Τελικά ποια είναι η "σωστή" εικόνα σ'ένα προβολέα;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για να το θέσω αλλιώς, η εικόνα δεν βελτιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια γιατί κάποιοι παρατηρούσαν εμπειρικά τις βελτιώσεις στο πανί και έπαιρναν σημειώσεις. Βελτιώθηκε γιατί αναπτύχθηκαν τεχνολογίες.

...

Reaction score
0
νομιζω οτι ξεκινησατε ενα θεμα για την καλυτερη εικονα...διαβαζοντας τις απαντησεις και σεβουμενος σας αναφερω κατι που κυριε κωστα ισως δεν εχεις συνηδητοποιησει...καλη εικονα σημαινει αρχειο πανω απο ολα ασυμπιεστο στην παρθενικη του μορφη (σωστα αντεγραμμενο ειναι οκ) , το μηχανημα που θα το παιξει θα πρεπει να ειναι εξισου ικανο να δειξει την αναλυση του και ο ενισχυτης να μπορει να παιξει τον ηχο του , απο τον player να φευγει σε οθονη ή προβολεα αναλογου αναλυσης (ποτε χαμηλοτερης). Αν δεν ακολουθειτε αυτη η στοιχειωδης σειρα δεν προκειται ποτε να δεις καλυτερη εικονα , ουτε καν καλη εικονα . Ειναι ολα αλυσιδα ,εστω ενας κρικος να μην ειναι σωστος το αποτελεσμα χαλαει.

Reaction score
1
Απάντηση: Τελικά ποια είναι η "σωστή" εικόνα σ'ένα προβολέα;

Δεν χρειαζομαι βοηθεια Ζορζ...

Ο Πανος τι θα εκανε....!!!!
Ξερει πολυ καλα ο Πανος οτι αν ασχοληθω με αυτα θα βγει λαυρακι..

Το εχει ζησει.....!!!!κατι τετοια μου ελεγε και παλαιοτερα....

καλα ξεμπερδεματα........:142:

Προσπάθησα να σε προειδοποιήσω επανειλημμένα φίλε μου σχετικά με τις ματρόσκες, αλλά δεν έπαιρνες χαμπάρι, καλά έκαναν λοιπόν κάποια παιδιά και... σε πήραν από τα μούτρα! :137:

Πάρτο χαμπάρι: μετατρέπουμε τα original Blu-ray δισκάκια σε εντελώς ασυμπίεστες ματρόσκες, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως αλλοίωση ή απώλεια πληροφορίας, σε σχέση με το αρχικό σήμα. :126:

Άλλη φορά λοιπόν, αν πρόκειται για θέματα που αφορούν τα HTPC, να σηκώνεις το τηλέφωνο για να σου κάνω ένα σεμινάριο... :204:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έχω την εντύπωση ότι οι ματρόσκες είναι συμπιεσμένες από blue ray, αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι και κατώτερες ποιοτικά! εντάξει είναι μερικές που δεν είναι αυτό που περιμένεις, όμως δεν εξαρτάται πάντα από την συμπίεση, αλλά και από το τράνσφερ, διαλέγουμε λοιπόν, αυτές που μας αντιπροσωπεύουν (και σαν έργα προσωπικά!) και έληξε!!
Σε άλλο thread γράφατε για ένα έργο σε blue ray που ήταν χειρότερο από DVD, εάν αυτό το κάνεις ματρόσκα, τι μπορείς να περιμένεις?

Reaction score
15.548

Προσπάθησα να σε προειδοποιήσω επανειλημμένα φίλε μου σχετικά με τις ματρόσκες, αλλά δεν έπαιρνες χαμπάρι, καλά έκαναν λοιπόν κάποια παιδιά και... σε πήραν από τα μούτρα! :137:

Πάρτο χαμπάρι: μετατρέπουμε τα original Blu-ray δισκάκια σε εντελώς ασυμπίεστες ματρόσκες, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως αλλοίωση ή απώλεια πληροφορίας, σε σχέση με το αρχικό σήμα. :126:

Άλλη φορά λοιπόν, αν πρόκειται για θέματα που αφορούν τα HTPC, να σηκώνεις το τηλέφωνο για να σου κάνω ένα σεμινάριο... :204:
Kατι τετοια μου ελεγες και πριν λιγο καιρο για τα htpc και σου απεδειξα οτι κανεις λαθος......

Οποτε Πανο αστο.....

Ζησε σε αυτο που θεωρεις σωστο.....
Εξαλλου,οποτε σου ανοιξω τα ματια εχω προβλημα μετα..!!!!!!!.:116:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Τελικά ποια είναι η "σωστή" εικόνα σ'ένα προβολέα;

Για να το θέσω αλλιώς, η εικόνα δεν βελτιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια γιατί κάποιοι παρατηρούσαν εμπειρικά τις βελτιώσεις στο πανί και έπαιρναν σημειώσεις. Βελτιώθηκε γιατί αναπτύχθηκαν τεχνολογίες.

...
Σαφως Κωστη...

Αλλα ο ανθρωπος βελτιωσε την τεχνολογια......
...διορθωνοντας το λαθος ......

Δεν εχω δει μια τεχνολογια απο μονη της να βελτιωνετε....:116:
Το ανθρωπινο χερακι και μυαλουδακι κανει την τεχνολογια....:126:

Reaction score
15.548

νομιζω οτι ξεκινησατε ενα θεμα για την καλυτερη εικονα...διαβαζοντας τις απαντησεις και σεβουμενος σας αναφερω κατι που κυριε κωστα ισως δεν εχεις συνηδητοποιησει...καλη εικονα σημαινει αρχειο πανω απο ολα ασυμπιεστο στην παρθενικη του μορφη (σωστα αντεγραμμενο ειναι οκ) , το μηχανημα που θα το παιξει θα πρεπει να ειναι εξισου ικανο να δειξει την αναλυση του και ο ενισχυτης να μπορει να παιξει τον ηχο του , απο τον player να φευγει σε οθονη ή προβολεα αναλογου αναλυσης (ποτε χαμηλοτερης). Αν δεν ακολουθειτε αυτη η στοιχειωδης σειρα δεν προκειται ποτε να δεις καλυτερη εικονα , ουτε καν καλη εικονα . Ειναι ολα αλυσιδα ,εστω ενας κρικος να μην ειναι σωστος το αποτελεσμα χαλαει.
Ναι φιλε μου......σωστος....:126:
Θα μπορουσα να κατεβασω τα βρακια σε οσους εχουν htpc και νομιζουν οτι κατι βλεπουν.......
Δεν το κανω γιατι θα ξεσπασει παγκοσμιος πολεμος....:116:

Θα τους μαζευα ολους,θα ειχαμε και 3-4 htpc αυτα που θελω εγω,θα τους εδειχνα 2-3 εικονες και μετα θα μαζευα σαγονια..:116:

Αλλα αυτα για να τα κανεις,πρεπει να εισαι κακος ανθρωπος και εγω δεν ειμαι....!!!!!!:126:

Reaction score
15.548

Γραψτε λαθος.......βλακιες λεω...!!!!!

Μην δινετε σημασια σε αυτα που λεω......!!!

Δεν υπαρχει χρονος....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Τελικά ποια είναι η "σωστή" εικόνα σ'ένα προβολέα;

Θα μπορουσα να κατεβασω τα βρακια σε οσους εχουν htpc και νομιζουν οτι κατι βλεπουν.......
Δεν το κανω γιατι θα ξεσπασει παγκοσμιος πολεμος....:116:
Θα τους μαζευα ολους,θα ειχαμε και 3-4 htpc αυτα που θελω εγω,θα τους εδειχνα 2-3 εικονες και μετα θα μαζευα σαγονια..:116:
Και πολύ καλά θα έκανες. Εγώ στη θέση σου θα τους έδειχνα και πως γίνονται οι διπλές πιρουέτες, τα ψηλά άλματα με τριπλή ανάποδη τούμπα και προσγείωση σε σπαγκάτο. Τι δεν πιστεύεις ότι μπορώ να το κάνω; Αυτό δεν είναι τίποτα. Ξέρω να οδηγώ και διαστημικό λεωφορείο. :137:

...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικά ποια είναι η "σωστή" εικόνα σ'ένα προβολέα;

Εγώ στη θέση σου θα τους έδειχνα και πως γίνονται οι διπλές πιρουέτες, τα ψηλά άλματα με τριπλή ανάποδη τούμπα και προσγείωση σε σπαγκάτο. Τι δεν πιστεύεις ότι μπορώ να το κάνω; Αυτό δεν είναι τίποτα. Ξέρω να οδηγώ και διαστημικό λεωφορείο. :137:...

O χορος ειναι οτι ποιο ωραιο......!!!!
Ειναι ενα θαυμασιο χομπυ.....
Ειναι καλυτερο απο το να ασχολεισαι με τον ηχο η την εικονα..!!!!!
Ερασιτεχνικα ασχολουμαι αρκετα.....
Οποτε βρω ευκαιρια του δινω και καταλαβαινει...:142:
Οπως καταλαβαινεις γνωριζω απο πιρουετες-αλματα-τουμπες-σπαγκατο.....!!!!!!!

Σημερα η θαλασσα ηταν καταπληκτικη....!!!! ομοιως και εχτες...!!!!

ααααααα .....με το διαστημικο λεωφορειο τα παω πολυ καλα σε ps3...:116:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180

Ξέχασες να μας πεις για τη σπηλιά σου με τον κρυπτονίτη! :116:

Reaction score
0

Το BluRay μπορεί να ριπαριστεί σε m2ts (αυτούσιο copy στον σκληρό δίσκο) και έπειτα να μετατραπεί σε mkv (αλλαγή μορφής αρχείου, χωρίς καμία επίδραση στην εικόνα) όπως περιγράφει και ο Παναγιώτης σε έναν πάρα πολύ καλό οδηγό που έχει φτιάξει: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=61019

Τέτοιες ματρόσκες έχουν ακριβώς το μέγεθος του bluray, 40-50-60gb όσο ήταν κι αυτό ή μικρότερο αν αποφασίσεις να πετάξεις έξω audio που δεν σε ενδιαφέρει (ρώσσικα, ισπανικά, κτλ) και πιάνει χώρο.

Η επανασυμπίεση είναι άλλη ιστορία και φυσικά αλλοιώνει την εικόνα. Άλλες φορές εμφανώς, άλλες καθόλου εμφανώς. Αυτά κυκλοφορούν περισσότερο στο internet. Όμως το mkv δεν ευθύνεται για την επανασυμπίεση - είναι κατ'επιλογή αυτουνού που το φτιάχνει!
Ναι...αλλά το hd audio αλληλούια!!! :126:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180
Απάντηση: Re: To quote της ημερας

Θα μου επιτρέψετε να σας διακόψω κάνοντας μια off topic απορία;

Γιατί πρέπει να είναι ρυθμισμένος ο προβολέας να δείχνει φωτεινότητες από 16-235;
Θα μου πείτε "Γιατί έτσι είναι γραμμένο το δισκάκι".
Ε, και ΓΙΑΤΙ είναι έτσι γραμμένο το δισκάκι και δεν εκμεταλεύεται πλήρως το RGB 0-255;
Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα βρίσκεται εδώ. Προσέξτε ιδιαίτερα τα μηνύματα των Stacey Spears και Don Munsil, που ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο, στο τμήμα ψηφιακών μέσων της Microsoft.

Reaction score
15.548

Δεν γνωριζω για να διαβασω τι λενε,αλλα απο την συγκεκριμενη φοτο βλεπω οτι υπαρχει προβλημα κοπιας....δλδ η μεταφορα της σε dvd...η η αρχικη...!!!!

Οι περιοχες που δειχνει οτι ειναι εκτος 16-235 ειναι λανθανουσες.....
δλδ δεν μπορει να συμβαινει αυτο....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.175
Members
38.666
Νεότερο μέλος
Andreas G