Τεχνικός που να επισκευάζει Jukebox ?

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Αναζητώ τεχνικό που να επισκευάζει Jukeboxes και να πουλάει και ανταλλακτικά αν είναι δυνατό.
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιάννης

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν και απάντησαν. Η αγορά τελικά έγινε από μια κυρία στο Αιγάλεω, ΑΜΙ model K που της έμεινε από παλαιά ταβέρνα που έκλεισε. Τώρα αναζητείται το Service Manual του για να αρχίσω να το μαζέυω. Αν πέσει στην προσοχή κάποιου φίλου θα του ήμουν ευγνόμων.
Φιλικά,
Γιάννης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Καλορίζικο. Για μάνιουαλ δες εδώ. Αλήθεια, πόσο περίπου πήγε το μαλλί, αν δεν γίνομαι αδιάκριτος;

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Φίλε Κώστα στοίχισε γύρω στα 2500 €. Είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, δεν του λείπει κανένα κομμάτι και το σπουδαιότερο είναι γεμάτο με δίσκους, 98 κομμάτια για την ακρίβεια (δύο είναι σπασμένοι) από το 1965 έως το 1978, όλα Ελληνικά λαϊκά.
Τα ιντερνετομάγαζα τα έχω ψάξει απλά 60-80 € για μια φωτοτυπία (γνήσιο δεν υπάρχει πια)μου πέφτουν λίγο βαιριά...Αν δε βρω κάτι άλλο, θα το αγοράσω. Διστυχώς κάπιους μάστορες που βρήκα το συγκεκριμένο μοντέλο το δουλεύουν εμπειρικά. Για προβλήματα στα ηλεκτρονικά, τα πηγαίνουν αλλού.
Μόλις μπορέσω θα του βγάλω και μερικές φωτογραφίες να το δείτε.
Φιλικά,
Γιάννης

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Λοιπόν όπως έγραψα, παραθέτω μερικές φωτογραφίες από αυτό που αγόρασα. Σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση, δεν του έχω κάνει ακόμα τίποτα και το σημαντικότερο έχει όλα τα κομμάτια του επάνω.
Προς το παρόν, περιμένω το Service Manual του από Ολανδία, μελετώ τα μηχανικά του μέρη, ψάχνω για τεχνικούς και ανταλλακτικά στην Ελλάδα, σημειώνω πια εξαρτήματά του θέλουν πιθανώς αντικατάσταση και προσπαθώ να συγκεντρώσω όσους περισσότερους δίσκους 45 στροφών μπορώ. Αν κάποιος έχει και του περισεύουν και θέλει να τους δώσει είναι ευπρόσδεκτος. Ένα ΡΜ φτάνει. Τα έξοδα αποστολής ΦΥΣΙΚΑ τα αναλαμβάνω εγώ. Για την Αθήνα δεν το συζητάμε, μπορώ να πάω να τους πάρω αυτοπροσώπως, ακόμα και ένα κομμάτι!Με ενδιαφέρουν παλαιά Ελληνικά κυρίως τραγούδια, δεκαετίας '60, '70.
Φίλε lifeismusic, τον συγκεκριμένο τεχνικό τον είχα επισκευτεί πριν το δημοσιεύσει η εφημερίδα και δεν μου είχε γεμίσει το μάτι...Από ότι έμαθα λίγες μέρες αργότερα, ειδικεύονταν σε επισκευές πλυντηρίων και κουζινών (έτσι εξηγήθηκαν τα τόσα μοτέρ από πλυντήρια που είχε στιβαγμένα!) και πριν λίγα χρόνια επισκεύασε ένα δικό του με σχετική επιτυχία παίρνοντας θάρος. Δεν λέω, ξέρει αλλά σεν είναι αυτός που ζητάω.
Φιλικά,
Γιάννης

Attachments

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Γεια σου φίλε Μιχάλη. Προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί πολύ μαζί του μιας και θεωρώ ότι το Service Manual αποιασδήποτε συσκευής είναι πολύ σημαντικό εργαλείο. Με μια πρόχειρη ματιά έχω να πω τα εξής:
1. Κεφαλή καλή, βελόνα σίγουρα φθαρμένη άρα προς αλλαγή.
2. Ενισχυτής σε καλή κατάσταση, σίγουρα θα αλλαχθούν όλες οι λυχνίες, έχουν παραγγελθεί ήδη οι δύσκολες μαζί με το manual στην Ολανδία. Οι υπόλοιπες (ECC82, ECC83) μπορούν να βρεθούν και στην Ελλάδα.
3. Υπόλοιπα ηλεκτρομηχανικά μέρη, δεν ξέρω ακόμα μιας και δεν τα έχω εξερευνήσει.
4. Μεταλλικά κομμάτια, θέλουν γυάλισμα για να μην πω επινικέλωση αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία. Το μέταλλο είναι αντιμόνιο με ζάμα (έτσι μου το είπαν...) και είναι δύσκολη η επεξεργασία του. Άλλες γνώμες λένε να μην το πειράξω, άλλωστε παλιό είναι (1960) μην χάσει τον χαρακτήρα τηε αντίκας.
5. Μπροστινό γυαλί με το "200 selections" σπασμένο στην άκρη του. Υπάρχει ανταλλακτικό αλλά όχι γυάλινο. Αν βρώ γνήσιο γυάλινο θα το αλλάξω.
6. Καλωδίωση σε καλή κατάσταση. Κάποια καλώδια κυρίως των 110 V είναι φθαρμένα και θα αντικατασταθούν.
7. Καμπίνα σε καλή κατάσταση, χωρίς σπασίματα αλλά με φθαρμένη την μπογιά της. Και τόσο που άντεξε θαύμα είναι. Ψάχνω να βρώ ταπετσαρία με το γνήσιο μοτίβο ή να το βάψω με το χέρι και με τον ίδιο γνήσιο τρόπο. Θα δούμε.
8. Κερματοδέκτης μέχρι πριν παροπληστεί λειτουργούσε. Δεν μου είπαν με τι νόμισμα. Δραχμές έχω πολλές αλλά ο μηχανισμός ρυθμίζεται να δεχθεί και ευρώ.
Αυτά για αρχή. Δεν βλέπω να ασχολούμαι περισσότερο για αυτό το διάστημα. Καλοκαίρι είναι, ας κάνουμε κανένα μπάνιο και να πιούμε καμιά μπύρα. Οι ανακατασκευές είναι χειμωνιάτικη ασχολία...
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
13
Γεια σου φίλε Μιχάλη. Προς το παρόν δεν έχω ασχοληθεί πολύ μαζί του μιας και θεωρώ ότι το Service Manual αποιασδήποτε συσκευής είναι πολύ σημαντικό εργαλείο. Με μια πρόχειρη ματιά έχω να πω τα εξής:
1. Κεφαλή καλή, βελόνα σίγουρα φθαρμένη άρα προς αλλαγή.
2. Ενισχυτής σε καλή κατάσταση, σίγουρα θα αλλαχθούν όλες οι λυχνίες, έχουν παραγγελθεί ήδη οι δύσκολες μαζί με το manual στην Ολανδία. Οι υπόλοιπες (ECC82, ECC83) μπορούν να βρεθούν και στην Ελλάδα.
3. Υπόλοιπα ηλεκτρομηχανικά μέρη, δεν ξέρω ακόμα μιας και δεν τα έχω εξερευνήσει.
4. Μεταλλικά κομμάτια, θέλουν γυάλισμα για να μην πω επινικέλωση αλλά αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία. Το μέταλλο είναι αντιμόνιο με ζάμα (έτσι μου το είπαν...) και είναι δύσκολη η επεξεργασία του. Άλλες γνώμες λένε να μην το πειράξω, άλλωστε παλιό είναι (1960) μην χάσει τον χαρακτήρα τηε αντίκας.
5. Μπροστινό γυαλί με το "200 selections" σπασμένο στην άκρη του. Υπάρχει ανταλλακτικό αλλά όχι γυάλινο. Αν βρώ γνήσιο γυάλινο θα το αλλάξω.
6. Καλωδίωση σε καλή κατάσταση. Κάποια καλώδια κυρίως των 110 V είναι φθαρμένα και θα αντικατασταθούν.
7. Καμπίνα σε καλή κατάσταση, χωρίς σπασίματα αλλά με φθαρμένη την μπογιά της. Και τόσο που άντεξε θαύμα είναι. Ψάχνω να βρώ ταπετσαρία με το γνήσιο μοτίβο ή να το βάψω με το χέρι και με τον ίδιο γνήσιο τρόπο. Θα δούμε.
8. Κερματοδέκτης μέχρι πριν παροπληστεί λειτουργούσε. Δεν μου είπαν με τι νόμισμα. Δραχμές έχω πολλές αλλά ο μηχανισμός ρυθμίζεται να δεχθεί και ευρώ.
Αυτά για αρχή. Δεν βλέπω να ασχολούμαι περισσότερο για αυτό το διάστημα. Καλοκαίρι είναι, ας κάνουμε κανένα μπάνιο και να πιούμε καμιά μπύρα. Οι ανακατασκευές είναι χειμωνιάτικη ασχολία...
Φιλικά,
Γιάννης
Καλη ξεκουραση και τα ξαναλεμε.

Reaction score
0
Απάντηση: Τεχνικός που να επισκευάζει Jukebox ?

Έχω και εγώ ένα juke box σπίτι μου μάρκα ΑΜΙ G200 του 1956 όσον αφορά τον μάστορα και εγώ είδα τον κύριο που αναφέρεται αλλά δεν μου γέμισε το μάτι. Πάντως μετά απο ψάξιμο για ανταλλακτικά και service έχω επιλέξει τον παρακάτω κύριο που μου το είχε επισκευάσε και παλιότερα. Έχει χρόνια στονχώρο και ξέρει πολύ καλο το αντικείμενο.

Δημ. Γ. Κοντανδριόπουλος

Πειραιώς 60 Αθήνα
210 5239300 - 210 6527077
6932598451

Για δισκάκια εκτός απο καφάσια στο Μοναστηράκι, είναι και αυτό το μαγαζί που έχει πολύ μεγάλη συλλογη σε 45αρια και σε πολύ καλη κατασταση αλλα από τιμές λίγο ψηλά αλλά...

ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΗΦΑΙΣΤΟΥ 24 (ΣΤΟΑ) ΤEL: 210 33 10 236
ΑΘΗΝΑ - ΘΗΣΕΙΟ ΛΕΩΚΟΡΙΟΥ 6-8 ΤEL/FAX: 210 33 10 456
http://www.greekpressing.gr

Πάντως και εμένα που ήταν σε μια παρομοιά καταστασή θέλει παραπολύ δουλειά για να τελειώσει, εγω τα χρώμια τα ετριψά με σύρμα κατσαρόλας και λίγο ασετον και μετά τα πέρασα και αλοιφή αυτοκινήτου και γυαλίσαν αρκετά και δίνουν και μια αισθησή παλιου αντικειμένου. Επίσης επειδή έχουμε τον ίδιο μηχανισμό αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι ευχαρίστως.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Θα συμφωνήσω για τον κ. Κονταδριόπουλο, τον οποίο θεωρώ ίσως τον κορυφαίο στο χώρο. Από αυτόν πήρα το δικό μου μηχάνημα εδώ και 16 περίπου χρόνια και ακόμα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Reaction score
0

Άν χτειαστείς βελόνες έχω ένα ολόκληρο κουτί με διάφορες καινούργιες σφραγισμένες για ΑΜΙ και SEBRUG, Επίσης
6L6 GT KAI προενίσχυσης.Steper control, αυθεντικές καρτολίνες για τα τραγουδια κενές και καινούργια πλακετάκια με επαφές

Πολύ καλό εργαλείο για την επισκευή ειναι ένα μολύβι γόμας που θα βρείς σε βιβλιοπωλεία .Με αυτό μπορείς να καθαρίσεις όλες τις επαφές .

Εγώ το μπροστινό μέρος στο δικό μου ami 200 (αλουμινένιο πλέγμα )το είχα καθαρίσει με μία μαλακή συρματόβουρτσα και στη συνέχεια το ψέκασα με άχρωμο βερνίκι σκληρό αυτοκινήτου που μου έφτιαξαν σε spray.Έτσι θα διατηρήσει τη γιαλάδα του .

Τα πλήκτρα μπορείς να τα καθαρίσεις βγάζοντας τα γράμματα και τους αριθμούς ένα ένα με σαπουνάδα

Προσοχή αν περιέχει το μετασχηματιστή απο 220 σε 110 v

Το μέταλλο είναι αντιμόνιο και δεν μπορείς να κάνεις πολλά
Με τα χρόνια γερνά και χαλάει την επινικέλωση κάνοντας προεξοχές ακόμα και θρυματίζεται.Άν θέλεις να προχωρήσεις πολύ στην ανακατασκευή του πολύ καλό αποτέλεσμα έχει το τρίψιμό του με flexim με τριβείο απο χαρτί όχι με βούρτσα γιατί ζεστένεται και κάνει βαθουλώματα. Έτσι λειένεται η επιφάνεια .Στη συνέχεια όμως πρέπει να γίνει επινικέλωση .Δεν στο προτείνω όπως επισης και την βαφή του ξύλου με νέα.

[email protected]

Reaction score
0

Διάβασα οτι ψάχνεις για τεχνικό σε jukebox.Υπάρχει ένας που ασχολείται,επισκευάζει και πουλάει στην Καλογρέζα εδω και 40 χρόνια.Ειναι στην Οκταβίου Μερλιέ 26 και τα τηλέφωνα του είναι 210-2755279 και 6978221269.Ονομάζεται Τάκης Παρίσης. Αν σε ενδιαφέρει ακόμα επικοινώνησε.

Reaction score
0

Αφού αγοράσετε το νέο σας jukebox –Ηλεκτρόφωνο
μπορεί να του χρειαστεί κ ένα service κάποια στιγμή στο μέλλον.
Δείτε τα παρακάτω video που βρήκα στο You Tube για τα τζουκ μποξ.

http://www.youtube.com/watch?v=ak2huqaG2CU
http://www.youtube.com/watch?v=NDW69PZLXTU

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τεχνικός που να επισκευάζει Jukebox ?

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΜΕ JUKEBOX AN ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΗΣ .ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΟ AMI CONTINENTAL 2.TO ENA ME ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (ΕΙΝΑΙ STEREO).ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΠΑΠΑΙΣΙΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑ

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ JUKEBOX AMI JAJ 200 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΤΟ MANUAL SERVICE ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΝΩ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΩ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Ρίξε μια ματιά στο thread και θα βρεις αρκετά τηλέφωνα τεχνικών.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis