Τα καλύτερά σας 5 κλασικά δισκάκια (κάλιο 5 και στο χέρι ...)

Reaction score
3.574
Πρέπει επειγόντως να βρεθούν τα καλύτερα 5 CDs κλασικής που έχετε ακούσει μέχρι σήμερα.
Καλύτερα σε ερμηνεία, διεύθυνση και ποιότητα ηχογράφησης
Να είναι αριστουργήματα από κάθε άποψη.  Οχι πειραγμένες δήθεν χαΙφιντελιστικές εκδόσεις παρακαλώ.

Παρακαλώ,  δώστε μου και τα  στοιχεία/κωδικούς παραγγελίας αν υπάρχουν.

Αν κάποια από αυτά τα έχω ήδη, δεν πειράζει . Θα διαλέξω τα καλύτερα 5 που δεν έχω.

Υ.Γ  Να μπορώ να τα προμηθευτώ από δισκοπωλείο της Αθήνας .

Σας ευχαριστώ.

Reaction score
855
Αγαπητέ Γ. Καρ.

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μιλάμε για το 1 τα 5 τα 100, σε οιοδήποτε θέμα, όχι μόνο στην μουσική.

Αφού επιμένεις όμως θα σου πω 5 εξαιρετικά από κάθε άποψη, ωστόσο δύσκολα μπορείς να τα απομονώσεις ως ΤΑ 5 καλύτερα, αφού υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη με όλες τις χάρες τους. Μόνον που θα το κάνω πριβέ, ώστε να αναγκαστείς -όταν πάς στο εξοχικό στον Θέαλω- να περάσεις να με δεις στο Μαρκόπουλο, όπως κάποτε είπαμε. Θα υπάρχει και η δυνατότης να εξασφαλίσω το πρωτότυπο, δίνοντας σου να φυλάξεις ένα αντίγραφο,...... :lol:
Στείλε ΠΜ.

Σπύρος

Reaction score
2
Αυτα που με καθηλωνουν πιο πολυ οταν τα ακουω ειναι τα παρακατω....:

Mahler symphonie No 5.
Beethoven Moonlight Sonata
Barber - Adagio For Strings
Mozart Symphony No 25
Johannes Brhams - Hungarian Dance No.5 In G mInor

Τωρα Γιωργο δεν ξερω αν απανταω ακριβως στο θεμα σου γιατι τα κρινω ολα καθαρα απο μουσικο περεχομενο.....τα περισσοτερα cd κλασσικης που εχω ακουγονται οκ......Παντως αξιζει να εχεις στη συλλογη σου τα παραπανω.....

Reaction score
3.574
spirosgon said:
Αγαπητέ Γ. Καρ.

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μιλάμε για το 1 τα 5 τα 100, σε οιοδήποτε θέμα, όχι μόνο στην μουσική.

Αφού επιμένεις όμως θα σου πω 5 εξαιρετικά από κάθε άποψη, ωστόσο δύσκολα μπορείς να τα απομονώσεις ως ΤΑ 5 καλύτερα, αφού υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη με όλες τις χάρες τους. Μόνον που θα το κάνω πριβέ, ώστε να αναγκαστείς -όταν πάς στο εξοχικό στον Θέαλω- να περάσεις να με δεις στο Μαρκόπουλο, όπως κάποτε είπαμε. Θα υπάρχει και η δυνατότης να εξασφαλίσω το πρωτότυπο, δίνοντας σου να φυλάξεις ένα αντίγραφο,...... :lol:
Στείλε ΠΜ.

Σπύρος
Σπύρο μου, τι μεγάλη έκπληξη είναι αυτή ?

Το γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να επιλέξεις τα 5 από τα καλύτερα δισκάκια σου.

Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θα έρθω.
Στείλε μου με p.m το τηλέφωνό σου.

Reaction score
3.574
mixalis kanakakis said:
Mahler symphonie No 5.
Beethoven Moonlight Sonata
Barber - Adagio For Strings
Mozart Symphony No 25
Johannes Brhams - Hungarian Dance No.5 In G mInor
Θα δω ποια δεν έχω από αυτά. Μάλλον τα έχω όλα αλλά ίσως σε διαφορετικές εκτελέσεις.
Με ενδιαφέρει να γράψεις και ποιος διευθύνει κάθε φορά ή ακόμα καλύτερα την εταιρεία και τον κωδικό του CD.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
τώρα ακούω την 6η Συμφωνία του Tchaikovsky "Pathetique" (υπό Daniel Gatti / Harmonia Mundi) ενώ εργάζομαι.......και λίγο πριν "La Stravaganza" από Rachel Podger & Arte dei Suonatori.
Κατά την γνώμη μου 2 από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς που διανύουμε..........

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Σπύρο είσαι ο γνωστός Σπύρος που σου αρέσει ο Andreas Scholl ??

Reaction score
3.574
Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προτάσεις.

Reaction score
0
Δεν μπορώ να πώ πέντε, δεν έχω εντρυφήσει τόσο στο χώρο της κλασσικής, αλλά σίγουρα θα είναι το Debut Recital - Martha Argerich, το Shadows and Light - Ambient Music from Another Time (DG), Te Deum - Arvo Part

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.525
Νεότερο μέλος
opanamas