Τετέλεσται!

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπήρχε ποτέ καν θέμα!;)

Αντιγράφω από τον έγκυρο reporter.gr:http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epi...05-O-polemos-ths-Apple-me-th-Samsung-teleiwse

Ήρθε το τέλος του πολέμου μεταξύ της Apple και της Samsung. Το τέλος αυτό ήταν δραματικό, αλλά ερχόταν εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, η Samsung ανακοίνωσε μια πτώση 20% στις πωλήσεις της και μια κατάρρευση 49% στα κέρδη της, καθώς οι πωλήσεις της "ναυαρχίδας" της, του Galaxy S5, είδαν μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο.



Ο λόγος; Οι καταναλωτές σταμάτησαν να το αγοράζουν, ενόψει του λανσαρίσματος του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus της Apple, τα οποία έχουν μεγάλες οθόνες και άρα ανταγωνίζονται ευθέως το Galaxy S5 και τα Galaxy Note 3 και 4, τις συσκευές με τεράστια οθόνη της Samsung, σύμφωνα με τους Financial Times.



Τώρα, η Samsung έκανε το εξής: Παρουσίασε την Πέμπτη δύο κινητά, τα Galaxy A3 και A5, τα οποία είναι και τα δύο μεσαίας κατηγορίας συσκευές και μοιάζουν λίγο με iPhone, αλλά είναι πιο φτηνά.



Και το κλειδί είναι η τιμή: Η Samsung ξαφνικά δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο να ανταγωνιστεί τα iPhone σε υψηλές τιμές με κορυφαία μοντέλα, οπότυε πρέπει να ανταγωνιστεί τα φθηνότερα χαμηλότερης κατηγορίας, προσφέροντας ποιοτικές συσκευές σε λογικές τιμές.
Στην Apple πρέπει να είναι πανευτυχείς. Για χρόνια, η Apple παρέμεινε μακριά από τα κινητά με μεγάλη οθόνη, λόγω της άποψης του ιδρυτή της, του Steve Jobs, ότι οι 3,5 και 4 ίντσες είναι ιδανικές.



Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της Apple: Οι καταναλωτές ήθελαν μεγάλα κινητά και, έτσι, η Apple παραχώρησε ουσιαστικά τις πωλήσεις κινητών με μεγάλη οθόνη στη Samsung.



Το 2013 η Apple τελικά συνειδητοποίησε ότι τα κινητά με μεγάλες οθόνες ανέβαζαν τις πωλήσεις και αυτόν τον Σεπτέμβριο λάνσαρε δύο κινητά που απευθύνονταν σε αυτή την επιθυμία του καταναλωτή.



Αυτή η κίνηση φαίνεται ότι έριξε κατά πολύ τη ζήτηση για τα μεγάλα κινητά της Samsung, ενώ η αγορά φαίνεται να απομακρύνεται από αυτήν, όσον αφορά στον πόλεμό της με την Apple.



Πιθανόν, η Samsung να συνεχίσει να πουλά το Galaxy S5 και τα Note 4, αλλά η νέα μάχη της θα πρέπει να βασιστεί στην τιμή και την ποιότητα στην αγορά των Android και όχι στην αγορά των iPhone.



Πηγή:www.reporter.gr

:):):)
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.108
Το αποκορύφωμα της Samsung ήρθε με το Note 4 που έχει επίσημη τιμή 849€...

Το κομμάτι των ακριβών συσκευών δεν κατακτάται μόνο με τεχνικά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται όνομα, σχεδίαση, φιλοσοφία, σωστές κινήσεις κλπ. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς μία εταιρεία κολοσσός πίστεψε ότι μπορεί να τραβήξει τον πελάτη του brand, τιμολογώντας λες και είναι ήδη καταξιωμένη σε αυτό το επίπεδο.

Ο πελάτης που θέλει Android λειτουργικό και ενδιαφέρεται μόνο για τεχνολογία και σκαλίσματα, κυνηγάει ταυτόχρονα το VFM. Και ο ανταγωνισμός της Samsung με τους Κινέζους είναι βαρβάτος, με τεράστιες διαφορές τιμών.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Το άρθρο είναι γραμμένο απο κάποιον που δεν έχει ιδέα.
Δε σταμάτησαν να αγοράζουν Σάμσουνγκ επειδή βγήκε το αηφονιέξι, αλλά για τους λόγους που αναφέρει ο εξφέιντερ κι επειδή πήραν όλοι πιά. :) Πόσες φορές θα αγοράσεις τα ίδια και τα ίδια όλο και πιό ακριβά (αν δεν είσαι ψώνιο :p ), στουμπωμένα με σαχλαμάρες προγράμματα που κανένας δε θέλει;

Τα Galaxy A3 και A5 δεν είναι κορυφαία μοντέλα και δε βγήκαν για τη δύση, ούτε αυτό δε γνωρίζει ο έγκυρος "αρθρογράφος"-"αναλυτής"; Ούτε HD οθόνη δεν έχουν. :rolleyes:
 

Μηνύματα
7.362
Reaction score
2.554
Εγώ περιμένω να βγεί Apple με 10,000 και άνω (να μη μπορεί βρε αδερφέ να το πάρουν αυτοί που δεν είναι στον κύκλο μου, αμάν πια!). Και θα το φυλάω στη θυρίδα μαζί με το Rolex μου.

Μεχρι τότε θα παραμείνω στο Samsung S2 που μου δίνει ότι χρειάζομαι.
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.240
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top