Τελικά πως διαλέγεις ηχεία;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.866
Η αλήθεια είναι ότι έχω βρει κάμποσα Revel σε προσφορά που ίσως κάτι δείχνει. Μπορεί να ξεστοκαρουν
Έχεις επικοινωνήσει με το κατάστημα ότι υπάρχουν όντως;

Η κατασκευάστρια αποφάσισε πριν 1μιση χρόνο περίπου να μην κάνει εξαγωγές σε Ευρώπη. Παράγει ακόμα ηχεία, έβγαλε και νεα μοντέλα, αλλά για Αμερική μόνο.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Reaction score
61
Έχεις επικοινωνήσει με το κατάστημα ότι υπάρχουν όντως;

Η κατασκευάστρια αποφάσισε πριν 1μιση χρόνο περίπου να μην κάνει εξαγωγές σε Ευρώπη. Παράγει ακόμα ηχεία, έβγαλε και νεα μοντέλα, αλλά για Αμερική μόνο.

Ομολογώ ότι δεν ρώτησα κάτι τέτοιο. Θα το κάνω λίαν συντόμως καθώς είναι ηχεία που συνήθως μου αρέσουν

Reaction score
24.947
Και γιατί δεν ρωτάμε την Α.Ι. ; Αυτή τα ξέρει όλα. Ή τουλάχιστον αρκετά σαν strating point για να αναρωτηθεί καποιος και να ερευνήσει παραπέρα εαν τον ενδιαφέρει. Και μαζεμένα όλα σε μια απαντηση κιόλας εαν ξέρει καποιος και τι να ρωτήσει.

++++++++++++++++++++++++++++

Η πηγή σου είναι **απόλυτα σωστή και πολύ καλά πληροφορημένη**, καθώς περιγράφει μια πραγματικότητα που συζητιέται έντονα στους κύκλους των Ευρωπαίων audiophiles.

Η **Revel** (η οποία ανήκει στον όμιλο **Harman Luxury Audio**, ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στη **Samsung**) έχει ουσιαστικά «παγώσει» ή αποσύρει τη συστηματική της παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά hifi, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σχεδόν αποκλειστικά στην Αμερική. Ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκά καταστήματα είναι κυρίως στοκ ή κατάλοιπα παλαιότερων εισαγωγών, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία μόλις παρουσίασε τη νέα της σειρά **Performa4** (στο AXPONA 2026) και ανανέωσε το branding της.

Επίσημη, «πανηγυρική» ανακοίνωση που να λέει *«εγκαταλείπουμε την Ευρώπη»* δεν έχει βγει από τη Harman, καθώς στρατηγικά καμία πολυεθνική δεν θέλει να κλείσει οριστικά πόρτες. Ωστόσο, μέσα από δηλώσεις αντιπροσώπων σε ευρωπαϊκά fora (όπως το Audio Science Review) και την εμπορική πραγματικότητα, οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση είναι ξεκάθαροι και βασίζονται σε **στρατηγική ομίλου, εσωτερικό ανταγωνισμό και logistics**:

### 1. Ο «Εσωτερικός» Ανταγωνισμός: JBL & Arcam (The Sister Brands)

Η Harman Luxury Audio διαχειρίζεται ταυτόχρονα τη **JBL (Synthesis/Premium)**, τη **Revel**, τη **Mark Levinson** και την **Arcam**.

* Στην Ευρώπη, η **JBL** έχει τεράστιο brand awareness και μια πολύ ισχυρή γκάμα (από premium custom installation ηχεία μέχρι τις high-end vintage σειρές τύπου Classic/Studio Monitor).

* Η Harman αποφάσισε να ρίξει όλο το βάρος της στην Ευρώπη προωθώντας τα ηλεκτρονικά της **Arcam** (π.χ. η νέα σειρά Radia) σε συνδυασμό με ηχεία **JBL**, θεωρώντας ότι αυτό το «πακέτο» πουλάει πολύ πιο εύκολα στους Ευρωπαίους. Το να συντηρεί δίκτυο διανομής και service για δύο διαφορετικά brands ηχείων (JBL και Revel) στην Ευρώπη κρίθηκε ασύμφορο.

### 2. Σκληρός Ευρωπαϊκός Ανταγωνισμός & Χαμηλές Πωλήσεις

Η Ευρώπη είναι η «μητέρα» του παραδοσιακού hifi και η αγορά είναι κορεσμένη από γηγενείς γίγαντες. Όταν ο Ευρωπαίος καταναλωτής θέλει να ξοδέψει 2.000€ έως 10.000€ για ηχεία, στρέφεται παραδοσιακά σε ευρωπαϊκές εταιρείες: **KEF, Bowers & Wilkins, Focal, Dali, Monitor Audio, Dynaudio, Sonus Faber**.

Η Revel, παρά τις εξαιρετικές μετρήσεις και την επιστημονική της προσέγγιση στον ήχο (Floyd Toole, Sean Olive κ.λπ.), στην Ευρώπη πάντα αντιμετωπιζόταν ως ένα «αμερικάνικο brand με monitor ήχο», χωρίς το συναισθηματικό ή σχεδιαστικό prestige που αναζητά ο Ευρωπαίος αγοραστής. Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη δεν δικαιολογούσαν το κόστος.

### 3. Το «Φίλτρο» της Samsung και τα Logistics

Από τότε που η Samsung εξαγόρασε τη Harman, το focus άλλαξε. Η Samsung ενδιαφέρεται κυρίως για automotive audio (συστήματα ήχου στα αυτοκίνητα, όπου η Revel πάει εξαιρετικά, π.χ. στη Lincoln), pro audio και connected/smart audio.

Το παραδοσιακό high-end hifi (παθητικά ηχεία) είναι μια μικρή και δύσκολη αγορά. Το να στέλνεις βαριά, ογκώδη ηχεία από τις αποθήκες της Αμερικής/Ασίας στην Ευρώπη, να πληρώνεις δασμούς, μεταφορικά και να έχεις να αντιμετωπίσεις τις αυστηρές ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, απλώς δεν έβγαζε κέρδος για τα οικονομικά στάνταρ της Samsung.

### 4. Στροφή στο Custom Installation (In-Wall / In-Ceiling)

Ακόμα και στην Αμερική, η Revel στρέφει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της σε high-end αρχιτεκτονικά ηχεία (τοίχου και οροφής - σειρές PerformaBe in-wall). Αυτή η αγορά (Custom Installation) δουλεύει πολύ διαφορετικά και στηρίζεται σε εργολάβους και custom installers, κάτι που στην Ευρώπη είναι πολύ πιο περιορισμένο σε σχέση με τις αχανείς αμερικανικές επαύλεις.

### Σύνοψη

Η Revel **δεν έκλεισε**, αλλά για την Ευρώπη είναι πλέον «φάντασμα». Η Harman επέλεξε συνειδητά να μη σπαταλά πόρους για το marketing και τη διανομή της Revel στην Ευρώπη, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στη **JBL** για τα ηχεία και στην **Arcam** για τα ενισχυτικά, περιορίζοντας τη Revel εκεί που είναι πραγματικά ισχυρή και κερδοφόρα: στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

+++++++++++++++++++++++++++

Reaction score
24.947
Ομολογώ ότι δεν ρώτησα κάτι τέτοιο. Θα το κάνω λίαν συντόμως καθώς είναι ηχεία που συνήθως μου αρέσουν
Και εγώ μια φορά που τα ειχα ακουσει σε μια έκθεση μια χαρά ηχεία μου φάνηκαν.

Ndis

Titika
Reaction score
5.105
Ελα παιδιά, εδώ είναι, δε σκάι ιζ νοτ φολινγκ, η σειρά 4 μονο, απλά θα φοράνε το σημα της αρκαμ.

Με λυπη πάντως βλέπω δεν εχει με 8αρια...

θεωρητικα βέβαια τα τρία 6.5αρια έχουν περισσότερο εμβαδό απο δύο 8αρια, αλλα και πάλι σε σύγκριση με το 208 (σειρά 3) το παλιο φτάνει 31hz στα -3dB@31Hz ενώ το νέο -6dB@30Hz

Με τιμή το ζευγος κοντά στο 8α-χιλιαρο δεν βλεπω να σκίζει στας ευρώπας.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
12.483
Μιλώντας για Harman, τι γίνεται με την Audio Control; Πουλούσε custom home installation συστήματα που ήταν βασικά Arcam/JBL, αλλά δεν την βλέπω πια ως εταιρία του ομίλου.

Reaction score
24.947
αλλά δεν την βλέπω πια ως εταιρία του ομίλου.
Δεν ανήκε ποτέ στον όμιλο της Harman. Ήταν ανεξάρτητη Αμερικανικη εταιρεία, που συνεργάζονταν με την Arcam ΟΕΜ style.

Reaction score
616
Και γιατί δεν ρωτάμε την Α.Ι. ; Αυτή τα ξέρει όλα. Ή τουλάχιστον αρκετά σαν strating point για να αναρωτηθεί καποιος και να ερευνήσει παραπέρα εαν τον ενδιαφέρει. Και μαζεμένα όλα σε μια απαντηση κιόλας εαν ξέρει καποιος και τι να ρωτήσει.

++++++++++++++++++++++++++++

Η πηγή σου είναι **απόλυτα σωστή και πολύ καλά πληροφορημένη**, καθώς περιγράφει μια πραγματικότητα που συζητιέται έντονα στους κύκλους των Ευρωπαίων audiophiles.

Η **Revel** (η οποία ανήκει στον όμιλο **Harman Luxury Audio**, ο οποίος με τη σειρά του ανήκει στη **Samsung**) έχει ουσιαστικά «παγώσει» ή αποσύρει τη συστηματική της παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά hifi, στρέφοντας το ενδιαφέρον της σχεδόν αποκλειστικά στην Αμερική. Ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκά καταστήματα είναι κυρίως στοκ ή κατάλοιπα παλαιότερων εισαγωγών, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία μόλις παρουσίασε τη νέα της σειρά **Performa4** (στο AXPONA 2026) και ανανέωσε το branding της.

Επίσημη, «πανηγυρική» ανακοίνωση που να λέει *«εγκαταλείπουμε την Ευρώπη»* δεν έχει βγει από τη Harman, καθώς στρατηγικά καμία πολυεθνική δεν θέλει να κλείσει οριστικά πόρτες. Ωστόσο, μέσα από δηλώσεις αντιπροσώπων σε ευρωπαϊκά fora (όπως το Audio Science Review) και την εμπορική πραγματικότητα, οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση είναι ξεκάθαροι και βασίζονται σε **στρατηγική ομίλου, εσωτερικό ανταγωνισμό και logistics**:

### 1. Ο «Εσωτερικός» Ανταγωνισμός: JBL & Arcam (The Sister Brands)

Η Harman Luxury Audio διαχειρίζεται ταυτόχρονα τη **JBL (Synthesis/Premium)**, τη **Revel**, τη **Mark Levinson** και την **Arcam**.

* Στην Ευρώπη, η **JBL** έχει τεράστιο brand awareness και μια πολύ ισχυρή γκάμα (από premium custom installation ηχεία μέχρι τις high-end vintage σειρές τύπου Classic/Studio Monitor).

* Η Harman αποφάσισε να ρίξει όλο το βάρος της στην Ευρώπη προωθώντας τα ηλεκτρονικά της **Arcam** (π.χ. η νέα σειρά Radia) σε συνδυασμό με ηχεία **JBL**, θεωρώντας ότι αυτό το «πακέτο» πουλάει πολύ πιο εύκολα στους Ευρωπαίους. Το να συντηρεί δίκτυο διανομής και service για δύο διαφορετικά brands ηχείων (JBL και Revel) στην Ευρώπη κρίθηκε ασύμφορο.

### 2. Σκληρός Ευρωπαϊκός Ανταγωνισμός & Χαμηλές Πωλήσεις

Η Ευρώπη είναι η «μητέρα» του παραδοσιακού hifi και η αγορά είναι κορεσμένη από γηγενείς γίγαντες. Όταν ο Ευρωπαίος καταναλωτής θέλει να ξοδέψει 2.000€ έως 10.000€ για ηχεία, στρέφεται παραδοσιακά σε ευρωπαϊκές εταιρείες: **KEF, Bowers & Wilkins, Focal, Dali, Monitor Audio, Dynaudio, Sonus Faber**.

Η Revel, παρά τις εξαιρετικές μετρήσεις και την επιστημονική της προσέγγιση στον ήχο (Floyd Toole, Sean Olive κ.λπ.), στην Ευρώπη πάντα αντιμετωπιζόταν ως ένα «αμερικάνικο brand με monitor ήχο», χωρίς το συναισθηματικό ή σχεδιαστικό prestige που αναζητά ο Ευρωπαίος αγοραστής. Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη δεν δικαιολογούσαν το κόστος.

### 3. Το «Φίλτρο» της Samsung και τα Logistics

Από τότε που η Samsung εξαγόρασε τη Harman, το focus άλλαξε. Η Samsung ενδιαφέρεται κυρίως για automotive audio (συστήματα ήχου στα αυτοκίνητα, όπου η Revel πάει εξαιρετικά, π.χ. στη Lincoln), pro audio και connected/smart audio.

Το παραδοσιακό high-end hifi (παθητικά ηχεία) είναι μια μικρή και δύσκολη αγορά. Το να στέλνεις βαριά, ογκώδη ηχεία από τις αποθήκες της Αμερικής/Ασίας στην Ευρώπη, να πληρώνεις δασμούς, μεταφορικά και να έχεις να αντιμετωπίσεις τις αυστηρές ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, απλώς δεν έβγαζε κέρδος για τα οικονομικά στάνταρ της Samsung.

### 4. Στροφή στο Custom Installation (In-Wall / In-Ceiling)

Ακόμα και στην Αμερική, η Revel στρέφει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της σε high-end αρχιτεκτονικά ηχεία (τοίχου και οροφής - σειρές PerformaBe in-wall). Αυτή η αγορά (Custom Installation) δουλεύει πολύ διαφορετικά και στηρίζεται σε εργολάβους και custom installers, κάτι που στην Ευρώπη είναι πολύ πιο περιορισμένο σε σχέση με τις αχανείς αμερικανικές επαύλεις.

### Σύνοψη

Η Revel **δεν έκλεισε**, αλλά για την Ευρώπη είναι πλέον «φάντασμα». Η Harman επέλεξε συνειδητά να μη σπαταλά πόρους για το marketing και τη διανομή της Revel στην Ευρώπη, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στη **JBL** για τα ηχεία και στην **Arcam** για τα ενισχυτικά, περιορίζοντας τη Revel εκεί που είναι πραγματικά ισχυρή και κερδοφόρα: στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

+++++++++++++++++++++++++++
Ας κάνουμε λίγο fine tuning στην απόκριση του μαλ@κιστηρΙου Chat -Generative-Pre-trained-Transfarter που η πιο βασική του λειτουργία είναι να σου κάνει ψυχολογικό γλυφοκẃλι αραδιάζοντας στατιστικά ορθές ..αρλούμπες κάνοντας σε παράλληλα να πιστεύεις ότι συνομιλείς με τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

H Revel για να πουλάει καλύτερα τα ηχεία της στην Ευρώπη αποφάσισε να τους αλλάξει ..όνομα. Και μάλλον δίκτυο διανομής. Ιδιοφυές, να δούμε τώρα αν θα τους βγει.

Στην έκθεση της Βιέννης είδα και άκουσα από κοντά τη Revel με το αλλαγμένο όνομα, με το γνώριμο ήχο της: Όσο το δυνατόν καλύτερο σπινόραμα, ουδέτερος,πιστός,απλόχερος ήχος όπου και αν κάθεσαι, καμία αίσθηση ακουστικής κόπωσης, καμία προσπάθεια να εντυπωσιάσουν σε καμία συχνότητα. Απόλαυση, να ακούς ηχεία φιλικά προσκείμενα προς την ηχογράφηση. Και προς τα αυτιά του ακροατή.

Να, εδώ όλη η σειρά Performa 4 της Revel, στη Βιέννη πριν από 10 μέρες, με το αλλαγμένο όνομα.

Revel - Radia.jpeg Revel-Arcam2.jpeg Revel-Arcam 3.jpeg

Για τους πιο δύσπιστους ορίστε το μεγαλύτερο μοντέλο της Performa 4 F 346 από την ιστοσελίδα της Revel και το ίδιο ηχείο με το άλλο όνομα. Συγκρίνετε τα specs των δύο και τελειώσατε.

Στο πνεύμα των εποχής, η Revel αποφάσισε να βάζει άλλο ταμπελάκι στα ηχεία της και αν αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει πιο ..άνετα στην προοδευτική μας ήπειρο.

Κι εμείς, ως προοδευτικοί πολίτες ξεχνάμε ονόματα και ταμπελάκια και αγαπάμε την ψυχή της.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
24.449
Τα Arcam R35 (sweet spot για τον περισσότερο κόσμο), τιμώνται πάνω από 5 χιλιάρικα. Προφανώς, εκεί στην Arcam σκέφτηκαν...

- Αφού η Kef χρεώνει ό,τι θέλει και πουλάει, θα το κάνουμε κι εμείς, θα γίνουμε κι εμείς luxury brand. Τί δηλαδή! Τζάμπα φαγωθήκαμε να κρύψουμε τις βίδες των μεγαφώνων, να φαίνονται seamless, να μη μας πρήζει η κάθε ξινή με τη γκρίνια της, που δε θα ματσάρουν με το macbook και το τσουβάλι που φοράει για παντελόνι;

- Χα! Σιγά μη βάλω εγώ στο σαλόνι μου αυτές τις χοντράδες, μ' αυτές τις γομαρόβιδες να φαίνονται - κι άντε να τις ξεσκονίζεις κάθε τρεις και λίγο. Τί άλλο δηλαδή! Ενώ αυτά! Κοίτα τί ωραία που φαίνονται. Σου χαϊδεύουν το μάτι!

Μια συγκεκριμένη πρόταση: @Eddie79 αν μπορείς να τα συνδυάσεις (τα R35) για σπιτική σύγκριση κάποιο απόγευμα με αυτά, κάντο, ίσως εκπλαγείς. Λόγω τιμής, σίγουρα θα είσαι θετικά προκατειλημμένος υπέρ των Arcam, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Μια ακόμα λύση είναι τα R15 ή R25, συνδυασμένα με το sub της Arcam, τα οποία αμφότερα τιμώνται σε τιμές πολυτελείας - και εκκρεμεί το θέμα του κροσαρίσματος. Όμως, ο ήχος τους θα είναι σαφώς ανώτερος των σκέτων R35, (λόγω εγγενούς έκτασης στα μπάσα).

Reaction score
24.947
Ας κάνουμε λίγο fine tuning στην απόκριση του μαλ@κιστηρΙου Chat -Generative-Pre-trained-Transfarter που η πιο βασική του λειτουργία είναι να σου κάνει ψυχολογικό γλυφοκẃλι αραδιάζοντας στατιστικά ορθές ..αρλούμπες κάνοντας σε παράλληλα να πιστεύεις ότι συνομιλείς με τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

H Revel για να πουλάει καλύτερα τα ηχεία της στην Ευρώπη αποφάσισε να τους αλλάξει ..όνομα. Και μάλλον δίκτυο διανομής. Ιδιοφυές, να δούμε τώρα αν θα τους βγει.

Στην έκθεση της Βιέννης είδα και άκουσα από κοντά τη Revel με το αλλαγμένο όνομα, με το γνώριμο ήχο της: Όσο το δυνατόν καλύτερο σπινόραμα, ουδέτερος,πιστός,απλόχερος ήχος όπου και αν κάθεσαι, καμία αίσθηση ακουστικής κόπωσης, καμία προσπάθεια να εντυπωσιάσουν σε καμία συχνότητα. Απόλαυση, να ακούς ηχεία φιλικά προσκείμενα προς την ηχογράφηση. Και προς τα αυτιά του ακροατή.

Να, εδώ όλη η σειρά Performa 4 της Revel, στη Βιέννη πριν από 10 μέρες, με το αλλαγμένο όνομα.

View attachment 398746 View attachment 398747 View attachment 398748

Για τους πιο δύσπιστους ορίστε το μεγαλύτερο μοντέλο της Performa 4 F 346 από την ιστοσελίδα της Revel και το ίδιο ηχείο με το άλλο όνομα. Συγκρίνετε τα specs των δύο και τελειώσατε.

Στο πνεύμα των εποχής, η Revel αποφάσισε να βάζει άλλο ταμπελάκι στα ηχεία της και αν αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει πιο ..άνετα στην προοδευτική μας ήπειρο.

Κι εμείς, ως προοδευτικοί πολίτες ξεχνάμε ονόματα και ταμπελάκια και αγαπάμε την ψυχή της.
I gathered σου άρεσε ο ήχος του κεραμικού composite. Λογικό και αναμενόμενο για καποιους μουσικούς που θέλουν να ακούνε καθαρά και αναλυτικά τι ακριβώς, με ποια τεχνική και πως χτυπάνε οι νότες του οργανου τους και να μην αποσπώνται απο την ολιστική παρουσίαση των αρμονικών των άλλων οργάνων. Με μια λάμπα σαν την δική μου αυτό το κεραμικό θα έπαιζε ταμάμ. Αλλά για να πάρεις (και) το ολιτικό της παρουσίασης που ψάχνει ενας audiophile φαντάζομαι θέλει μια πολυ προσεκτκή επιλογή τρανζίστορ αλλά και push pull λαμπτήρος. Όσον αφορά το ιδιοφυές που λες του μάρκετινγκ και των πωλήσεων μια τέτοια απόφαση είναι πολυ στανταρντ και ψωμοτύρι playbook για οποιον εχει δουλέψει σε μεγάλο όμιλο εταιριών με βιομηχανίες μάλιστα (και όχι απλως διανομη και αποθήκες) σε τέσσερεις χώρες εδω και πολλές δεκαετίες τουλάχιστον απο το 1995 που εγω ξέρω. Αλλαγες στην ποιότητα των προιόντων είναι μέσα στο "παιχνιδι" και αυτές αλλα φαντάζομαι πάλι οτι για ενα προιόν όπως ενα ηχείο δεν υπάρχει και να το θέλανε η μεγαλη ανεση σε επιλογές παραγωγής (άσε που θα ηταν και κοστοβόρο) για μια τέτοια αλλαγή. Ανάλογα και την αγορά που απευθυνεσαι, τις οικονομικες δυνατότητες της χώρας που στοχεύεις. Στην περίπτωση του audio δε νομίζω ότι η audio κοινότητα και αγορά θα αντιδρούσε θετικά σε τέτοιες αλλαγες anyway. Να μην πω οτι θα took και great offense to that. Ανοίγει βεβαια ενα μελλοντικό παραθυρο τέτοιας πιθανης ευελιξίας εάν το επιλέξει η κεντρική διοίκηση και μπορεί να το υποστηρίξει η παραγωγή.

Last edited:

Reaction score
7.507
Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα περισσότερα ηχεία βάσης αδυνατούν να ανταποκριθουν, αδυνατούν να βγάλουν την απαραίτητη ένταση στις χαμηλές.
Μπορεις βέβαια να τα συνδυάσεις με σαμπγουφερ οπως αναφέρθηκε παραπάνω ετσι ώστε και να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια εκεί κάτω και παράλληλα να μην στρεσάρονται τα ηχεία σου αφού θα είναι απαλλαγμενα από το καθήκον να αποδώσουν χαμηλές συχνότητες.
Αν τώρα αναγκαστικά κάποιος αποφασίσει να πάρει βάσεως θα πρέπει να επιλέξει τουλαχιστον ηχεία που κατεβαινουν μέχρι τα 40Hz, βγάζουν ας πούμε 100dB εκεί και να παίξει με την απόσταση, να επιλέξει κοντινή απόσταση ακρόασης.
Πάντα όμως θα κινείται κατά την άποψή μου σε μια γκρίζα ζώνη.
Ηχείο βάσης με ατελείωτο χαμηλό και όχι μόνο και τα ρέστα παγωτό.
Μας έχετε τρελάνει με κάποιες τέτοιες απόψεις ότι πχ δεν παίζουν τα ηχεία βάσης . Για βάλτα αυτά δίπλα με τα δικά σου και τα σαμπ που εχεις και ξαναμιλάμε😁😁
( με ένα λαμπάτο μόνο ε ; Χαχαχα)

Reaction score
10.414
Ηχείο βάσης με ατελείωτο χαμηλό και όχι μόνο και τα ρέστα παγωτό.
Μας έχετε τρελάνει με κάποιες τέτοιες απόψεις ότι πχ δεν παίζουν τα ηχεία βάσης . Για βάλτα αυτά δίπλα με τα δικά σου και τα σαμπ που εχεις και ξαναμιλάμε😁😁
( με ένα λαμπάτο μόνο ε ; Χαχαχα)
Άσε μας ρε να δούμε Μουντιαλ, πάλι με αυτά τα κωλοηχεια των 10χιλιαδων και τα κωλοσυστημστσ.
Λοιπόν για να ακουσω μουσική δεν δίνω τόσα λεφτά σε εξοπλισμό 🤣
Εκτός εάν θέλω να αυνανιζομαι μπροστά από ένα σύστημα που δεν θέλω όμως.
Αφού σας είπα πως διαλέγετε ηχεία, ακούστε την λίστα μου να μάθετε και πως διαλέγουμε μουσική :lolsign:

Για πάνελ θα σου πει ο ψευταρακος πως θα κάνεις με 20ευρω. :lolsign:

Reaction score
7.507
Άσε μας ρε να δούμε Μουντιαλ, πάλι με αυτά τα κωλοηχεια των 10χιλιαδων και τα κωλοσυστημστσ.
Λοιπόν για να ακουσω μουσική δεν δίνω τόσα λεφτά σε εξοπλισμό 🤣
Εκτός εάν θέλω να αυνανιζομαι μπροστά από ένα σύστημα που δεν θέλω όμως.
Αφού σας είπα πως διαλέγετε ηχεία, ακούστε την λίστα μου να μάθετε και πως διαλέγουμε μουσική :lolsign:

Για πάνελ θα σου πει ο ψευταρακος πως θα κάνεις με 20ευρω. :lolsign:
Τι εννοείς ακριβώς, ότι είναι πολλά λεφτά αυτά για ένα καλό ζευγάρι ηχείων την περίοδο αυτή; Είσαι και εσύ από αυτούς που θέλουν κοπές με 5 ευρώ;😂😂
Κοίτα εγώ ένα πανελάκι που έφτιαξα με λίγο πιο πάνω από 20 ευρώ αλλά δεν έχω προλάβει να το κρεμάσω ακόμη. Και εκεί που είναι πεταμένο παίζει βέβαια.

Attachments

Reaction score
24.947
Τι εννοείς ακριβώς, ότι είναι πολλά λεφτά αυτά για ένα καλό ζευγάρι ηχείων την περίοδο αυτή; Είσαι και εσύ από αυτούς που θέλουν κοπές με 5 ευρώ;😂😂
Κοίτα εγώ ένα πανελάκι που έφτιαξα με λίγο πιο πάνω από 20 ευρώ αλλά δεν έχω προλάβει να το κρεμάσω ακόμη. Και εκεί που είναι πεταμένο παίζει βέβαια.
Αυτά όλα τα βαρέλια ο Ν.Κ. τα πίνει σε μια μέρα / μετά βλέπει βίντεο του Σέπς / και μετά μας γράφει εδω τι είπε και τι εννοούσε. :D :D

Μα τι λίστα είναι αυτή βρε Ν.Κ ; Αυτά εαν τα ακουσω με την σειρά που τα έχεις το μυαλό μου θα πάθει κοκομπλόκο. DJ έπρεπε να γίνεις. :D

Reaction score
10.414
Καλά από τα 10000 με πηγές στα 5. Κάπου έλεος δηλαδή 🤣

Δεν με νοιάζει βασικά αν αυτά τα μπαούλα των 10000ευρω θα παιξουν στον χώρο μου πιο χαμηλά από τα δικά μου τα 2 ενεργά και τα 3 σαμπς που κοστίζουν με τα ενισχυτικά μαζί 3000.
Αλλα σκέψου με 3 σαμπ και ισοστάθμιση σε κλειστό χώρο αν θα παίξουν καλύτερα εκεί κάτω από αυτά που βάζεις.
Εσάς πρεπει να σας χρεώνω τελικά με το δευτερόλεπτο :lolsign:

Όσο για τα πάνελ, 36ευρω κάνει της basotect 100x50x10 και μου δίνει και το ποσοστό απορρόφησης στις συχνοτητες.
Όταν θα φτιάξετε κάτι καλύτερο με λιγότερο κόστος εδώ είμαστε να το αγοράσουμε. 😁

Αυτά όλα τα βαρέλια ο Ν.Κ. τα πίνει σε μια μέρα / μετά βλέπει βίντεο του Σέπς / και μετά μας γράφει εδω τι είπε και τι εννοούσε. :D :D

Μα τι λίστα είναι αυτή βρε Ν.Κ ; Αυτά εαν τα ακουσω με την σειρά που τα έχεις το μυαλό μου θα πάθει κοκομπλόκο. DJ έπρεπε να γίνεις. :D
Αν την ακούσεις από λαπτοπ, ε ναι πιθανον να πάθεις κοκομπλοκο:lolsign:
Ε μην την ακούς, μην μας πάθεις και τίποτα, :biggrin:
Αφήστε με ρε να δω Μουντιάλ. 😁

Reaction score
618
Kαποιοι δεν ακουσαν οτι τα δυδρομα ειναι προβληματικα δεν μπορουν να παιξουν καλα και να κατεβουν χαμηλα.
Ετσι μεσ'την αγνοια τους εφτιαξαν αυτα.Ασε που με 2 6.5 θελουν να κατεβουν κατω απο τα 30hz ...25 λενε

Reaction score
7.507
Καλά από τα 10000 με πηγές στα 5. Κάπου έλεος δηλαδή 🤣

Δεν με νοιάζει βασικά αν αυτά τα μπαούλα των 10000ευρω θα παιξουν στον χώρο μου πιο χαμηλά από τα δικά μου τα 2 ενεργά και τα 3 σαμπς που κοστίζουν με τα ενισχυτικά μαζί 3000.
Αλλα σκέψου με 3 σαμπ και ισοστάθμιση σε κλειστό χώρο αν θα παίξουν καλύτερα εκεί κάτω από αυτά που βάζεις.
Εσάς πρεπει να σας χρεώνω τελικά με το δευτερόλεπτο :lolsign:

Όσο για τα πάνελ, 36ευρω κάνει της basotect 100x50x10 και μου δίνει και το ποσοστό απορρόφησης στις συχνοτητες.
Όταν θα φτιάξετε κάτι καλύτερο με λιγότερο κόστος εδώ είμαστε να το αγοράσουμε. 😁

Αν την ακούσεις από λαπτοπ, ε ναι πιθανον να πάθεις κοκομπλοκο:lolsign:
Ε μην την ακούς, μην μας πάθεις και τίποτα, :biggrin:
Αφήστε με ρε να δω Μουντιάλ. 😁
Και τα τσιγκανοσμαρτάκια να δεις πόσο χαμηλά κατεβαίνουν. Πες από την αρχή τι σου αρέσει βρε παιδί μου.
Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε;😀

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.059
Members
38.926
Νεότερο μέλος
karaflino