Τα πιό ακριβά μεγάφωνα;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Τα πιό ακριβά μεγάφωνα;

Νέα τεχνολογία τα field coil μεγάφωνα;:111:
:142:
ωραια αφου κολαμε στις λεξεις..
νεα εφαρμογη με συγχρονα μεσα μιας παλιας τεχνολογιας.
εγω το εχω ακουσει. εσυ το εχεις μετρησει?
ξερεις?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Τα πιό ακριβά μεγάφωνα;

Οι κλέφτες δεν αξίζουν εποικοδομητικά σχόλια.
κλεφτες ειναι η lowther?
τυπικος και προβλεψιμος εισαι κωστα. ακριβο ισον "μη κακααααα.."

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Τα πιό ακριβά μεγάφωνα;

Άσε βρε τα βιντεάκια και πέρνα στην ταμπακιέρα..
Όντως είναι ικανότερα στην διαχείρηση του μαγνητικού πεδίου και της θερμότητας που αναπτύσσεται εντός αυτού;
Με δυο πινελιές, κάπως απλουστευτικά, και αφήνοντας πολλά στοιχεία απέξω:

Μόνιμος μαγνήτης --> Μαγνητικό πεδίο γύρω από το πηνίο φωνής

Ρεύμα στο πηνίο φωνής --> Δημιουργία δευτερογενούς μαγνητικού πεδίου

Το δευτερογενές αυτό μαγνητικό πεδίο, σε συνδυασμό με την κίνηση του μεγαφώνου μπρος - πίσω, και ανάλογα με το υλικό του μόνιμου μαγνήτη και την ισχύ, μεταβάλλει το αρχικό μαγνητικό πεδίο με αποτέλεσμα:
1. Παραμόρφωση λόγω "Διαμόρφωσης της μαγνητικής ροής" (flux modulation)
2. Θέρμανση του μαγνητικού υλικού και πτώση της απόδοσής του.

Συνεπώς, η ιδέα του field coil μεγαφώνου, με την προϋπόθεση πως θα εφαρμοστεί σωστά, έχει ορισμένα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ:

http://www.grande-utopia-em.com/en/technologies/em.php

(Λες και δεν το ήξερες μπαγασάκο...:126:)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Συνεπώς, η ιδέα του field coil μεγαφώνου, με την προϋπόθεση πως θα εφαρμοστεί σωστά...
και λαμβάνοντας και δυο - τρία πραγματάκια ακόμα υπόψιν, τα οποία έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση του ενισχυτή με το μεγάφωνο...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα πιό ακριβά μεγάφωνα;

ωραια αφου κολαμε στις λεξεις..
νεα εφαρμογη με συγχρονα μεσα μιας παλιας τεχνολογιας.
εγω το εχω ακουσει. εσυ το εχεις μετρησει?
ξερεις?
Δεν κολλάμε στις λέξεις.
Για να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε σωστά το "πώς", πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ένα - δυο πραγματάκια σχετικά με την ιστορική διαδρομή, και επιπλέον πρέπει να έχουμε και κάποια ιδέα για το "γιατί".:144:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

κλεφτες ειναι η lowther?
τυπικος και προβλεψιμος εισαι κωστα. ακριβο ισον "μη κακααααα.."
Γιατρέ μου να με συγχωρείς, με έχεις παρεξηγήσει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ακριβά, αρκεί να το αξίζουν. Βέβαια, προκύπτει το μέγα ερώτημα, ποιο αξίζει και ποιο όχι, σε μια αγορά που υποφέρει από τον κάθε τυχάρπαστο δήθεν. Εκεί, όντως διαφωνούμε, δηλαδή, για το ποιος είναι δήθεν, και ποιος όχι.

Τώρα, αν κάποιος έχει τη διάθεση να πληρώσει 39 χιλιάρικα για δυό σανίδια, έξι μεγάφωνα και μια χούφτα πυκνωτές, τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά αγοράζει μια C-Classe, με γειά του με χαρά του, αλλά αυτό δεν είναι high fi, είναι life style, και επομένως δεν έχει θέση εδώ. Σε κανα φόρουμ του Cosmopolitan ή του Playboy, ναι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Τα πιό ακριβά μεγάφωνα;

Οι κλέφτες δεν αξίζουν εποικοδομητικά σχόλια.
Μοναδικό...εποικοδομητικό σχόλιο που έρχεται στο μυαλό είναι το ΄΄Δεν περιγράφω άλλο...΄΄:137:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τώρα, αν κάποιος έχει τη διάθεση να πληρώσει 39 χιλιάρικα για δυό σανίδια, έξι μεγάφωνα και μια χούφτα πυκνωτές, τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά αγοράζει μια C-Classe, με γειά του με χαρά του, αλλά αυτό δεν είναι high fi, είναι life style, και επομένως δεν έχει θέση εδώ. Σε κανα φόρουμ του Cosmopolitan ή του Playboy, ναι.
Όχι απλά καλό ............ τρίκαλο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Χμμ βασικά δεν συμφωνώ με την σύγκριση οπιασδήπουτε ηχητικής μηχανής με οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.Πιό δόκιμη ίσως είναι μια σύγκριση με την ωρολογοποιία.
Ρε γμτη μου ένα 5χίλιαρο για έναν driver;
Αναλογιστείτε τι ρολόι αγοράζετε με ένα 5χίλιαρο,με πολύτιμα υλικά επάνω,απίστευτη δουλεία στο να συναρμολογηθεί ένας μηχανισμός και χρόνια μελέτης για να υλοποιηθεί ένας μηχανισμός.
Δλδ το lowther υπάρχει περίπτωση να έχει περισσότερο R&D ή πολυτιμότερα υλικά από Panerai πχ;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Χμμ βασικά δεν συμφωνώ με την σύγκριση οπιασδήπουτε ηχητικής μηχανής με οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.Πιό δόκιμη ίσως είναι μια σύγκριση με την ωρολογοποιία.
Ρε γμτη μου ένα 5χίλιαρο για έναν driver;
Αναλογιστείτε τι ρολόι αγοράζετε με ένα 5χίλιαρο,με πολύτιμα υλικά επάνω,απίστευτη δουλεία στο να συναρμολογηθεί ένας μηχανισμός και χρόνια μελέτης για να υλοποιηθεί ένας μηχανισμός.
Δλδ το lowther υπάρχει περίπτωση να έχει περισσότερο R&D ή πολυτιμότερα υλικά από Panerai πχ;
Αυτά τα ξέρει ο Καφάτος... :143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead