Τελικά είμαστε θύματα του καταναλωτισμού;.....DAC bit rate and human hearing capacity

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.968
Reaction score
2.905
Καλησπέρα

Σιγά σιγά αν και έχω ακόμα κάποιες upgrade ανησυχίες αρχίζω να ξεφεύγω από το διάβασμα για συγκριτικά και νέα εξοπλισμών και διαβάζω πιο πολύ τεχνικά τι σημαίνει το high fidelity από άποψη ακουστικών δυνατοτήτων του ανθρώπου και όχι best or highest specs. Ψάχνοντας στο γούγλη έπεσα πάνω στο παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα του bit rate στα διάφορα dac και στο κατά πόσο το ανθρώπινο αυτί μπορεί να ακούσει την διαφορά μεταξύ τους.

https://www.soundguys.com/high-bitrate-audio-is-overkill-cd-quality-is-still-great-16518/

Σχόλια ευπρόσδεκτα.

Φιλικά Κωνσταντίνος
 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Εγώ πιστεύω ότι το 16/44 είναι περιοριστικό, αλλά το 24/48 είναι μια χαρά. Έχω ακούσει μέχρι και 24/192, αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο για τέτοια νούμερα.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Δεν έχω τέτοια ψυχαναγκαστικά ευτυχώς (μάλλον)... είμαι μόνιμα στα 16/44.1 και όλα μια χαρά.
Βέβαια μπορεί να κατηγορηθώ πως κοροϊδεύω πάλι την εξέλιξη ή δεν ξέρω εγώ τι... αλλά πραγματικά δε νοιώθω να θέλω κάτι παραπάνω.
Με μεγαλύτερα μήκη λέξης και ρυθμούς δειγματοληψίας ασχολούμαι μόνο με ότι έχει να κάνει με recording/production/mix όταν μια στο τόσο με πιάνουν τα ...καλλιτεχνικά μου και τη βρίσκω στο home studio, αλλά εκεί υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για αυτό (χρειάζεσαι headroom, γίνονται conversions, κ.λπ.).
Στην καθημερινή ακρόαση μουσικής, η κάρτα ήχου ή το audio interface είναι στα 16/44.1
 

P

panag 505

Guest
Είναι ενδιαφέρον και κάποια στιγμή και εγώ ασχολήθηκα,όταν όμως διαπίστωσα ότι μ' ένα freeware προγραμματάκι μπορώ από μόνος μου να αλλάξω τη δειγματοληψία ή ακόμα να δημιουργήσω digital surround 5.1 απογοητεύτηκα με την αξιοπιστία του όλου ζητήματος
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top