Τελικά ποιά οθόνη?

Reaction score
0
Γεία σας.
Καταρχήν να σας συστηθώ.
Είμαι νέο μέλος στο avsite και το όνομα μου είναι Μιχάλης.

Βασικά δεν έχω και πάρα πολλες γνώσεις στον τομέα
και για αυτό θα ήθελα την γνώμη σας για κάποια προβλήματα
που αντιμετωπίζω σχετικά με το στήσιμο ενος home theater στο
σπίτι μου.

Το βασικότερο αυτή τη στιγμή είναι η επιλογή οθόνης
γιατι θα πρέπει να είναι ηλεκτρική και εντιχισμένη μέσα στην
ψευδοροφή.

Έχω διαβάσει αρκετα μέσα στο site αλλα δεν έχω καταλήξει κάπου...

Αν πούμε οτι ο projector θα είναι κάποιο μοντέλο της sony.

Ποιά οθόνη θα επιλέγατε.
Αξίζει η Stewart σε σχέση με Da-litte?
Ti gain?
Ποιό ύφασμα?

Όλλες οι απόψεις σας θα μου φανούν πολύ χρήσιμες.

Ευχαριστώ πολυ?

Reaction score
1
Απάντηση: Τελικά ποιά οθόνη?

Μιχάλη, καλώς όρισες στο φόρουμ! :107:

Για να σου προτείνω μια οθόνη, εγώ τουλάχιστον, θα πρέπει να γνωρίζω απαραιτήτως τα εξής: α. ποιος είναι ο προβολέας στον οποίο έχεις καταλήξει. Αν τον έχω δει και έχω ασχοληθεί λίγο μαζί του με πατερνάκια αναφοράς, πιστεύω ότι θα μπορούσα να σου προτείνω κάποιο από τα μοντέλα της Stewart που τα έχω δει όλα.

β. Για να το κάνω αυτό όμως, πρέπει να γνωρίζω και άλλα στοιχεία. Όπως π.χ., πως ακριβώς θα ήθελες να είναι η εικόνα που σου αρέσει να βλέπεις: δηλαδή, αν σημαντικότερο για σένα είναι να έχεις την αίσθηση του όσο δυνατόν βαθύτερου μαύρου, τα σκοτεινά σου πλάνα να είναι όσο πιο τρισδιάστατα και κοντραστάτα θα μπορούσες να πετύχεις, αν η τρισδιάστατη αίσθηση της εικόνας είναι για σένα σημαντική ή αν εντυπωσιάζεσαι από τα όσο πιο ρεαλιστικά ηλιόλουστα φωτεινά πλάνα είναι εφικτό να πετύχεις, αν το hot spot είναι για σένα πολύ σημαντικό να απουσιάζει παντελώς από την εικόνα σου (δηλαδή, το κέντρο της εικόνας να είναι φωτεινότερο από τα άκρα της).

Σε γενικές γραμμές, θα σου έλεγα ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, κάποιος παντελώς τρελαμένος με την εικόνα, πρώτα διαλέγει την οθόνη του και μετά χτίζει το υπόλοιπο setup γύρω της! :111:

Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά πώς ακριβώς συμπεριφέρεται η κάθε οθόνη σε συνδυασμό με τον προβολέα που έχει κατά νου, αλλά το κυριότερο να έχει κατασταλάξει στο πως ακριβώς θέλει να είναι η εικόνα του, βάσει των ερωτημάτων που σου θέτω παραπάνω. :126:

Καλό θα είναι επίσης να μας πεις, πως περίπου είναι ο χώρος σου, δηλαδή χρώμα τοίχων, αν υπάρχουν μεγάλοι καθρέφτες ή παράθυρα και πόρτες που αντανακλούν το φως κτλ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.826
Να προσθέσω και τον παράγοντα "ζάρωμα οθόνης", που εγώ ως κάτοχος dalite είδα απο τον δεύτερο μήνα.

Reaction score
0
Καλως σας βρήκα, και ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση σας!

Ο χώρος που θα στηθεί το home - cinema είναι το σαλόνι.
Το σπίτι βρίσκεται υπο κατασκευή και είναι στο στάδιο πρίν τις
γυψοσανίδες- ψευδοροφές.
Τα χρώματα των τοίχων θα είναι μπέζ-εκρού.
και ο ένας τοίχος περίπου 3 μέτρα θα ντυθεί με σκουρόχρωμη ταπετσαρία, αλλα αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

Το δωμάτιο έχει διαστάσεις 5.40 (που είναι ο τοίχος που θα μπεί η οθόνη) Χ 6.00μ. Αλλα η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 4 μέτρα.

Τώρα για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω τι είναι σημαντικότερο. σίγουρα μου αρέσει το βαθύτερο μαύρο.
Αλλα θα ήθελα να βλέπω και την ηλιόλουστη μέρα.

Τώρα για το τι projector, ακόμα δεν ξέρω γιατί το σπίτι υπολογίζω να είναι έτοιμο το Πάσχα περίπου. οπότε καλά δεν θα ήταν να περιμένω απο sony?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.926

Ναι άμα βάλεις τον κινητήρα της Ferrari στο Lada.:126:

Reaction score
1
Τώρα για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω τι είναι σημαντικότερο. σίγουρα μου αρέσει το βαθύτερο μαύρο.
Αλλα θα ήθελα να βλέπω και την ηλιόλουστη μέρα.

Τώρα για το τι projector, ακόμα δεν ξέρω γιατί το σπίτι υπολογίζω να είναι έτοιμο το Πάσχα περίπου. οπότε καλά δεν θα ήταν να περιμένω απο sony?

Δυστυχώς Μιχάλη, δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο, θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις μια "αναγκαστική" επιλογή. Ή θα έχεις πραγματικά καλό μαύρο με τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα με μειωμένη όμως φωτεινότητα και άρα λιγότερο ρεαλιστικά ηλιόλουστα φωτεινά πλάνα, ή θα έχεις μπόλικη φωτεινότητα που θα σου αποδώσει εντυπωσιακά φωτεινά πλάνα, αλλά θα χάνεις στα σκοτεινά πλάνα, που θα είναι περισσότερο "πεπλάτα" και φλαταρισμένα.

Οι σημερινές δυνατότητες σε όλες τις τεχνολογίες προβολής, δεν μπορούν ακόμα να μας αποδώσουν και τα δύο εξίσου καλά: δηλαδή και αβυσσαλέο μαύρο αλλά και εκτυφλωτικό λευκό. :121:

Θα σου συνιστούσα να παρευρεθείς στην επόμενη παρουσίαση στη PSA, έτσι ώστε να αρχίσεις να "γράφεις χιλιόμετρα εμπειρίας" ως προς το που κινούνται σήμερα οι διάφορες τεχνολογίες προβολής, αλλά και οι δυνατότητες των επιμέρους μοντέλων. :126:

Reaction score
152
Re: Απάντηση: Τελικά ποιά οθόνη?

Μιχάλη, καλώς όρισες στο φόρουμ! :107:

Σε γενικές γραμμές, θα σου έλεγα ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, κάποιος παντελώς τρελαμένος με την εικόνα, πρώτα διαλέγει την οθόνη του και μετά χτίζει το υπόλοιπο setup γύρω της! :111:

παλι για μενα λες;;; :116:

Reaction score
15.548

Μιχαλη(mrjs3) παρε μια stewart.....
1)100"-110 ιντσες ειναι μια χαρα απο οτι ειδα και δεν εχεις προβλημα προβολεα.
2)Εαν θελεις να βλεπεις και με λιγο φως τν-ποδοσφαιρο-παιχνιδομηχανη
....πας με την μια για γκρι ......stewart firehawk

θεωρω ακομα,οτι οι γκρι οθονες,ειναι η καλυτερη λυση για ολες τις τεχνολογιες.
Ακομα και για τους ποιο καλους προβολεις που εχουν καλο μαυρο.....
Το μονο προβλημα με αυτες τις οθονες,ειναι η γωνια θεασεις.....
Οταν φευγεις απο το πλατος του καδρου,χανεις αρκετα την εικονα.....
δλδ..εαν καθεσε εκτος οθονης,θα βλεπεις στην εικονα ποιο φωτεινη την μερια απο οπου εισαι και την αλλη μερια ποιο σκοτεινη.....
Εαν παλι πας σε λευκη,η stewart studiotek ειναι παρα πολυ καλη.....

Ολες οι stewart ειναι κορυφαιες στο ειδος τους και αντεχουν στο χρονο.....
Εγω εχω μια ηλεκτρικη κοντα 4 χρονια(ισως και παραπανω δεν θυμαμε) και δεν εχει το παραμικρο χαλασει.......
.....βεβαια πληρωνεις κατι παραπανω,αλλα εχεις το κεφαλακι σου ησυχο...

Καλες αγορες.....και υπομονη με το σπιτι..!!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.448
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel