Τελικός δικάναλος για KEF IQ9 αλλά και....

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για τελικό για τα IQ9 γιατί ο Onkyo 905 κλίπαρε και μου έκαψε τα tweeter σε εντάσεις -15db. Αν πάω πάνω από 0 ο ενισχυτής πολύ απλά σβήνει.


Λοιπόν το ζητούμενο είναι ένας ενισχυτής που να καλύπτει μεν τα KEF IQ9 αλλά να μην χρειάζεται να το αλλάξω στα επόμεν ηχεία. Ποια θα είναι αυτά? Δεν ξέρω πάντως δεδομένων των λίγων ακροάσεων που είχα μέχρι τώρα και για μουσικές Acid Jazz, Instrumental, Classical, Ρέγκε, Εντεχνο κτλ.

Γενικά θέλω κρυστάλινα υψηλά και ξεκάθαρα μεσαία. Τα μπάσα να μην είναι χάλια αλλά δεν είναι και το πρώτο ζητούμενο. Π.χ. τα klipch δεν μου αρέσαν για μουσική αλλά τα Monitor Audio ναι, τα Martin Logan Summit (Πολύ! αλλά εκτός).
Έχω να ακούσω πολλά όμως στο μέλλον.


Οπότε γύρω (ΓΥΡΩ) στα 1500 Ευρώ παίρνω κάτι (και τι?) το οποίο θα με καλύψει και με τα KEF και με ηχεία με ακούσματα σαν τα πάνω αλλά και μέχρι τριπλής τιμής? (Για κύρια ηχεία πάντα). Οι Rotel είναι μέτριοι?



Ο Onkyo 905 δεν θα αλλαχθεί φυσικά.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
τους δικοσαρηδες μονομπλοκ της Αντβανς

μια αλλη λυση μια και δουλευεις σε χομ σινεμα, ο τελικος της Μαραντζ 8003 με 8 150αρια καναλια αν θυμαμαι καλα που διπλοενισχυειεις τα 3 μπροστινα με 300 βατ το καναλι και σου μενουν και αλλα δυο καναλια των 150 βατ.
 

Μηνύματα
3.385
Reaction score
10
Εχω να σου προτεινω κατι απλο και κατι πονηρο....

Το απλο ειναι ενας δικαναλος τελικος και το πονηρο ειναι ενας 8-καναλος τελικος.
Γιατι 8-καναλος ?
Παιζεις τα 5 η 6 καναλια στο home-cinema και τα υπολοιπα 2 σαν στερεο, μεσω του 905 ( zone 2 ) η απ ευθειας απο το CD.
Ετσι γλυτωνεις απο τα κλιπαρισματα του 905 και τον δουλευεις μονο σαν προ.

Σαν αντιπροσωπος της ADA εχω να σου προτεινω το 2-καναλο PF-2502 και τον 8-καναλο PTM-8150.
Δεν ξερω αν ειναι μεσα στα οικονομικα σου ορια αλλα χειροποιητοι, made in USA και με 30 χρονια εγγυηση, κατι λεει....
Αν μη τι αλλο, μια ακροαση με τα ηχεια της Atlantic Technology, θα ειναι μια εμπειρια.
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Προσφατα τα ακουσα τα παραπανω και πραγματικα μου αφησαν αριστες εντυπωσεις.
Αξιζουν σιγουρα μια ακροαση να παρεις μια γευση.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Ευχαριστώ για τις προτάσεις τις οποίες λαμβάνω υπ''οψιν μου. Όσον αφορά το Home Cinema έχω 7.1 και όχι 5.1 αλλά δεν με απασχολέι κάτι σε πολυκάναλο θέλω δύο μονομπλοκ ή έναν καλό δικάναλο τελικό. Θα ήθελα όμως κάτι το οποίο να μην χρειαστεί να αλλάξω όταν θα πάω σε μεγαλύτερα ηχεία από τα IQ9. Τώρα εαν αυτό σημαίνει 1 δισεκατομύριο ευρώ τότε θα προσαρμοστώ. Απλά να μην χάνω λεφτά από τράμπες.

Επίσης οι Rotel και συγκεκριμένα ο 1090 (380Watts p/channel) τι λέει. Σαν πολύ φθηνός δεν είναι για αυτά τα Watt? Να υποθέσω ότι είναι φθηνός και ο ήχος του?

Επίσης thanassis.k αυτά τα μονομπλοκ τα έχεις? Που θα μπορούσα να τα ακούσω στην Ελλάδα?

Κάποια άλλη πρόταση?
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
και ο ροτελ μια χαρα ειναι - εγω εχω τον δικαναλο της Αντβανς που τον χρησιμοποιω με τα κΕF XQ sστο χομ σινεμα μενω ομως Πατρα για να στον εδινα να τον ακουγες - που μενεις;

και ο δικαναλος της ADA πρεπει να ειναι εξαιρετικος, ακκα δεν τον εχω ακουσει ο ιδιος.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Δυστυχώς μένω Αθήνα αλλά σε ευχαριστώ πολύ. Τα μονομπλοκ έχουν καλή τιμή τα έχει κανείς Ελλάδα?

Για της ADA τον δικάναλο δεν αμφιβάλω αλλά φαντάζομαι θα είναι πολύ ακριβός οπότε σε αυτά τα επίπεδα θα μπορούσε να ακούσει κανείς και άλλους. Θέλω να τον ακούσω όμως oppo για να δω αν αφού είναι αμερικάνικος θα μου αρέσει στην μουσική. Κατα βάση προτιμώ τον Αγγλικό ήχο με τις μέχρι τώρα εμπειρίες που έχω.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
αν θυμαμαι καλα η οντιο σπεκτρουμ τα φερνει, οποτε μαλλον υπαρχουν παντου σε μετρητα περιπου 800 το κομματι - οσο και ο δικαναλος που ειναι αρκετος για τα ηχεια σου, αλλα οι μοκομπλοκ μπορει να σε καλυψουν και σε πολυ δυσκολα μελλοντικα φορτια.
 

Μηνύματα
1.191
Reaction score
103
O Rotel που αναγερεις απο σωμα ειναι ΟΚ,αλλα απο ηχο....Δε νομιζω...Αν τον θελεις για μουσικη δεν θα τον συνιστουσα.Αν τον θελεις για home-cinema τοτε οκ.Κοιταξε τα μηχανηματα της ΑΝΤΗΕΜ για φθηνο κ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ κ μουσικο δυκαναλο.Απο Εκει κ περα αν θελεις για πολυκαναλο εγω θα σου ελεγα με κλειστα τα ματια Sherbourn.Πιστευω απλα πως ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να τα χτυπησει σε αυτα τα λεφτα.Μιλαμε για αλλο μηχανημα με 7 πληρος απομονομενα καναλια κ κοντα 60 κιλα κ αυτα καινουριο κατι πανω απο 2 χιλιαρικα
 


Μηνύματα
10.383
Reaction score
6
Αν πρόκειται να πάρεις κάτι που θέλεις να σε καλύψει και για ηχεία τριπλάσιας τιμής, τότε καλό είναι να βάλεις τον πήχη παραπάνω. Κάτι που δουλεύει άψογα με Martin Logan (σε βάζω σε πειρασμό) είναι οι τελικοί της Bryston.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Και ας πουμε ότι τον ανεβάζω τον πήχη τι λέει ο 14Β SST και γιατί υπερέχει στην κατηγορία του από τον ανταγωνισμό?
 

Μηνύματα
10.383
Reaction score
6
Ουπς! Καλά... τώρα είδα ότι μου απάντησες!

Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεσαι τον 14BSST εκτός κι αν έχεις αποφασίσει να πάρεις τα γούφερ στα χέρια!:138:

Ακόμα κι ένας 2BSST θα παίξει πολύ άνετα με τα iQ9. Θα πρότεινα αυτόν ή τον 3BSST.

Σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό δεν μπορώ να σου απαντήσω συγκεκριμένα, μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω για τον ουδέτερο ήχο της Bryston σε σχέση με Krell ας πούμε.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.295
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top