Τελικός ή καινούριος ολοκληρωμένος;

Reaction score
0
Καθ’ ότι άσχετος με το θέμα, σας έχω μια ερώτηση:
Έχω τον Yamaha RX-V630 (6 x 75W ολοκληρωμένος).
Ψάχνω ανεξάρτητη λύση για τα 3 μπροστινά ηχεία.

Α) Αγοράζω τελικό (3κάναλο ή 5κάναλο);
Β) Αγοράζω τον νέο Yamaha RX-V663 (7 x 95W) και χρησιμοποιώ τις εξόδους προενίσχυσης των 3 μπροστινών καναλιών πάνω στο 630; (Είναι εφικτό; Συμφέρει;)

Αν είναι εφικτό, θα πρέπει να ρυθμίζω την ένταση και στους 2 ενισχυτές (για τα μπροστά κανάλια από τον 630 και για τα πίσω από τον 663);

Reaction score
50
Καταρχήν, απ' όσο έχω καταλάβει, αυτό που θες είναι καλύτερη οδήγηση για τα τρία μπροστά ηχεία, σωστά; Αν είναι έτσι για ποιο λόγο να πάρεις καινούριο A/V και να μη χρησιμοποιήσεις τελικό σε συνδυασμό με τον υπάρχον; Εκτός αν ο 630 που έχεις τώρα δε διαθέτει εξόδους προενίσχυσης (αλλά τότε φαντάζομαι δε θα έθετες ως επιλογή τον τελικό χωρίς άλλες αγορές). Πάντως το να πάρεις καινούριο A/V και να χρησιμοποιήσεις τον παλιό για τελικό νομίζω δεν έχει κανένα νόημα. Ακόμα κι αν γινόταν κάτι τέτοιο (που δεν ξέρω τι ηχητικά αποτελέσματα θα έπαιρνες σε τέτοια περίπτωση) προφανώς ο dedicated τελικός θα κάνει τη δουλειά του καλύτερα.

Τώρα, ως προς το τι τελικό χρειάζεσαι υπάρχουν πολλές λύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Καταρχήν τι ηχεία έχεις, πού εστιάζεις το πρόβλημα οδήγησής τους (σε όλα, στα μπροστινά στα δυο κύρια;) και μέχρι τι οικονομικό όριο κινείσαι; Γιατί αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων ε τότε πάρε πέντε μονομπλόκ να κάνεις τη δουλειά σου με τον καλύτερο τρόπο :116: Πάντως είναι αρκετά συνηθισμένη λύση η επιλογή δικάναλου ή τρικάναλου τελικού για τα μπροστινά ηχεία γιατί συνήθως εκεί εστιάζονται οι αδυναμίες οδήγησης. Προφανώς αν είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις περισσότερα μπορείς να πας και σε πεντακάναλο (ή σε συνδυασμό δικάναλου για τα δύο κυρίως και τρικάναλου για τα υπόλοιπα).

Πάντως καλό θα ήταν να μας πεις λίγο περισσότερα για το τι ακριβώς χρειάζεσαι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.927
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv