφα εβαζα να ακουσω καποιους δισκους απο την disco συλλογη της ...προσπαθωντας να κανο μαλιστα και scratch :p απο τοτε το μικροβιο μεγαλωνε συνεχως μεσα μου...

Αργοτερα στο λυκειο δειλα δειλα ξεκινησα να ασχολουμαι πιο επαγγελματικα με τον χωρο της μουσικης Οποτε σιγα σιγα ξεκινησα να φτιαχνω το ηχοσυστημα μου..
Ψαχνοντας πολυ παντα,δοκιμαζοντας παρα πολλα μηχανηματα και περνωντας παρα πολλα απο τα χερια μου διαπιστωσα πως οσο η τεχνολογια και να αναπτυσεται οσο ''διαστημικα'' και να γινουν τα μηχανηματα εμενα με ενθουσιαζαν τα παλια vintage classic ηχοσυστηματα..σε αυτο επαιξε ρολο και το οτι ποτε μου δεν αγαπησα το cd..Ετσι λοιπον ενω απο μικρος ειχα ονειρο ζωης να στησω το απολυτο vintage ηχοσυστημα τωρα πια επρεπε να στησω και ενα vintage dj booth!!!


Λατρης λοιπον των disco-soul-funk-house αμερικανικες κυριως μουσικες, φυσικα λατρης του studio 54 kai paradise garage ... ταξιδευοντας στο χρονο μεσα απο φωτογραφιες και video καταλαβα τι ακριβως θελω να κανω προσαρμοζοντας το παντα στο γουστο μου και βαζοντας μια δικη μου πινελια,σχεδιαζοντας ο ιδιος το επιπλο που θα φιλοξενισει το booth !

Το δυσκολο κομματι σε ολο αυτο ηταν το να διαλεξω Μικτη! περασαν τουλαχιστον 15 απο τα χερια μου και παλιοι και καινουριοι... κατεληξα στον rane mp2016 rotary mixer μαζι με το expander toy rane xp2016A απο ολες τις αποψεις
Hχου, design ,αντοχη,ανταλλακτικα,μεταπωλητικη αξια(γιατι ποτε δεν ξερεις)

2 πικαπ technics sl-1200 MKII κλασσικα υπεροχα και αθανατα! Οπου μετα απο παρα πολλες δοκιμες κεφαλων κατεληξα στις shure m44-7 σφαιρικες με υψηλη εξοδο γλυκα πριμα τονισμενα μπασα και πολυ προσεγμενη κατασκευη ωστε να αντεχουν στα χερια ενος dj..

Ενα εφφε φιλτρο φιλοξενειται στο send return του μικτη το vermona action filter 3 για τα απαραιτητα εφφε κατα τη διαρκεια του παιξιματος ,καθως και ενα dbx 3bx series two οπου κανει expand το σημα δημιουργωντας μια ζωντανια στο κομματι σαν να εχεις ολη τη μπαντα μπροστα σου και να παιζει ακομπρεσαριστα με ΟΛΕΣ τις δυναμικες της!

Απο ενισχυτες μετα απο πολλες δοκιμες επαγγελματικων συνοδια παντα απο διαφορους επεξεργαστες οπως eq,limiter,exciter, κατεληξα τελικα σε hi -fi λυση απλοποιωντας εντελως το συστημα και τελικα δε βγηκα χαμενος!!! Ετσι λοιπον εχουμε εναν bk components st 140 τελικο με τον bk components pro 5 προενισχυτη! Ζεστος λαμπατος γεματος ηχος αν και ο τελικος βγαζει μια ελαφρα σκληραδα.... αναλυτικοτατα πριμα καθαρες μεσαιες και ομορφο σφιχτο μπασο!!!Οταν δε μπει στο παιχνιδι και το 3bx τοτε τα πραγματα γινονται πιο μαγευτικα!Φυσικα δε λειπει κ ενα vu meter μιλαμε για το img stage line! με leds!! στο μελλον θα κατασκευασω ενα με αναλογικα vu !

Απο ηχεια προσωρινα sony carbocon ss5050 12 ιντσες 3 δρομοι! για την κατηγορια τους θα ελεγα ειμαι υπερ-ευχαριστημενος και κατι παραπανο θα ελεγα... στα σπαργανα βρισκονται και οι καμπινες jbl4530 οπου ακομα δεν εχω ξεκινησει να τις φτιαχνω..οταν ομωσ γινει αυτο τα sony θα παιξουν σε δευτερο ηχοσυστημα..Προσωρινα θα γινει ενας επανασχεδιασμος των crossover για να τα φερω λιγο στα μετρα μου και να ανεβει η αποδοση τους στο μεγιστο δυνατο..

Τα αλλα καλουδια? μα φυσικα το αγαπημενο μου κασσετοφωνο tascam 112mkII απλα πανεμορφο με απιστευτο ηχο και εγγραφη!!! DAT tascam da30 πανεμορφο κομψο,Minidisc player tascam md-cd1 ειναι ενας συνδιασμος απο minidisc player kai cd player και φυσικα απο ενα vintage ηχοσυστημα δε θα ελειπε και ενα μπομπινοφωνο!! Μιλαμε λοιπον για το tascam 32!

To kερασακι στη τουρτα ειναι τα ακουστικα!!! Vintage κ αυτα φυσικα Κoss Hv1 plus! υπεροχα εργονομικα ανθεκτικα με απιστευτο ηχο!!



Aυτα λοιπον περι booth!!! και τωρα το ηχοσυστημα που απολαμβανω τη μουσικη μου απλα!
Σαν λατρης του αναλογικου λοιπον ειμαι και λατρης της λυχνιας! Οποτε τα πραγματα στο δευτερο ηχοσυστημα εχουν ως εξης!
Ενισχυτικα : Tsakiridis devices aeolos ολοκληρωμενος! Ηταν η πρωτη μου αποπειρα στον κοσμο της λαμπας! στο μελλον θα ασχοληθω με καποιους monoblock! phono stage Tsakiridis devices Zeus MM

Turntable : Στην αρχη ξεκινησα με το thorens td160mk2 τελικα κατεληξα στο heybrook tt2 με rega βραχιονα ανακαλωδιωμενο με κεφαλη ortofon 2m red

Ολα αυτα στο πολυπριζο τις εταιριας tsakiridis devices οπου διαθετει και φιλτρο!

Σε αυτο λοιπον το συστημα δε λειπει και το ραδιοφωνο!!! pure vintage analog luxman wl500! με υπεροχο ξυλινο σασι !! Ενα εξαιρετικα ευαισθητο tuner το οποιο δε χρειαζεται καν κεραια! Με υπεροχο ζεστο φωτισμο!

Εκει λοιπον που Ολα ηταν ροδινα ξαφνικα εσκασε μυτη στην οικογενεια και ενας ενισχυτης luxman sq505x! Οπου και αμεσως σεταριστηκε με το tuner και στο μελλον θα χρησιμοποιηθει σαν τριτο ηχοσυστημα!

Αυτα τα λιγα απο εμενα ελπιζω να μη σας κουρασα!!! Θα ακολουθησουν και φωτογραφιες!
 




Μηνύματα
189
Reaction score
130
Eδω ειναι μερικες απο τις φωτογραφιες που σας υποσχεθηκα! Μολις παραλαβω ολα τα μηχανηματα μου απο το service(ανθρωποι ειναι κ αυτα χρειαζονται τις εξετασεις τους που και που) θα ανεβασω ακομα πιο πολλες ωστε να δειτε το συνολο και το ολο στησιμο!
 

Attachments



Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Ωραιος!!

Και παλι καλως μας ηρθες στο av site!

Δε θα πω οχι κ σ αλλες φωτο, ειναι υπεροχα!

Πρεπει να δεις κ να γνωρισεις και τον Νικο, RETRO SOULMAN γραφει στο site, να δεις κι αυτουνου τα κολπα!!

Περιμενουμε με αγωνια φωτο κ νεα!
 

Μηνύματα
189
Reaction score
130
Ωραιος!!

Και παλι καλως μας ηρθες στο av site!

Δε θα πω οχι κ σ αλλες φωτο, ειναι υπεροχα!

Πρεπει να δεις κ να γνωρισεις και τον Νικο, RETRO SOULMAN γραφει στο site, να δεις κι αυτουνου τα κολπα!!

Περιμενουμε με αγωνια φωτο κ νεα!
Γνωριζω τον Νικο! Ο νικος ειναι ο ανθρωπος κλειδι που ανακαλυψα πως υπαρχουν κ αλλοι που κουβαλανε τιν ιδια τρελα με εμενα τελικα :p
 

Μηνύματα
189
Reaction score
130
Μετα απο καιρο ειπα να βαλω και λιγες ακομα φωτογραφιες! Λιγες αλλαγες εχουν γινει..sto booth τη θεση των technics sl1200mk2 πηραν προσωρινα τα technics sl1200 mk1(original)
,στο πικαπ heybrook εγινε update sτην κεφαλοβελονα και ετσι μετα την ortofon 2m red τωρα πια εχουμε την microline audio technica 440mlb οπου ειναι αισθητα καλυτερη και ισως μια απο τις καλυτερες που εχω ακουσει σε σχεση αποδοσης τιμης.
Παραθετω και καποιες φωτογραφιες απο το συστημα του booth με τα ενισχυτικα απο bk components και τις υπολοιπες πηγες! Ελπιζω να σας αρεσουν!
 

Attachments



Μηνύματα
189
Reaction score
130
Ο καιρος περασε..και το δαιμονιο δε με αφησε σε ησυχια...μεγαλες και σπουδαιες αλλαγες..
Θα ελεγα πως το 80% του συστηματος πλεον εχει παρει την τελικη του μορφη..καθοτι το εισοδημα μου δε μου επιτρεπει παραπανω upgrades...

Ετσι λοιπον.. ξεφορτωθηκα οτι δε χρησιμοποιουσα ,μου επιανε χωρο και πραγματικα ειχα γινει ενας μικρος Κωτσοβολος.... Τα...λαμπατα μηχανηματα δεν ηταν για εμενα... οποτε και δεν τα εχω πλεον... δεν ειμαι ο τυπος που μπορω να σκαω λεφτα για λυχνιες καθε τοσο...και τα σχετικα..

Τα luxmanακια μου εχουν παροπλιστει προσωρινα και προοριζονται για δευτερο συστημα με 8αρακια ηχεια κ ενα πικαπ που δεν ξερω ακομα..ισως luxman για να ειναι και ασορτι

Στο κυριως ηχοσυστημα λοιπον(το ενα και μοναδικο)
Ολα τα μηχανηματα βιδωθηκαν σε μεταλικο ρακ στουντιακο..ετσι ειναι μαζεμενα σε ενα σημειο.
Ενισχυτικα πλεον..Bryston 4b με προενισχυτη Bryston 1b.. με καταπληκτικο phono mm αλλα και mc...
Ξεχωριστο phono stage echo by east electronics φτιαγμενο δια χειρος Σακη Πετροπουλου... οι απιστευτες δυναμικες ειναι που με κερδισαν πιο πολυ σε αυτο!

Οι πηγες παρεμειναν οι ιδιες!!! τα μικρα μου Tascamακια οπως λεω!!Ηρθε ακομα ενα tascamακι... μια καρτα ηχου για να ριπαρουμε και κανα δισκο βρε αδερφε!


Στο πικαπ heyrbook εγινε μια αναβαθμιση στο βραχιονα me vta adjuster και αλλαγη στα stub kai weight .. και για τελειωμα ηρθε και η κεφαλη denon dl110 που μπορω να πω πως λατρευω!!!
Αξιζει να σημειωθει και το ματ που αλλαξα..και ειναι ενα εξαιρετικο ματ της wooden bull οπου το μισο ειναι απο φελλο με τζελ..και το αλλο μισο δερμα

Η μεγαλη αλλαγη ομως ειναι στα ηχεια!! Beyma s 3212 σειρα hifi της εταιριας..διπλο 12αρι γουφερ.. bass reflex καμπινα midrange & super tweeter slot... λιγο πειραγμενα βεβαια..αναλυτικοτατα..με βαθυ σφιχτο μπασο..κρυσταλινα πριμα και μεσαιες ζωντανες που δεν ξυριζουν , τα λατρεψα απο την πρωτη στιγμη

Η καλωδιωση ενισχυτη-ηχειων ειναι Silent wire ls12 τερματισμενα εργοστασιακα με διχαλα,ταιριαξαν απολυτα στο συστημα του εδωσαν ατακα ενω εστρωσαν διαφορα ξυρισματακια ,ενω στο υπολοιπο συστημα η καλωδιωση ειναι mogami με βυσματα της neutrik..θα ελεγα προσωρινη καθως θα μεταφερθει στο μελλον στο booth και στο hifi θα βαλω κατι καλυτερο... μπορει ομως και οχι..

Και μιας και ειπα booth... επεστρεψα και παλι στα ΜΚ2 μου! προστεθηκε ενα εq στην εξοδο του μικτη..γιατι δυστυχως δε γινεται αλλιως αλλα το θεμα που προεκυψε τωρα ειναι πως σταματησαν τα phono products της shure.. ετσι τωρα πρεπει να δω τι κεφαλες θα χρησιμοποιησω.. οι ορτοφον δε θα λεγα πως μου αρεσουν..εχω αρκετες..και θα τις χαρακτηριζα ψοφιες... σε specs εχω βρει καποιες πολυ αξιολογες απο διαφορες εταιριες αλλα ειναι ελειπτικες... οποτε για χρηση dj απαγορευονται δια ροπαλου...

Αυτα τα λιγα και απο εμενα!Θα ακολουθησουν και φωτογραφιες! Σχολια και συμβουλες εννοειται ευπροσδεκτα!!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.047
Reaction score
20.451
σε specs εχω βρει καποιες πολυ αξιολογες απο διαφορες εταιριες αλλα ειναι ελειπτικες... οποτε για χρηση dj απαγορευονται δια ροπαλου...
Δεν ξέρω ποιος "φωστήρας" ντητζέης το έχει διαδώσει αυτό στην πιάτσα, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι ελλειπτικές βελόνες στο πικάπ και οι σφαιρικές στα σκουπίδια. Ανεξαρτήτως χρήσης.-
 

Μηνύματα
189
Reaction score
130
Δεν ξέρω ποιος "φωστήρας" ντητζέης το έχει διαδώσει αυτό στην πιάτσα, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι ελλειπτικές βελόνες στο πικάπ και οι σφαιρικές στα σκουπίδια. Ανεξαρτήτως χρήσης.-

για ηχο εννοειται ελλειπτικες..αλλα επειδη κανουμε και αλλα πραγματα εμεις οι djs εκτος απο αναπαραγωγη δισκων.. οπως scratching kai beat jugling οι ελλειπτικες ειναι οι ιδανικες για να αχρηστευσουν τον δισκο σε χρονο μηδεν... μια δοκιμη θα σας πεισει..
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.047
Reaction score
20.451
Κάνετε λάθος. Κι εσείς οι dj, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, παίζετε δίσκους (η αναπαραγωγή δίσκων είναι άλλο πράγμα), ανεξαρτήτως φοράς περιστροφής και διάρκειας. Και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχήμα της ακίδας.

Αντιθέτως, το σχήμα της ακίδας έχει στενή σχέση με την ποιότητα του ήχου και τη φθορά του δίσκου. Τέλος πάντων, δεν έχω την απαίτηση να σας πείσω, αλλά σας συμφέρει να σας πείσω.

Δεν θα επανέλθω, κάντε όπως νομίζετε...
 

Μηνύματα
189
Reaction score
130
Κάνετε λάθος. Κι εσείς οι dj, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, παίζετε δίσκους (η αναπαραγωγή δίσκων είναι άλλο πράγμα), ανεξαρτήτως φοράς περιστροφής και διάρκειας. Και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχήμα της ακίδας.

Αντιθέτως, το σχήμα της ακίδας έχει στενή σχέση με την ποιότητα του ήχου και τη φθορά του δίσκου. Τέλος πάντων, δεν έχω την απαίτηση να σας πείσω, αλλά σας συμφέρει να σας πείσω.

Δεν θα επανέλθω, κάντε όπως νομίζετε...
διαβαζοντας πιο παλια αρκετα για βελονες ..ειχα δει πως οι σφαιρικες βελονες φθειρουν τον δισκο πιο ευκολα.. ειδικα σε συνθηκες scratch οπου η βελονα περναει παρα πολλες φορες απο το ιδιο σημειο.....στην πραξη ομως κ επειτα απο δοκιμες..σε οσους δισκους καναμε σκρατσ με ελλειπτικες βελονες βγηκαν off αμεσως ενω με τις σφαιρικες για καποιο λογο παιζουν χωρις τοση φθορα.. εκτος αν καναμε κατι λαθος...τι να πω..απο τοτε ψαχνω να βρω μια ακρη στο τι συμβαινει γιατι φυσικα δε μιλαμε για ηχο..οι σφαιρικες ειναι για πεταμα..
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top