Τα φώτα σας!

Reaction score
164
Έχω ένα Seat Leon 1.6 16V '00.
Από το φιλτροκούτι ξεκινάει ένας σωλήνας ο οποίος συνδέεται με την εισαγωγή αέρα στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου. Σε κάποιο σημείο ο σωλήνας έχει ένα σημείο εύκαμπτο σαν "φυσούνα", ώστε να μην σπάει από τους κραδασμούς της μηχανής.
Το εύκαμπτο σημείο αυτό ξεράθηκε με τον καιρό και διαλύθηκε με αποτέλεσμα ο κινητήρας να τραβάει αέρα μέσα από το καπώ.
Η Seat δεν έχει ως ανταλλακτικό μόνο το σημείο αυτό, παρ' όλο που κουμπώνει με κολλάρα και δεν είναι "φιξ". Όλο μαζί το σύστημα έχει... 160€ και το θεωρώ κοροϊδία πρώτου μεγέθους.
Με τι μπορώ να το αντικαταστήσω; Ουσιαστικά μιλάμε για έναν λαστιχένιο, εύκαμπτο σωλήνα σαν φυσούνα μήκος 20 εκατοστών και διαμέτρου 8-10εκ.
Αν το αφήσω έτσι, τι επιπτώσεις θα έχει; Αν ακούω καλά, έχει αυξηθεί ο θόρυβος.

Reaction score
0
Θα αυξηθεί ο θόρυβος όταν πατάς το γκάζι, αλλά δεν θα είναι καλό, γιατί θα μπαίνουν σκόνες και τα πάντα (ακόμα και μυγάκια) απο τον αέρα μέσα στη μηχανή.

Τι να σου πω.... Πήγαινε στον μπαρμπα μήτσο της γειτονιάς με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και δείχτου το. Κάτι θα σου βρεί πιστεύω....

Reaction score
26.181
οτιδηποτε σε ευκαμπτο σωληνα σου κανει.
ακομα και αυτοι οι ασημι που βαζουν στου ςαεραγωγους ( αν βρεις τοσο μικρο)

φυσικα και πρεπει να κλεισεις την τρυπα γιατι ετσι παρακαμπτεις το φιλτροκουτι και το φιλτρο μαζι

Reaction score
51
Απάντηση: Τα φώτα σας!

Ψάξε κάποιο κολλάρο σιλικόνης που να ταιριάζει!
Εύκαμπτο, αντέχει και λογικά θα είναι αρκετά χαμηλότερη η τιμή!

Μπορείς από την άλλη να το αντικαταστήσεις με κάποιο εύκαμπτο σωλήνα (ψάξε στα βιομηχανικά είδη ή σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων no name) και για μεγαλύτερη αντοχή «ντύσε τον» με μονωτική ταινία!

VG

Reaction score
0
Oι μονωτικες ταινιες πρεπει να αποφευγονται σε μερη με μεγαλες θερμοκρασιες!
Υπαρχουν κολλαρα σιλικονης aftermarket τα οποια πιθανως ειναι ακριβα,κανοντας μια ερευνα στο e-bay θα παρεις μια ιδεα για τις τιμες.Αν βρεις καποιο τετοιο μεταχειρισμενο (σε σχετικά ελληνικα forums) ειναι η καλυτερη λυση.
Εναλλακτικα υπαρχουν και κατι σωληνες "ναυτιλιακου τυπου" εκπληκτικης αντοχης αλλα θα πρεπει να σου ταιριαζει η διαμετρος κατι οχι ιδιαιτερα ευκολο,τον κουμπωνεις με σφιγκτήρες.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Τα φώτα σας!

Θα αυξηθεί ο θόρυβος όταν πατάς το γκάζι, αλλά δεν θα είναι καλό, γιατί θα μπαίνουν σκόνες και τα πάντα (ακόμα και μυγάκια) απο τον αέρα μέσα στη μηχανή.

Τι να σου πω.... Πήγαινε στον μπαρμπα μήτσο της γειτονιάς με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, και δείχτου το. Κάτι θα σου βρεί πιστεύω....
Ε οχι ρε μαγκες να λεμε και τετοια πραγματα που δεν στεκουνε με καμια περιπτωση.Φιλε dizissis μην το παρεις στραβα αυτο που ειπα,αλλα το κοματι που λεει ο φιλος μας ο Βεγκος,δεν εχει καμια σχεση με σκονες κ.α τετοια πραγματα μεσα στην μηχανη.Απλα ειναι ο σωληνας που τραβαει τον αερα απο την μετωπη,τον παει μεσα στο φιλτροκουτι και εκει φιλτραρεται απο το χαρτινο φιλτρο.Φιλε Βεγκο......θα πας στο συνεργειο ενος φιλου μου στην καλλιθεα,πισω απο την Παντειο και θα παρεις τον σωληνα που θελεις σε τιμη τζαμπε.Εχει μια μηχανη τετοια που εβγαλε απο τρακαρησμενο αμαξι.

Reaction score
0
Απλα ειναι ο σωληνας που τραβαει τον αερα απο την μετωπη,τον παει μεσα στο φιλτροκουτι και εκει φιλτραρεται απο το χαρτινο φιλτρο.
Που να το νωρίζω βρε παλικάρι?
Στο αυτοκίνητό μου τουλάχιστον, υπάρχει μία εύκαμπτη σωλήνα απο το φιλτροκούτι στην πεταλούδα. Πρίν το φιλτροκούτι δεν υπάρχει τίποτα!!

Χίλια συγγνώμη, αλλά δεν το γνώριζα....

Reaction score
3

Έχω ένα Seat Leon 1.6 16V '00.
Από το φιλτροκούτι ξεκινάει ένας σωλήνας ο οποίος συνδέεται με την εισαγωγή αέρα στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου. Σε κάποιο σημείο ο σωλήνας έχει ένα σημείο εύκαμπτο σαν "φυσούνα", ώστε να μην σπάει από τους κραδασμούς της μηχανής.
Το εύκαμπτο σημείο αυτό ξεράθηκε με τον καιρό και διαλύθηκε με αποτέλεσμα ο κινητήρας να τραβάει αέρα μέσα από το καπώ.
Η Seat δεν έχει ως ανταλλακτικό μόνο το σημείο αυτό, παρ' όλο που κουμπώνει με κολλάρα και δεν είναι "φιξ". Όλο μαζί το σύστημα έχει... 160 και το θεωρώ κοροϊδία πρώτου μεγέθους.
Με τι μπορώ να το αντικαταστήσω; Ουσιαστικά μιλάμε για έναν λαστιχένιο, εύκαμπτο σωλήνα σαν φυσούνα μήκος 20 εκατοστών και διαμέτρου 8-10εκ.
Αν το αφήσω έτσι, τι επιπτώσεις θα έχει; Αν ακούω καλά, έχει αυξηθεί ο θόρυβος.
Γεια σου φιλε μας unforgiven...
Κατ΄αρχην δεν γνωρίζω εαν σου έχει πει κανένας άλλος μέχρι τώρα , πάντως εγώ θα ήθελα να σου δώσω θα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη επιλογή του εικονιδίου που έχεις... Δεν το συζητάω είναι ότι καλύτερο... Ααα... χμ...
Φίλε μας unforgiven θα ήθελα να μου πεις ,
1)αυτό το σωληνάκι που ξεράθηκε και κοστιζει όσο ένα αυτοκίνητο... από που ακριβώς ξεκινάει: (σε σχέση με το κουτί του "παπα")από πλάι από μπροστα, από κάτω...
2) ποσο χοντρο είναι σε cm?
3) που καταλήγει ή που θα κατέληγε κανονικά...
4) είσαι σίγουρος ότι αυξήθηκε θόρυβος , ή μήπως αυτό είναι κάποια "σύμπτωση" σε σχεση με μια χαραμαδούλα στη εξάτμιση...
5) Μηπως βλέπεις πουθενά ίχνη καμμενου λαδιού?
6) Εαν ανοιξεις τον παπα (ξεκουμπώσεις) το φίλτρο αέρος είναι καθαρό?
5) Για να μη σε κουράζω, θα μπορούσες μήπως να ανεβάσεις δυο τρεις φωτογραφιούλες για να το δω καλύτερα...
Είμαι εδώ και περιμένω...

Reaction score
3

Πω πω ερωτήσεις! :107:
Στην πρώτη ευκαιρία, θα ανεβάσω μια φωτό!
"Καλε μου άνθρωπε" α.. χμ.. Ενας καλός ντεντεκτιβ (της μηχανολογίας) για να μάθει πρέπει πρώτα να ρωτήσει α.. χμ..

Να σαι πάντα κάλα...

Reaction score
264

Που να το νωρίζω βρε παλικάρι?
Στο αυτοκίνητό μου τουλάχιστον, υπάρχει μία εύκαμπτη σωλήνα απο το φιλτροκούτι στην πεταλούδα. Πρίν το φιλτροκούτι δεν υπάρχει τίποτα!!

Χίλια συγγνώμη, αλλά δεν το γνώριζα....
Συγχωρησε γιατι εισαι ακομα ενα ανηλικο παιδακι μολις 17 ετων και με το περας των ετων θα μαθεις:116:

Reaction score
26.181
ωπ ρε σεις λαθος!
τωρα που ξαναδιαβασα ο σωληνας ειναι πριν το φιλτροκουτι.
δαιγραψτε το μισο μου ποστ, κανενας κινδυνος.

Reaction score
3

Αυτό καλέ μου φίλε unforgiven από ότι φαίνεται (έχω δει παρόμοια μηχανή) ευτυχώς δεν είναι σοβαρό πρόβλημα.
Αυτός ο σωλήνας φέρνει τον αέρα από την περιοχή της μετώπης και της μασκας προς το κουτί του φίλτρου.
Δεν εχει επίσης κανενα άλλο μικρότερο σωληνακι σε μορφη ταφ, ούτε φυσικα παίρνει "εξατμίσεις λαδιού" από το καπάκι (όπως αρχικά σκεφτικα για λογους ασφαλειας να σε ρωτήσω).
Ευτυχως είναι και το μέρος βολικό για την επισκευή.
Τωρα η λύση:
1. Η πιο εύκολη (αλλα δύσκολη για το πορτοφόλι μας) ειναι να βάλουμε ένα αντίστοιχο από τα μεταχειρισμένα (με τον φόβο ότι θα το ξαναπάθει)
2. Υπάρχει επίσης η λύση του να πάρεις από μαγαζί που πουλάει ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αναλλώσιμα θα έλεγα πιο πολύ, ένα ειδικό μαύρο σωλήνα ευκαμπτο με μορφή σαρμπαντίνας σαν απο χαρτί αλλά με τύλιγμα αλουμινίου, μπορεί να το δεις και εσυ ο ίδιος όταν θα μπεις μεσα στο μαγαζι. Ως προς το παχος έχει διαφορα μεγέθη. (Αυτό το χρησιμοποιούν συνήθως εκεί κοντά στο μέρος το δικό σου με τη διαφορά ότι αυτό πάει σκέτο πάνω στην πολλαπλή με σκοπό να παίρνει έτοιμο ζεστό αερα από τη μηχανή, το χειμώνα).
3. Σε μαγαζι με υλικά οικοδομων ή κάποιο με είδη θερμανσης τζακιου καλοριφερ, μπορείς να βρεις έναν μαλακό εύκαμπτο σωλήνα ασημένιο ανοξείδωτο σε αυτό το μεγεθος τον οποίο θα τον σφίξεις δεξια και αριστερά με σφιχτηράκια (από αυτά που βιδώνουν με το κατσαβίδι).
4. Επειδη αυτό το μέρος έχει κάποια απόσταση ασφαλειας από την πολλαπλή εξαγωγής (καυσαερίων) θα μπορούσε ίσως και σαν τελευταία λύση να μπεί ακόμη και πλαστικός σωλήνας σαν αυτούς που έχουν τα λούκια για τη βροχή. (Αυτή είναι η τελευταία λύση) Εαν καταλήξεις σε αυτή τη λύση , θα πρέπει πρώτα να δεις εάν ζεστένεται πολύ ο σωλήνας εαν ναι, απόφυγέ το, εάν όχι, ξεκουμπκώνεις την αριστερη πλευρά του σωλήνα όπως δείχνει η φωτογραφία , για να περάσεις το καινούριο καμμάτι, και μετά το κανακουμπώνεις ή το ξαναβιδώνεις.(10-15 πόντους πιο κάτω από το αριστερό στόμιο του σωλήνα που δείχνει η φωτο, φαίνεται η "θωράκιση" της πολλαπλής εξαγωγής. Πιθανό κοντά σε αυτή να βρεις παρόμοιο σωλήνα με αυτόν που ανάφερα, και αυτός είναι ο λόγος που παρεμβάλλανε αυτόν τον από αριστερά μεταλλικό από ότι βλεπω σωλήνα)

Ο ήχος της μηχανής δεν πρέπει να έχει σχέση με αυτό

Δοκίμασε κάτι από αυτά (νομίζω ότι αρκούν)
αλλά εαν θες πάρε και κανα 5-6 γνώμες ακόμα από κάποιους φίλους που ασχολούνται, και είμαι σίγουρος ότι θα τη βρεις την άκρη.

Να με συμπαθας εαν σε έβαλα λιγάκι σε κόπο για να βγάλεις τη φωτογραφία.

Και παλι εδω είμαστε εαν χρειαστείς κάτι...

Reaction score
3

Σε ευχαριστώ, ήσουν κατατοπιστικότατος! :107:
Παρακαλώ "καλέ μου άνθρωπε" α.. χμ..
Για αυτό είμαστε εδώ...εξάλλου μην ξεχνάς ότι "η ταχυτης είναι η σπεσιαλιτέ μας" α.. χμ..

Να είσαι πάντα καλά
Σε ευχαριστώ κι εγώ.
Σου εύχομαι καλή επισκευή..
και πάλι αν χρειαστεί εδώ είμαστε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.930
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou