Τελική ενίσχυση στα 2 κανάλια. Αξίζει; τις γνώμες σας

Μηνύματα
102
Reaction score
3
Καλησπέρα,

Το σύστημα μου είναι βασισμένο στα εξής: πηγή popcorn hour, Harman Kardon AVR 255, και τα 5 ηχεία, χωρίς sub, της Monitor Audio σειρά Silver (RS6, front, center, satellites). Ο avr μπορεί να λειτουργήσει ως προενισχυτής για όλα του τα κανάλια. Η ισχύς του ενισχυτή είναι 7Χ50W, και τα ηχεία μου έχουν 91db ευαισθησία, στα 6 ohm.

Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να κερδίσω σε ποιότητα ήχου(μουσική όσο και ht), βάζοντας ένα τελικό ενισχυτή για τα 2 μπροστινά κανάλια. Αυτό που θα φανταζόμουν ως βελτίωση θα ήταν καθαρότερος ήχος (και) σε ψηλότερες εντάσεις, χωρίς να είναι η κώφωση ο σκοπός μου. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να το ψάξω; Τι εύρος ισχύος θα πρέπει να με ενδιαφέρει, βάσει του setup μου;

Αυτό που πραγματικά με έχει ιντριγκάρει είναι να φτιάξω με ένα φίλο έναν class D ενισχυτάκι (το φτιάξω είναι σχετικό, μπορεί απλά να παραγγείλω κάτι έτοιμο, θα δείξει). Το έχω καιρό στο μάτι--πριν μπω όμως σε μονοπάτια που καίνε, θα ήθελα την γνώμη σας στο κατά πόσο θα βελτιώσω το σύστημά μου ή απλά θα κάνω το άναμμα πιο περίπλοκο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευχαριστώ.
 

Μηνύματα
29.890
Reaction score
29.579
Δεν είναι κακή ιδέα. Θα κερδίσεις όγκο ταχύτητα ζωντάνια στη μουσική .
Η διαδικασία ανάματος των συσκευών δεν θα αλλάξει , πρώτα ο harman μετά ο τελικός.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Αξίζει να το κάνεις indio.
O Ηarman θα παίξει καλύτερα και δυνατότερα τα υπόλοιπα κανάλια , αφού θα του αφαιρεθεί το βάρος των L,R.
 

Μηνύματα
102
Reaction score
3
Ευχαριστω παιδια. Εφοσον παω για class d, τι watt να κοιταξω; τι εχει νοημα;
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.734
Reaction score
4.424
Πρώτα απ όλα πρέπει να κοιτάξεις η ευαισθησία εξόδου του Harman να ταιρίαζει με την εισόδου των class d,καθότι αρκετά εξ´ αυτών είναι σχετικά αναίσθητα.
Και καλύτερα να φτίαξεις έναν τρικάναλο.Ειδικά το κεντρικό ηχείο πρέπει να τρώει ξύλο για να αποδώσει τα δεόντα.
 



Μηνύματα
4.355
Reaction score
1.772
mμε 2χ100 εισαι καλυμενος.προσεξε ομως γιατι πολοι φτηνιαρικοι θα παιξουν χειροτερα απο τον harman.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Μηνύματα
3.033.181
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster
Top