Τεχνικό: Βινύλιο σε cd!

Reaction score
0
Καλησπέρα, προσπαθώ να περάσω καμμιά 10αριά δίσκους LP στον υπολογιστή και μετά να τους κάνω cd. Αφού ηχογραφήσω με το creative player της καρτας μου το δίσκο από το line in, στη συνέχεια στο nero waveeditor εφαρμόζω noise reduction αλλά δε ξέρω πως ανιχνεύει τις παύσεις ώστε να μου χωρίσει σε tracks το wav μου.
Σε ένα wav αντιστοιχεί μία side του δισκου.

Γενικότερα όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα θα ήθελα τη βοήθειά του.Δε ζητάω απαιτητική επεξεργασία απλά μια υποτυπώδη μείωση του θορύβου και autodetect των tracks!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
0
Προφανώς επειδή έχει αρκετο noise δε μου βρίσκει τις παύσεις αν και φαίνονται στο διαγραμμα από τις μειώσεις. Υπάρχει τρόπος να μειώσω την ευαισθησία του pause detection ή να τις βάω χειροκινητα;
Επίσης εκτός από το noise reduction LP hiss υπάρχει άλλο φίλτρο;

ΕΥχαριστώ και πάλι!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Για να γίνει αυτό που θέλεις πρέπει να χωρίσεις το ενιαίο αρχείο σε χωριστά επιμέρους αρχεία. Απ’ ό,τι βλέπω, η διαδικασία είναι σχετικά απλοποιημένη, σε σχέση με το Cooledit και το Soundforge, αλλά η λογική παραμένει η ίδια.

1. Τοποθέτησε τον cursor στο επιθυμητό σημείο της κυματομορφής, και κάνε κλικ στο μενού «Edit – Insert track split». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση ενός σημείου τομής του αρχείου, το οποίο αποτελεί το εναρκτήριο σημείο ενός track. Άρα, τοποθέτησε το πρώτο track split στην έναρξη της κυματομορφής, στο χρονικό σημείο «μηδέν».

2. Αφού τοποθετήσεις τα ανάλογα track split στις επιθυμητές θέσεις, (όπου το τελευταίο track θα ξεκινά από το τελευτείο track split και θα εκτείνεται έως το τέλος του αρχείου), κάνε κλικ στο μενού «Edit – Save tracks as files». Στο παράθυρο που θα ανοίξει, η εφαρμογή θα σου προτείνει τα ονόματά τους, αφού θα έχει αναγνωρίσει tracks ισάριθμα των track split που έχεις τοποθετήσει. Εξυπακούεται, ότι για την αποθήκευση αυτών των αρχείων, χρειάζεται ελεύθερος χώρος στο δίσκο ίσος με το μέγεθος του ενιαίου αρχείου.

3. Στο «μοντάρισμα» του CD, επίλεξε τα ενδιάμεσα tracks μέσα στο compilation, (όλα, εκτός του 1ου και του τελευταίου), κάνε δεξί κλικ επάνω τους, πήγαινε στις ιδιότητές τους (properties) και μηδένισε το pause, ώστε να μην παρεμβάλλεται ενδιάμεση σιωπή. Έτσι, θα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι παίζει το LP συνεχόμενα. Φυσικά, αυτή η διαδικασία αφορά χωριστά κάθε πλευρά του LP, ενώ είναι αντικειμενικά απαραίτητη στην περίπτωση ενός Live, όπου δεν παρεμβάλλεται σιωπή, αλλά το χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Καλές εγγραφές.
:D

Reaction score
51
Στο Hitech Δεκεμβρίου, έχει ειδικό θέμα για την μετατροπή βινυλίου σε cd! :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut