jpaudio
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 1.719
Αναζητώ τεχνικό που να επισκευάζει Jukeboxes και να πουλάει και ανταλλακτικά αν είναι δυνατό.
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιάννης
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιάννης
Καλη ξεκουραση και τα ξαναλεμε.Γεια σου φίλε Μιχάλη. Προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί πολύ μαζί του μιας και θεωρώ ότι το Service Manual αποιασδήποτε συσκευής είναι πολύ σημαντικό εργαλείο. Με μια πρόχειρη ματιά έχω να πω τα εξής:
1. Κεφαλή καλή, βελόνα σίγουρα φθαρμένη άρα προς αλλαγή.
2. Ενισχυτής σε καλή κατάσταση, σίγουρα θα αλλαχθούν όλες οι λυχνίες, έχουν παραγγελθεί ήδη οι δύσκολες μαζί με το manual στην Ολανδία. Οι υπόλοιπες (ECC82, ECC83) μπορούν να βρεθούν και στην Ελλάδα.
3. Υπόλοιπα ηλεκτρομηχανικά μέρη, δεν ξέρω ακόμα μιας και δεν τα έχω εξερευνήσει.
4. Μεταλλικά κομμάτια, θέλουν γυάλισμα για να μην πω επινικέλωση αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία. Το μέταλλο είναι αντιμόνιο με ζάμα (έτσι μου το είπαν...) και είναι δύσκολη η επεξεργασία του. Άλλες γνώμες λένε να μην το πειράξω, άλλωστε παλιό είναι (1960) μην χάσει τον χαρακτήρα τηε αντίκας.
5. Μπροστινό γυαλί με το "200 selections" σπασμένο στην άκρη του. Υπάρχει ανταλλακτικό αλλά όχι γυάλινο. Αν βρώ γνήσιο γυάλινο θα το αλλάξω.
6. Καλωδίωση σε καλή κατάσταση. Κάποια καλώδια κυρίως των 110 V είναι φθαρμένα και θα αντικατασταθούν.
7. Καμπίνα σε καλή κατάσταση, χωρίς σπασίματα αλλά με φθαρμένη την μπογιά της. Και τόσο που άντεξε θαύμα είναι. Ψάχνω να βρώ ταπετσαρία με το γνήσιο μοτίβο ή να το βάψω με το χέρι και με τον ίδιο γνήσιο τρόπο. Θα δούμε.
8. Κερματοδέκτης μέχρι πριν παροπληστεί λειτουργούσε. Δεν μου είπαν με τι νόμισμα. Δραχμές έχω πολλές αλλά ο μηχανισμός ρυθμίζεται να δεχθεί και ευρώ.
Αυτά για αρχή. Δεν βλέπω να ασχολούμαι περισσότερο για αυτό το διάστημα. Καλοκαίρι είναι, ας κάνουμε κανένα μπάνιο και να πιούμε καμιά μπύρα. Οι ανακατασκευές είναι χειμωνιάτικη ασχολία...
Φιλικά,
Γιάννης