Τα νευρα μου !!!!!!!!!!!!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Δυστυχώς στο σαλόνι μου έχω μια παλιού τύπου μπαλκονόπορτα η οποία όποτε βλέπω ταινία το SUB συντονίζει και τα τριξίματα είναι καταστροφικά. Από τα νεύρα μου πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να επιτίθεται με μπουνιές στα τζάμια!!!

Οι λύσεις που μου προτείνω είναι…
Α) σπάω το τζαμί και ησυχάζω. Μειονεκτημα=οποτε θα κάθομαι στο σαλόνι θα παγώνω!
Β) Αλλάζω πόρτα και τζάμι με κάποιο που δεν θα συντονίζει και δεν θα τρίζει. Μειονεκτημα=το σπίτι είναι με ενοίκιο σιγά μην τους κάνω και αναβαθμίσει.
Γ) Αλλάζω θέση δωμάτιο στο home cinema. Αυτό δεν παίζει. Παντού υπάρχουν τζαμόπορτες.
Δ) Κάνω υπομονή μέχρι να αλλάξω σπίτι που θα έχει σοβαρές τζαμόπορτες. Μάλλον αυτό θα είναι η λύση μου…

Εσείς τι προτείνετε για το πρόβλημα μου?
Κανάς τρόπος να φτιάξω την τζαμόπορτα του μπαλκονιού χωρίς να τρίζει? (χωρίς να την αλλάξω)

Reaction score
427
Άλλαξε τον στόκο στα τζάμια, ή σφίνωσε το τζάμι με οδοντογλυφίδες π.χ.
Αν τρέμει όλη η μπαλκονόπορτα και όχι το τζάμι τότε σπάσε ένα μανταλάκι και σφίνωσέ το κάτω.

minas

Πισιά
Reaction score
4.207
Βασικός στόχος είναι να αλλάξεις τις συχνότητες συντονισμού.

Προσέγγιση 1: Παίζουμε με το ηχοσύστημα
Αλλάζεις θέση στο sub, χαμηλώνεις την ένταση του, χρησιμοποιείς κάποιο notch filter που κόβει τη συχνότητα που σου δημιουργεί πρόβλημα κλπ.

Προσέγγιση 2: Παίζουμε με το περιβάλλον
Αν "παίζουν" οι πόρτες, βάλε στις σχισμές αφρολέξ, σφήνες, ή κάτι άλλο που θα τις κρατάει ακίνητες. Αν συντονίζεται μόνο το τζάμι, κόλλησέ του κάποια επένδυση, κρέμασε κανένα κουκλάκι με βεντούζες, βάλε του πλαστελίνη στις γωνίες, ό,τι θέλεις για να του αλλάξεις ιδιοσυχνότητα...

Edit: με πρόλαβες :wink:

Reaction score
7
Τι να πω που στο σαλονι μου εχω μια μπαλκονοπορτα και 2 παραθυρα!!

Εχω βαλει γυρω γυρω στην κασα αφρολεξ αυτο για το κρυο και η κατασταση εχει καλυτερεψει παρα πολυ. Πλεον το παραθυρο/πορτο-φυλλο δεν κουνιεται και κανει καλη εφαρμογη. Αυτο για ολο το παραθυροφυλλο.

Τα τζαμια μου δεν εχουν στοκο αλλα αρμοκαλυπτα και ειναι στη θεση τους...
Τωρα πια μπορει να συντονισουν τα τζαμια λογω ιδιοσυχνοτητας (που λεει και ο minas) και οταν παιζω δυνατα πολυ σε ενταση.

Μια αλλη λυση ειναι να μην τα εχεις (εντελως) κλειστα. Αν το φυλλο ειναι ελευθερο δε θα συντονιζει το τζαμι... σε εμενα πιανει... λιγο ανοιχτο το ενα φυλλο... βεβαια ακουω πεντακαθαρα τα μηχανακια και τα λεωφορεια, αλλα.... ετσι κι αλλιως τα ακουω και με κλειστα...

Μια ακομα (οχι και τοσο αισθητικη) λυση (μιας και δεν εχουμε πολεμο) ειναι να κολλησεις ενα X με μονωτικη ταινια (για τις σκηνες των... βομβαρδισμων!!), αλλα θα χαλασει με τον ηλιο...

Οσο για τη λυση B που σκεφτεσαι, αστο καλυτερα γιατι μια μπαλκονοπορτα αλουμινιου εχει 700-900€ (ακομα και δικο σου να ειναι το σπιτι)...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Παιδες βρηκα λυση και λεγετε ακριλικος στοκος! τον περνατε στα κενα τζαμιου και κασας και εγινε το θαυμα! τωρα δεν ακουγετε το παραμικρο τριξιμο!

Reaction score
0
Απάντηση: Τα νευρα μου !!!!!!!!!!!!!!

ψάχνοντας και εγώ να βρω κάποια λύση στο θέμα αυτό έπεσα πάνω σε αυτό το τόπικ... ωστόσο οι δικές μου μπαλκονόπορτες δεν είναι παλίες.... ίσα ίσα είναι πρόσφατα αλλαγμένες. όχι μόνο κάνει θορύβους το τζάμι όταν βλέπω ταινία αλλά ακόμα και όταν περνάει με μεγάλη ταχύτητα κάποιο αμάξι (από αυτά με τους περίεργους κινητήρες). Η πλαστελίνη στις άκρες που προτείνατε παραπάνω θα κάνει δουλειά? γιατι μόνο το τζάμι κάνει θόρυβο όχι όλο το παράθυρο :121:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster