Τεράστιος δικτυακός για Dune?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Γιώργο, παρήγγειλα το Qnap με τους σκληρούς μαζί, φοβούμενος την πιθανή ασυμβατότητα. Όντως τους διαμόρφωσα σε Raid-5, και εγκατέστησα το τελευταίο firmware από το σάιτ της Qnap.

Όσο για το μοντέλο των σκληρών είναι:
Hitachi HDS722020ALA330
Οι δίσκοι της σειράς Ultrastar A7K2000 ανήκουν στην enterprise class, είναι πολύ καλή επιλογή για συστοιχίες RAID, αντοίστιχοι των σειρών RE της WD.
http://www.hitachigst.com/internal-drives/enterprise/ultrastar/ultrastar-a7k2000

Reaction score
802
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Παρέλαβα τελικά χθες το Qnap. Ενημερωτικά φοράει δίσκους της Hitachi.

Συνηθισμένος από τους WD World, ShareSpace, ήταν μεγάλη μου έκπληξη το ότι η ταχύτητα εγγραφής του Qnap ήταν υπερδιπλάσια των Wd (35-40 Mb/sec αντί των 14-15 Mb/sec!!). Αν μάλιστα συγκρίνω την ταχύτητα με ίδιες συνθήκες (Qnap και Sharespace με raid-5) τότε είναι εξωπραγματική (ο ShareSpace έγραφε με 7-8 Mb/sec!!).

Εκείνο που με ενδιέφερε όμως περισσότερο, ήταν το streaming από το Dune. To Qnap αποδείχτηκε πραγματικά ταχύτατο σε κάθε τύπο αρχείου, από bluray iso, mkv 1080p, avi, τα πάντα.

Δύο μειονεκτήματα μόνο: αργεί πολύ η αρχική του διαμόρφωση, αφού μου πήρε πάνω από 1 ώρα, αλλά έχει και πολύ θορυβώδεις δίσκους. Ευτυχώς δεν βρίσκεται στο σαλόνι ή το hc, αλλά στο γραφείο, αλλιώς θα μου έσπαγε τα νεύρα. Δική μου επιλογή σε σκληρούς θα ήταν οι WD 2Tb green (EARS ή EADS) που είναι και φτηνοί και ήσυχοι, αλλά στο site της Qnap εμφανίζονται ως ασύμβατοι. :203:

Tέλος πάντων, δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς....
Καλοριζικο !
Να ρωτήσω από που τα πήρες και πόσο ;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.118
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Καλοριζικο !
Να ρωτήσω από που τα πήρες και πόσο ;
Από το amazon.co.uk 840 λίρες.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Δική μου επιλογή σε σκληρούς θα ήταν οι WD 2Tb green (EARS ή EADS) που είναι και φτηνοί και ήσυχοι, αλλά στο site της Qnap εμφανίζονται ως ασύμβατοι. :203:

Tέλος πάντων, δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς....
Επειδή το έψαχνα και εγώ για χρήση wd green σε qnap, ο λόγος που δε συνιστούν τη χρήση τους είναι αυτό που αναφέρει ο flash για το παρκάρισμα κεφαλών. Κάποιοι τους χρησιμοποιούν αφού όμως κάνουν πρώτα τη διαδικασία με το wdidle3

Reaction score
5.616

έχω 6 green διαμορφωμένους σε ufs από το freenas την διαδικασία που αναφέρεις πρέπει να την κάνω?αν τελικά την κάνω υπάρχει περίπτωση να χάσω τα δεδομένα?
Δεν χάνεις δεδομένα, αλλά πάντα καλό είναι να έχεις backup.

Πόσο Load Cycle Count έχουν οι δίσκοι σου σε πόσες ώρες λειτουργίας;

Σε μένα το LCC Count είναι 807 σε 656 Power On Hours.
Πριν πειράξω τους δίσκους, είχα LCC Count 347 σε 44 Power On Hours.
Αν δεν τους είχα πειράξει, θα είχα τώρα LCC Count 5.173.
Σε 4,5 χρόνια δηλαδή θα έφτανα τo όριο 300.000 LCC Count που δίνει η WD για τους δίσκους της πριν να υπάρξει βλάβη.

Reaction score
0

Δεν χάνεις δεδομένα, αλλά πάντα καλό είναι να έχεις backup.

Πόσο Load Cycle Count έχουν οι δίσκοι σου σε πόσες ώρες λειτουργίας;

Σε μένα το LCC Count είναι 807 σε 656 Power On Hours.
Πριν πειράξω τους δίσκους, είχα LCC Count 347 σε 44 Power On Hours.
Αν δεν τους είχα πειράξει, θα είχα τώρα LCC Count 5.173.
Σε 4,5 χρόνια δηλαδή θα έφτανα τo όριο 300.000 LCC Count που δίνει η WD για τους δίσκους της πριν να υπάρξει βλάβη.
power on hours lcc
1408 7107
1062 5325
3048 10468
2098 6107
4789 3302
για τον samsung δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά το lcc

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter