Τα σχολια σας...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Κατα το τελευταιο Hitech (οι βαθμολογιες αφορουν γενικη εκτιμηση
εικονας):

Infocus IN83:9,9
JVC HD100:9,8
JVC HD1:9,5
SONY 200:10
MARANTZ 15S1:9,9
SONY 60:9,4

Σχολια?

Reaction score
1
Άμα φύγουν τα ακέραια και μπουν τα δεκαδικά στη θέση τους, συμφωνώ...

...με εξαίρεση τον HD100, που δεν έχω δει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Τα σχολια σας...

Έχω δυο απορίες:
  • Η διαφορά από το 10 στο 9,9 είναι 1%. τι "μάτι" πρέπει να έχει κανείς για να εκτιμήσει -κατά βάση με υποκειμενικά κριτήρια- ότι ένας προβολέας υπολείπεται ενός άλλου κατά 1%;
  • Είναι δυνατόν τα ίδια κριτήρια, να έχουν την ίδια βαρύτητα για όλους; Θα πω ένα απλούστατο παράδειγμα μόνο: έχουμε ένα προβολέα που βγάζει (ρυθμισμένος) 350 lumens. Την ίδια σημασία έχει αυτό για κάποιον με οθόνη 82" και την ίδια για κάποιον με 120";
Γενικά, οι συνολικές βαθμολογίες στα τεστ προβολέων θεωρώ πως είναι άχρηστες (όχι όμως και οι μετρήσεις ή οι επιμέρους αξιολογήσεις).

Reaction score
8.350
θα συμφωνησω με τον συνονοματο.Η βαθμολογηση κανει ενα κακο οτι δημιουργει την εντυπωση οτι υπαρχει ξεκαθαρα διαβαθμιση μεταξυ τους ενω στην πραγματικοτητα παιρνει κανεις αυτο που θελει.Δεν εχω δει τον 100αρη jvc αλλα πιστευω Πχ. οτι θα εχει καλυτερο μαυρο απο ολους,η εγω μπορει να θελω προβολεα χωρις ιριδα.Αν εγω εχω αυτο πρωταρχικο κριτηριο η βαθμολογηση για μενα ειναι αχρηστη.Εξηγουν βεβαια πως βαθμολογουν αλλα ο απλος αγοραστης δεν καταλαβαινει οτι αν εβλεπε ο ιδιος τους προβολεις το υποκειμενικο του κριτηριο ισως εβγαζε αλλα αποτελεσμα και ετσι ειναι πολυ πιθανο να παρει κατι ενω αν τους ειχε δει θαπαιρνε κατι αλλο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.832
Έχοντας δει τους 1 και 4 συμφωνώ απόλυτα με τις βαθμολογίες. Εκτός κι αν υπάρχει κάτι καλύτερο που δεν είδα. Εννοείται πως η βαθμολογία απεικονίζει την ποιότητα με βάση τα σημερινά δεδομένα και μηχανήματα...Σίγουρα του χρόνου το 10 του Sony θα γίνει πιο μικρό, όπως και των υπολοίπων μηχανημάτων.

Reaction score
152
....επειδη εχει 2 jvc.Αξιζει να παρει κανεις τον προηγουμενο προκειμενου να γλιτωσει ενα σεβαστο ποσο?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Όχι ρε συ, με τίποτα. Ο καινούριος είναι κατά 0,3 καλύτερος!

Reaction score
1

Χαχαχα γελοιο ακουγεται! Γι'αυτο ποτε δεν κοιταω βαθμολογιες. Ουτε βαθμολογω ποτε.

Reaction score
1
Θα σας θυμίσω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Ουδέν σχόλιον! :116: Έχω πάψει να ασχολούμαι με τον ειδικό τύπο εδώ και αρκετά χρόνια. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος υποψήφιος αγοραστής, βρίσκονται στα εξειδικευμένα φόρουμ στο Διαδίκτυο, αρκεί να ξέρει να ψάξει για να τις βρει.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Θα πω μόνο ότι κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καλύτερη εικόνα ενός προβολέα από έναν άλλο, υπάρχει απλά η εικόνα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εκείνα που μας ελκύει περισσότερο από μια άλλη.
<o:p></o:p>
Να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Ας πούμε ότι κάποιος ενοχλείται τόσο πολύ από το hot spot, που δεν το ανέχεται καθόλου, δεν διανοείται δηλαδή στην εικόνα του ούτε το παραμικρό ίχνος από hot spot. Πώς θα συνδυάσει τότε π.χ., τον Infocus 83 με μια Stewart οθόνη; Ότι και να κάνει, ακόμα και στη Studiotek το hot spot θα είναι εύκολα ορατό, αφού έχει αποδειχτεί με τις πρόσφατες θεάσεις μας, ότι οι προβολείς που έχουν μεγάλο offset από «μαμά», ενισχύουν σε πολύ έντονο βαθμό το hot spot, σε πλήρη αντίθεση με τους προβολείς που προβάλλουν στο κέντρο της οθόνης, που τείνουν να το εξαφανίζουν.
<o:p></o:p>
Από την εμπειρία που έχω συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, έχω καταλήξει στο απλό συμπέρασμα ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να κρίνει με τα δικά του μάτια, με μία και μοναδική προϋπόθεση: ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ από την εικόνα του και να έχει συνειδητοποιήσει τους απαραίτητους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνει για να πάρει αυτό που θέλει, γιατί οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι, κερδίζεις κάτι κάπου, χάνεις κάτι άλλο κάπου αλλού…

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO