Τεράστιος δικτυακός για Dune?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116
To μεταφέρω και εδώ, μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει:

Μια μικρή εισαγωγή:

Έχω στο σπίτι 2 δικτυακούς 2 και 4 ΤΒ WD World edition, από τους οποίους βλέπω δικτυακά τις ταινίες σε ένα Dune Prime και ένα Base. Πρόσφατα είχα τη "φαεινή" ιδέα να αγοράσω ένα WD Sharespace 4 TB. Και λέω φαεινή, γιατί ενώ ο sharespace είναι κατά 100€ ακριβότερος του αντίστοιχου world, και έχει την ίδια ταχύτητα ανάγνωσης-εγγραφής, πάσχει εντελώς στο μοίρασμα των αρχείων (βαριές μαρτόσκες και bluray iso) στα Dune. Είναι πραγματικά αδύνατο να δεις ταινία. Ο φίλος συμφορουμίτης lessaros μου επεσήμανε ότι προφανώς φταίει ο ακατάλληλος επεξεργαστής του sharespace...

Στο προκείμενο:

Ζητείται δικτυακός δίσκος ή συστοιχία ή NAS ή ότι εσείς νομίζετε τέλος πάντων με χωρητικότητα τουλάχιστον 4ΤΒ , που αποδεδειγμένα να μπορεί να αναπαράγει βαριά αρχεία στο Dune (υπ΄όψιν ότι ο sharespace δεν είχε πρόβλημα με το pc :111:), και φυσικά δεν θα χρειάζεται να είναι ανοιχτό το pc ώστε να βλέπω...( νομίζω ότι είναι αυτονόητο αυτό, αλλά δεν έχω και πολλές γνώσεις).
Όσο για το πού μπορεί να φτάσει η χωρητικότητά του, προτείνετε εσείς, χωρίς περιορισμό χωρητικότητας ή κόστους (με κάποιο μέτρο...:138:)

Ή μήπως προτείνετε να παραμείνω στον δοκιμασμένο WD World 4TB?​

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116
Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

840 λίρες.

Ή 970€.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Τελικά βρήκα και παρήγγειλα από το amazon.co.uk αυτόν, λόγω πολύ καλού επεξεργαστή και μνήμης RAM:

http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=183

Έρχεται φορτωμένος με 8ΤΒ σκληρούς!!

Βαγγελίστρα μου !!!!!!!!!! Τι θα φορτώσεις ρε παιδί ; !!!!!!!!!! ετοιμάζεσαι να χακάρεις κανένα Πεντάγωνο ; :142: εγώ 3ΤΒ έχω σε δύο Expansion της Seagate και δε λένε να γεμίσουν !! είμαι βέβαια παραδοσιακός τύπος τα έχω δίπλα στο Dune μέσω USB και απλά πατάω πάνω στο αρχείο...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116

O Qnap φοράει 1.6Ghz cpu και 512 DDR 3 memory. Νομίζω ότι έχει από τα καλύτερα specs.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116
Re: Απάντηση: Re: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Βαγγελίστρα μου !!!!!!!!!! Τι θα φορτώσεις ρε παιδί ; !!!!!!!!!! ετοιμάζεσαι να χακάρεις κανένα Πεντάγωνο ; :142: εγώ 3ΤΒ έχω σε δύο Expansion της Seagate και δε λένε να γεμίσουν !! είμαι βέβαια παραδοσιακός τύπος τα έχω δίπλα στο Dune μέσω USB και απλά πατάω πάνω στο αρχείο...
Στο pc έχω 7.5ΤΒ αρχεία σε ταινίες και μουσική. Στους δικτυακούς είναι 4.5ΤΒ, με 3 ακόμα σε bluray iso να περιμένουν το πού θα αποθηκευτούν.
Εννοείται βέβαια ότι τα αρχεία του pc θα είναι τα ίδια με τους δικτυακούς. Μην είμαστε και υπερβολικοί!!:142::143:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Η καλύτερη επιλογή κάτω από 1000 ευρώ, τι δίσκους θα έχει (μάρκα, μοντέλο);

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116

Δεν το διευκρινίζει. Από τη λίστα των συμβατών δίσκων που δίνει όμως, έναν από τους Seagate ST32000644NS, WD WD2003FYYS, WD WD2002FYPS.

P_M

Reaction score
0

Επειδή ψάχνω και εγώ κάτι τέτοιο αλλά ο TS-419P+ Turbo NAS φεύγει πολύ στα λεφτά έχω βρει μερικά ποιο οικονομικά και θα ήθελα την γνώμη σας

Netgear Διακομιστής αποθήκευσης ReadyNAS RND4000-100...
269,00 € με ΦΠΑ

SYNOLOGY Κουτί δικτύου NAS DiskStation DS-411J...
318,00 € με ΦΠΑ

QNAP Κουτί δικτύου NAS TS-410 Turbo
404,00 € με ΦΠΑ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116

Προσωπικά προτίμησα τον Qnap, γιατί είναι ο μόνος που αναφέρει τις δυνατότητες του επεξεργαστή του φοράει, και αυτό ήταν σημαντικό για τη χρήση του με media player.

Δεν είμαι όμως και ειδικός. Ίσως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Επειδή ψάχνω και εγώ κάτι τέτοιο αλλά ο TS-419P+ Turbo NAS φεύγει πολύ στα λεφτά έχω βρει μερικά ποιο οικονομικά και θα ήθελα την γνώμη σας

269,00 € με ΦΠΑ

318,00 € με ΦΠΑ

404,00 € με ΦΠΑ
Θα συμφωνήσω με τον rose.athens με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα RAID, μόνο τότε ο επεξεργαστής παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο, φυσικά πάντα με τους ανάλογους δίσκους.
Ειδικά στο RAID 5 ο επεξεργαστής πρέπει να έχει αρκετή ισχύ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει χωρίς να υπάρχει πτώση στην διαμεταγωγή των δεδομένων.
Προσωπικά θα προτιμούσα το QNAP, είναι ακριβότερο αλλά είναι καλύτερα εξοπλισμένο από τα άλλα δύο.

Reaction score
0

269,00 € με ΦΠΑ

318,00 € με ΦΠΑ

404,00 € με ΦΠΑ
Μεταξύ των τριών το synology επειδή φοράει πιο δυνατό επεξεργαστή.
Πάντως έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ο Qnap TS-412 που φοράει ίδιο επεξεργαστή με το synology 411j και έχει περισσότερη μνήμη και esata.

Reaction score
5.616

Για τεράστιο δικτυακό προτίμησα τον
Synology 1511+ με 5x2TB σκληρούς.
1.8GHz, Dual Core
3gb Ram

Επεκτείνεται με δύο ακόμη πενταπλές προεκτάσεις, ώστε να γίνει ένας πραγματικά τεράστιος NAS δεκαπέντε σκληρών, που με 3tb o καθένας μπορεί να φτάσει σε ένα σύνολο 45TB!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

1.8GHz, Dual Core
3gb Ram

Επεκτείνεται με δύο ακόμη πενταπλές προεκτάσεις, ώστε να γίνει ένας πραγματικά τεράστιος NAS δεκαπέντε σκληρών, που με 3tb o καθένας μπορεί να φτάσει σε ένα σύνολο 45TB!

:111::111:

και μετά μιλάω εγώ για τεράστια χωρητικότητα....:116:

Μετά την rapidshare o rapidflash!!:136:

P_M

Reaction score
0

Μεταξύ των τριών το synology επειδή φοράει πιο δυνατό επεξεργαστή.
Πάντως έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ο Qnap TS-412 που φοράει ίδιο επεξεργαστή με το synology 411j και έχει περισσότερη μνήμη και esata.
και έχει 150 ποιο ακριβά όπως ρώτησα στην αντιπροσωπεία

P_M

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

1.8GHz, Dual Core
3gb Ram

συμφωνώ αλλά αυτή την στιγμή δεν θέλω να δώσω τόσα πολλά και για αυτό κοιτάω κάτι ποιο οικονομικό

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

1.8GHz, Dual Core
3gb Ram

Η λύση αυτή ξεφεύγει από το Home/Office, είναι καθαρά επαγγελματική και φυσικά έχει ανάλογο υψηλό κόστος.

Reaction score
0

και έχει 150 ποιο ακριβά όπως ρώτησα στην αντιπροσωπεία
ρώτησες την εδώ αντιπροσωπεία για τον 412; και τις δύο αντιπροσωπείες;
ο 412 έχει 150 ευρώ περισσότερα από τον 411j; δηλαδή περίπου 450 ευρώ;

P_M

Reaction score
0

την μία ρώτησα
το 411ξ έχει κάπου 345
και το 412 κοντά στα 470-480

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney